ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:1015/1282)

Mazurek z migdałami i biała czekoladą 137

Dzisiaj przepis na mazurek, który robiłam w przerwie między sprzątaniem i robieniem ozdób wielkanocnych, oczywiście źle przeczytałam w przepisie i zamiast dwóch czekolad kupiłam jedną no i krem trochę mi wyszedł za rzadki, wylał się w połowie na mazurku, ale jakoś udało mi się go uratować i czekolada stężała, oczywiście dla was przepis poprawny :):)  WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH(...)Przygotowanie :  Przesiać mąkę i cukier puder dodać jajko i zimne pokrojone masło, zagnieść kulkę włożyć na ok 20-30 minut do zamrażarki lub na 40 minut do lodówki, ciasto rozwałkować wyciąć jajko a z pozostałej masy zrobić brzegi (najlepiej trochę wyższe ciasto trochę opadnie) pieczemy ok 30 minut 1 80 stopniach, gdy ciasto się piecze rozpuszczamy w kąpieli wodnej

zdrowa vege kuchnia
Babeczki pikowane z mąką kokosową 128

mój). Babeczki smakują rewelacyjnie i kuszą swym kokosowym aromatem.  Posiadają mięciutkie wnętrze i nawet na drugi dzień - nadal pozostają świeże. Ozdobiłam je masą cukrową, ale można użyć dowolnego kremu lub bitej śmietany.  Część została bez jakichkolwiek dodatków, ponieważ moja rodzina stwierdziła, że pomimo iż są pyszne - to szkoda ich jeść.  (około 6 sztuk) 75g masła/margaryny(...)wlać mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z kilkoma kroplami dowolnego aromatu. (Miksować do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować dekoracje z masy

Di gotuje
Malinowy sernik bez sera 183

całe lato zbierałam pieczołowicie owoce, więc nadszedł czas aby część z nich użyć. Sernik wyszedł wspaniały. Ma konsystencję pianki i nikomu by do głowy nie przyszło że to jest ciasto pieczone. Gdy piekł się, tak pachniało w całym domu malinami, że nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła go spróbować . Jest przepyszny :-) Składniki:  5 jajek(...)wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. Maliny rozmrozić i zetrzeć na miazgę (rozdrobniłam maliny za pomocą blendera), 2/3 rozdrobnionych malin zużyć do sernika a 1/3 porcji do kremu. Żółtka utrzeć z  cukrem pudrem,   dodać jogurty , budynie, olej, cukier waniliowy,  2/3 rozdrobnionych malin i krótko zmiksować.   Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą

Na słodko lub wytrawnie
W orzechowym raju- wegańskie muffiny bananowe nadziewane masłem orzechowym 200

Były tu już ciasta, ciasteczka, więc pora na kolejną propozycję i słodki debiut: bananowo-orzechowe muffiny po raz pierwszy! Jednak aby tradycji stało się zadość nie będzie to klasyczna wersja, na przygotowanie której znajdziemy przepis w pierwszym lepszym czasopiśmie. Te są wegańskie, bezglutenowe, bez mąki i cukru, zdrowe i smaczne!  Banan i masło orzechowe- nie ma chyba nic bardziej(...)przeczytać, jak to zrobić ), nie potrafię się bez niego obejść. Próbowałam wielu wersji- masło migdałowe, masło z nerkowców, jednak to z orzeszków ziemnych bije wszystkie inne na głowę. Pyszny krem stanowi nieodłączny dodatek mojej śniadaniowej owsianki - jedno nie istnieje bez drugiego. Dzień bez masła orzechowego to dzień stracony .  Po banany sięgam natomiast znacznie rzadziej, co nie zmienia faktu

peanutbuttermonster
Torcik z batatem. 200

Cake with sweet potato. Torcik nie potrzebuje żadnego kremu. Jest mięciutki, prawie kremowy , jagoda amerykańska wprowadza nutę świeżości, natomiast jagody goji całą tablicę Mendelejewa. Składniki. 400 g batatów 17,5 dag cukru pudru 17,5 dag masła 3 jajka 20 dag mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 aromat cytrynowy 1 szklanka jagody amerykańskiej ½ szkl. jagód goji ½ szkl(...)jednej łyżce mąkę z proszkiem, miksować. Dodać puree z batatów, aromat i dokładnie wymieszać. Do lekko natłuszczonej tortownicy,24 cm, nałożyć połowę masy, przykryć jagodami amerykańskimi, a te resztą ciasta. Piec w temp.170 stop. 45 minut Jeszcze ciepły polałem lukrem utartym  z białka, cukru i soku z cytryny. Następnie posypałem jagodami goji i płatkami czekolady. Polecam, ciasto jest naprawdę

Kulinarny karnet Christophera
Eton Mess z frużeliną wiśniową 101

Eton Mess to tradycyjny angielski deser z truskawkami, bezami i bitą śmietaną. Dla mnie jest to deser doskonały, łączący w sobie słodkie i kwaśne smaki. Nic

niecodziennikpary
Pavlova z truskawkami 155

Składniki: z bloga Kwestia Smaku 4 białka 250 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodawać cukier. Na koniec

Moja Galeria Smaku
JAK RADZIĆ SOBIE Z UPAŁAMI W MIEŚCIE? 214

    Prawdziwe tropiki - termometry pokazują powyżej 30 stopni Celsjusza, a prognozy zapowiadają większość sierpnia i początki września równie upalne.      Przy takiej pogodzie

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowo czekoladowe bułeczki 107

Nie ma chyba łatwiejszych bułeczek do wykonania. Wszytko trzeba po prostu wymieszać i upiec no i pilnować pomocnika, żeby składników nie podjadał. Składniki: 250 g mąki

greenscarf
Czekoladowa pavlova z owocami z okazji DNIA BABCI I DZIADKA:)) 154

To mój debiut jeśli chodzi o beze... Przed podjęciem tego wyzwania poszperałam w różnych przepisach i powiem Wam, że wyszło smakowicie:) A tak właśnie prezentuje się

Cukier&Puder
Truskawkowa pianka z galaretką 120

owoce Masło roztopić w rondelku i wystudzić powinno jednak zostać płynne. Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgniatać za pomocą tłuczka do mięsa lub wałka do ciasta. Herbatniki powinny mieć konsystencję piasku. Do rozkruszonych ciastek dodać roztopione masło i opcjonalnie łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy w której będziemy przygotowywać deser wyłożonej folią(...)Każdą dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia ale nie powinny zgęstnieć. Śmietankę ubijać z cukrem pudrem gdy zacznie gęstnieć dodawać stopniowo serek mascarpone ubijać do momentu aż powstanie gęsty krem. Następnie ciągle ubijając na mniejszych obrotach wlać wolnym strumieniem  pierwszą galaretkę  (250 ml) miksować aż powstanie gładka puszysta masa truskawkowa. Powstałą masę wyłożyć na spód z herbatników wierzch

Andzia Pichci
Drożdżowe jagodzianki z kruszonką 155

nadzienie: 300g jagód, 3-4 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Umyte i wysuszone jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i krótko wyrabiamy. Ciasto zwijamy w rulon i tniemy na równe części. Z każdej części formujemy placek na którego nakładamy 1 łyżkę przygotowanych jagód, brzegi dokładnie zlepiamy i odkładamy złączeniem na dół(...)minut i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Deser z malinami, serkiem i kruszonką Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Artykuł Drożdżowe jagodzianki z kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zapiekane naleśniki z lemon curd, śmietanką kokosową i chipsami z kokosa. Śniadanie jak na egzotycznych wyspach! 124

jest petarda!!! Przepyszne zapiekane cieniutkie naleśniki, nadziane idealnym kremem lemon curd, zatopione w sosie ze śmietanki kokosowej pod chrupiącą chmurą z chipsów kokosowym, zapiekane na grubych plastrach bananów. To śniadanie wymiata, za to śniadanie, które również może być obiadem będą Ci wdzięczni wszyscy domownicy!  Idealnie cienkie naleśniki to podstawa, słodko- kwaśny lemon curd, słodycz rozprażonych bananów i chrupkość kokosa(...)takie zrobić musisz mieć patelnię najlepiej do naleśników, ma ona niski rant dzięki czemu z łatwością możesz obracać naleśniki.  Szeroka wygodna łopatka do obracania naleśników. Przepis na ciasto na naleśniki - 1 kubek (pojemność 500ml) mąki tortowej -  500 ml wody gazowanej - 300 ml zimnego mleka - 2 jajka zerówki + 1 żółtko - 80 ml oleju rzepakowego - 1 łyżka proszku budyniowego

SMYKWKUCHNI
Piernikowa babeczka z kremową choinką 159

Pachnąca przyprawami korzennymi piernikowa babeczka z delikatnym cynamonowym kremem to znakomity pomysł na mały świąteczny deser. Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 100g masła 150ml mleka 250g mąki pszennej 100g powideł śliwkowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki cynamonu Masa: 500ml śmietany 36% 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru(...)Masło rozpuścić w rondelku. 2. Jajka z cukrem utrzeć mikserem na puch, dodać rozpuszczone masło, cały czas miksując dodać suche składniki, mleko, powidła i wszystko dokładnie wymieszać szpatułką. 3. Ciasto piernikowe przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokości 3/4 foremki. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. 5. Masa: Śmietanę ubić z śmietan

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort serowo-truskawkowy 135

nagrzewamy do 180 stopni C (grzanie góra i dół bez termoobiegu). Wkładamy ciasto. Pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni C i pieczemy 90 minut. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i smarujemy śmietaną. Wstawiamy do piekarnika na ostatnie 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Masa truskawkowa: Świeże lub rozmrożone truskawki przecieramy przez sitko(...)wymieszaniu wlewamy do reszty musu. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany partiami dodajemy mus truskawkowy z żelatyną delikatnie mieszając łyżką. Gotowy krem wykładamy na masę serową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Rano dekorujemy według uznania (truskawkami, bezami, płatkami kwiatów). Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania