ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:118/181)

3 Bit - ciasto bez pieczenia 200

Powinniśmy uzyskać jednolity gładki krem. Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników i przykrywamy ostatnią warstwą ciasteczek. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (około 70 ml). Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną żelatynę cały czas miksując. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Całość posypujemy startą na tarce

Qchnia po prostu
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 274

Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi

Moja Delicja
Ptysie z kremem waniliowym 149

przestudzenia. Do ciasta dodaję po jednym jajku i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam niewielkie ciasteczka. Ptysie piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Krem: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W mleku, które odlałam mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Fale Dunaju 140

miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.  Na wystudzone ciasto wyłożyć masę budyniową i zostawić na kilka godzin w lodówce, aby masa zastygła. Polewa: Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Jeśli polewa będzie zbyt gęsta lub nam się zważy dodać łyżkę mleka i dokładnie rozmieszać. Wyłożyć na zastygnięty krem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto styropian z malinami 273

cukrem, proszkiem budyniowym i delikatnie wmieszać ubite białka. Masę jogurtową przełożyć na ciasto w formie i wyłożyć maliny. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej, schłodzone ciasto kruche. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1 godzinę. Jeżeli ciasto nie było podpieczone koniecznie z funkcją góra – dół. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Orzechowiec z kremem czekoladowym 430

części, każdy blat pieczemy osobno. Jeden blat pieczemy z wylanym na ciasto karmelem orzechowym. Karmel orzechowy: -1/2 kostki margaryny - 4 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki miodu - 25 dkg orzechów    Krem czekoladowy nr 1 - 150 g miękkiego masła o temp. pokojowej - 120 g kremu czekoladowego typu Nutella - łyżka mleka w proszku - garść(...)suszonych żurawin (namoczonych w alkoholu) Wykonanie: Masło ucieramy na puch około 5- 6 minut, dodajemy po łyżce kremu czekoladowego, ciągle ucieramy co najmniej 10 minut, dodajemy mleko w proszku. Ucieramy. Na sam koniec dodajemy żurawinę, mieszamy łyżką wykładamy na dolny blat. Krem budyniowy, nr 2 - 170 g masła o temp. pokojowej - 3 łyżki cukru pudru - 200 ml mleka - opakowanie budyniu

SMYKWKUCHNI
Makowa panienka 205

wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku cytrynowego 4 żółtka 200 g cukru 200 g miękkiego masła Dodatkowo: 100-200 g białej czekolady 2-3 łyżki(...)wrzenia. Odłożone mleko mieszamy z żółtkami, dodajemy proszek budyniowy i ponownie mieszamy do połączenia. Przygotowaną mieszankę wylewamy na gotujące się mleko i intensywnie mieszając, gotujemy przez kilka minut, do wyraźnego zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na jasną masę. Do utartego dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy do połączenia. Przygotowany krem wykładamy na jeden blat makowy, rozprowadzamy. Przykrywamy pozostałym blatem

Smaki Na Talerzu
Tort kakaowo - kawowy z jeżami 157

Tort urodzinowy w formie pnia drzewa z dwoma małymi jeżami ma wyrazisty kakaowo - kawowy smak. Kakaowy biszkopt przełożony jest delikatną bitą śmietaną. Tort na zewnątrz pokryty

Przepisy Kulinarne
Babeczki budyniowe 123

łyżki gorącej wody Wykonanie: Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy do miski. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując po  każdym dodaniu około minuty. Wlewamy mleko i miksujemy. Na końcu dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Ciastem napełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20-25  minut

Smak mojej kuchni
Domowe ciasteczka markizy 351

Zrobiłam je z kruchych maślanych ciasteczek i waniliowego kremu budyniowego, do tego odrobina kolorowych koralików i voila! deser gotowy :) W wersji super ekspresowej kruche ciasteczka można zamienić na okrągłe biszkopciki - wtedy przygotowanie całości nie powinno zająć nam więcej niż 20 minut. Składniki na ciasteczka Składniki na krem +cukrowe kolorowe koraliki Ciasto przygotowujemy według przepisu . Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy

Ciastkozercy
Babeczki arbuzy 188

nieco czerwonego barwnika, do kremu (np. takiego lub takiego) trochę barwnika zielonego - i voila! babeczki arbuzy gotowe :)Składniki na babeczkiSkładniki na krem budyniowylubSkładniki na krem maślanyJeśli decydujemy się na krem budyniowy warto przed zrobieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić go do przestudzenia.  Babeczki przygotowujemy według przepisu. Do gotowej masy dodajemy kilka kropel czerwonego barwnika (lepiej mniej, zawsze można potem(...)wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Krem przygotowujemy według przepisu. Dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy zielony barwnik, do drugiej zielony i żółty, żeby uzyskać inny odcień, dokładnie mieszamy. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy z dowolnym

Ciastkozercy
Kremówki z bitą śmietaną 335

uzyskania złotego koloru.W trakcie pieczenia ciasto rośnie i idzie do góry – te nierówności należy przekłuwać nożem , tak by ciasto nie urosło do góry ( ma być wypieczone , ale raczej płaskie ).Upieczone odstawiamy do przestudzenia na kratkę.MASA BUDYNIOWA:W garnku gotujemy  3/4 szklanki mleka z cukrem.Po zagotowaniu dolewamy do niego śmietanę 36% i ziarenka wydrążone z wanilii.Dokładnie mieszamy(...)MASA ŚMIETANOWA :Żelatynę rozpuszczamy w ok. 2 łyżkach wrzątku.Śmietanę 36% ubijamy , dodając pod koniec cukier i przestudzoną , rozpuszczoną żelatynę.CAŁOŚĆ :Masą śmietanową pokrywamy zastygniętą warstwę budyniową i pokrojonym na 6 kawałków ciastem francuskim ( nakłuwaną stroną do dołu ).Obficie oprószamy cukrem pudrem i odstawiamy do przegryzienia.Smacznego

Ostra na Słodko
"MIĘTUSKI " BABECZKI WYPEŁNIONE BUDYNIEM Z MIĘTOWYCH LANDRYNEK, OZDOBIONE ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ 102

dodatkowi świeżej mięty ma fajny orzeźwiający smak. Środek babeczki wypełniłam budyniem na bazie rozpuszczonych miętowych landrynek. A na to wszystko nałożyłam piankę ze śmietanki i galaretki. Próbujcie! SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju(...)olej stopniowo dodaje suche składniki cały czas miksując wsypuję listki mięty dolewam cienkim strumieniem roztopioną czekoladę Nakładam do papilotek,  piekę  20 minut w 180 stopniach. KREM LANDRYNKOWO- BUDYNIOWY: 180g. landrynek miętowych 1/4 szklanka wody 1 budyń śmietankowy 360 ml. mleka 150g. miękkiego masła 2 łyżki cukru   WYKONANIE:  landrynki rozpuszczam w gotującej się wodzie budyń rozpuszczam

Upiecz sobie babeczkę
Rurki z kremem 262

mogą się robić grudki, ale proszę się nie przejmować, rozbiją się). Budyniową masę zdjąć z ognia i przykryć folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuch. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.  5. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować, podsypując mąką na grubość około 2-3mm. Z ciasta wycinać paski o długości około 30cm i szerokości około 2cm (długość paska(...)formy na rurki posmarować masłem i ciasto nawinąć na foremki, ale tak, by ciasto nachodziło na siebie (gdzieś do połowy już nawiniętego paska). 6. Nawinięte rurki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół  przez około 15-20 minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na środkowej półce piekarnika.Po

Mała Cukierenka
Przepisy z truskawkami 188

Kostka truskawkowa Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką Koktajl truskawkowy Gorąca czekolada truskawkowa Koktajl truskawkowo-jagodowy  Lody truskawkowo - jagodowe Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą Sernik na zimno z truskawkami Serowe knedle z truskawkami Drożdżówki z truskawkami, budyniem i kruszonką Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką Ciasto z truskawkami, kremem i galaretką

My simple kitchen
Babeczki z budyniem waniliowym 165

Babeczki z waniliowym kremem budyniowym to słodkie wspomnienie mojego dzieciństwa. Piekła je moja babcia, dziś ja postanowiłam się z nimi zmierzyć, dzięki  Magdzie i Pawłowi   i wspólnej akcji   Wypiekanie na śniadanie . Babeczki wyszły dobre, natomiast za mało miały w środku budyniu. W oryginalnym przepisie do ciasta dodano śmietany, u mnie zastąpiłam ją jogurtem naturalnym. Jeśli

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania