ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:132/262)

Ciasto bez pieczenia, czekoladowe z mascarpone 137

Szybkie sprawdzone ciasto bez użycia piekarnika zrobicie w każdych warunkach, na wakacyjnych wyjazdach i wtedy kiedy macie ochotę na najlepszy smak z najlepszych składników. Czas przygotowania 30 minut. Czas chłodzenia - kilka godzin w lodówce. Ilość porcji 12. Tortownica o średnicy 26 cm. Składniki na spód: - 40 dag herbatników - 20 dag masła - 10 dag gorzkiej czekolady - 1 słoik dżemu wiśniowego(...)mascarpone - 500 ml śmietany kremówki 30 % - 5 łyżek cukru pudru - 1 opakowanie śmietan fixu 1. Herbatniki przesypuję do mocnego worka, owijam ścierką i ugniatam wałkiem żeby powstał proszek i drobne kawałki. Roztapiam masło i czekoladę (odkładam dwie kostki czekolady do starcia na wierzch ciasta). 2. W dużej misce łączymy ze sobą pokruszone ciastka, roztopione ciepłe masło z czekoladą oraz

Apetyczna babeczka
Czekoladowe banoffee, szybkie ciasto bez pieczenia 348

mogliśmy się już powstrzymać by doczekać ze spróbowaniem do rana. Na pewno zrozumiecie gdy tylko spróbujecie tego ciasta :) Szybkie i proste, istny rarytas dla prawdziwych, dyplomowanych pożeraczy słodkości :) Składniki: (na tortownicę 18-22 cm) 200-250 g herbatników 65-75 g masła 400 g czekoladowego kajmaku 1 łyżka whisky 250-250 g śmietany 30% odrobina cynamonu 1 łyżka cukru(...)masę kajmakową nakładać pokrojone w plasterki banany 7. Ubijać Bitą śmietanę do momentu otrzymania lekkiego puchu, następnie dodawać cukier puder oraz odrobinę cynamonu. 8. Nakładać bitą śmietanę na wierzch ciasta  i dekorować startą deserową czekoladą. Chodzenie: Wstawić na około 30 min do 1 godziny przed podaniem do zamrażalnika bądź na kilka godzin do lodówki. Można jednak jak widać

KreatywnePiny
Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami 161

użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy. Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki. Tartę dekorujemy malinami. Smacznego

paapilotkaa
Sernik z nutą pomarańczy 74

Cześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju(...)pianę. Połączyłam z masą serową za pomocą szpatułki.  Wyłożyłam masę serową na przygotowany wcześniej spód z herbatników. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z nutą pomarańczy 1468

Cześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju(...)pianę. Połączyłam z masą serową za pomocą szpatułki.  Wyłożyłam masę serową na przygotowany wcześniej spód z herbatników. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto chałwowe na zimno 2057

pierwszy ciasto zniknęło w ciągu jednego dnia! Jest bardzo łatwe w przygotowaniu a smakuje naprawdę pysznie!! Robiłam je już wielokrotnie i śmiało może konkurować z naszym ulubionym tradycyjnym ciastem chałwowym:) foremka 24x27 cm Krem chałwowy:    500ml mleka,  2 jajka,  2 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  3 łyżki cukru,  150g masła(...)warstwą powideł śliwkowych. Wyłożyć 1/3 kremu chałwowego, przykryć kolejną warstwą ciastek i powideł. Ponownie posmarować kremem, przykryć herbatnikami i resztą powideł śliwkowych. Rozsmarować resztę kremu i przykryć ostatnią warstwą ciastek. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wyłożyć na wierzch ciasta.  Posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce. Źródło:  Relax time

Z miłości do słodkości
Ciasto Kinder Country bez pieczenia (identyczne jak batonik) 288

wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół szklanki pełnego mleka 2/3 szklanki cukru 10 g cukru waniliowego 4 szklanki

Słodkie inspiracje
Ciasto z najlepszą masą truskawkową 155

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto z najlepszą masą truskawkową Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek(...)kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 4 śmietan-fixy + 100 g pokruszonych herbatników(ja dałam stratą czekoladę) Sposób wykonania: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier i połączyć. Ubitą pianę wymieszać z żółtkami. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok. 30 min. w 175°C (z termoobiegiem). Masa truskawkowa

Smaki Natalii
PORZECZKOWA PIANKA – ciasto bez pieczenia 158

które wspaniale przełamują słodki smak pianki. Ciasto jest łatwe i szybkie, bo wymaga tylko kilku składników. Zawsze się udaje i z całą pewnością poradzą sobie z przygotowaniem nawet ci, którzy myślą, że do słodkości mają 2 lewe ręce. Polecam! Spróbujcie! Będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( mała blacha ) * śmietana słodka 36% – 500 ml * herbatniki kakaowe albo w czekoladzie ( np. maltanki(...)herbatnikami kakaowymi. Ubijamy drugą część śmietany, dolewamy schłodzoną galaretkę owoce leśne, wylewamy na herbatniki. Odstawiamy do maksymalnego schłodzenia, dodając w połowie owoce ( nie dodajemy odrazu, gdyż wtedy zapadną się pod piankę! ). Po schłodzeniu galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, chłodzimy, zalewamy ciasto. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Zajadamy! Smacznego! Ps. pewnie część z Was będzie się

