ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:399/956)

Jesienne ciasto marchewkowo jabłkowe dla gości 260

Ciasto surówka - jak stwierdzili moi znajomi..no bo co można zrobić z marchewki i jabłka? oprócz wyśmienitej surówki do obiadu można upiec doskonałe ciasto na deser :) Ciasto jest z tych puszystych i jednocześnie wilgotnych, ale tak w sam raz - przyjemnie rozpływa się w buzi a nie jest ciężkim gniotem.. Przełożyłam je gotowaną cytrynową masą grysikową na bazie mleka(...)połączą należy zmniejszyć obroty miksera i zacząć wsypywać mąkę ze środkami spulchniającymi, następnie marchewkę,  jabłka i rodzynki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. piec 45-50 minut do tzw. suchego patyczka w 180 'C ( piekarnik góra-dół). Wystudzić. Przeciąć ciasto w połowie. Masa grysikowa: - 300 ml mleka - 70 gr masła - 4 pełne łyżki manny ( nie błyskawicznej

kawawszklance
Kokosowe racuchy z jabłkami + film 102

jabłkami to smaczny pomysł zarówno na śniadanie czy obiad jak i na kolację. To proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startych jabłek i wiórków kokosowych idealne dla wielbicieli kokosu.     składniki na około 10-12 racuchów 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mleka ( szklanka 250 ml ) 3-4 jabłka 2 jajka(...)posypania przepis Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Do ciasto wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy łyżką. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie

Smakowite Dania
Jednoporcjowe ciastko orkiszowe z pekanami. 166

łyżka cukru z kwiatu kokosa szczypta soli małe jabłko łyżka mąki orkiszowej (można użyć dowolnej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka pokruszonych orzechów pekan kilka kawałków suszonego mango łyżeczka stopionego masła ghee (lub dowolnego tłuszczu)  Orkisz wymieszać z mąką, jajkiem, solą i cukrem.  Dodać mleko roślinne i wymieszać. Ciasto powinno być gęste. Nastęnie dodać stopione(...)masło i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję,  wsypać pokruszone pekany i pocięte kawałki suszonego mango. Na koniec pokroić jabłko w kostkę i również dodać do ciasta. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec około 15 minut do zrumienienia. Wyjąć, udekorować i podawać póki ciepłe. Smacznego! Orzechy pekan, mango i orkisz znalazłam

Poranek na słodko
Ciasto kokosowe z jabłkami 199

ciasto jest naprawdę proste do zrobienia. A mój Mąż powiedział o nim " to jedno ze smaczniejszych ciast jakie upiekłaś"... Może to dlatego, że nie było przy nim dużo roboty, a i składników niewiele :) ? A On uwielbia kokos... Składniki : 125 g masła 100 g drobnego cukru do wypieków 16 g cukru wanilinowego (lub ziarenka z laski wanilii) 2 duże jajka(...)mlekiem kokosowym, wymieszać szpatułką lub na bardzo wolnych obrotach miksera, tylko do połączenia Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia,  przełożyć do niej ciasto, wyrównać.  Na górę poukładać jabłka, stroną wypukłą i ponacinaną ku górze  Piec w temperaturze 160ºC przez około 45 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić Ponadto na lukier

Proste Potrawy
Ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami 232

Śliwki uwielbiamy wszyscy i czekamy na nie cały rok. To ciasto powstało z resztek śliwek, które nie udało nam się od razu zjeść oraz kilku jabłek :)  Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 250 g margaryny - 4 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 300 g śliwek - 200 g jabłek kruszonka(...)przestudzoną margarynę. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm a na wierzchu układamy wypestkowane połówki śliwek oraz obrane kawałki jabłek. Składniki na kruszonkę łączymy, zagniatamy a następnie rozkruszamy na owocach. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 45 minut

Zainspirowana w kuchni
Ajerkuchy, tłusty czwartek w akcji. 271

jabłkami. 😊 2 jajka łyżka cukru szklanka maślanki, kefiru lub zsiadłego mleka szklanka mąki szczypta cynamonu łyżeczka sody oczyszczanej szczypta soli Oraz: 2 duże jabłka tłuszcz do smażenia cukier puder Mieszamy składniki na ciasto, aż powstanie gładka masa, odstawiamy na około 20 minut, aby sobie odpoczęło. Obrane jabłka kroimy w plastry, jeśli należą  do twardszego  gatunku(...)powinny być góra pół centymetra, te inne mogą być grubsze. Maczamy w cieście i smażymy pod przykryciem, na wolnym ogniu. Po lekkim ostudzeniu, posypujemy pudrem. I tak w krótkim czasie, możemy świętować Tłusty Czwartek

Dieta moja pasja
Domowa szarlotka 194

schłodzoną margarynę wraz z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i żółtka, szybko i dokładnie wyrabiamy ciasto. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obsypanej grysikiem, wstawiamy na godzinę do lodówki. Resztę ciasta zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub siekamy w cieniutkie plasterki. Dodajemy cukier puder(...)cynamon. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na  rozwałkowane ciasto, dociskamy. Na wierzch ścieramy zamrożoną resztę ciasta. Pieczemy w temperaturze 170st przez około 1 godzinę

Gotowanie moimi oczami
Rustykalna tarta z gruszką i jabłkiem 86

window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z gruszką i jabłkiem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 8 porcji Przygotowanie 15 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 300 kcal Jesienna rustykalna tarta z gruszką i jabłkiem. Tarta twarogowa pachnąca cynamonem i jesienią. Tarta z owocowym farszem z gruszki i jabłka. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle(...)u0105. Tarta z owocowym farszem z gruszki i jab\u0142ka.","keywords":["cynamon","gruszka","jab\u0142ko","m\u0105ka pszenna","mas\u0142o","twar\u00f3g p\u00f3\u0142t\u0142usty","rustykalna tarta","ciasto dla dzieci","ciasto BLW","tarta twarogowa","jesienna tarta","tarta z gruszk\u0105 i jab\u0142kiem","wypieki dla dzieci","przepisy dla dzieci","tarta bia\u0142kowa"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished

ProstePesto.pl
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z rabarbarem. 72

następnie oprószyć mąką. Mąka pochłonie nadmiar płynu. Według moich obserwacji, ciasto smakowo niczym się nie różni od ciast drożdżowych ugniatanych. W zwykłym cieście drożdżowym poprzez ugniatanie wytwarza się glutenowy szkielet, ciasto jest bardziej sprężyste , a po upieczeniu ma budowę warstwową . W tym przypadku tego nie zaobserwowałam, za to ciasto ma bardziej kruchą i ziarnistą strukturę . W poniższym przepisie zaznaczyłam(...)mieszać również mikserem, końcówką do mieszania ciast. Jeśli nie masz miksera, wymieszaj ciasto szpatułką, do momentu całkowitego połączenia składników. iasto powinno być lepkie i ciągnące. Zaobserwujesz zapewne, jak zmienia się konsystencja ciasta, wraz z mieszaniem. Ciasto przełóż do przygotowanej formy w dwóch turach. Ja na 500g mąki użyłam formę 35x25cm. Wylej pierwszą warstwę ciasta i równomiernie rozprowadź je po dnie

SmartBake.pl
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z rabarbarem. 125

następnie oprószyć mąką. Mąka pochłonie nadmiar płynu. Według moich obserwacji, ciasto smakowo niczym się nie różni od ciast drożdżowych ugniatanych. W zwykłym cieście drożdżowym poprzez ugniatanie wytwarza się glutenowy szkielet, ciasto jest bardziej sprężyste , a po upieczeniu ma budowę warstwową . W tym przypadku tego nie zaobserwowałam, za to ciasto ma bardziej kruchą i ziarnistą strukturę . W poniższym przepisie zaznaczyłam(...)mieszać również mikserem, końcówką do mieszania ciast. Jeśli nie masz miksera, wymieszaj ciasto szpatułką, do momentu całkowitego połączenia składników. iasto powinno być lepkie i ciągnące. Zaobserwujesz zapewne, jak zmienia się konsystencja ciasta, wraz z mieszaniem. Ciasto przełóż do przygotowanej formy w dwóch turach. Ja na 500g mąki użyłam formę 35x25cm. Wylej pierwszą warstwę ciasta i równomiernie rozprowadź je po dnie

SmartBake.pl
Muffiny z orzechami i jabłkiem 152

stan skupienia) Łączymy zawartość obu misek, dodając po 1 łyżce zawartość z miski nr 1 do płynnych składników. Do masy wrzucamy posiekane orzechy i pokrojone w kostkę jabłko. Mieszamy. Wykładamy silikonowe foremki ciastem. Posypujemy ciasto posypką (mieszamy w miseczce 2 łyżki cukru trzcinowego z 1/2 łyżeczki cynamonu i garstką posiekanych orzechów laskowych). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez

Ania i Marcin gotują
CIASTKA Z JABŁKAMI "CAŁUSKI WIOLI" 542

cukru pudru PRZYGOTOWANIE : Mąkę, masło, serek i cukier puder zagniatamy na jednolite ciasto, ma ładnie odchodzić od rąk, wstawiamy do lodówki na ok.40 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na ok.3-4mm, szklanką lub kubkiem wycinamy kółka, na połowę każdego z nich nakładamy cienki plaster jabłka, składamy na pół, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 15-20 minut, aż się całe zarumienią, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Z podanej ilości ciasta wyjdzie około półtora blachy

KUCHNIA POLSKA
Szarlotka sypana 158

ciasto, ale liczą się chęci oraz efekt. A efekt był naprawdę zaskakujący. Ciasto wyszło bardzo delikatne i chrupiące. Najlepiej wypróbujcie sami ten przepis. Składniki: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny cynamon 1 kg jabłek Wykonanie: Cukier, mąkę, kaszę manną oraz proszek do pieczenia wymieszać starannie łyżką(...), przysypać drugą częścią sypkiej mieszanki, reszta jabłek i pozostała, ostatnia część  sypkich składników  na wierzch. Pamiętajcie aby każdą warstwę rozkładać równomiernie na jabłkach. Na wierzch tak przygotowanego ciasta ścieramy również na tarce jarzy nowej kostkę margaryny, rozprowadzamy te wiórki po całej powierzchni i wstawiamy do nagrzanego do 170'C piekarnika

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 71

jest tylko opcjonalne rozwiązanie, ponieważ robiłam tak i tak i obie wersje są pyszne. Biszkopt namaka trochę od jabłek. Warstwa jabłkowa nie jest zbyt słodka, a smak jabłek jest wyraźnie wyczuwalny. Do tego przepisu nie dodałam cukru, ponieważ jabłka, którymi ja dysponowałam były dość słodkie same w sobie. dla podkręcenia smaku dodałam cynamon i odrobinę soku(...)możesz jej zagotować, ponieważ straci swoje żelujące właściwości. Płynną żelatynę wymieszaj z jabłkami. Włóż jabłka do lodówki na ok 30min. W tym czasie przygotuj krem budyniowy. zimne jabłka należy wyłożyć na przygotowany wcześniej biszkopt. Zwróć uwagę, aby brzegi były dobrze zabezpieczone i dobrze utrzymywały jabłka na swoim miejscu. Krem budyniowy: Pół szklanki mleka wymieszaj z mąką

SmartBake.pl
Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 152

jest tylko opcjonalne rozwiązanie, ponieważ robiłam tak i tak i obie wersje są pyszne. Biszkopt namaka trochę od jabłek. Warstwa jabłkowa nie jest zbyt słodka, a smak jabłek jest wyraźnie wyczuwalny. Do tego przepisu nie dodałam cukru, ponieważ jabłka, którymi ja dysponowałam były dość słodkie same w sobie. dla podkręcenia smaku dodałam cynamon i odrobinę soku(...)możesz jej zagotować, ponieważ straci swoje żelujące właściwości. Płynną żelatynę wymieszaj z jabłkami. Włóż jabłka do lodówki na ok 30min. W tym czasie przygotuj krem budyniowy. zimne jabłka należy wyłożyć na przygotowany wcześniej biszkopt. Zwróć uwagę, aby brzegi były dobrze zabezpieczone i dobrze utrzymywały jabłka na swoim miejscu. Krem budyniowy: Pół szklanki mleka wymieszaj z mąką

SmartBake.pl