Taka urocza , mała przekąska – przygotowanie zajmie Ci max 5 minut. Ja zrobiłam ciasteczka mniej słodkie, ale jeśli tylko możesz i masz ochotę, dodaj więcej cukru
Mój pomysł naU mnie w domu Raffello robiło się na biszkopcie i taki przepis możecie znaleźć na ciastkożercach – zarówno w postaci tortu jak i blachy ciasta . Ciasta
CiastkozercyU mnie w domu Raffello robiło się na biszkopcie i taki przepis możecie znaleźć na ciastkożercach – zarówno w postaci tortu jak i blachy ciasta . Ciasta
CiastkozercyCzy uwierzycie, że istnieje tort który nie pójdzie w boczki, a jego przygotowanie zajmuje kilka chwil? To naprawdę możliwe! Ciasto na bazie fasoli jest
Di gotujePyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych
Lena GotujeSezon urlopowy już rozpoczęty, także i u mnie szykuję się już za tydzień wypoczynek🌞 Z tej okazji trzeba powoli czyścić lodówkę aby na wyjazd nic nie
Zdrowie i pysznie na talerzuTak bardzo spodobał Wam się przepis na Sernik Straciatella , że postanowiłam przygotować jego blond wersję! Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik kokosowy z białą
Ostra na SłodkoCo podać na deser, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu? Idealnym wyjściem jest kokosowy jagielnik bez pieczenia, który po pierwsze składa się z kilku łatwo dostępnych
Bananowe PoleAnanas smażony w kokosowym cieście na oleju kokosowym (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: 1/2 ananasa jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki wiórków kokosowych
Moja Michałyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 15 dag bakalii (orzechy, rodzynki, kokos) 1 łyżka budyniu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 3 łyżki cukru wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto kruche : Mąkę połączyć z margaryną. Dodać żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto
Tradycyjna kuchnia KasiPrzepis mamy, który lekko zmodyfikowałam, a w nim duuużo kokosu :) Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia słoik
Na Ciasteczkowych Papierachsernik na kruchym czekoladowym spodzie sernik rewelacja sernik toskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo
Smaczne ZdroweMleko, masło, cukier puder i kakao zagotowujemy w rondelku lub miseczce, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy rum. Wystudzone ciasto kroimy nożem na prostokątne kosteczki, po czym moczymy w ciepławej polewie (nie gorącej), a następnie obtaczamy w kokosie i układamy na pergaminie lub talerzu. Ciasteczka można konsumować od razu, ale lepiej pozostawić je na co najmniej godzinę by lekko
Smakowy RajTort powstał z okazji moich urodzin i jest połączeniem moich ulubionych smaków: kokosu i truskawek! Niebo w gębie! Poza tym uwierzcie mi że przygotowanie jego jest banalnie proste ale za to bardzo efektowne. Podstawa to jak zawsze puszysty biszkopt. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" na Facebooku. Składniki na biszkopt: 8 jaj najlepiej takich swojskich od własnych kurek
Życie zaczyna się w kuchnidoskonałe na każdą okazję. To idealny deser do kawy lub herbatki. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: Ciasto: 350g mąki, 250g margaryny, 4 żółka, 100g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Pianka: 1 słoiczek Powideł Strzeleckich , 200g bakalii (orzechy, rodzynki, kokos), 6 białek, 150g cukru, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 1 opakowanie
Tradycyjna kuchnia KasiPieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na ciasto kokosowe: 200 g wiórek kokosowych 1 szkl cukru 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy kokos oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy (35x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez(...)masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń oraz kawę, cały czas ucieramy. dodatkowo: 1 szkl mocnego naparu kawy wymieszana z 50 ml wódki wiórka kokosowe do posypania wykonanie ciasta: Jedną część ciasta kakaowego ponczujemy i smarujemy masą, przykrywamy ciastem kokosowym. Następnie smarujemy pozostałą częścią masy i przykrywamy drugim ciastem kakaowym, ponczujemy. Całość polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Domowy Smak Jedzeniatarty a'la Ferrero Rocher czas na kokosową wersję! Budyń z pastą kokosową na kruchym ciachu to jest to 😍 Pralinki można zrobić samemu np. popularne z kaszy jaglanej i kokosu, my natomiast posłużyłyśmy się gotowymi proteinowymi kulkami Feel Fit słodzonymi maltitolem. Tarta wbrew pozorom nie jest bardzo trudna a zrobi szał na każdej imprezie (u nas na domówce(...)minut (po dotknięciu tarta ma być upieczona ale ciasto jeszcze miękkie). Zostawić do wystudzenia. 8. Pastę kokosową podgrzać i połączyć w garnuszku z mlekiem kokosowym (uważać aby się nie przypaliło). 8. Gdy tarta ostygnie i lekko stwardnieje, dno posmarować pastą kokosową i włożyć tak tarte do lodówki na aż kokos zastygnie i będzie można wylać gorący budyń. BUDYŃ KOKOSOWY
Candy PandasMaliny to zdecydowanie moje ulubione owoce i w sezonie letnim jem je codziennie. W sumie w zimowym też, tylko w wersji mrożonej 😉 Uwielbiam łączyć je z
FlymetothespoonJeśli ktoś lubi wiórki kokosowe to trafił idealnie. Wilgotny czekoladowy biszkopt i moc kokosu przyprawia o zawrót głowy! Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanka mąki pszennej ½ szklanka cukru, 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanka cukru 20-25 dag wiórek kokosowych 1 kostka masła Ponadto: 1 czekolada(...)dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 2 części. Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu. Całość polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Jeżeli przygotowałaś/eś ciastka z tego przepisu, bardzo proszę
Słodki Zakątekpysznych chipsów dawno nie jadłam. Kokosowe chipsy w pełni naturalnie słodkie, do tego kokosowy cukier palmowy…tak, tak te słodkie bułeczki obudzą każdego. Maślane bułeczki z morelami i kokosem Składniki: na 24 bułeczki 700 g pszennej mąki ± 2 łyżki 25 g drożdży 90 g kokosowego cukru palmowego lub trzcinowego 350 ml podgrzanego do 37ºC mleka 100 g masła, rozpuszczonego(...)masła, miękkiego 50 g kokosowych chipsów lub wiórków 50 cukru 2 łyżki cukru pudru do posypania Rozpuść drożdże i cukier w mleku. Dodaj mąkę i zagnieć luźne ciasto. Pokrój suszone morele w kostkę i dodaj do drożdżowego ciasta.Wyrabiaj ciasto przez 10 minut w robocie, a następnie pozostaw do wyrośnięcia na 40 minut. Wyłóż ciasto na stolnicę i złóż kilka razy
codojedzeniaBrownie z orzechami. Ciasto idealne. Idealne na pochmurny dzień, idealne do popołudniowej kawy i przedpołudniowego lunchu. Idealne na spotkanie z przyjaciółką, czy samotny wieczór. Brownie z orzechami ma w sobie to coś. Może to czekolada, która poprawia humor, dostarcza magnez, witaminę B6 i trochę cukru? Może to orzechy, które również pomagają nam się uspokoić i zrelaksować? Co stoi za jego(...)moim hitem tej jesieni. Jest proste do przygotowania, zdrowe, nie zawiera glutenu i laktozy. Dodatkowo pięknie pachnie kokosem i nie generuje dużej ilości naczyń do zmywania Co jest dość istotnym walorem Brownie polecam szczególnie na długie, już prawie jesienne wieczory. Wiem, ciasto na noc? Nie martwcie się, kawałek nikomu nie zaszkodzi, a może pomoże :)? Brownie z orzechami pół szklanki oleju
365 dni dookoła kuchniprzepis na stronie „Słodkie Inspiracje”. Ciasto bardzo przypadło mi do gustu. Jest wilgotne, puszyste, proste w przygotowaniu, z wyraźną nuta kokosową i wspaniała kruszonką. Polecam amatorom tradycyjnych ciast. Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką Składniki: 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ostygło. Jajka ubijamy z cukrem na białą pianę. Dodajemy wanilię i mleko. Mąkę przesiewamy, łączymy ją z kokosem i proszkiem do pieczenia. Suche składniki stopniowo dodajemy do mokrych, cały czas miksując. Na koniec dodajemy masło i wszystko mieszamy. Wylewamy ciasto do przygotowanej blachy, wierzch posypujemy wiśniami, a następnie kruszonką. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka
Mania Gotowanialepiej nie czytać. Dlatego preferuję domowe ciasteczka, bo są i smaczniejsze i zdrowsze. Te zrobiłam z kokosem a przełożyłam je konfitura malinową. W pierwszy dzień po upieczeniu były chrupiące ale już drugiego dnia rozpływały się w ustach. Same znikały z patery:) Składniki: na ciasto: 350 g mąki 230 g masła 70 g cukru pudru 1 żółtko 50 g drobnych wiórków(...)łyżki wódki lub wrzątku 2-3 łyżki drobnych wiórek kokosowych Składniki ciasta szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć ją w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na dobrze podsypanym maka blacie. Kieliszkiem wycinać krążki i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 7 minut. Wystudzić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrincepolek jest nieco inny od wszystkich ciast, zresztą kto wpadłby na pomysł, żeby do ciasta dodać wafle :) przepis mam od mojej mamy, ale jego historia sięga głębiej, no w każdym razie, nie będę przynudzać, jeszcze tylko powiem, że masą princepolkowa jest świetna jako wkładka do tortów, zresztą kiedyś zrobię i sami zobaczycie :) A samego Princepolka można też wywrócić do góry(...)cukier i chwilę miksujemy, by się leciutko rozpuścił, po czym dodajemy pokrojone drobno migdały i orzechy oraz kokos. Całość dobrze mieszamy łyżką. Prince polo kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 35minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut
Smakowy RajNa dworze zimno, postanowiłam więc zaszaleć z czekoladą. W końcu nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak domowe ciasto z duuużą ilością czekolady... Zapach pieczonego ciasta
W poszukiwaniu inspiracji