Rabarbar powoli staje się moim uzależnieniem, przechodząc obok warzywniaka ciężko mi oprzeć się i nie kupić znów kolejnych kilku łodyg, zwłaszcza jeśli są pięknie czerwone. Dziś proponuję Wam kolejny przepis na smakołyk z rabarbarem, który zaczerpnęłam od Lary Ferroni - ciasto kruche z kremem rabarbarowym (rabarbarowym curdem). Różne odmiany kremu owocowego (curdu) mnożą się na polskich i obcojęzycznych stronach internetowych i nie ma się co dziwić, bo jest to bardzo smaczny i stosunkowo prosty w przygotowaniu doda... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mmm, wygląda bosko :) Rabarbarowy curd i rabarbar w ogóle po prostu uwielbiam, z chęcią więc skorzystam z tego przepisu :)
Bardzo fajne kosteczki rabarbarowe i na pewno przepyszne w smaku. Nie dziwie się, że rabarbar Cię uzależnia :)
Cieszę się, że nie tylko ja pałam miłością do tych kwaskowatych łodyg :)
Kosteczki najlepiej smakują tuż po wyjęciu z lodówki i trudno skończyć na jednej ;)
świetne kostki. Mam jednak pytanie, ile żółtek jest potrzebnych do kremu?
Dziękuję za czujność, już uzupełniłam przepis - potrzebne są 4 żółtka :)