ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:552/672)

Czekoladowa Rolada Śnieżny Puch 102

Jest taki rodzaj ciasta który bardzo lubię, krem nie jest ciężki, biszkopt sam w sobie jest leciutki i całość bardzo przyjemnie się je bez uczucia że zjadło się milion kalorii :) Składniki na jedną roladę biszkopt: 4 jajka (żółtka i białka osobno) szczypta soli 3 czubate łyżki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki(...)mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru pudru masa twarogowa: 170 g sera twarogowego np. Mój Ulubiony 150 ml śmietany 30 %  ewentualnie 1-2 łyżki cukru pudru 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 150 ml wrzątku Biszkopt 1. Białka ze szczypta soli ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy po trochu cukru pudru aż do wykończenia, miksujemy i tym samym utrwalamy pianę

Gotowanie...to proste !
6 propozycji na świątecznego wafla 69

W związku ze zbliżającymi się świętami, postanowiłam zrobić zestawienie 6-ciu propozycji na wykonanie wafli, w różnych formach i smakach. Wszystkie przepisy są bardzo proste w

Blog kulinarny S9.PL
Fit sernik na zimno 200

   Sernik na zimno w wersji fit ? Proszę bardzo, to nic trudnego. Ujmujemy kalorii, nie ujmujemy smaku - ot, cały sekret. Sernik w wersji "bez cukru

kolorowotorcikowo
Jagodowe tiramisu 99

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku(...)łyżki kawy 90 ml likieru amaretto  70 ml wódki 9 ml aromatu migdałowego Żelka jagodowa: 450g świeżych lub mrożonych jagód 300ml wody 2 galaretka jagodowe Dodatkowo na dekorację: 125g jagód bita śmietana Wykonanie: 1. Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. W drugiej misce

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto chatka Puchatka 253

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik kokosowo – malinowy 150

Torcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu. Składniki: Biszkopt: 3

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowy galaretkowy deser 145

Lato w pełni, no dobra wiosna ale bardzo ciepła ;) w sam raz na to majówkowe słoneczko mam dla Was uroczy, kolorowy deser. Bardzo prosty w przygotowaniu

Życie zaczyna się w kuchni
Tiramisu z truskawkowym musem 374

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z dojrzewającymi w słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru(...)Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto  60 ml wódki 10 ml aromatu migdałowego Mus truskawkowy: 400g truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: 1.  Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję.  W drugiej misce ubić na sztywno

Szalona Kuchnia Eweliny
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 143

Weekend zbliża się wielkimi krokami! Czyli to co kochamy najbardziej :)! Beztroska sobota, późne śniadanie, promienie wiosennego słońca, przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo(...)śmietany 36 % homogenizowanej 350 g twarogu w wiaderku, np. President 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 1/4 szkl wrzącej wody Składniki na mus truskawkowy: 2 galaretki 500 ml wody wrzącej 500 g mrożonych truskawek 100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka Wykonanie: Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej

Trufelkowo
Tort piętrowy My Little Pony 172

dokładnie) drewnianą lub plastikową łyżką.  Piec w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 minut (duży biszkopt) oraz 30-35 minut (mały biszkopt).  Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić.  Syrop do nasączenia biszkoptu: 1 szklanka wody 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie syropu i nasączenie blatów: Do rondelka wsypać cukier, zalać wodą i zagotować. Dodać(...)tego celu silikonowy pędzel.  Składniki na krem śmietanowo-truskawkowy: 750 ml śmietany 36% (zimnej, z lodówki) 1 szklanka mrożonych truskawek (w sezonie - świeżych) 2 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie kremu śmietanowo-truskawkowego: Truskawki zasypać cukrem, dodać łyżkę wody, cukier i zagotować, a następnie zmiksować blenderem i porządnie wystudzić.  Do osobnego naczynia wlać 1,5 szklanki wrzątku

Kulinarne Inspiracje
Tort z musem czekoladowym 150

dworze królowej Bony. W Polsce upowszechnił się zwyczaj pieczenia tortu na specjalne okazje, jak urodziny, wesele. Bardzo podobne ciasta np. w języku angielskim nie są nazywane tortami ( torte ), a ciastami ( birthday cake , wedding cake ). Tort z musem czekoladowym. Składniki na biszkopt genueński : (na kwadratową blaszkę 24cm) - 8 dużych jaj - 180g drobnego cukru do wypieków - 160g mąki tortowej - 67g mocnego kakao(...)łyżki cappuccino o smaku rumowym - ½ szklanki cukru pudru - ok. 60ml dobrego alkoholu (u mnie domowa nalewka śliwkowa, ale może też być wiśniwka) - 1 łyżeczka esencji rumowej Dodatkowo: - 1 galaretka o smaku wiśniowym + 30 ml alkoholu (u mnie nalewka śliwkowa, jak wyżej) - czekoladowe chipsy – 2 opakowania po 125g - wiśnie kandyzowane czerwone i zielone - listki mięty Biszkopt pieczemy wieczorem, dzień przed

mojewypiekiinietylko
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 111

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni

Podróż w kulinaria
Tort fiołkowy 108

mąki z orzechów arachidowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru syrop fiołkowy: 2 szklanki płatków fiołków po obraniu 2 szklanki wody 1 cytryna 5 łyżek cukru trzcinowego galaretka fiołkowa: 1/2 porcji syropu fiołkowego / 200 ml około/ 2 łyżeczki żelatyny płaskie 125 ml wody krem fiołkowy: 250 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny(...)Mąkę i proszek przesiewam, dodaję mąkę z orzeszków i wsypuję w trzech partiach i delikatnie mieszam od spodu łyżką. Formę o średnicy 20 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam formę. Piekę około 40 minut do suchego patyczka.Wyjmuje z formy jak biszkopt jest zimny. Syrop fiołkowy: Fiołki obieram z płatków

wesoła kuchnia
SERNIK waniliowo - malinowy „Ptasie Mleczko” (bez glutenu, białego cukru) 379

Nie od dziś wiadomo, że kochamy serniki ale czasem trudno nam stwierdzić czy bardziej przepadamy za pieczonymi czy za tymi na zimno… Właśnie dlatego połączyłyśmy oba

Candy Pandas
Tort czekolada – czarna porzeczka 84

bezę. Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i przesiewam do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu(...)przestygnięcia. W tym czasie ubijam śmietankę na sztywno. Następnie dodaję śmietankę partiami do czekolady i delikatnie mieszam do uzyskania musu. Mus z czarnej porzeczki: 350 ml gorącej wody 1 galaretka z czarnej porzeczki 200 ml śmietanki 30% 200 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Galaretkę rozpuszczam w wodzie i odstawiam do wystygnięcia. Odmierzam 150 ml rozpuszczonej galaretki, dodaję

Słodki sentyment
MINI SERNICZKI Z RABARBAROWYM MUSEM 109

Zachciało mi się sernika na zimno, bo wieki nie jadłam! A, że w domu był akurat rabarbar z zamysłem ukręcenia jakiegoś ciasta, postanowiłam połączyć smaki i zrobić sernik na zimno z musem rabarbarowym. Dziękuję niebiosom za ten pomysł, bo zestawienie smaków obłędne - szczególnie dla mnie - osoby, lubiącej bardziej lekkie, kwaskowe i orzeźwiające smaki niż np. maślane kremy o smaku toffi(...)będziecie chcieli wypróbować przepis polecam zwykłą, okrągłą tortownicę i proporcje podaje właśnie na nią 😊 Składniki: około 1 kg serka homogenizowanego ( u mnie 980g czyli 7 serków po 140g) 1 galaretka cytrynowa 2 płaskie łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1/3 szkl. gorącej wody 8 łodyg rabarbaru 2 galaretki malinowe lub truskawkowe ew. cukier do dosłodzenia rabarbaru Wykonanie:  2 łyżki

Walijskie Pichcenie
Tęcza Smaku 99

Zobacz filmik powyżej porada Beko, jak łatwo można pokroić ciasto WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić, dodać cukier. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp 180* około 30 minut. MASA BUDYNIOWA: 0,5l mleka 2 budynie waniliowe albo śmietankowe 25 dag masła(...)mleka i budyni ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem i przestudzonym budyniem. Podzielić na 2 części. MASA JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 2 zielone galaretki Jabłka obrać zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przesmażyć z cukrem po czym dodać suchą galaretkę i jeszcze chwile smażyć. BIAŁA MASA: 1 szkl cukru 3 szkl mleka 1 łyżka

Dziś Ja gotuje