Jabłecznik Babciny

Jabłecznik Babciny

Jabłecznik Babciny

Ciasto: 400 g mąki tortowej 150 - 200 g cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 2 całe jajka 2 żółtka 200 g masła opcjonalnie: 2 łyżki gęstej śmietany Wszystkie składniki ciasta zagnieść razem, podzielić na dwie części (w proporcji 2/3 i 1/3) – mniejszą zamrozić, a większą wykleić blachę (moja ma 40 x 25 cm) wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na wyklejone ciasto rozsypać łyżkę bułki tartej (żeby wciągnęła ewentualny sok i nie zrobił się zakalec). Gdy mamy duże ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Słodkie Piekiełko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję