ser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2op
ciasta i desery czyli na słodkoBlaszka – tortownica mała Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na to biszkopty okrągłe lub upiec biszkopt. 2 galaretki czerwone rozpuścić w 700 ml wody przegotowanej i
Moje WyrobySkładniki: – ok. 230 g ciasteczek maślanych – 100 g roztopionego masła – 250 g serka mascarpone – 1 opakowanie galaretki malinowej – 500 g malin
I LOVE LIFENowy tydzień zacznijmy na słodko. Moi domownicy bardzo lubią przekładane wafle, swój przepis na wafle przekładane masą z galaretkami wzbogaciłam dodatkiem kolorowych galaretek. Wyszło smacznie i
Z Majeczką w kuchniPyszny sernik na zimno w wersji cytrynowej. Nie za słodki, lekko orzeźwiający. Nie miałam żadnych owoców więc pod galaretkę dałam ciastka delicje. składniki: 1 kg zmielonego
Monia miesza i gotujeser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2op
Camilla w kuchniSkładniki na biszkopt jajka, 4 szt cukier, 4 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki Składniki na piankę serek homogenizowany, 450g galaretka niebieska, 2 opak Składniki na
Gotowanie moimi oczamiHOMOGENIZOWANA TĘCZA SMAKÓW Składniki: - 1kg serka homogenizowanego - 6 łyżek cukru pudru - 5 łyżeczek cukru waniliowego - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów - 1 galaretka o smaku pomarańczowym - 1
Mentor SmakuHortex (po 280 g) 1 galaretka malinowa śmietana: 500 ml śmietanki 36% 1/2 szkl cukru pudru oraz 50 g czekolady deserowej blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Poprzedniego dnia wieczorem wykładamy maliny do garnka i odstawiamy do rozmrożenia. Spód: na stolnicę wysypujemy mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia oraz wkrajamy masło i dodajemy serek. Wyrabiamy kruche ciasto i wylepiamy cienko dno blaszki(...)temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy sernik w uchylonym piekarniku. Pianka malinowa: rozmrożone maliny przecieramy przez sitko. Przetarte maliny razem z sokiem zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Dodajemy galaretkę w proszku i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy galaretkę do stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć miksujemy ją na puszystą piankę i tężejącą piankę układamy na wierzchu ostudzonego sernika. Wkładamy sernik z pianką
słodkie i nie tylko historie kulinarneobrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec ok. 30 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Brzoskwiniowy puch: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego lub z wiaderka 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń(...)łyżkami cukru pudru do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami zmielony ser bądź wiaderkowy (wcześniej dokładnie rozmieszać), krótko zmiksować. Następnie wystudzoną galaretkę wlewać do masy, ciągle miksując, do połączenia składników. Wykonanie: Zimny biszkopt przeciąć na pół (można nasączyć), jedną część ułożyć na dno tortownicy, przełożyć kilka łyżek masy serowo-śmietanowej, ułożyć połówki brzoskwiń
Kulinarna (nie)codziennośćksylitol -2 saszetki niebieskiej spiruliny Blue Majik -sok z 1/2 cytryny -żelatyna (4 płaskie łyżeczki, które według opakowania są na ponad 0,5L płynu) -1/2 szkl. mleka Dodatkowo -galaretka bezbarwna (nasza niestety miała cukier w składzie) -czekoladki w kształcie muszelek -owoce typu borówki, czarna porzeczka BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę(...)najpierw daj dwie łyżki skrobi, dodaj trzecią jeśli biszkopt jest „za luźny”). 5. Dalej przesiać mieszankę stopniowo przez sitko do masy jajecznej i wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. 7. Wyłożyć biszkopt do formy. 8. Piec przez około 20-30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić
Candy Pandasłyżka kakao 3 łyżki oleju kokosowego SERNIK KOKOSOWY: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń kokosowy 2 łyżki oleju kokosowego 50 g wiórków kokosowych GALARETKA JEŻYNOWA: 350 g jeżyn 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki żelatyny Biszkopty rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz olejem kokosowym(...)należy często mieszać, jedynie potrząsać garnkiem. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Wystudzone jeżyny wyłożyć na zimny sernik i odstawić do stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: budyń , jeżyny , olej kokosowy , twaróg , wiórki kokosowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamDziś zapraszam na fantastyczne ciasto bez pieczenia, idealne w letnie ciepłe dni. Ciasto nie należy do tych fit, bo użyłam i śmietanki kremówki i mascarpone, ale jeśli ktoś liczy kalorie to może spróbować zrobić je w wersji z jogurtem naturalnym. Można też użyć dowolnych owoców lata, u mnie są to maliny i borówki. Ciasto robi się bardzo szybko, więc polecam(...)przygotować na ten siepniowy długi weekend. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 2 galaretki o smaku malinowym + ok. 450 ml gorącej wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych + 700 ml gorącej wody ok. 350 owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) Wykonanie: Formę wyłożyć papierem
Healthy food explorer