Ostra na Słodko
Sernik cytrynowy 338

które pojawią się na moim świątecznym stole. Nie będzie nic ekstrawaganckiego, zwykłe, tradycyjne ciasta. A co może być bardziej klasycznego od sernika? Chyba jedynie wszelkiego rodzaju babki. Osobiście wolę ciasto z serem, szczególnie z przyjemną, cytrynowa nutą. Jeżeli szukacie przepisu na delikatny, aksamitny sernik, to zapraszam tu. Ten sernik, jest typem tych konkretnych, który uszczęśliwia już po jednym kawałku(...)dodajemy otartą skórkę z cytryny i mieszamy.Do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej wsypujemy pokruszone biszkopty i herbatniki, następnie przelewamy gotową masę twarogową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175`C. Pieczemy 55 - 60 minut.(Przed pieczeniem możemy lekko ubić ciasto, aby pozbyć się zbędnych pęcherzyków powietrza - dzięki temu ciasto nie powinno po upieczeniu zbytnio opaść)Ostudzone ciasto

Słodkie Przyjemności
MALINOWA MANIA 132

części dodajemy kakao .Na blachę wykładamy herbatniki, na dno dajemy białą masę manny, na to herbatniki, ciemna masę z kakao, herbatnik. Maliny zasypujemy cukrem, zagotowujemy aż maliny rozmiękną. Tak przygotowane wykładamy na herbatniki.Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, przestudzone wylewamy na ciasto. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Ptasie mleczko z granatem 125

najszybszy i najprostszy deser jaki robiłam, a do tego efektowny i pyszny. Tym razem przygotowałam go w wersji z granatem, ale jeśli nie lubicie gdy coś Wam chrupie w cieście spokojnie możecie ten owoc pominąć.  Ale zanim przejdę do przepisu ciekawa jestem czy wiecie czym są totemy reklamowe ? Ja ostatnio pierwszy raz usłyszałam to określenie, a jak się okazało(...)piana, następnie wlewamy ostudzone galaretki  i miksujemy aż się połączą z pianą. Dno tortownicy (26 cm) wykładamy herbatnikami i wylewamy piankę, a jej wierzch posypujemy pestkami granatu. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego var widgetParams = "{ 'Id':'cd2da232-bd0a-469f-904b-fc8c8477bcd8','AffId

Cynamonowe szczęście
Szybki serniczek chałwowy z ricotty 751

naprawdę rewelacyjne. U mnie ciasto zniknęło ekspresowo i moja rodzina domaga się następnego - takiego samego. A na koniec moja mała uwaga: od razu róbcie podwójną porcję! (Forma o średnicy 14 x 17 cm) Masa: 250g sera ricotty 5 łyżek cukru pudru (płaskich; wg smaku) 50g chałwy 200g śmietanki 30-36% Dodatkowo: 80-100g herbatników (u mnie pełnoziarniste(...)Masę serkową delikatnie i stopniowo połączyć z kremówką. Na dnie niewielkiej formy ściśle ułożyć warstwę herbatników, a następnie rozsmarować masę i ponownie umieścić ciastka. Całość schłodzić w lodówce - przez około kilka godzin. Po tym czasie w rondelku rozpuścić czekoladę i płynna przelać ciasto. Wierzch można udekorować dodatkowymi kawałkami chałwy. Ciasto ponownie wstawić do lodówki - do momentu, aż polewa zastygnie

Di gotuje
delikatny jogurtowiec z wiśniami i borówkami 181

lato w pełni i pogoda nas rozpieszcza najlepiej sprawdzają się najprostsze pomysły na ciasto czy deser. Skusiłam się niedawno na pyszny jogurtowiec z owocami. Za sprawą śnieżki - niezwykle delikatny i lekki, w sam raz na letni czas ;-) W bardzo łatwy sposób przygotujecie znakomity deser. składniki: herbatniki do wyłożenia blaszki (u mnie 15 sztuk)  400 g jogurtu greckiego(...)lekko tężejącą, lecz płynną, galaretkę cytrynową. Masę wykładam na herbatniki i wstawiam całość do lodówki. Umyte wiśnie dryluję, nieco rozgniatam i zasypuję cukrem. odstawiam na chwilę, by puściły sok. Do lekko tężejącej galaretki wiśniowej dodaję borówki i wydrylowane wiśnie razem z sokiem, mieszam i wykładam na masę jogurtową. Ciasto pozostawiam w lodówce do stężenia na co najmniej 12 godzin

babka w formie
Puchaty sernik z nutą cytryny i kokosa 103

serowe ciasto z orzeźwiającą pianką o smaku cytrynowym i wiórkami kokosowymi to ciekawa propozycja lekkiego deseru. Składniki: Warstwa serowo- cytrynowa: 750g sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru 250ml mleka 2 śnieżki (w proszku) 2 galaretki cytrynowe 500ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny Kokosowa posypka: 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Spód: 200g herbatników Wykonanie(...)wolnym strumieniem galaretki i całość dokładnie wymieszać mikserem. Gotową masę serowo-cytrynową wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami i schłodzić w lodówce. 3. Kokosowa posypka: Masło roztopić, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć kilka minut aż wiórki się zrumienią. Następnie wystudzić i posypać ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny