ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:116/181)

ciasto z kremem czekoladowo kawowym 145

masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej następnego dnia) na trzy blaty. składniki na krem czekoladowo kawowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego 500 ml mleka 125 g cukru(...)kawy naturalnej, zmielonej 250 ml wody, gorącej 200 g miękkiego masła wykonanie: Kawę parzymy w gorącej wodzie aby powstał napar. Następnie odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą

Domowy Smak Jedzenia
ciasto pijak 762

dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniową: 400 ml mleka 6 żółtek 25 g mąki ziemniaczanej 25 g mąki orkiszowej lub pszennej(...)chwilkę jeszcze podgrzewamy, gdy polewa będzie gładka i aksamitna zestawiamy z ognia. Chwilkę przestudzamy. wykonanie ciasta: Biszkopt przekładamy do foremki, nasączamy go wódką wymieszaną z wodą. Na nim rozsmarowujemy konfiturę z czarnej porzeczki. Na konfiturę kładziemy ciasto makowo kokosowe. Następnie równomierne wykładamy masę budyniową, w którą delikatnie wciskamy nasączone w pozostałą wódką z wodą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i oprószamy

Domowy Smak Jedzenia
ciastka-babeczki nadziewane 140

masło staje się ziarniste, stopniowo dodać lodowatą wodę i zagnieść ciasto – tylko do połączenia wszystkich składników. Z ciasta uformować kulę ,zawinąć w folię spożywczą ,włożyć do lodówki na 30 minut. Roboczy blat delikatnie posypać mąką i wałkować ciasto na prostokąt . Brzegi ciasta zawinąć jak kopertę i rozwałkować na grubość 1 cm. Ponownie składamy na trzy. Owinąć w folię spożywczą(...)mnie. Gotowe ciasto ponownie rozwałkować jak najcieniej ,posmarować cieniutko masłem i zrolować .Zrolowane ciąć na 2,5 cm i takim kawałkiem wypełniać foremki posmarowane masłem. Blaszki z wypełnionym ciastem wstawić do lodówki na czas robienia nadzienia. Gdy mamy już wszystko gotowe ,wyjąć małe tarty z lodówki, i wlać krem do każdej foremki ,pozostawiając przestrzeń od góry na około

w mojej kuchni
Ciasto z musem i galaretką w egzotycznych smakach 153

koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto nie jest wilgotne/kleiste. Jeśli tak trzymamy je jeszcze przez ok. 5 min. dłużej. Przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy go do ostygnięcia. Następnie w misce ucieramy 100 g margaryny „Palmy” z 3 łyżkami cukru. Później stopniowo dodajemy przestudzoną masę budyniową. Potem dodajemy mus owocowy i delikatnie mieszany. Do kubka wsypujemy 3 łyżeczki(...)miejsce i czekamy do wystygnięcia. Uważamy aby się nie ścięła. Upieczony i przestygnięty biszkopt, przekrawamy nożem na 2 równe placki. Na pierwszy nakładamy masę budyniową z musem, którą przykrywamy drugim plackiem. Wylewamy na wierzch galaretkę. Ciasto ma ją całą wchłonąć. Wszystkie te czynności wykonujemy w formie na ciasto, aby masa się nie rozlała. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki

Pyszny Duet
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 154

pieczenia. Biszkopt włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 30-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości około 40 cm upuścić na ziemię. Ciasto wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Przekroić na 3 blaty. Masa śliwkowa: Śliwki umyć, wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i wlać odrobinę wody. Następnie gotować(...)gładką pulpę. Wlać ją z powrotem do garnka i dolać wodę. Zagotować, zdjąć z ognia i wsypać galaretki. Dokładnie całość wymieszać i odstawić do stężenia. Krem czekoladowy: Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić ją do temperatury pokojowej. Masło utrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać

My simple kitchen
Ciasto Kapitańskie 1121

Już sama nazwa tego ciasta bardzo mi się spodobała, a gdy przeczytałam przepis wiedziałam, że muszę je koniecznie zrobić. Aromat kawy oraz  dyskretny posmak jajecznego likieru gwarantowały udany wypiek. Upiekłam, choć właściwie dużo pieczenia tutaj nie ma:) Na wilgotnym biszkopcie nasączonym mocną kawą znajduje się solidna warstwa kremu budyniowego z ajerkoniakiem i  biszkopcikami również naponczowanymi(...)niepełna szklanka)  łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Krem ajerkoniakowy: 700 ml mleka 1 szklanka cukru 1/2 opakowania cukru waniliowego 5 pełnych łyżek mąki pszennej 4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 20dkg miękkiego masła 180 ml likieru "Adwokat" ( musi być bardzo gęsty) Krem z bitej śmietany 500 ml śmietanki 30 lub 36 % 2 łyżki

Maślane ciasteczko
Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto bez pieczenia 206

kilka godzin (najlepiej co najmniej 12) do lodówki, aby krem zesztywniał i łatwo się kroił. [caption id="attachment_7590" align="aligncenter" width="717"] Bananowa krówka[/caption] Zobacz przepisy na inne ciasta bez pieczenia: Napoleonka Bez Pieczenia Na Herbatnikach Stefanka Z Kaszy Manny Sernik Na Zimno Z Truskawkami Ciasto Budyniowe Na Krakersach Domowe Rafaello Na Krakersach Artykuł Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 115

foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C.  W  międzyczasie przygotowujemy krem - 2 łyżeczki kawy zalewamy łyżką ciepłej wody.  Dodajemy serek śmietankowy i cukier, a następnie miksujemy na gładki krem.  Pod koniec wsypujemy proszek budyniowy , aby zagęścić masę.  Tak przygotowanym kremem/polewą ozdabiamy nasze

Kuchnia Ellie
CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 171

Serowo-truskawkowa masa zamknięta w budyniowym biszkopcie, z warstwą bitej śmietany i prażonym kokosem, to propozycja na letnie ciasto z truskawkami.  SKŁADNIKI Ciasto: Blaszka: 20x26 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, 3 płaskie łyżki cukru Krem truskawkowy: 350 g serka naturalnego z wiaderka, 200 g truskawek, 5 płaskich łyżeczek żelatyny

słodki bratek
Sernik z orzechami w sosie toffi na cynamonowym spodzie. 119

ciasto a następnie wyłożyć nim dno tortownicy.    Składniki na masę serową; 80 dag twarogu 5 jajek plus dwa białka ze spodu 200 ml jogurtu naturalnego 2 budynie śmietankowe w proszku 3/4 szklanki cukru lub więcej garść rodzynek   Twaróg przełożyć do miski, dodać żółtka i cukier. Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem. Dodać jogurt naturalny oraz proszek budyniowy(...)być gęsty i lekko zmieniać kolor na ciemniejszy. Kiedy sos już będzie dosyć gęsty wsypujemy posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy a następnie po lekkim przestudzeniu wykładamy na wierzch ciasta. Chłodzimy do zastygnięcia masy.    Podajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasta na jesień! Same sprawdzone przepisy. 119

DOMOWA CHAŁKA Z KRUSZONKĄ! DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ! SERNIK CHAŁWOWY Z CZEKOLADĄ! SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! kRUCHE BABECZKI

SMYKWKUCHNI
Rafaello 523

ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Gotowe ciasto wylewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Przygotowanie kremu: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Ugotowany budyń studzimy, gdy wystygnie miksujemy z kostką masła oraz(...)biszkopt kroimy na pół. Obie cześci nasączamy kawą rozpuszcalną (dwie łyżeczki kawy zalewamy wrzącą wodą i osładzamy 2 łyżeczkami cukru). Na jeden biszkopt kładziemy prawie całą masę budyniową, przykrywamy drugą połową ciasta, na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy. Na wierzchu wykładamy masę kokosową

Zainspirowana w kuchni
Rurki maślano-drożdżowe z nadzieniem (z drożdżami instant) 151

Były już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu przeeeeepyszne? Ciasto jest rewelacyjne (przepis z moich notatek na rogaliki) i nie wymaga wielkich umiejętności. Rurki możecie napełnić ulubionym nadzieniem, np. samą bitą śmietaną. Przyznam, że już chyba przerobiłam wszystkie swoje pomysły(...)szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka (duże)  Dodatkowo:  jajko do posmarowania (może być same białko lub żółtko)   Moje nadzienie:  gotowe nadzienie brzoskwiniowe Zentis krem budyniowy z tego przepisu - klik (wystarczy zrobić połowę i jeszcze troszkę zostanie)  Masło należy roztopić w niewielkim rondelku, a mleko podgrzać i wymieszać z cukrami.  (Powinny się rozpuścić

Di gotuje
Raffaello bez pieczenia 80

Będzie więc idealny zarówno na co dzień jak i od święta. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 30 solonych krakersów 0,5l mleka 150g wiórków kokosowych + do posypania ciasta 1 cukier waniliowy 1/3szkl. cukru kryształu 120g masła 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka Sposób przygotowania: Foremkę prostokątną o wymiarach ok. 11x19cm wyłożyłam folią aluminiową. Na dnie(...)mleku rozprowadziłam proszek budyniowy i dolałam do masy kokosowej. Masę gotowałam na małym ogniu, stale mieszając, aż zrobiła się gęsta. Masę zestawiłam z ognia i odstawiłam na kilka minut. Następnie 1/3 masy rozsmarowałam na krakersach w formie. Ułożyłam drugą warstwę krakersów. Wyłożyłam kolejną porcję kremu, znów krakersy i na koniec pozostały krem. Wszystko posypałam wiórkami kokosowymi. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania