ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:522/1282)

Ciasto słonecznikowiec ( przepis na dużą blachę) 211

Delikatny wilgotny biszkopt kakaowy, maślana masa krówkowa z chrupiącym słonecznikiem, super delikatny krem z bitej śmietany i mascarpone a na koniec prażony słonecznik w karmelu, jak dla mnie ciasto niebo. Co prawda wymaga dość sporo pracy, no i nie należy do najtańszych, ale jest warte swojej pracy, bo za każdym razem smakuje gościom i rodzinie. Na biszkopt blaszka 25x30(...)pieczenia, ciasto wylać na papier. Piec w 180 st C, przez 25 minut, włożyć ciasto do zimnego piekarnika, włączyć tylko dolną grzałkę, po 10 minutach włączyć górę i piec na obu grzałkąch bez termoobiegu przez kolejne 15 minut. Biszkopt wystudzić i przeciąć na poł. Krem I.Masło w temperaturze pokojowej ubić mikserem na puszysto, następnie dodawać po łyzce kajmaku, nadal

Krylowa Kuchnia
Bezowy Eton Mess z miniaturowym kiwi 112

jogurt.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/bezowy-eton-mess-z-miniaturowym-kiwi\/#wpzoom-rcb-direction-step-16016489408572437","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Mocno sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119 ubij na sztywn\u0105 pian\u0119. Pod koniec ubijania wsyp do niej pokruszone ciasta bezowe i wymieszaj szpatu\u0142k\u0105. Bezow\u0105 \u015bmietank\u0119 roz\u0142\u00f3\u017c do puchark\u00f3w.","text":"Mocno sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank(...)u0119 krem\u00f3wk\u0119 ubij na sztywn\u0105 pian\u0119. Pod koniec ubijania wsyp do niej pokruszone ciasta bezowe i wymieszaj szpatu\u0142k\u0105. Bezow\u0105 \u015bmietank\u0119 roz\u0142\u00f3\u017c do puchark\u00f3w.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/bezowy-eton-mess-z-miniaturowym-kiwi\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f77375f95d6e","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Wierzch polej pozosta\u0142\u0105 cz\u0119\u015bci\u0105 musu kiwi. Mini

ProstePesto.pl
Biszkopty /prawie bezy/ 166

sztywną pianę dodajemy budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 208

Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Inne: Kompot z truskawek i rabarbaru Dżem truskawkowy z wanilią   Pojawiły się także poradniki oraz inspiracje: #Inspiracje - Gordon Ramsay #Inspiracje - Moja Mama   #Porady(...)wyjdzie. ;)       Moje kulinarne (i nie tylko) plany na lipiec to:   Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego

Cooking Monster
Pierniczki na choinkę i nie tylko! 134

Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się

Z Kuchni Do Kuchni
,, PĄCZKI Z OREO’’ 105

elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy krem. Serek mascarpone mieszamy ze zmielonymi ciasteczkami. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki.  Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość. Po wyrośnięciu smażymy

Podróż w kulinaria
Tort "Number cake" 173

zimnego masła 1 jajko 1 łyżka  ekstraktu z wanilii  / cukru wanilinowego szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36% 1-2 łyżki cukru pudru 1  łyżka  ekstraktu z wanilii  / cukru wanilinowego Przygotowanie: Ciasto: Z wyżej wymienionych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na 4 części i wstawić do lodówki(...)przygotować trzy kolejne blaty. Krem: Wszystkie składniki przełożyć do miski i miksować na najwyższych obrotach do momentu uzyskania sztywnego kremu. Tak przygotowany krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na blaty z kruchego ciasta. Udekorować tort wedle uznania (u mnie były to owoce, trufle czekoladowe i migdały oraz ciasteczka, które upiekłam z ciasta, które zostało

Malinowo w kuchni
Miodownik z kremem budyniowym i biszkoptem. 174

mąki i zagniatamy. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 równe części. Następnie każdą część osobno wałkujemy na posypanej mąką stolnicy. Wykładamy do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczone placki dokładnie studzimy. 3. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego(...)ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. 5. Przekładanie: Pierwszy miodowy placek smarujemy połową kremu, kładziemy biszkopt, a na biszkopt rozsmarowujemy drugą część kremu, przykładamy drugim plackiem miodowym lekko dociskając, wierzch ciasta polewamy polewą. Gdy polewa zacznie zastygać posypujemy ją dowolną posypką, u mnie są to cukrowe perełki. Tak wykonane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. 6. Podanie

Izabelawkuchni
Tartaletki z lekkim kremem budyniowym 171

Czym można zrobić swojej rodzinie przyjemność :) ? nie mam już wątpliwości, że tymi pysznymi tartaletkami :) Niesamowity maślany smak ciasta kruchego i delikatny krem budyniowy posypany świeżutkimi truskawkami . Coś pysznego :) Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia: 180 C  Ilość porcji : 8 - 10  Składniki: 1,5 szkl. mąki 120 g masła 1/4 szkl. cukru 2 żółtka szczypta soli Krem(...)żółtka, pokrojone w kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 180 C do momentu aż tartaletki nabiorą złotego koloru ok. 25 - 30 minut. Krem: Z mleka , cukru i proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń . Studzimy stale mieszając

Słodkości i nie tylko
Ciasto Ananasek + film 154

Ciasto Ananasek to pyszny deser o finezyjnym i urzekającym smaku, składający się z biszkoptu, kremu budyniowego z ananasem i kokosowej bezy. Łatwość wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu.     składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza kokosowa

Smakowite Dania
Ciasto marchewkowe - UWAGA uzależnia :) 212

Najlepsze ciasto marchewkowe jakie jadłam. Jest bardzo wilgotne. Kompozycja orzechów i kremu śmietankowego tworzy idealne połączenie. Robie przy każdej okazji, bez okazji również ;) Składniki na ciasto: 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki soli 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka 1/3 szklanki oleju

The Sweet Damsel
Tort jogurtowy z ananasem 214

Tort jogurtowy z ananasem to delikatne ciasto na kruchym migdałowym spodzie z ciemnym biszkoptem przełożonym jogurtowym kremem z kawałkami ananasa. Rozpływa się w ustach Czas wykonania: Ilość porcji: Składniki: Kruche ciasto: 130 g mąki (1 szklanka) 40 g cukru (2,5 łyżki) 2 łyżki zmielonych migdałów (20 g) 1 żółtko 80 g masła / margaryny

KuchniaWeDwoje.pl
MAKOWA KRAJANKA 201

mamy. Zaś mama znalazła go w gazecie. Jest to ciasto, które robimy  tylko i wyłącznie na święta. Delikatny biszkopt makowy oblany pysznym mlecznym kremem, obłożone herbatnikami polanymi czekoladą. Jedno z moich ulubionych, tradycyjnych ciast.  ~~SKŁADNIKI~~ Biszkopt: jaja 6 szt.  cukier puder 1 szkl.  mąka 1 szkl.  mak niebieski suchy 1 szkl. proszek do pieczenia

Kuchnia Paulettes
Ciasto truskawkowe bez pieczenia (z kremem grysikowym). 252

kilka dni będą na blogu!), trochę też zamroziłam. Ale to właśnie ciasto skradło moje serducho, dlatego wrzucam je w pierwszej kolejności. Pyszne! Lubicie kasze mannę? Ja uwielbiam ją na mleku z dodatkiem domowej konfitury lub z syropem truskawkowym . Postanowiłam więc wykorzystać stary przepis mojej mamy na krem grysikowy. Cały czas pluję sobie w brodę, że też wcześniej nie zajrzałam(...)jest ciepło i jednak galaretka może się kiepsko trzymać). Pozostawić do stężenia. Na blaszce układać warstwami kolejno: - herbatniki - pół kremu - cienka warstwa dżemu - herbatniki - drugie pół kremu - cienka warstwa dżemu - herbatniki - truskawki - galaretka Ciasto wstawić do lodówki by się schłodziło. Smacznego! Pozdrawiam ciepło :-) Jeżeli jeszcze nie obserwujesz bloga, to zapraszam do śledzenia go przez Facebook lub Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny