Przepis na : deser
Rafaello zrobione przez starszą córkę.Dla odmiany zamiast krakersów są herbatniki i z braku mąki ziemniaczanej budynie. 1 litr mleka 4 łyżki mąki pszennej 1 -1,5 łyżki mąki ziemniaczanej [ 2 budynie śmietankowe] 2/3 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 żółtka 200 g masła miękkiego 200 g wiórków kokosowych herbatniki Cukier [2/3 szkl.]utrzeć z żółtkami,dodać cukier waniliowy, 1/2 szk. mleka ,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną [ budyń].Wszystko razem zmiksować.Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru (1/4... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...