ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:99/196)

Ciasto makowe z nutą cytrynową (makowa panienka). 209

Ciasto mocno zainspirowane z blogu "gotowanie cieszy". Smak jest wyśmienity słodki, a zarazem fajnie cytrynowy. Składniki:    Ciasto 200 g maku  100 g wiórków kokosowych  100 g mielonych migdałów  100 g cukru  8 białek  4 żółtka  Krem  3 budynie waniliowe 400 ml mleka UHT  150 ml soku cytrynowego (ze świeżych cytryn(...)masa stanie się gęsta, a cukier rozpuści się. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy. Mak łączymy z kokosem oraz migdałami, dodajemy do piany jajecznej i wszystko delikatnie mieszamy. Dwie foremki o wymiarach 22x32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut , uważając, aby ciasta nie przesuszyć

Symfonia smakowa
Flan kokosowo gruszkowy 420

Przygotowanie:Do twarogu dodać cukier, jajka, esencję waniliową, mąkę kukurydzianą i zmiksować na jednolitą masę. Dodać kokos i wymieszać łyżką.Gruszki obrać z skórki wyciąć gniazda nasienne i pokroić każdą wzdłuż na 8 części.Część masy wylać do formy ułożyć część gruszek, znowu ciasto, gruszki i tak do wyczerpania masy i gruszek. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni

Ala piecze i gotuje
Rafaello + film 339

Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.   składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych(...)aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.   Artykuł Rafaello + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ciasto Rafaello 420

czekolady, 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1.  Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 2.  Masa kokosowa : Z mleka odlewam 2/3 szklanki. Pozostałe(...)Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodaję kokos oraz spirytus. Dokładnie ucieram.  Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3.  Na masie kokosowej układam herbatniki. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Ciasto oprószam wiórkami kokosowymi i wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Likier kokosowy 125

Pyszny i kremowy likier kokosowy , który umili niejedno spotkanie. Jak go przygotować? Banalnie prosto i szybko, tak jak likier kajmakowy , który robiłam jakiś czas temu. Zero

Oryginalny smak
Lody truskawkowo – kokosowe na patyku 147

Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki

Oryginalny smak
Lody kokosowe z nutellą 171

Domowe lody kokosowe z nutellą to smaczne lody, które przygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku

Oryginalny smak
Kokosowy pudding z chia 177

Na wstępie krótko o nasionach chia (szałwii hiszpańskiej). Pochodzi z Ameryki Południowej i uprawiana była już przez Azteków. Te malutkie nasionka zawierają minerały, witaminy i antyoksydanty

Oryginalny smak
Ciasteczka kokosowe 255

Małe przyjemności w postaci kruchych ciasteczek kokosowych, które na pewno polubicie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wyśmienite i banalnie proste. Polecam " class

Oryginalny smak
Torcik śmietanowo - malinowy z rafaello i czekoladkami 203

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszny torcik z malinami, nutką kokosu i czekoladkami. Wybaczcie że nie ma zdjęcia z przekroju ale tort był na zamówienie dla znajomych więc rozumiecie że nie mogłam go rozkroić. Zapraszam do wypróbowania bo jak stwierdzili znajomi był bardzo pyszny :) Składniki na biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki(...)ciągle mieszając mikserem dodajemy po jednym żółtku, olej i wodę.Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wygładzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka. Wykonanie masy śmietanowo- malinowej: Żelatynę zalewamy 2 łyżkami wody i odstawiamy do napęcznienia. Maliny przekładamy do garnka

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 266

oponek, a inni tworzą lżejsze, dietetyczne i mniej tłuste wersje przepisów. Bez względu na to, w której z grup jesteście, dzisiaj lekka wersja oponek (lub donutów) dla wszystkich Ciasto robi się bardzo szybko, bo wystarczy wrzucić składniki do miski i połączyć ręcznie lub przy pomocy miksera. Jak zwykle nie użyłam cukru, a wierzch oponek można posypać dowolnymi dodatkami (ja wykorzystałam(...)dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać kółka przy użyciu szklanki, a w środku wykrawać niewielkie

Fitkot
Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 269

oponek, a inni tworzą lżejsze, dietetyczne i mniej tłuste wersje przepisów. Bez względu na to, w której z grup jesteście, dzisiaj lekka wersja oponek (lub donutów) dla wszystkich Ciasto robi się bardzo szybko, bo wystarczy wrzucić składniki do miski i połączyć ręcznie lub przy pomocy miksera. Jak zwykle nie użyłam cukru, a wierzch oponek można posypać dowolnymi dodatkami (ja wykorzystałam(...)dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać kółka przy użyciu szklanki, a w środku wykrawać niewielkie

Fitkot
Dyniowe muffinki z kokosem 212

pieczenia, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy Margarynę roztapiamy w garnuszku. Kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Chłodny mieszamy z cukrem. Każdą babeczkę smarujemy margaryną

Gotowanie moimi oczami
kruche ciasteczka z kokosem 202

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 75 g cukru 55 g wiórek kokosowych wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier oraz

Domowy Smak Jedzenia
Łabędzi puch 3097

ustach...Ciasto połączone jest z dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje delikatnej nuty kwaskowatości. Zachęcam do spróbowania 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, masa: mleko 3 szklanki, cukier 0,5 szklanki, kajzerki czerstwe 2 szt, wiórka kokosowe 10 dag, masło 200 g, posypka: kokos(...)następnie stopniowo dodajemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy, nie przerywając ubijania. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy do miski i mieszamy razem. Mąki dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy do połączenia składników za pomocą drewnianej łyżki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę i równomiernie rozsmarowujemy. Pieczemy w 170-180 st.C przez

kulinarne odsłony pati