mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy Co powiecie na ciasto, do którego przygotowania nie potrzeba miksera? Co powiecie na prosty sernik? Co powiecie na mocno cytrynowy smak? Co powiecie na wilgotne ciasto bez mąki? Jeżeli wszystko jest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik :) Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy(...)około 100-150 ml) skórka otarta z 6 cytryn (najlepiej używać niewoskowanych i niepryskanych cytryn ekologicznych np. z Lidla) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej kilka kropel olejku cytrynowego 5 jajek Galaretka cytrynowa (ewentualnie): 1 cytryna (może być ta bez skórki) 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru 1 szklanka wrzątku Cytryny wyszorować i sparzyć. Wszystkie składniki na sernik mieszamy razem. Do miski
moj przepis naSernik na zimno. Szybki deser, który wszystkim smakuje. Idealny do kawy, na imprezkę, w upalne dni. Deser słodko, kwaśny. Fajne przełamanie smaków. Składniki: 250 g białego
MojaQchnia.plWitam Was wszystkich serdecznie po świętach. Chwilę mnie tutaj nie było, bo życie poza blogowe wkręciło mnie na 120% i musiałam zająć się sprawami ważniejszymi. Dlatego
Magiczne Życie MartyDelikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Na schłodzony sernik wyłożyć mus z mango, wyrównać i wstawić do lodówki aby stężało. Galaretka z mango 300 gram puree z mango 1 łyża soku z cytryny 12 gram żelatyny -3 łyżeczki Przygotować puree z mango (pamiętajcie aby zważyć gotową już pulpę) dodać sok z cytryny(...)łyżce wody odstawić aż napęcznieje. Podgrzewać mieszając chwilkę aby sie rozpuściła- nie gotować! Połączyć z gorącym puree, wymieszać i odstawić aby lekko stężała. Schłodzoną, lekko stężałą przelać na ciasto z musem. Pozostawić do całkowitego stężenia. Udekorować owocami -Smacznego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukNa zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i
Monia miesza i gotujeCiasto bez pieczenia...na spodzie masa z kaszy manny, potem masa z kisielu i na wierzchu masa śmietanowa z proszku -chciałam wypróbować, ale nie jestem zbytnio zadowolona..w sumie może mój błąd, bo dałam inną śmietanę niż trzeba..ale ogólnie wyszło pysznie. 3/4 l mleka 150 g masła 1/2 szkl.cukru 3/4 szkl.kaszy manny Cenos skórka(...)pomarańczy mieszanka keksowa Skworcu 20 dkg masła cukier waniliowy 2 kisiele truskawkowe 1 galaretka truskawkowa herbatniki Mleko, masło, cukier, skórkę i sok z pomarańczy gotować na wolnym ogniu, aż masło się roztopi i składniki połączą. Wsypać kaszę i gotować , aż masa zgęstnieje.Dodać mieszankę keksową i wymieszać. Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody
Moje domowe kucharzeniemojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy Co powiecie na ciasto, do którego przygotowania nie potrzeba miksera? Co powiecie na prosty sernik? Co powiecie na mocno cytrynowy smak? Co powiecie na wilgotne ciasto bez mąki? Jeżeli wszystko jest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy(...)około 100-150 ml) skórka otarta z 6 cytryn (najlepiej używać niewoskowanych i niepryskanych cytryn ekologicznych np. z Lidla) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej kilka kropel olejku cytrynowego 5 jajek Galaretka cytrynowa (ewentualnie): 1 cytryna (może być ta bez skórki) 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru 1 szklanka wrzątku Cytryny wyszorować i sparzyć. Wszystkie składniki na sernik mieszamy razem. Do miski
moj przepis naMimo, że mamy już 1 września upały nadal trwają. Piekarnika dalej nie używam. Na gotowanie też nie mam specjalnej ochoty, bo za ciepło. Sernik na zimno
Smaki EwyPyszny serniczek na zimno z dodatkiem truskawkowego musu. Fajnie wygląda i świetnie smakuje i nie jest trudny do zrobienia. składniki: 1 kg sera z wiaderka 100
Monia miesza i gotujePyszny sernik na zimno w kolorach wiosny: kremowy, delikatny, z orzeźwiającym musem jabłkowym.. Zachwyci każdego, kto go spróbuje :) Pomysł własny (z mascarpone każdy będzie pyszny
Kolorowy PrzepisownikŚwięta, Święta i po Świętach, tak to już jest. Po ciężkim jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy
Takie tam pichcenieMiał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i
Walijskie Pichcenieciałem stałym. Ma specyficzny zapach , który nie każdemu odpowiada. Można go nieco zamaskować, rozpuszczając żelatynę w gorącym mleku. Stosowana jest w cukiernictwie np. do masy cukrowej, deserów bez pieczenia, ciast na zimno, mas tortowych i do placków, natomiast w kuchni do różnego rodzaju galaret. Jeśli któraś z tych propozycji nam nie wyjdzie, wynika to zazwyczaj ze złego przygotowania żelatyny(...)żelujące właściwości. Żelatyny nie gotujemy - rozpuszcza się już w 50 stopniach Celsjusza. Drugim sposobem jest zalanie żelatyny gorącą wodą, rozmieszanie jej i pozostawienie do stężenia (jak w przypadku galaretki). 2. Drugi typ - żelatyna w listkach. Dostępna w specjalistycznych sklepach dla cukierników lub bardziej wyposażonych sklepach, nastawionych w szczególności na tę branżę. Stosowana głównie przez specjalistów, a to dlatego, że jest
W kuchni Karmel-itkiciasto okazało się idealne na muf finki, to krem w żaden sposób nie chciały ze mną współpracować, nie trzymał kształtu, wiec wyszły duszki uparciuszki 👻 👻 👻 . W przepisie podaję niezawodny krem z bitej śmietany. Polecam dzieci będą zachwycone. Składniki na 12 muffinek 100 g masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao łyżeczka(...)proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% pół szklanki mleka Bita śmietana: 0,5 litra śmietany 36% Galaretka krystaliczna rozpuszczona w 0,5 szklanki wrzącej wody 2 kanka czekolady rozpuszczonej Dodatkowo kolorowe słodkie dekoracje Sposób przygotowania Sypkie składniki wymieszaj. Masło oraz cukier zmiksować na puszystą masę dodawać po jednym jaj ku następnie śmietanę i mleko dokładnie wymieszać i dodać
RAROSSAdelikatne i bardzo smaczne. Sezon truskawkowy trwa, a więc korzystajmy z tych smacznych owoców. Zaleta tego ciasta to fakt,że nie musimy w czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć dno tortownicy biszkoptami. Będzie szybciej i równie smacznie. Życzę smacznego. Spód 140 g ciastek kruchych 80 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać(...)wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ugnieść łyżką, aby dokładnie przylegały do dna. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Mus truskawkowy 1 kg truskawek 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do rondla. Wsypać cukier i smażyć do momentu aż cukier się roztopi, a truskawki zmiękną. Wszystko zmiksować blenderem na gładko
O kuchni z uczuciem