składniki na biszkopt: 160 g mąki pszennej 280 g cukru 40 g kakao 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Podane składniki dzielimy na 2 części i pieczemy dwa biszkopty lub nie dzielimy i pieczemy jeden a następnie przekrawamy na dwa blaty. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz kakao, przesiewamy przez s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...