Dzisiaj odkurzam stary przepis, który już pojawił się na blogu ponad rok temu. Ciasto jogurtowe jest jednak tak pyszne i przede wszystkim proste do przygotowania, że warto o nim przypomnieć :) Półtora roku temu piekłam je z jagodami ze słoiczka >klik!< , dzisiaj ze śliwkami. Jakby nie patrzeć, mamy jesień, a śliwka to jeden(...)głównych jej owoców. Grzechem byłoby nie wykorzystać jej do ciasta :) Ciasto jogurtowe jest dość wilgotne, na drugi dzień (o ile wytrzyma tyle) można je bez obaw podać - niewiele traci na swojej świeżości :) Składniki: 3 jajka , 1 szklanka jogurtu naturalnego , 3 szklanki mąki , 1 szklanka cukru , 1/2 szklanki oleju , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , śliwki . Całe
Codzienna kuchnia niecodziennaszybkie wykonanie. Course Desery Cuisine Polska Keyword jagody goji, płatki owsiane Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 35 minutes Servings 30 Author Anna Ingredients 300 g maki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 160 g cukru dałam trzcinowy 2 średnie jajka 50 g jagody goji 50 g suszonej żurawiny(...)Dodać melasę i mąkę wraz z dodatkami, wymieszać mikserem na gładką masę. Na koniec dodać płatki owsiane, żurawinę i jagody. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Na dużą blachę położyć papier do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości średniej śliwki, układać kulki na papierze, delikatnie spłaszczyć od góry, zachować około 6 cm odstępy między ciastkami. Wstawić
SprawdzonaKuchnia.plponuro chętnie sięgamy po słodycze. Dzisiaj chciałam Wam zaproponować muffiny z jagodami. Wróćmy chociaż w ten sposób do lata!;-) Składniki: 40dag mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju jajko szklanka mleka szklanka jagód brązowy cukier do posypnia Przygotowanie: Na początku łączymy wszystkie suche składniki. Mąkę przesiewamy przez(...)łączymy wszystkie mokre składniki: olej oraz mleko z jajkiem. Po wymieszaniu mokrych składników wlewamy je do suchych i mieszamy. Następnie dodajemy jagody i ponownie mieszamy wszystkie składniki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*. W formy do muffinek wlewamy ciasto do wysokości ok 2/3. Wierzch ciastka delikatnie posypujemy brązowym cukrem. Do piekarnika wkładamy muffinki, pieczemy ok 20minut. Enjoy
Kuchnia Pełna Pasjiszkl. kefiru 3/4 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce (jagody, truskawki, brzoskwinie, maliny, itp.) W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre, następnie połączyć ze sobą . Ciasto będzie dość gęste.Przełożyć do formy , na wierzchu ułożyć owoce. Piec ciasto około 50 minut w temperaturze 180 stopni.Ciasto zostawić
Moje domowe kucharzeniesię udało choć granat chyba niedojrzały kupiony. Następnym razem skuszę się na pasujące naprawdę do nazwy owoce jak jeżyny, maliny, czy jagody. Najpierw przepis z bloga Przyjemność z Pieczenia, potem sporo fotek ;) Składniki: (forma okągła 25 cm) Ciasto: 450 g drobnego szpinaku 1 1/3 szkl. cukru 3 jajka 1 (i 1/3 w oryginale ale myślę że za dużo) oleju
W kuchni bez szafekposypania wierzchu Wykonanie. Ugotowane ziemniaki przetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, kakao i dżemem. Dodać sodę i ziemniaki. Zmiksować. Dodać bakalie-rodzynki, orzechy, jagody goji ,skórkę cytrynową itp. Białko ubić na pianę i połączyć z masą ziemniaczaną. Ciasto włożyć do keksówki i piec w temp.180stop . 1h. W rondelku składniki polewy stopić i wymieszać. Polać ciasto i posypać płatkami gorzkiej czekolady
Kulinarny karnet Christopheraprzepyszne, same, czy też utarte z odrobioną cukru, uwielbiam te fioletowe usta, które zdradzają wszystko... Kocham jagodzianki mojej mamy i teściowej, wypełnione po brzegi jagodami... SEZON NA JAGODY OTWIERAM! SKŁADNIKI: - 300g jagód (umytych) - śmietanka - cukier waniliowy - cukier 3- 5 łyżek płaskich RAVIOLI SKŁADNIKI - 6 żółtek od kur z chowu z wolnego wybiegu - 300 g mąki pszennej(...)ciasto było zbyt wilgotne, dodajemy mąki, zbyt twarde, łyżkę wody. Za każdym razem ciasto wyrabia się troszkę inaczej, wpływają na to takie czynniki jak: wielkość żółtek, wilgotność powietrza. Zagniecione ciasto przykrywamy ściereczka, odstawiamy na 10 min. Za pomocą wałka formujemy prostokąty. W odrębnej miseczce, mieszamy jagody, z cukrem i 1 łyżką mąki pszennej. Na wycięte kwadraty, nakładamy jagody
SMYKWKUCHNIsłodką, maślaną kruszonką. Nie sposób się od nich oderwać ... 😊 No i ten zapach! Jako nadzienia możemy użyć nie tylko prażonych jabłek, jagód, malin czy innych owoców, ale i np. powideł czy nutelli (wersja dla fanów bardziej słodkich ciast). Składniki: 2 szkl. mąki pszennej tortowej 4 czubate łyżki cukru 15 g świeżych drożdży 1/2 szkl. mleka
Walijskie Pichcenieprawdę szybko. Ciasto typowo jak na muffinki - wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy. I po godzinie mamy pyszne, wilgotne i sprężyste ciasto. Na wierzch co kto woli - u mnie miks porzeczek - Wy możecie dorzucić maliny, jagody, agrest... co jest akurat pod ręką. Tortownica 26 cm Składniki: 25 dag mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka kefiru(...)szypułek. Do miski wbić jajko, wlać olej i kefir. Dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu równomiernie rozłożyć porzeczki i posypać sporą ilością kruszonki. Owoce z kruszonką lekko docisnąć. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około
My simple kitchenzimnego masła 100 g białego cukru 3 żółtka szczypta soli Dodatkowo: około 400 g sezonowych owoców np. jagody, borówki, maliny Przygotowanie: C iasto możecie zagnieść ręcznie lub przy pomocy miski blendera z nożami. Po prostu wszystkie składniki ciasta wrzucam do miski. Kiedy widzę, że ciasto jest już prawie zagniecione, składniki przekładam na blat i zagniatam do reszty
Mania Gotowaniaoraz miękkie masło.Ciasto wyrabiamy do momentu , aż będzie nam odchodziło od rąk. Zostawiamy je na godzinę przykryte ściereczką. Krok 2 Ciasto pięknie wyrosło więc odgazowujemy je i dzielimy na 10 części. Spłaszczamy placuszki i nakładamy jagody które posypujemy ksylitolem, zlepiamy bułeczkę i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia sklejeniem do dołu. Bułeczki zostawiamy do wyrośnięcia na jakieś(...)Przelewamy do garnuszka i dodajemy czekoladę, całość mieszamy do połączenia. Ostudzone jagodzianki polewamy polewą. Pyszne, przysmak dla kawoszy i nie tylko. Biorę udział w akcji Ciasto na Niedziele . Wypiekały ze mną
Różowa kuchniagrudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Około 3-4 minuty, aż jagody całkowicie się rozmrożą, a miód rozpuści tworząc pyszny
Słodkie okruszkigrudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Około 3-4 minuty, aż jagody całkowicie się rozmrożą, a miód rozpuści tworząc pyszny
Słodkie okruszkipieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wielkość 21 na 30 centymetrów. Morele zastąpić możemy innymi owocami. Jagody, jeżyny, porzeczki, maliny czy truskawki sprawdzą się równie fajnie jak morele. Lubisz morele? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Ciasto ucierane z morelami . The post Ciasto makowa Bonanza appeared first on MeCooks
mecooksupiec z dowolnymi owocami, najlepiej sezonowymi. U mnie dzisiaj z jabłkami, ale już z niecierpliwością czekam na truskawki, jagody czy maliny pachnące latem i słońcem. Spróbujcie, gwarantuję, że później już tylko będziecie wymieniać owoce. Składniki (forma o średnicy 25 cm): Ciasto: 1,5 szklanki (200 g) mąki 0,75 szklanki (150 g) cukru 1 (16 g) cukier waniliowy
Fitsweet.me