ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:865/1282)

CZEKOLADOWE SERNICZKI Z CUKREM KOKOSOWYM, NA SPODZIE BROWNIE Z CZEKOLADOWO - DAKTYLOWYM KREMEM 155

czekoladowy krem z daktyli, miodu i rozpuszczonej czekolady. Wyszło mi 12 dużych babeczek. SKŁADNIKI NA SPÓD BROWNIE: 4 łyżki masła pół tabliczki czekolady 3/4 szklanki cukru kokosowego 1 jajko 6 łyżek mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii WYKONANIE: masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej jajko ubijam z cukrem na pianę i powoli dodaje przestudzoną czekoladę do ciasta dodaję mąkę(...)połączenia składników do masy dodaję posiekaną czekoladę wylewam na podpieczony spód piekę 35 minut  w 150 stopniach serniczki zostawiam w piekarniku do całkowitego ostygnięcia SKŁADNIKI NA CZEKOLADOWY KREM: 25 sztuk daktyli pół tabliczki czekolady gorzkiej 1 łyżka miodu płaska łyżeczka oleju kokosowego WYKONANIE: daktyle zalewam wrzątkiem na ok 20 minut rozpuszczam czekoladę z miodem i olejem w kąpieli wodnej

Upiecz sobie babeczkę
ciasto advocat bez pieczenia 130

dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. Do kremy powoli wlewamy ajerkoniak i miksujemy tylko do połączenia się z kremem. Dno foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy warstwą herbatników. Na herbatnikach rozsmarowujemy 1/2 część kremu, przykrywamy go drugą warstwą herbatników na których rozsmarowujemy pozostałą część kremu i układamy trzecią warstwę herbatników. Wierzch polewamy polewą(...)składniki na polewę czekoladową: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Obydwie czekolady rozpuszczamy z masłem, mieszamy. Lekko przestudzamy i wylewamy na wierzch ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Tort orzechowy z kremem wiśniowym 104

cytryny Krem do przełożenia biszkoptów: 450 g mrożonych wiśni 2 łyżeczki (10 ml) agaru w proszku 1/2 szklanki (120 ml) mleka kokosowego z puszki syrop z agawy (do smaku) Krem na wierzch: 1 szklanka (240 ml) mleka kokosowego z puszki 1 1/2 łyżeczki (7 ml) agaru w proszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki brązowego cukru (lub syropu klonowy(...)Ciasto przekładamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Potrzebujemy TRZY takie biszkopty do naszego tortu i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej ja tak robię :)). Pieczemy w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem przez około 20 minut albo do momentu aż patyczek wetknięty w biszkopt będzie suchy. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do przestudzenia. Krem

Lamarida.pl
TWAROGOWE ROGALIKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 228

nutą pomarańczy. Smakują tak dobrze, że nawet nie trzeba ich nadziewać i trudno im się oprzeć. Oczywiście, chętni mogą je również nadziać przed zwinięciem według upodobań, np. dżemem, konfiturą, kremem czekoladowym... Idealne na dwa kęsy! Składniki: 250 g twarogu półtłustego 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej + do podsypania 15 g cukru z wanilią skórka z 1 pomarańczy cukier puder(...)przez sito. Dodajemy cukier z wanilią oraz twaróg przeciśnięty przez praskę i skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy zimne masło pokrojone w małą kosteczkę i zagniatamy ciasto, do momentu aż stanie się jednolite. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na trzy

Kuchnia MagdaLeny
TARTA MIGDAŁOWA Z OWOCAMI 159

poprzestaniecie na jednym kawałku. SKŁADNIKI: na spód 80 g mąki pszennej 25 g zmielonych migdałów 15 g cukru pudru 1 jajko 50 g zimnego masła szczypta soli na krem 3 żółtka  60 g drobnego cukru 10 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 225 ml mleka 50 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego na wierzch ulubione sezonowe owoce(...)drobne listki mięty A jak to zrobić: Mąkę i zmielone migdały przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i całość posiekać nożem. Dodać jajko, cukier i sól, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce 30-60 minut. Formę na tartę (w moim przypadku prostokątną, jeśli macie okrągłą o średnicy 28-30 cm składniki

Kuchnia w opałach
Tort z pianką malinową 117

całkowitym wystudzeniu zawinąć biszkopt w folię spożywczą lub zamknąć w torbie foliowej i przechować w chłodnym miejscu. W momencie, kiedy będziemy chcieli przygotować tort, wyjmujemy biszkopt i przygotowujemy krem i wykańczamy tort. Tort jest bardzo prosty, wystarczy wymieszać galaretkę z bitą śmietaną poczekać chwilę, żeby pianka stężała i już można przekładać biszkopt. W tężejącą piankę wciskamy kilka maliny i tort(...)suche w dwóch porcjach do masy jajecznej, delikatnie miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką , tę czynność należy wykonywać naprawdę ostrożnie, aby piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy delikatnie wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę. Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 30-40 minut . Podczas pieczenie nie otwieramy piekarnika, po około

SprawdzonaKuchnia.pl
Naturalnie - Zdrowy gryczany tort naleśnikowy z obłędnym kremem kokosowo - truskawkowym! 165

mące gryczanej, na blogu mogliście skorzystać z przepisu na pyszne ciacho gryczane z bezą i truskawkami, dzisiaj serwuję jeszcze lepsze rozwiązanie, bo przepyszny tort naleśnikowy z mąki gryczanej z kremem ze śmietanki kokosowej i truskawek. W tym daniu możecie znaleźć wszystko co naturalne, zdrowe i co macie w tej chwili pod ręką, czyli truskawki. Zdecydowałam się na przygotowanie tego deseru(...)łyżki wody - ksylitol ( dodaj tyle aby ciasto było słodkie według Twojego uznania, ja słodzę mało) - łyżka kakao Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i połącz z pozostałymi składnikami. Smaż na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym. Naleśniki odkładaj do np. nagrzanego naczynia żaroodpornego, aby utrzymać ich temp. do samego podania. KREM KOKOSOWO- TRUSKAWKOWY: - śmietanka kokosowa (jak otworzysz puszkę, to zbierz

SMYKWKUCHNI
Kokosowy snikers - jaglane ciasto na zimno 193

macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do przygotowania kokosowego snikersa, czyli ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego. Ciasto jest naprawdę pyszne - nie za słodkie, z lekko chrupiącym spodem, warstwą kokosową i polewą przygotowaną na bazie masła orzechowego, mleczka kokosowego i oleju kokosowego. Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki :) Składniki(...)sobą zmiksować. Musi powstać jednolita, kremowa masa. Przygotowany krem przelać na daktylowy spód. Wstawić do lodówki.  Na sam koniec przygotować polewę orzechową : w małym rondelku podgrzać mleczko kokosowego i masło orzechowe. Na sam koniec dodać ksylitol. Całość wymieszać, aż do rozpuszczenia składników. Przygotowaną polewę rozsmarować na kokosowej warstwie**. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić 24 godziny po przygotowaniu (ciasto musi

Ugotować
Góra lodowa 466

składniki się “przegryzą”, dlatego to ciasto można na spokojnie przygotować dzień-dwa przed ważną okazją. Biszkopt: 6 dużych jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do nasączenia: kawa (warto dodać do niej 2-3 łyżki likieru orzechowego) Krem maślany: 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru(...)termoobiegiem). Gotowy biszkopt zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie zimny, przekrawamy go na dwie cienkie części (tak jak tort). Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie śmietankowe – rozcieramy, stopniowo dodając pozostałe pół szklanki mleka. Dokładnie mieszamy

Poezja smaku
Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą 152

wystarczy wrzucić do pojemnika blendera wiórki kokosowe i pokrojoną Newellę, a na końcu dowolnie dosłodzić. Polecam spróbować - można jeść bez obaw, nawet będąc na diecie ;) Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą Składniki: 4 jajka 2 łyżki stewii lub ksylitolu 3 łyżki mąki gryczanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g Newelli naturalnej 4 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki stewii(...)stewię i nadal ubijać na wysokich obrotach miksera. Dodawać po jedym żółtku. Na koniec przesiać obie mąki i delkatnie wmieszać przy pomocy łyżki do powstałej piany. Nakładać nieduże porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia formę - ja skorzystałam z silikonowej maty do makaroników, która pozwoliła na uzyskanie równej wielkości ciasteczek. Piec ok. 5-7 minut w temperaturze 180 stopni(najlepiej

FitKot
Kopiec kreta 700

zamieszczonym na blogu Kasi . Podczas pieczenia wprowadziłam jednak swoje modyfikacje. Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: Ciasto: 2 szklanki mąki, ½ kostki masła lub margaryny, 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 300 ml maślanki 4 łyżki kakao 2 jajka Krem: 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady

Fabryka pomysłów
Pascha Wielkanocna 293

Jedno z tradycyjnych ciast wielkanocnych! Koniecznie musicie spróbować bo wyszło przepyszne! Przed robieniem ciasta wyciągamy z lodówki masło, jajka oraz ser aby były w temperaturze pokojowej. Składniki: 1 kg zmielonego trzy razy twarogu lub dobry jakościowo ser z wiaderka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny 5 żółtek 100 g suszonej(...)orzechów włoskich 50 g płatków migdałowych opcjonalnie amaretto Przygotowanie: Dzień wcześniej bakalie zalewamy Miękkie masło ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz skórką z cytryny na puszysty krem. Dodajemy zmielony twaróg i miksujemy na jednolitą masę oraz bakalie (jeśli lubicie to możecie dzień wcześniej namoczyć bakalie w amaretto lub w jakimś innym alkoholu, ale przed dodaniem trzeba je odsączyć

Gotuj z Mąką
Wegańskie ciasteczka bananowe a'la mini bułeczki (bez jajek i mleka) 191

jest pewne - smakują przepysznie, a podczas pieczenia - bananowy zapach roznosi się po całej kuchni. Są delikatnie chrupiące z zewnątrz i posiadają mięciutkie wnętrze, które idealnie komponuje się z dodatkiem kremu czekoladowego. Zresztą posypane cukrem pudrem także znikają ekspresowo. Doskonale sprawdzą się w przypadku wegan oraz alergików, ponieważ nie zawierają jajek oraz mleka. Koniecznie spróbujcie. Polecam! (około 50 sztuk - w zależności(...)proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: cukier puder do posypania polewa czekoladowa/krem czekoladowy Banana należy rozdusić za pomocą widelca, a następnie z pozostałymi składnikami  wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta uformować wałki o średnicy 3-4 cm, a następnie każdy wałeczek pokroić na odcinki o grubości 1 cm.  Można też formować kuleczki wielkością przypominające spory orzech włoski. Ciasteczka umieścić

Di gotuje
Wegańskie ciasteczka bananowe a'la mini bułeczki (bez jajek i mleka) 172

jest pewne - smakują przepysznie, a podczas pieczenia - bananowy zapach roznosi się po całej kuchni. Są delikatnie chrupiące z zewnątrz i posiadają mięciutkie wnętrze, które idealnie komponuje się z dodatkiem kremu czekoladowego. Zresztą posypane cukrem pudrem także znikają ekspresowo. Doskonale sprawdzą się w przypadku wegan oraz alergików, ponieważ nie zawierają jajek oraz mleka. Koniecznie spróbujcie. Polecam! (około 50 sztuk - w zależności(...)proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: cukier puder do posypania polewa czekoladowa/krem czekoladowy Banana należy rozdusić za pomocą widelca, a następnie z pozostałymi składnikami  wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta uformować wałki o średnicy 3-4 cm, a następnie każdy wałeczek pokroić na odcinki o grubości 1 cm.  Można też formować kuleczki wielkością przypominające spory orzech włoski. Ciasteczka umieścić

Di gotuje
52. Placek ryżowy z awokado i mango 220

sosie  Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake i tosta francuskiego z chałki z truskawkami  Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć!  Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz

Be Fit Be Strong