ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:4/278)

Cytrynowe ciasto z jagodami 184

macie jagody, zachęcam do przygotowania właśnie tego pysznego, wilgotnego ciasta cytrynowego. Jestem pewna, że nie pożałujecie. Ciasto to nie jest typowym ciastem ucieranym, gdzie do jego przygotowania wykorzystuje się masło. Dodatek oleju, którego tutaj używamy sprawia, że ciasto jest mega wilgotne. Delikatnie przebija się w nim cytrynowy smak. Jagody zaś nadają całości fajnego akcentu kolorystycznego i letniego, wakacyjnego(...)cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy pozostały cukier. Ubite białka łączymy delikatnie z ciastem (najlepiej w dwóch turach). Oczyszczone owoce osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy je mąką i potrząsamy naczyniem, by dobrze się nią pokryły. Do przygotowanego ciasta dodajemy jagody, mieszamy delikatnie. Ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Szybka tarta z ricottą i jagodami na cięście francuskim 186

Szybkie ciasto na cieście francuskim, które zrobicie w mniej niż 20 min i to z pieczeniem! Niby banał, bo przygotowanie jest bardzo proste, a zrobienie deseru na cieście nie wymaga dużo wysiłku, ale jednak to ciasto jest warte by nim się podzielić tu. Chrupiące ciasto francuskiego przykryte warstwą ricotty i obfitą ilością leśnych jagód ! Prawdziwa uczta dla podniebienia! Czyżby(...)sera ricotta 300 g mieszanki jagód (mogą być mrożone) 5 łyżek cukru Mleko do posmarowania ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić tartę z jagodami na cieście francuskim? Do jagód dodajemy 3 łyżki cukru, mieszamy. Do ricotty dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy.  Na środek ciasta francuskiego wykładamy ricottę, a na nią jagody. Boki ciasta zawijamy, aby otrzymać

Kuchnia Łukasza
Ciasto czekoladowe z kremem i jagodami 161

Ostatnio jagody są wszędzie! Uwielbiają je wszyscy, jak maluchy tak i starsze osoby. Dziś mam dla Was pyszny przepis z wykorzystaniem jagód (borówek) - ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i jagodami! Jest to po prostu niesamowite połączenie, każdy smak dopełnia się nawzajem, a całość smakuje nieziemsko. Uwielbiam takie ciasta jak te, robi się je dosyć szybko, a wyglądem(...)talerzu/paterze dolny blat ciasta i wykładamy na jego 1/2 gotowego kremu mascarpone, równamy i posypujemy obficie jagodami (150 g). Przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzch ciasta wykładamy cały pozostały krem, posypujemy jagodami (200 g) i dekorujemy listkami mięty. Ciasto wstawiamy na 3-4 godziny, a najlepiej na noc do lodówki. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam

Kuchnia Łukasza
Bardzo smaczne ciasto z jagodami 150

już są sztywne powoli dodawać cukier. Jeszcze jakiś czas ubijać. Delikatnie wmieszać pianę z białek do masy maślanej. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto do formy. Na górze rozrzucić jagody. Kruszonka – masło, cukier, mąkę ugnieść palcami formując kruszonkę. Rozsypać kruszonkę na całej powierzchni. U góry posypać płatkami migdałów. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Pokoleń
Ciasto jagodowo- truskawkowe 165

Sezon truskawkowy już się kończy, więc polecam ciasto z truskawkami i jagodami Ciasto jagodowo- truskawkowe SKŁADNIKI: jajka -7 szt cukier -1 szkl mąka -2 i 1/2 szkl cukier waniliowy -1 opak margaryna palma -200 g mąka ziemniaczana -1 łyżka sól proszek do pieczenia -1 opak tłuszcz cukier puder do posypania ciasta truskawki 250 g jagody(...)obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, na wolnych obrotach miksera dobrze wymieszać. Brytfannę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto. Truskawki i jagody umyć, oszypułkować, osączyć, obsypać mąką. Na cieście ułożyć jagody i  truskawki. Wstawić do piekarnika, piec 35 minut w 170 stop. Upieczone ciasto ostudzić, posypać cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Pierogi z jagodami 224

Pierogi z jagodami... Idealnie miękkie i puszyste ciasto. Soczyste jagody otulone cukrem. Całość oblana śmietaną i oprószona cukrem. Niebo w gębie! Składniki: Ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej; 2 surowe żółtka jaj; 125 ml kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 125 ml gorącej wody; Szczypta soli. Nadzienie: 500 g świeżych jagód; 5 łyżek białego(...)wyrobić ciasto. Ja robię tak, że do znajdujących się w misce od robota żółtek ze śmietaną dodaję mąkę, gorącą wodę i sól i wyrabiam ciasto robotem kuchennym przy użyciu haka do ciasta drożdżowego. Jagody oczyścić i wymieszać z cukrem. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wycinać szklanką koła, nakładać farsz (jagody z cukrem) i formułować palacami pierogi. Pierogi

Gospodyni Miejska
Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą 521

Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą – Dzisiaj kolejne, mega pyszne ciasto w Małej Cukierence. Ciasto z soczystymi jagodami, bezą i delikatnym, kruchym spodem. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne od owoców, cudownie pachnie, jest delikatnie waniliowe i pięknie wygląda. Na jednym kawałku nie można poprzestać. Zniknęło u mnie błyskawicznie. Do przepisu można użyć mrożonych owoców, ale przed(...)www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą Składniki: Spód: 340g mąki pszennej (użyłam tortowej) 170g zimnego masła 100g cukru 6 żółtek 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jagodowa: 220g dżemu jagodowego 450g umytych, osączonych jagód (użyłam 250g czarnej jagody i 200g borówki) 2 i 1/2 łyżki

Mała Cukierenka
Przepisy na słodkości 2215

Ciasto z jagodami (ucierane)  Ciasto z morelami I Ciasto z morelami II Ciasto z morelami i kruszonką Ciasto z truskawkami Ciasto z truskawkami i jogurtową piank Ciasto z rabarbarem  Ciasto z rabarbarem II Ciasto z rabarbarem i budyniem Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką Ciasto z truskawkami i pianką Drożdżowy mazurek królewski Fale Dunaju(...)krakersach Rodzynkowiec Sernik gotowany Anastazji  Sernik gotowany na miodowym cieście  Sernik na zimno z brzoskwiniami Sernik na zimno z owocami Sernik orzechowy z brzoskwiniami Sernik szachownica Sernik z brzoskwiniami Sernik z mlekiem i kokosem Sernik z pomarańczową pianką Seromakowiec  Strucla drożdżowa z serem i jagodami Szarlotka idealna  Szarlotka krucha Szarlotka Sióstr Duchaczek Szarlotka sypana

Kuchnia domowa Ani
Ciasto styropian z jagodami 118

posypania ciasta 1. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder, mieszamy. Dodajemy zimne, pokrojone w kawałki masło. Siekamy nożem. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Dzielimy do na dwie części 60%/40%. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nim naszą większą część ciasta. Wkładamy(...)dodajemy partiami nasz jogurt, oraz wiórki kokosowe. Jak składniki nam się połączą to naszą masę jogurtową przelewamy na ciasto.  5. Jagody wcześniej myjemy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na masę jogurtową. Na jagody ścieramy ciasto, które włożyliśmy do lodówki.  6. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 60 minut. Wierzch ma się nam ładnie zarumienić

kruche babeczki
Ciasto z jagodami 191

ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 2 jajka 100 g drożdży 200 g masła + jagody (ok. 1,5 szklanki) Składniki na kruszonkę Jak zrobić ciasto z jagodami? W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i połowę cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka ucieramy z resztą cukru, masło rozpuszczamy(...)odstawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno rosnąć około 40 minut i podwoić swoją objętość. W tym czasie możemy przygotować kruszonkę . Wyrośnięte ciasto (można już do środka dodać garść jagód) przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy jagodami i kruszonką. Odstawiamy jeszcze raz do wyrośnięcia

Ciastkozercy
Proste ciasto z jagodami 173

Dziś polecam bardzo prosty przepis na ciasto z jagodami. Wystarczy wszystko połączyć w mikserze, a na końcu posypać jagodami i praktycznie gotowe. Przepis znalazłam na blogu  ilovebake . Polecam bo wyszło smaczne. Przepis dodaję do akcji  Ciasto na niedzielę , gdzie tym razem królują jagody.  Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju(...)jeszcze mniejsze i dodajemy kolejno jajka, a potem olej. Następnie dodajemy stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do ciasta, delikatnie mieszając. Formę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć delikatnie ciasto. Jagody wymieszać z mąką i wyłożyć na ciasto. Piec w temp. 170 stopni tak około 40 minut, do suchego patyczka. Po przestudzeniu posypać

Ewusiowe Smaki
Drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką - bardzo puchate 145

pełni, zatem czas na drożdżowe ciasto z jagodami. Nie ukrywam, ze drożdżowe ciasta to mój absolutny faworyt, nie tylko najsmaczniejsze, bardzo podzielne to także najzdrowsze ze wszystkich ciast. Dzisiejsze jest wyjątkowe - to jedna wielka, puchata, maślana drożdżówka z chrupiącą kokosową kruszonką. Ciasto drożdżowe jest bardzo proste do przygotowania, bo bez konieczności sporządzania zaczynu drożdżowego. Po prostu mieszam świeże(...)lśniącego ciasta odchodzącego od brzegów misy (około 8 minut). Przykryć misę folią spożywczą i odstawić do podwojenia objętości wyrośnięte ciasto wyrzucić na stolnicę delikatnie podsypaną mąką i zagnieść powtórnie, celem odgazowania, następnie rozwałkować na wielkość foremki. Ułożyć ciasto w foremce wyłożonej papierem do pieczenia tak, by wypełniło całą formę, pomagając sobie dłońmi i ewentualnie naciągając ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Uniwersalne ciasto drożdżowe w 100% BEZ JAJ !!! ;) 138

obawy, że nasz mikser przy tęgim cieście drożdżowym zakończy swój żywot :) Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około pół godziny do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie jeszcze raz wyrabiamy je widelcem, a następnie przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i równomiernie rozprowadzamy ciasto. Następnie całość posypujemy jagodami (lub innymi owocami) i robimy kruszonkę. Masło rozpuszczamy(...)dodajemy do niego cukier i cukier waniliowy, a na koniec mąkę. Całość razem mieszamy, a następnie kruszymy na ciasto z jagodami. Ciasto pieczemy w temperaturze 170 – 180°C przez 45 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy na około 5 minut, w wyłączonym piekarniku, a następnie wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania