ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:440/672)

Bułeczki drożdżowe z musem z rabarbaru i kruszonką 81

Pyszne bułeczki, bardzo mięciutkie z pysznym nadzieniem z rabarbaru i galaretek truskawkowych ,z dużą ilością kruszonki - mniam.... Rewelacja!!! I od razu pachnie wiosną ... uwielbiam takie bułeczki

Swojskie jedzonko
Serniczek na zimno 57

Przepis na sernik na zimno bez pieczenia. Błyskawiczny i przede wszystkim przepyszny, cudownie puszysty z owocami i galaretką. Składniki 1,2 kg sera (dałam 1 kg

Wasze Przepisy
Hiszpańska galaretka z pigwy 92

Hiszpańska galaretka z pigwy przepis na  dulce de membrillo.  Hiszpańska galaretka z pigwy to słodka pasta często określana też jako serek pigwowy. Zazwyczaj podawana

Cztery Fajery
Sernik na zimno z mascarpone 100

Sernik na zimno z mascarpone Kremowy i pyszny sernik z truskawkami i galaretką. Sernik na zimno z mascarpone jest tak samo łatwy do zrobienia, jak sernik

Cztery Fajery
Szarlotka bez pieczenia 231

Składniki: herbatniki- 250g. masło jabłka prażone - 700g. śmietanka 30% - 0,5 l. galaretki owocowe - 2 szt. cukier puder - 2-3 łyżeczki żelatyna - 12g. Herbatniki zblędować, wymieszać

Lubię to gotuję
Sernikowe ciasto z kremem i galaretką z truskawkami 880

Biszkopt kakaowy, przełożony kremem budyniowym, z wkładką sernikową, truskawkami w galaretce oraz polewą czekoladową na wierzchu. Czytaj dalej »

Arabeska waniliowa
Orzeźwiające Ciasto z Winogronami 131

Wymiary Formy : 26cm x 26cm Składniki: *Pianka agrestowa: - 600ml śmietany 30% - 2 galaretki agrestowe - 200ml wody *Dodatkowo: - 2 galaretki agrestowe - 200ml wody - 400g winogron - 18-19

Dziś Ja gotuje
sernik na zimno z truskawkami – bez pieczenia 203

składniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa

Domowy Smak Jedzenia
Panna cotta z porzeczkową galaretką 159

Na dzisiejszy mecz proponuję deser białoczerwony, panna cotta z porzeczkową galaretką. Przepis na panna cotta jest bardzo prosty. Wystarczy zagotować śmietankę i rozpuścić w niej żelatynę

codojedzenia
Deser waniliowy 101

Szybki i smaczny deser waniliowy. U mnie ostatnio alternatywa tradycyjnych galaretek:) Już zdobył rzesze fanów :) Składniki: 1 serek homogenizowany 1 kubek kefiru 4 łyżeczki żelatyny 1

Tradycyjna Kuchnia
143. Budyniowiec pod galaretką 103

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie

Jadło i czytadło
Ciasto Łukasza. 4458

sernik na zimno i domowe wafle, tak właśnie powstało Ciasto Łukasza. Składniki: Domowe wafle  (6-8 płatów, można użyć kupowane)   500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 3 łyżki mleka 7 łyżek cukru 75 g masła 150 g jogurtu greckiego Garść rodzynek 5 łyżek alkoholu do nasączenia rodzynek np. rumu galaretka truskawkowa (opcjonalnie) Przygotowanie:  Do twarogu dodajemy mleko, cukier(...)masę ostudzić, aby lekko zgęstniała, jeżeli nie dodajemy galaretki, masy nie należy studzić przed przełożeniem.  W dopasowanej do formy wafli formie do pieczenia układamy pierwszy wafel i smarujemy masą serową przykrywamy następnym waflem, postępujemy także z wszystkimi pozostałymi waflami. Studzimy w lodówce przez ok. 6 godzin.   Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( ja nie miałem składników do przygotowania

Kuchnia Łukasza
Malinowa pianka z borówkami 137

galaretki malinowe, 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego w kartoniku, 200 g malin, 180 g borówek amerykańskich,   Przygotowanie: Galaretki rozrabiamy w 450 ml wody. Studzimy - musi być zimna, ale nie może się zacząć ścinać. Dobrze schłodzone mleko ubijamy na wysokich obrotach w wysokiej misce, przez około 5 minut, następnie strumieniem cały czas miksując, ale już na mniejszych obrotach dodajemy galaretkę(...)owoce - delikatnie mieszamy. Kilka owoców zostawiamy na wierzch. Na spód formy wykładamy biszkopty, smarujemy dżemem, wykładamy masę oraz kilka owoców na wierzch. Wkładamy do lodówki na całą noc. Aby ciasto łatwiej wyjąć z formy, można ją wcześniej wyłożyć folią spożywczą i wtedy wyjmiemy ciasto w całości z formy. Podajemy schłodzone zaraz po wyjęciu z lodówki

Lena Gotuje
Lekki trocik z serkiem ricotta i brzoskwiniami 173

cytrynowe) 2 litrowe słoiki brzoskwiń z kompotu Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W upalne dni, lub gdy zależy nam, aby galaretka szybciej stężała dodajemy mniej wody( dwie galaretki rozpusciłam w 850 ml gorącej wody). Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, stopniowo dodajemy po łyżce cukru. Piana powinna byc sztywna i lśniąca. Zmniejszamy obroty miksera(...)mikserem. A następnie ubitą śmietanę. Delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na uprzednio przygotowany spód tortu. Wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 h, aby masa lekko stężała. Brzoskwinie odsączamy z kompotu i kroimy na cienkie płatki, układamy na stężałej masie serowej. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Mia Cucina Sofieta
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 168

koniec ułożyć na zastygniętym serku owoce i zalać tężejącą, schłodzoną galaretką. Po raz drugi odstawić do zastygnięcia galaretki. Przed podaniem udekorować sernik śmietaną ubitą na sztywno z dwiema łyżkami cukru pudru. Smacznego! Moją drugą propozycją, na ósmy tydzień roku, jest ciasto, które towarzyszy mi od trzech lat na każdym wyjeździe wakacyjnym. Jak już kiedyś pisałam, moją mojego małża tradycją wakacyjną

Przepysznik - BLW i nie tylko