Zupa dyniowa krem z kukurydzą 258Zupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 169pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie sami. Może polubisz mnie
Kocham Czekoladę
Serniczek na zimno 188białek. Mąkę pszenną przesiej razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli. ubij na sztywna pianę. Żółtka utrzyj z cukrem na krem i dodawaj partiami mąkę. Następnie ciasto połącz delikatnie z ubitą wcześniej pianą. Ciasto wylej do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 170C około 20-25 minut. Galaretki zalej gorącą wodą
Różne smaki w kuchni
Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i figami 188trzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się z nami, pomimo tego, że każde z nas mówiło
Mango Papaja
Rafaello 251miksując.Na koniec wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać.Na dnie blaszki wykładać warstwę ciastek,wyłożyć warstwę kremu, ciastka,ponownie krem, ciastka.Wierzch posmarować cienką warstwą kremu budyniowego i posypać wiórkami kokosowymi.Przygotowane ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą
Moje domowe kucharzenie
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW 198zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę. Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach. Dziękuję za zaproszenie
SMYKWKUCHNI
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 318Ta tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty
DefinicjaSmaku
Babeczki jeżynowe z trójkolorowym kremem 182Przedstawiam dziś mój ulubiony wypiek w ostatnim czasie - przepyszne babeczki z jeżynami w cieście, udekorowane trójkolorowym, naturalnie barwionym, jeżynowym kremem. Wzbudzały zachwyt zarówno wyglądem, jak i smakiem. Bardzo polecam! Składniki (7 sporych babeczek) 75 g miękkiego masła 85 g cukru 15 g cukru z wanilią jajko żółtko 175 g mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli
Słodkie inspiracje
Tort kajmakowy z krakersami 255Puszysty biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem masy krówkowej oraz warstwy pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie
Oryginalny smak
Bardzo proste, domowe ciasto W-Z 181Cześć Jakoś nie mogę się pozbierać... Tydzień temu zasiliłam szeregi bezrobotnych... Ale dość tego. Trzeba się wziąć w garść i powiedzieć było minęło. Wspomnienia po rozstaniu
blog.moje-pasje.info
Pierniczki...i Świąteczne Kule Słodyczy 216Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się
Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto pijak 359koniec dodajemy osączone z rumu rodzynki (trochę rumu można jeszcze wlać do masy) oraz skórkę pomarańczową, mieszamy łyżką. Składanie: Na biszkopcie rozprowadzamy równą warstwą dżem, przykrywamy ciastem makowo-kokosowym. Następnie wykładamy krem, wyrównujemy. Do miseczki wlewamy ok. 1/2 szklanki rumu, namaczamy biszopty z obu stron i układamy na kremie jeden obok drugiego. Roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietanką robimy
Smaki Na Talerzu
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 168http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do
Moja Delicja
Mus czekoladowy z awokado 178okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje deserem, są świeże, dobrej
Moja smaczna kuchnia
Ciasto kukulka 529Nie przepadam za robieniem ciast warstwowych, o wiele bardziej wolę robić proste, szybkie i nieskomplikowane ciasta jednowarstwowe, czyli wszystko wymieszać, coś tam ciepnąć do środka i
Bernika - moj kulinarny pamietnik