ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:868/1282)

CIASTO CHAŁWOWE BEZ PIECZENIA 96

ciasto nie przypaść do gustu.  Ciasto najlepsze jest na 2 i 3 dzień po przygotowaniu.  SKŁADNIKI (ok . 30 porcji) ·        600 g herbatników maślanych (z ząbkami), najlepiej kakaowe ·        1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki KREM CHAŁWOWY ·        1 litr mleka

Calzonella.com
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 255

czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.   Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę.  Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki układamy

Emcia Pichci
C'est du Nanan... a to gratka dla łasuchów! 124

podstarzałą już formę. Eklery w wydaniu Justyny to zamknięte podłużne ciastka przygotowane tradycyjnie z ciasta parzonego i wypełnione  crème pâtissière , oblane lukrem lub czekoladą i posypane karmelizowanymi orzechami. Zabawa formą, a także mnogość smaków oraz tekstur tutaj zachwyca — miękkie, delikatne ciastko z aksamitnym kremem i chrupiącą otoczką to zupełnie nowy wymiar przyjemności. Inne cukrowe cuda to między innymi: brownie

Food Square
Śmietankowy krem batatowo-pieczarkowy z chipsami z jarmużu 201

blogu znajdziecie dużo zup kremów, ale ta jest zupełnie inna- delikatna i kremowa w smaku z nutką pikantnego chilli oraz chrupiącymi chipsami przygotowanymi z jarmużu. Fajnie komponuje się również podawana z "pasztecikami z ciasta francuskiego" nadzianego również zielonym jarmużem. Danie zdecydowanie polecam tym, którzy nie lubią długo siedzieć w kuchni, ponieważ przygotowanie łącznie z gotowaniem zajmuje około 30 minut. Spróbujcie

ChilliJemy
rolada bezowa z bitą śmietaną i borówkami 189

zaletą, bowiem im dłużej beza stoi, tym mocniej nasiąka śmietaną i mięknie. Myślę, że do ciasta można wykorzystać również inne, ulubione owoce i dżemy. Świetny deser na lato! składniki: beza: szklanka białek 300 g cukru szczypta soli łyżeczka octu 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej krem: 330 g śmietany kremówki łyżka cukru pudru łyżka soku z cytryny ponadto: 2 łyżki dżemu

6niebo
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 190

masy. Wlewamy budyń do masy serowej. Dokładnie mieszamy oraz włączamy kuchenkę. Ciągle mieszając masę uzyskujemy krem o konsystencji budyniu. Gorącą masę budyniową wlewamy na wcześniej przygotowane herbatniki. Wygładzamy i szybko przykrywamy gorącą masę kolejną warstwą herbatników. Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej

Kocham Czekoladę
Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 271

minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym. Możemy używać takich dodatków, jak do tradycyjnych naleśników

Poezja smaku
Ptysiowe ciastka na Dzien Mezczyzny 101

dokładnie miksując po dodaniu każdego. Mieszać , aż masa stanie się gładka. Teraz wkładamy  ciasto do rękawa  i wyciskać okrągłe,lub podłużne ciastka, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciastka z piekarnika, lekko przestudzić i wypełnić kremem. Krem Składniki 200 g śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 200 g serka mascarpone

w mojej kuchni
Ciasto przekładane masą budyniową 173

też chyba zostały zawieruszone..różne śledzie też...oj muszę zrobić porządek z zaległymi przepisami.. Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 szkl.płatków migdałowych Krem 0,5 litra mleka  0,5 szkl. cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki

Moje domowe kucharzenie
Tarta z grzybami leśnymi 164

obślizgłą konsystencją choć sam smak uwielbiam i w tym roku zaszalałam i ugotowałam zupę krem i 2 tarty Tarta z grzybami leśnymi Składniki: 3-4 dorodne grzybki (podgrzybki, prawdziwki, kozaki) 2 jajka łyżeczka mąki szklanka śmietany tymianek łyżka masła mała cebula ząbek czosnku Ciasto: 250 g mąki 125 g zimnego masła 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Do dzieła

sierotka maRysia w kuchni
Zupa krem z kalafiora z chili, tymiankiem i koperkiem 200

bardziej rozbudowane pod kątem dietetycznym. Na pewno na blogu będzie pojawiało się mniej słodkich wypieków, ciast, ciasteczek (uwierzcie nam, odstawienie cukru boli!), ale postaramy się wypełnić tę lukę zdrowymi słodkościami :) Na początek naszej drogi w walce o zdrowsze, jeszcze lepsze odżywianie proponujemy Wam zupę krem z kalafiora. Aromatyczną, lekko pikantną, z delikatna nutą tymianku. Naładowaną błonnikiem w postaci płatków jaglanych

W kuchni Katie
Konfitura malinowa z cukrem różanym 152

róży? Marzenie! Z racji tego, że robię dość dużo tortów (a co smakuje lepiej jak krem czekoladowy i maliny?) robię dwie wersje malin - konfiturę, z samym cukrem, do herbatek czy na przeziębienie, i dżem bardziej "na gęsto", z cukrem żelującym, do przekładania tortów i ciast wymagających bardziej ścisłych przetworów. Obie są pyszne, obie pachną i smakują obłędnie. Aż miło przypomnieć

Cakes By Kejt
Beza doskonała 90

ciasta, desery i co tylko wymyślicie. Oczywiście jeżeli nie czujecie się na siłach, to do ciast można użyć kupnych, gotowych bez. Bardzo chciałabym też, poznać sekret bezy, która używana jest do kostki alpejskiej w cukierniach i która nie rozpuszcza się pod wpływem wilgoci z kremu. Czy taka bezę można przygotować z białek i cukru? Czy też są tam inne składniki

Jadło i czytadło
Tarta z truskawkami 234

koło o średnicy odrobinę większej niż średnica foremki i wyłożyć nim formę do tarty. Nadmiar ciasta odciąć, wyrównać brzegi. Ponakłuwać widelcem (fot.1) . Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temp. 180ºC. Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia. Teraz należy przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem i ekstraktem waniliowym (fot.2) , a następnie z ubitą na bardzo

Świat Ciasta
Ciasteczka owsiane z żurawiną 150

szczypta soli garść żurawiny pokrojonej na drobne kawałki   Przygotowanie: Masło ucieramy mikserem na puszysty krem, po czym wsypujemy cukier i dalej miksujemy. Po chwili dodajemy jajko i nadal miksujemy. Na koniec wsypujemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy je łyżką lub dłonią. Układamy na blasze w sporych

Smakowity Blog Kulinarny
Rolada śmietankowa 328

dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć krememKREM  Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć

Kuchnia Danusi
Kruche serduszka z orzeszkami i konfiturą 200

Dzisiaj zapraszam Was na słodko-słone, kruche ciasteczka. Synek uwielbia ciasteczka i już od dawna namawiał mnie, żebym jakieś upiekła. Przygotowałam więc ciasto i zaczęłam szukać po szafkach jakiejś "inspiracji":) Wykorzystałam orzechy włoskie oraz orzeszki ziemne solone, które dostałam do testowania i domową konfiturę z czarnej porzeczki. Ciasteczka świetnie pasują na zbliżające się Walentynki oraz na prezent dla babci(...)czarnej porzeczki. Przygotowanie Mąkę przesiać, dodać sól oraz plastry margaryny, posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Dodać do mąki. Jedno białko ubić na sztywną pianę, dodać do mąki. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.  Następnie ciasto rozwałkować, wycinać duże serca. W połowie serduszek wyciąć

Z miłości do słodkości
Babaczki tiramisu 123

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 8 łyżek mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Poncz: 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej w 5 łyżkach wrzącej wody 2 łyżeczki likieru amaretto Krem: 100ml śmietanki kremówki 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub do smaku) dodatkowo kakao do posypania   Piekarnik nagrzewamy do 180°. Blachę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami – silikonowe(...)miksujemy krótko do połączenia składników. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeni wykładamy na kratkę do ostygnięcia.   Gdy muffinki ostygną, nasączamy je uprzednio przygotowanym i ostygniętym ponczem – około 0,5 łyżeczki na jedną muffinkę. Przygotowujemy krem – do miski wlewamy śmietankę i zaczynamy miksować

Smaczna Strona
Jagodzianki drożdżowe- kołaczyki 154

pudru Wykonanie: Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli na krem. Dodać roztopione i ostudzone masło, przetarte żółtka i rum. Drożdże rozrobić w ciepły mleku i śmietanie. Następnie połączyć z masą z żółtek i mąką. Wyrobić bardzo dokładnie , przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wrośnięte ciasto jeszcze raz dobrze zagnieść. Z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć

Tradycyjna Kuchnia
Rolada z jagodami 169

koniec ubijania dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać  szpatułką. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 37x42cm. Piec ok. 10-15min w temp. 175st. Ciepły biszkopt wyjąć na ściereczkę i zrolować. Odstawić do ostygnięcia. Krem: szklanka śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 1/2 torebki pomarańczowej galaretki, 2 łyżki dżemu

Z miłości do słodkości
pyszna domowa kremówka 360

siekamy z zimną margaryną, dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy na ok. 60 min. do lodówki. Następnie dzielimy na 2 części. Każdą rozwałkowujemy na wielkość blaszki (). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy, każde z osobna w 180 st. C na złoty kolor. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia składniki na krem: 5 szkl pełnego mleka 200-250 g masła(...)Wszystkie składniki miksujemy. Gdy mleko na palniku będzie wrzało dodajemy zmiksowane pozostałe mleko, cały czas mieszając, żeby nie przywarło do momentu aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na jedno ciasto i przykrywamy drugim. Wierzch ciasta lekko uciskamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki na Dzień Mamy 191

babeczkową bombonierkę. Składniki na babeczki: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku 2 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem czekoladowy: 0,5 opakowania budyniu waniliowego (można też zrobić cały budyń i pół zjeść ;)) 1 szklanka mleka 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao +kolorowe cukiereczki(...)wykładamy papierowymi papilotkami i przekładamy do nich po łyżeczce ciasta. Zostawiamy dość dużo miejsca, żeby wyrosły. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nastawionym na 160 stopni. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” albo poukładać na kratce, żeby ostygły Zanim babeczki wystygną możemy przygotować krem. Gotujemy połowę budyniu (nie dodajemy cukru) i odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy