ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:228/956)

Jak upiec idealne kruche ciasto 192

Czas czytania: 5 min Idealne kruche ciasto Wiele osób pyta, jak upiec idealne kruche ciasto ? Jest to jedno z prostszych ciast, jego przygotowanie jest błyskawiczne i nieskomplikowane! Jeśli do zagniecenia ciasta używamy robota kuchennego, to praca przy nim trwa dosłownie chwilę. Niestety mimo tego, że ciasto jest łatwe to wiele osób ma z nim problem, postaram się wyjaśnić jak przygotować(...)taki nie zdąży się całkowicie rozpuścić podczas pieczenia, a ciasto będzie miało brzydkie kropki. Biały cukier można zastąpić zdrowszymi słodzikami typu ksylitol lub erytrol. Cukru w cieście kruchym może być niewiele lub w ogóle, jeśli przygotowujecie ciasto do wypieków wytrawnych wystarczy odrobina soli. Inne składniki Poza wymienioną bazą do ciast kruchych stosujemy zależnie od przepisu dodatki takie jak, śmietana , którą

SprawdzonaKuchnia.pl
leniwe drożdżowe z brzoskwinią i dżemem... 140

jędrne i nie rozpadają się) ze skórką pokroić w plastry, dżem niskosłodzony (mój domowy z ciemnych winogron) wymieszać w misce z kisielem wiśniowym dżem wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć jabłka, piec w 190C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka ciasto dobrze wystudzić w formie aby kisiel stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto drożdżowe

W Mojej Kuchni Lubię
Apfelstrudel 217

Strudel jabłkowy, czyli apfelstrudel to specjalność kuchni niemieckiej, szczególnie Austrii i innych terytoriów byłej austro-węgierskiej monarchii. To gorące ciasto z jabłkami. Farsz składa się z lekko kwaskowatych jabłek, rodzynek maczanych w rumie i cynamonu, wszystko zawija się w płat cienkiego niczym papier ciasta. Do tego dodaje się gałkę lodów waniliowych lub bitą śmietanę. Prawdopodobnie sam strudel pochodzi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jabłka w cieście twarogowym 190

mąkę, cukier waniliowy, żółtko, szczyptę soli, dodać podkrojone w małe kawałki masło i zmielony twaróg. Szybko zagnieść ciasto w jednolitą masę. Ciasto rozwałkować partiami na grubość 5 mm, podsypując mąką. Wycinać kółka za pomocą dużej filiżanki. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniaza nasienne i pokroić w grube plasterki. Na każdym krążku położyć gruby plasterek jabłka i złożyć

Kuchnia Pokoleń
Racuchy drożdżowe z jabłkami 191

Nigdy nie czekam, długo z wyrośnięciem ciasta, bo i tak urosną na patelni. Oczywiście  do zjedzenia w ten sam dzień , posypane cukrem pudrem                                                   Racuchy drożdżowe z jabłkami Składniki: mąka 2,5 szkl cukier(...)cukier, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut, w ciepłe miejsce. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Następnie do ciasta dodać resztę mleka, mąkę i jabłka, dobrze wymieszać robotem. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie, ani za gęste. ( jak jest za rzadkie, dodać mąki, jeśli za gęste , trochę mleka ) Odstawić jeszcze na 10 minut. Tłuszcz rozgrzać

Kuchnia Danusi
Całuski z jabłuszkiem i cynamonem 73

Przepis na ciasteczka całuski. Ich nazwa nawiązuje do wyglądu – przygotowane z jabłkiem przypominają usta lub uśmieszki. Składniki Ciasto 4 szkl. mąki pszennej(...)łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kostka margaryny lub masła 3 jajka 100 g jogurtu naturalnego lub śmietany 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo cynamon kilka jabłek Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i na godzinkę do lodówki. Rozwałkować na grubość 0.5 cm i szklanką wykrawać kółka. Na każde z nich położyć kawałek jabłka i szczyptę cynamonu. Piec

Wasze Przepisy
Muffinki jabłkowe z chałwową kruszonką 176

chałwa. Wyrabiamy ręką do momentu aż ciasto zacznie rozdzielać się w charakterystyczną kruszonkę. 2. W dwóch osobnych miskach umieszczamy składniki suche i mokre. W każdej z misek mieszamy składniki do ich połączenia. Jabłko kroimy w kostkę. 3. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Niedokładnie mieszamy, tylko do połączenia składników. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka. 4. Ciasto przekładamy do foremki

Szefowa kuchni
Racuszki rosyjskie z jabłkami (bez drożdży) 103

mąki pszennej (1,5 szklanki) 1 jabłko olej do smażenia cukier puder do posypania racuszków       *** Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę *** *** Do miski wlewamy maślankę, dodajemy sodę i mieszamy *** *** Wbijamy jajka i rozmącamy rózgą kuchenną *** *** Dodajemy sól, cukier oraz mąkę *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą, gęstą masę *** *** Do ciasta dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy łyżką(...)nadmiaru tłuszczu *** *** Przekładamy na talerz i oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Racuszki rosyjskie z jabłkami (bez drożdży) pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Najlepsze kruche ciasto na miodzie ze śliwkami, jabłkiem i bezą 176

rzepakowego Huzar ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 1/2 szklanki (120g) cukru (1 szklanka = 250 ml) Dodatkowo: 500g śliwek (u mnie węgierki) 1 jabłko Ponadto: 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotować kruche ciasto. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i wstawić do lodówki na około 60 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto(...)ułożyć na nim połówki śliwek (skórką do dołu) oraz jabłko pokrojone w kostkę. Owoce oprószyć pozostałą mąką. Przygotować bezę. Białka ubić na sztywno - p od koniec miksowania stopniowo dodając cukier. Bezę rozsmarować na owocach. Całość ponownie wstawić do piekarnika na 30 minut. (*) Możecie użyć większej blachy, aby kruche ciasto było cieńsze

Di gotuje
Karmelizowane jabłka 172

przygotowywać na wiele sposobów. Kilka dni temu wypróbowałam przepis Pana Piotra Maleckiego pochodzący z książki 'cukiernia Lidla" Karmelizowane jabłka możemy wykorzystać na wiele sposobów.Karmelizowane jabłka są fajnym dodatkiem do ciast i deserów Przepyszna wychodzi szarlotka. Karmelizowane jabłka są bardzo aromatyczne dodatkowo możemy dodać skórkę z cytryny

Kulinarne pyszności Molki
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 143

będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie.   Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ   Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru(...)sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. ma rmolada: Jabłka i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Skrapiamy całość sokiem z cytryny, mieszamy razem i gotujemy do momentu

Bon appetit mon amie
Pancakes – amerykańskie naleśniki 104

Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami to jedne z moich ulubionych. Robi się je naprawdę szybko i prosto, a efekt jest niesamowity. Zerknijcie do przepisu na naleśniki, zróbcie ciasto i usmażcie je zgodnie z przepisem a następnie zróbcie nadzienie zgodnie z przepisem poniżej. Będzie super. Polecam Wa też inne przepisy na naleśniki: –  przepis na naleśniki – naleśniki pełnoziarniste z serem(...)jagodami –  Pieczony naleśnik – dutch baby – Omlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkamiJabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami PANCAKES – AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Poduchy serowo - jabłkowe 128

Dawno nie robiłam ciasteczek więc zdecydowanie muszę to szybko nadrobić <3 Dziś powstały poduchy serowe z dodatkiem jabłek <3 są pyszne...  <3 SKŁADNIKI NA CIASTO: 200g masła 300g mąki 250g sera białego 4 łyżeczki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia DODATKOWO: 3 jabłka cukier puder WYKONANIE: 1. Ser biały przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto na jednolitą konsystencje. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość niewiele grubiej niż na pierogi. Z ciasta wycinamy kółka. Na połówkę układamy jabłko pokrojone w półplasterki, nanosimy drugą połówkę ciasta i dociskamy tak aby podczas pieczenia ciasto się

Dziś Ja gotuje
Skubaniec Patrycji z jabłkami 196

białka osobno 3 płaskie łyżeczki do pieczenia 1 kostka margaryny do pieczenia lub masła (250g) 2 łyżki kakao 1kg jabłek ( może być to również agrest, czy porzeczka) 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli do ciasta Przygotowanie: Mąkę, cukier (3 łyżki), szczyptę soli, margarynę, żółtka i proszek do pieczenia razem zagnieść, podzielić na dwie części. Do jednej(...) w kosteczkę, posypać cukrem waniliowym oraz cynamonem, wyłożyć na ciemnym cieście.   Z białek ubić na sztywno pianę z dodatkiem 1 szklanki cukru, wyłożyć na jabłkach. Na pianę poskubać odłożone ciasto na okruchy. Piec 45minut w 200stopniach, ale najlepiej sprawdzać pod koniec pieczenia patyczkiem ponieważ każdy piekarnik nieco inaczej piecze. Blaszka do pieczenia 38x25

W garach u Gosi
Sernik makowy 250

Dzisiaj coś dla wielbicieli serników!,  kolejna ciekawa wersja z makiem  :). Mak niebieski znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.Składniki na ciasto: 30 dag mąki pszennej 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja Utrzeć margarynę z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć(...)białek ubić sztywną pianę i wymieszać z masą serową. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać zmielony mak i jabłka. Wymieszać.3. Na przygotowane ciasto wyłożyć ser z jabłkiem i przykryć drugą częścią - masa z samego sera. Upiec ciasto w tem. 180C przez ok 60-80 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem. źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Wrześniowa piekarnia - chleb z jabłkiem na zakwasie 167

mąki orkiszowej jasnej (użyłam ciemnej pełnoziarnistej) 550 g wody 20 g soli himalajskiej (użyłam zwykłej i o 2 gramy więcej, bo miałam słodkie jabłka) 1 jabłko do dekoracji Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wyrabiamy do dobrego połączenia. Pozostawiamy ciasto na 30 minut, aby odpoczęło. W międzyczasie przygotowujemy 2 foremki o wymiarach 25×11 smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Kiedy(...)ciasto odpocznie, jeszcze raz mieszamy i wykładamy do foremek. Układamy plastry jabłek / po dwa do foremki / na cieście i zostawiamy przykryte do wyrośnięcia. Od 1,5 do 2,5 godziny ciasto powinno wyrosnąć w zależności od temperatury otoczenia i tej za oknem Pieczemy w temp. 230st. przez 15 minut. Dopiekamy 40 minut w temperaturze 210st. Chleb wydaje się deserową

Weekendy w domu i ogrodzie
Jabłka pod kruszonką 78

Przednówek to czas, kiedy mamy dostępne tylko rodzime jabłka i gruszki, reszta to owoce importowane, niekoniecznie smakiem przypominające prawdziwy owoc. Ale kto nie lubi ciasta z jabłkami? My bardzo lubimy w każej postaci, szczególnie szarlotkę z kruszonką lub z bezą. Zrobiłam błyskawiczny deser jabłkowy czyli jabłka zapiekane z kruszonką. Pyszne jako samodzielny deser lub z lodami waniliowymi

To co kocham
Dżem z jabłek na zimę 96

aromatyczną przyprawę zawsze przecież można dodać później. Dżem z jabłek jak zrobić? Dżem z jabłek jak gotować? Zapraszamy na przepis! Dżem z jabłek na zimę Składniki: jabłka: 3 kg cukier: 1,5 szklanki sok z ok. 1,5 cytryny woda: 0,5 szklanki Dżem z jabłek na zimę Przygotowanie: Jeśli chcesz, aby dżem miał ładny(...)przykryć ręcznikiem, aby jak najdłużej stygły. Dżem przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Polecamy także jabłka prażone do słoików na zimę , a także pyszne placki z kaszy jaglanej z jabłkiem . Natomiast racuchy drożdżowe z jabłkami i jabłka w cieście , to idealne propozycje na słodką przekąskę z patelni. Życzymy smacznego! Redakcja kuchnianawypasie.pl Artykuł Dżem z jabłek

Kuchnia Na Wypasie
Ciastka francuskie z budyniem i jabłkami 103

ciastka francuskie wypełnione karmelizowanymi jabłkami oraz budyniem. Całość posypana cukrem pudrem, którym możecie dostosować słodkość do swoich preferencji. Ciastka są idealne na przekąskę do kawy czy kubka ciepłej herbaty. Smakują wyśmienicie zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Moi goście uwielbiają te słodkości! Ciastka francuskie z budyniem i jabłkami 300 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie(...)Gotowy budyń odstaw do ostygnięcia. Jabłka obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Pokrojone jabłka włóż na rozgrzaną, suchą patelnię. Posyp je brązowym cukrem oraz cynamonem. Smaż na małym ogniu około 5 minut do momentu, kiedy cukier zacznie się ciągnąć. Do miski włóż usmażone jabłka oraz budyń. Wymieszaj i odstaw. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój

Przepisy na widelcu
Jabłecznik w keksówce 169

Proste jesienne ciasto z jabłkami pokrojonymi w plastry i posypanymi cynamonem. Do jego przygotowania nie trzeba używać miksera. Składniki na ciasto wystarczy krótko wymieszać łyżką

Przepisy Kulinarne
Jabłka pod kruszonką 118

czas, kiedy mamy dostępne tylko rodzime jabłka i gruszki, reszta to owoce importowane, niekoniecznie smakiem przypominające prawdziwy owoc. Ale kto nie lubi ciastajabłkami? My bardzo lubimy w każej postaci, szczególnie szarlotkę z kruszonką lub z bezą. Zrobiłam błyskawiczny deser jabłkowy czyli jabłka zapiekane z kruszonką. Pyszne jako

To co kocham