Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą 120mąki Dodatkowo: 400 g jagód 50 g (1/2 tabliczki) czekolady Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta (jak na muffinki ). Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam jagody. Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku(...)Następnie posypuję kruszonką jagody. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy ciasto lekko przestygnie, polewam ciasto czekoladą. Smacznego Artykuł Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentyment
Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą 125mąki Dodatkowo: 400 g jagód 50 g (1/2 tabliczki) czekolady Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta (jak na muffinki ). Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam jagody. Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku(...)Następnie posypuję kruszonką jagody. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy ciasto lekko przestygnie, polewam ciasto czekoladą. Smacznego Artykuł Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentyment
Jagodzianki, te najlepsze 153ciastem do drożdżówek stało się to na maślance i oleju. Jakoś nie pałam miłością do tych na maśle i mleku. Dlatego od jakiegoś czasu trzymam się mojego sprawdzonego przepisu. Ostatnio zrobiłam wyjątek. Gdy Michał z bloga Rozkoszny dodał u siebie przepis na jagodzianki luksusowe, które pomieściły w sobie cały litrowy słoik jagód, stwierdziłam, że to coś dla mnie. Z jagodami(...)folią i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Ciasto dzielimy na 9 równych części. Każdą z nich rozwałkowujemy na cieniutki placek o średnicy około 15 cm. Na środek każdego nakładamy 3 łyżki jagód. Jagody zakrywamy ciastem i dokładnie zlepiamy od spodu. Zawinięte jagodzianki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Mienta blog
Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. 293ideał smaku. Bez zbędnych słów zapraszam Was na mój sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Jeśli nie macie akurat jagód możecie użyć dowolnych małych owoców. Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie(...)wybrane owoce (u mnie są to mrożone jagody). Przygotowujemy cytrynową galaretkę. Rozpuszczamy 2 galaretki w 950 ml wody. Ilość wody została zmniejszona do sugerowanej przez producenta, aby galaretka była gęstsza i szybciej stężała. Wystudzoną galaretkę (lekko już tężejącą) wylewamy ostrożnie na nasz sernik. Znów wkładamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje ciasto można podawać. Smacznego By Magdalena beta calories
Słodkie okruszki
Pierogi z jagodami 223starczyło na jeden. Jeśli chodzi o pierogi z jagodami, to spotkałam się z różnymi metodami przygotowywania nadzienia. Jedni dają same jagody, drudzy dodają np. mąkę ziemniaczaną. Ja postanowiłam wypróbować nadzienie z kiślem. Fajnie związał sok z jagód i nadał jagodom ciekawego smaku. Składniki: ciasto 3,5 szklanki mąki szklanka wrzątku szczypta soli farsz 3 szklanki jagód(...)łyżki kiślu o smaku owoców leśnych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki tartej bułki Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z solą. Zalewamy wrzątkiem. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Jagody myjemy, odcedzamy na sitku. Cukier mieszamy z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszanką posypujemy jagody. Mieszamy. Ciasto rozwałkujemy. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Nakładamy farsz. Zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku przez
Pobite gary Barbary
Drożdżowa strucla z jagodami i twarogiem 193Przepyszna strucla drożdżowa z jagodami to proste ciasto, które każdy z Was może przygotować w kilka chwil. Z wierzchu chrupiąca, w środku miękka. Zarówno słodka, jak i kwaśna. Warto przygotować póki sezon na jagody jeszcze trwa. Składniki (na 1 dużą strucle): 150 ml letniego mleka 30 gram masła 50 gram cukru pudru szczypta soli jedno jajo(...)godziny do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Twaróg mieszam z cukrem i ekstraktem wanilii. Jagody płuczę na sicie. Wyrośnięte ciasto wałkuję tworząc kwadrat. Ciasto smaruję przygotowaną masą twarogową pozostawiając 2 cm odstępu od rantów ciasta. Jagody mieszam z mąką ziemniaczaną i wykładam na masę twarogową. Zawijam ciasto ciasno i umieszczam na blaszce do wyrośnięcia na 30 minut
Mango Papaja
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 483delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto wyjąć z blaszki i ostrożnie zdjąć papier do pieczenia, przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem(...)dokładnie wymieszać. Następnie dodać galaretkę pokrojoną w kostkę i 1 szklankę jagód, wymieszać łyżką. Krem wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu położyć drugi kawałek ciasta, lekko docisnąć. Wierzch: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać jagodami. 11. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić
Mała Cukierenka
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 522delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto wyjąć z blaszki i ostrożnie zdjąć papier do pieczenia, przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem(...)dokładnie wymieszać. Następnie dodać galaretkę pokrojoną w kostkę i 1 szklankę jagód, wymieszać łyżką. Krem wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu położyć drugi kawałek ciasta, lekko docisnąć. Wierzch: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać jagodami. 11. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić
Mała Cukierenka
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 347upieram się na zestawieniu maliny + jagody Ciasto możecie dodatkowo posypać cukrem pudrem, ale ja zwykle tego nie robię. Ciasto może zamrożone dzień wcześniej i jedynie wyjmujemy je do starcia w dniu pieczenia, aby zaserwować gościom świeżutki placek. Drukuj Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 2- 2,5 szkl. mąki pszennej(...)Pianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1/2 szkl. oleju Owoce 500 g owoców (maliny, jagody, borówka amerykańska) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto szybko ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i się nie klei, dodajemy kilka łyżek lodowatej wody. Ciasto dzielimy na dwie części - mniej
Mieszam w Garnku
Ciasto z jagodami i masą bezową 216prawie zgęstniała. Co chwilkę żelatynę zamieszać. Ubić śmietanę na sztywną pianę, dodać cukier puder. Możecie go ominąć. Wlać gęstniejącą żelatynę i dodać jagody. Delikatnie wymieszać ale już tylko łyżką. Wylać gęstniejącą masę na upieczone i zimne ciasto. Wstawić do lodówki na co najmniej trzy godziny. Ciasto jest przepyszne, polecam
Kuchnia Pokoleń
Ciasto śmietanowe z jagodami i kruszonką 205będzie też czym obdarowywać przyjaciół w zimie;), trochę zamroziłam, piekłam ciasta i lepiłam pierogi, jeszcze tylko pampuchy i sernik mam w planach... czy zdążę??? A tymczasem zapraszam na ciasto z jagodami. Przepis na niezawodne jogurtowe ciasto z owocami i kruszonką został minimalnie zmodyfikowany, ale ciasto jest tak samo pyszne:) Zapraszam! Składniki: 300g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku(...)szklanki cukru 1,5 szklanki jagód kruszonka: 80g masła 80g cukru 2/3 szklanki mąki Jajka roztrzepać z cukrem, śmietaną, olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Składniki kruszonki rozetrzeć palcami. Formę (22x33cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Na cieście równomiernie wyłożyć jagody, posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika
Obiad gotowy
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 274oraz kandyzowanej skórki z pomarańczy: Ciasto drożdżowe na noc bez wyrabiania . Tym razem postawiłam na dodatek świeżych owoców. A że sezon na jagody właśnie zawitał w kalendarzu, postanowiłam rozpocząć go z przytupem, ciastem z jagodami właśnie! Uroku dodaje tu dodatkowo dobrany pod kolor fioletowy lukier :) Drożdżowe ciasto z jagodami piekłam w ramach wspólnej, fejsbukowej(...)akcji Jagodowo i borówkowo , organizowanej przez Ciasto na niedzielę . Składniki na 1 dużą keksówkę o wymiarach LxWxH 30x10x7cm: CIASTO: 50g świeżych drożdży 1/2 szkl. cukru 1 mały cukier wanilinowy [16g] 3 jajka - małe 1/2 szkl. oleju 1 aromat waniliowy 1/3 szkl. zimnego mleka 2 szkl. mąki 2-3 garście świeżych jagód LUKIER: 1/2 szkl. cukru pudru kilka
Grunt to przepis!
Kruche babeczki z jagodami 150Kruche babeczki z jagodami lub borówkami amerykańskimi mogą zastąpić jagodzianki. Są pyszne :) Z podanych ilości produktów otrzymamy około 26 – 28 babeczek. ciasto: 450 g mąki pszennej, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 5 żółtek, mąka do podsypywaniu przy wałkowaniu, masło do wysmarowania foremek, nadzienie: 500 g jagód, 4 łyżki cukru, Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do malaksera(...)lubi kruche ciasto. Czyste jagody wymieszać z cukrem. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować podsypując mąką na placek grubości około 3-4 milimetrów. Foremki do babeczek wysmarować roztopionym masłem. Wykrawać dwie wielkości krążków – - trochę większe od średnicy foremek do wyłożenia foremek, - wielkości górnej średnicy foremek do przykrycia babeczek. Wyłożyć foremki ciastem. Wypełnić foremki jagodami. Przykryć krążkiem
królestwo garów
Letnie ciasto jagodowo malinowe pod kokosową pianką 430Najbardziej smakowite letnie ciasto musi być z jagodami, a jeżeli dodać do nich jeszcze ogrodowe maliny to dlaczego nie stworzyć mistrzostwo świata! A tak się składało ,że jagody wprost z lasu nazbierane a maliny z ogrodu :) Składniki (blaszka 36 x 26 ) Ciasto kruche 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 230 g masła(...)zagotowujemy. Ściągamy z ognia. Dodajemy do śmietany i cukru wiórki kokosowe, mieszamy do połączenia się składników. Studzimy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ba blaszkę większą część ciasta, nakłuwamy ciasto widelcem. Umyte jagody wysypujemy na ciasto i dodajemy na samą górę maliny. Wszystko posypujemy kaszą maną. Białka ubijamy pod koniec dodając 2 łyżki cukru. Na niskich obrotach ubijając
W Moim Magicznym Domu
Ciasto pełne jagód na kruchym cieście 180blaty ciasta kruchego (kupuję w supermarkecie, jeśli nie mam czasu) 1/2 kilograma jagód 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki mąki białko z jajka Ciasto pełne jagód na kruchym cieście Przygotowanie: 1. Jagody opłucz na sitku. Wrzuć do miski wysp cukier i mąkę, wymieszaj. 2. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i wysyp krupczatką. Rozłóż pierwszy(...)blat ciasta. Wysmaruj ciasto białkiem i rozłóż jagody z miski. 3. Przykryj drugim blatem ciasta i zlep brzegi. 4. Resztą białka posmaruj wierzch ciasta i posyp cukrem trzcinowym, lub po upieczeniu oprósz cukrem pudrem. 5. Piec w temp 180 przez ok. 50 minut
AZgotuj!