ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:432/672)

Pomarańczowe ciasteczka z galaretką 305

Są po prostu pyszne, pachnące pomarańczą. Małe witrażyki z galaretki wyglądają i smakują wyśmienicie. Do tego sklejane są białą czekoladą- małe cudeńka idealne na przedświąteczny czas

Swojskie jedzonko
Sernik z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną 117

W sezonie truskawkowym polecam upiec sernik. Truskawki w serniku są zapieczone i pod galaretką świeże. Sernik jest lekki i idealny na podwieczorek. Co prawda to bomba

Izabelawkuchni
Ciasto Filadelfia z czereśniami 171

zastąpiłam je świeżymi czereśniami, a zamiast sucharków użyłam groszku ptysiowego, który zalegał mi w szafce. Warstwy tego ciasta są po prostu idealnie skomponowane; lekko chrupiący, słodki spód z dodatkiem kremu czekoladowego, do tego delikatna serowo śmietankowa pianka i galaretka pełna soczystych dojrzałych czereśni czyż nie brzmi to jak coś bajecznie pysznego? I na dokładkę przygotowanie tych słodkości zajmuje dosłownie chwilkę

Cynamonowe szczęście
Proste ciasto z truskawkami i galaretką 109

sezonu truskawkowego bez tego ciasta - moja rodzina je uwielbia . Jest proste i rewelacyjne w smaku. Idealne na upalne dni. Mięciutki biszkopt, bita śmietana, truskawki i galaretka -najlepsze połączenie. Sezon truskawkowy w pełni więc zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Jabłecznik na herbatnikach bez pieczenia 80

Przepis na proste i pyszne ciasto z jabłkami i kremem śmietankowym z polewą czekoladową. Składniki 2 kg jabłek 2 duże śmietanki 30% 1 serek mascarpone 2 galaretki brzoskwiniowe 2 większe opakowania herbatników cukier (ilość zależy od słodkości jabłek) cynamon 4-5 łyżek żelatyny Przygotowanie 2 kg jabłek (zależy jak duża forma) obrać i zetrzeć na papkę. Po czym zasmażyć

Wasze Przepisy
Tarta z rabarbarem 130

mocno zgęstnieć. Aby uzyskać stuprocentowo gładki krem, przetrzyj go przez sitko. Przełóż masę do pojemniczka, przykryj dokładnie folią spożywczą i odstaw do lodówki do całkowitego wystygnięcia. Przygotuj spód do ciasta. Rozkrusz herbatniki w robocie kuchennym. Możesz tez rozgnieść je np. przy pomocy wałka. Następnie wymieszaj je z roztopionym masłem. Dokładnie wymieszaj, aby całość miała konsystencję mokrego piasku. Przesyp herbatniki(...)soku, jaki został po pieczeniu rabarbaru. Zobacz inne przepisy na ciasta : Proste ciasto bez pieczenia Biały lion – ciasto bez pieczenia Bananowa krówka – ciasto bez pieczenia Kostka pomarańczowa Cytrynowiec – ciasto cytrynowe Tarta z musem czekoladowym Zobacz też najnowsze przepisy : Tarta z rabarbarem Kuskus z pieczonego kalafiora Dżem truskawkowy z rabarbarem Galaretka z płatków róży Sałatka tabbouleh Artykuł Tarta z rabarbarem pochodzi

okolicepalnika.pl
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 144

Klasyczne ciasto bez pieczenia. Lekkie, pyszne i proste do zrobienia. Składniki (22x22cm lub tortownica max 26cm):  1kg sera wiaderkowego na sernik 3 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru ok 500 g truskawek biszkopty okrągłe lub podłużne Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. 2. Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ser przełożyć

Kuchnia domowa Ani
Tarta z budyniem i truskawkami 151

powstał kożuch, odstawić na 30 minut. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić w plasterki lub ćwiartki. Wykonanie Na zimne ciasto wylać ugotowany budyń, równomiernie go rozprowadzić. Na nim ułożyć truskawki. Tarta z budyniem i truskawkami dodatkowo zalana cienką warstwą przezroczystej galaretki lub tortengussu dłużej zachowa świeżość i kolor owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta z budyniem i truskawkami pochodzi z serwisu

niecodziennikpary
Torcik truskawkowy bez pieczenia 197

składniki truskawki biszkopty 1 śmietana 36 % 500 ml 1 galaretka żołta 2 galaretki czerwone rozpuszczone wedle przepisu na opakowaniu mascarpone 250 g 3 łyżeczki cukru pudru

Moje Wyroby
Deser z truskawkami a'la Trifle 205

Witam kochani dziś zapraszam na przepyszny deser inspirowany angielskim trifle. Składa się z galaretki z truskawkami, budyniem jak curd oraz ubitą śmietaną. Na te upalne dni

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik na zimno 170

Dawno nie jadłam tradycyjnego sernika na zimno. Takiego z truskawkami i galaretką. Zatęskniłam za smakiem dzieciństwa, uświadomiłam sobie, że moje dziecko jeszcze nie miało okazji go

Mienta blog
Pralinki z malinową galaretką 132

08.03.2018 Tym razem słodka propozycja na dzisiejsze nasze święto.Pralinkami z galaretką malinową możemy zaskoczyć nie jednego gościa. Składniki 2 gorzkie czekolady dobrej jakości 250 g

gotuj ze mną
Ptasie Mleczko ze śmietany 30% 152

PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH:35cmx14cm SKŁADNIKI: - 1l. śmietany 30% - 4 galaretki truskawkowe - biszkopty - czekolada WYKONANIE: Blaszkę wykładamy biszkoptami. Galaretkę rozpuszczamy w 4 szklankach wody. Ubijamy

Dziś Ja gotuje
Porzeczkowiec 322

któremu naprawdę trudno się oprzeć. Sześć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw (z porzeczkowo-śmietankowej masy, konfitury z czarnej porzeczki, galaretki oraz domowego biszkoptu), składa się na delikatną, pyszną i efektowną całość. Porzeczkowiec jest nie tylko bardzo smacznym, ale i eleganckim ciastem! Ciastem w tortowym wydaniu! 🙂 Zobaczcie tylko jak pięknie prezentuje się […] Artykuł Porzeczkowiec pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Malinowa pianka 130

Składniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki

Qchnia po prostu
Torcik z musem brzoskwiniowym 316

Kolejna moja propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia. Tym razem delikatna, rozpływająca się w ustach pianka śmietankowo-jogurtowa z orzeźwiającym brzoskwiniowym musem i błyszczącą taflą galaretki... mmmm :)))) Koniecznie wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka

Smakołyki Asi
Tarta z musem z rabarbaru i bitą śmietaną 181

kształt koła. Przełożyć do formy na tarte. Nakłuć ciasto widelcem i na 15 minut włożyć do zamrażalnika. Schłodzone ciasto piec 20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem. Wystudzić. Mus z rabarbaru: 700 g rabarbaru 9 łyżek cukru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki wody ½ szklanki wrzątku Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki. Wrzucamy do garnka, dodajemy

kulinarnyswiatdomi
Sernik bananowy na zimno 413

Pyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe

Monia miesza i gotuje
Pachnące,zapomniane pigwy 212

marmolada” pochodzi właśnie od nazwy portugalskich konfitur z pigwy „marmelo”.W Polsce przeważnie kojarzy się z nalewkami i galaretkami, Turcy lubią pieczoną w całości, Marokańczycy dodają do tagine z jagnięciny, inni robią pikle, kandyzują, suszą , gotują  soki, syropy, pieką ciasta, nastawiają nalewki, nie wspominając o ratafii.. Owoce pigwy są bogate w pektyny i słyną z dużej ilości składników

Kulinarny karnet Christophera
sernik ze śliwkami w galaretce... 197

sernikowy wiaderko,1 opakowanie budyń waniliowy,1 szklanka rodzynki sparzone, 200 gram herbatniki petit beurry,1/2 kostki miękkie masło, 8 sztuk śliwki bez pestek, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dobrze ubić na kogel-mogel do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, budyń, i dobrze wyrobić mikserem dodać ubitą pianę z białek, wsypać obsypane mąką sparzone(...)tortownicy wsypać zmiksowane herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec w 200C około 45 minut i po upieczeniu w formie dobrze wystudzić na zimny już sernik wokół rantu ułożyć umyte i osuszone połówki śliwek zalać wierzch tężejącą galaretką rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody sernik jest po prostu smaczny.......polecam......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z rabarbarem na zimno 218

truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno ,  jogurtowe ciasto z rabarbarem ,  kruche ciasto rabarbarowe  i  lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem ,  ale sernika na zimno jeszcze nie robiłam. Sernik jest wyśmienity, duet słodkiej masy serowej i kwaskowej rabarbarowej galaretki jest doskonały. Inspiracja   Plate of joy .  Sernik z rabarbarem na zimno Składniki Spód: 120 g okrągłych biszkoptów

Kulinarne przygody Gatity
Deser. Na zimno. Torcik serowo-śmietanowy z nektarynkami i galaretką 227

zagotowana więc idę zrobić sobie i Żarłoczkowi jakąś dobrą herbatę a potem ukroję po kawałku delikatnej, puszystej pianki z galaretką :) Będziemy się delektować słodkim smakołykiem. Tak, jesteśmy łakomczuchami i musimy z tym żyć co wcale nie jest łatwe.... Zobacz także Ciasto gryczane z nektarynkami ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 183

amouse bouche fot.: Karmel-itka . / mus z białej czekolady Menu kolacji: - polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty - krem buraczany z pieczonym kozim serem - amuse bouche - barwena na purée z pieczonej marchewki, paluszki ziemniaczane w cieście filo z czarnym sezamem - mus z białej czekolady i orzecha laskowego z palonym cukrem trzcinowym i żelką żurawinową

W kuchni Karmel-itki
Tort "Agrest w kubku kawy" 103

wnętrzu.. skromna ale intensywnie wyczuwalna, warstwa agrestu w galaretce. Nie dla kontrastu. Dla stworzenia całości idealnie zgranej. Miękki, rozpływający się w ustach, delikatny torcik. Połączenie smaków niezwykle ciekawe i trafione, w czym utwierdza nas każdy kolejny kawałeczek na widelczyk nadziany. Pomimo niemałej zawartości czekolady, ciasto nie jest niepokojąco ciężkawe. Skąd pomysł na taką kompozycję? Dwa impulsy: agrest zerwany nieplanowo(...)biało - kawowej ( zawsze na półce w sklepach Aldi ) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 1 śmietan - fix Składniki masy z agrestu: 1 szklanka agrestu 1 łyżka cukru 2 łyżki galaretki agrestowej Wykonanie: Etap pierwszy - proponuję rozpocząć od masy śmietanowej. Najlepiej kilka godzin wcześniej, lub poprzedniego dnia śmietanę podgrzewamy w małym rondelku, prawie do wrzenia. Do gorącej wrzucamy połamane na kosteczki

Kronika Piekarnika
Tort z galaretką i owocami 275

pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Masa: 1 l śmietany 4-5 łyżek cukru pudru 3 torebki śmietan-fix 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa owoce: brzoskwinie, borówki Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

Salonik smaków
Sernik na zimno z borówką i porzeczkami 208

wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do lekkiego stężenia. Serek zmiksować, dodawać po łyżce galaretki. Spód formy o wymiarach 26-28 cm, wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki. Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra. Na koniec widelcem, zrobić promienie. Odstawić do lodówki do stężenia. Wierzch ciasta

Kuchnia Danusi
Galaretkowiec dla alergika 309

Dzisiaj nasze ulubione ciasto, które już mogliście poznać jako Ptasie Mleczko , ale w wersji dla alergików, czyli na bazie mleczka kokosowego zamiast śmietanki. Delikatne, lekkie, idealne na upalną pogodę, na pewno posmakuje każdemu. Dodatek mleczka kokosowego sprawia, że smak kokosa jest lekko wyczuwalny, ale nie dominujący. Polecam każdemu, kto chce odchudzić swoją wersję galaretkowca i wszystkim, którzy z różnych powodów(...)kokosowe trzeba dokładnie ubić, aby nie było grudek). Żelatynę wlać do mleczka i wymieszać. Galaretki pokrojone w kostkę wymieszać ze sobą - najlepiej w dużej misce. Zalać mleczkiem kokosowym z żelatyną. Całość przełożyć do foremki, np. tortownicy, którą wcześniej należy uszczelnić folią spożywczą lub aluminiową. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik na zimno z matchą 271

razem wykorzystałam swój stary przepis na sernik na zimno, ale na wierzchu zamiast standardowej galaretki, zrobiłam kremowy topping z naturalnego serka i japońskiej herbaty matcha. Nadaje ona zielony odcień i intensywny smak. Do tego beziki, maliny, pistacje – i już mamy coś niezwykłego. Ciasto tak szybko znikło, że zabrałam się za kolejne wersje. Polecam zaufać swojej intuicji i pobawić się

Poezja smaku
Galaretka drobiowa w wersji wielkanocnej 259

czas pozwoli mi pstryknąć zdjęcia. Dzisiaj pokażę pomysł na galaretkę drobiową, który robił rok temu furorę na znanym portalu społecznościowym. Rzecz jasna, można użyć dowolnego mięsa i dodatków. Potrzebne są dodatki wg uznania, bulion i żelatyna w proporcji podanej na opakowaniu. A najważniejsze- wydmuszki! Ja swoje uzyskałam przy robieniu ciast- wbijałam je przez dość mały otwór na czubku. Miał

Wrzosowa Polana
Ciasto Beaty, czyli moje 195

całość :D  A teraz do rzeczy.... ciasto wyszło jak zwykle nie za słodkie, delikatna śmietankowa pianka połączona z wafelkami o smaku śmietankowym i biszkoptami, które wcześniej nasączyłam. Pycha !!! Biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania galaretki cytrynowej 20 dag wafelków śmietankowych 1 opakowanie(...)masy, wymieszam i połowę masy wykładam na spodzie biszkoptowym. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 250 ml wrzątku, studzę, maczam biszkopty i układam na masie śmietankowej. Wykładam pozostałą masę, nakrywam drugim biszkoptem i wstawiam do lodówki. Polewa: Składniki polewy przekładam do rondelka i podgrzewam, aż się połączą. Studzę i smaruję wierzch ciasta. Całość posypuję kandyzowanymi owocami pokrojonymi w drobną kostkę i ponownie

Ciasteczkowy Potwór
Powidła bez mieszania 1425

szorować garnków, bo nie znajdziecie na nich śladów przypaleń. Każdego roku przygotowuję przynajmniej kilka słoiczków powideł, które zwykle ekspresowo znikają ze spiżarni. W końcu to idealny dodatek do naleśników, ciast, deserów, ale też wytrawnych potraw takich jak chociażby tradycyjny bigos. Koniecznie zadbaj, aby znalazły się także w twojej piwnicy. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement(...)działanie promieni słonecznych. Zobacz też inne przepisy na przetwory Dżem truskawkowy bez cukru Konfitura truskawkowa Małosolne na sucho Galaretka z płatków róży Nalewka kawowa Powidła z piekarnika Zobacz też nowe przepisy Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz Bób na ostro Jagody w słoiku na zimę Artykuł Powidła bez mieszania pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog

okolicepalnika.pl
Tort orzechowy z wiśniami i czekoladą 99

Tort orzechowy z wiśniami i czekoladą to przepyszna propozycja zarówno na urodziny, jak i na inne specjalne okazje, a zwłaszcza na zbliżający się Dzień Matki. Świetnie

Bardzo Gruby Smok
Tort z galaretką na Dzień Mamy 85

Przepyszny lekki tort z galaretką i owocami, który zasmakuje wszystkim gościom. Idealny na Dzień Matki, ale będzie smakował też w każdym innym sezonie – nawet w

Bardzo Gruby Smok
domowa galaretka z czarnej porzeczki 191

składniki: 1500 g czarnej porzeczki 600 g cukru 250 ml wody wykonanie: Owoce płuczemy a następnie rozmiażdżamy. Wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 min. Następnie

Domowy Smak Jedzenia
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 206

składniki: 1 galaretka o smaku truskawkowym 500 ml gorącej wody 200 g świeżych truskawek wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki

Domowy Smak Jedzenia
Deser „dżdżownica w ogródku” 317

W związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy

Oryginalny smak