ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:419/672)

Okruszek z kremem pomarańczowo- miętowym 157

posmak. Składniki: Na tortownicę o śr. 16cm Kruche ciasto: 60 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 100g margaryny 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Krem: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka syropu trzcinowego Dr Oetker 1 galaretka pomarańczowa 100g margaryny (może być masło) 6 dużych(...)trzcinowego i świeżej mięty. Kiedy sok zaczyna się gotować wyciągamy listki mięty i wlewamy rozmieszany budyń z galaretką. Mieszamy i dodajemy tłuszcz pokrojony na małe kawałki (może być starty) oraz białą czekoladę. Mieszamy ok 10 minut- aż zacznie gęstnieć. Studzimy. 3. Schłodzone ciasto wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej, wałkujemy na grubość ok 0,5cm. Z dużego kawałka wycinamy

Kuchnia w czekoladzie
Urodzinowy torcik Niebo 187

rozpuszczoną w szklance wody jedną galaretką. Wylać delikatnie na biszkopty. Gdy lekko stężeje ułożyć pokrojone w plasterki banany. Drugą galaretkę przygotować w szklance wody i gdy zacznie tężeć to wylać ja na banany. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto w smaku przypomina sernik na zimno, ale ubita kremówka dodaję lekkości i smakuje jak pianka

Magiczne Życie Marty
Keto Torcik szampański (Paleo, LowCarb) 105

jest produkowana z najgorszej jakości odpadów zwierząt hodowanych na skalę przemysłową. Zresztą tak, jak ze wszystkim- im bardziej produkt jest naturalny tym lepiej dla naszych organizmów. Keto torcik z galaretką szampańską Cudowny wpływ żelatyny na organizm Ja kupuję wysokiej jakości żelatynę firmy Vital Proteins z bydła karmionego trawą na iherb.com . Cena jest dosyć wysoka, ale za jakość zwykle płaci się(...)tego keto deseru, to poniżej przedstawiam przepis. A zatem miłego gotowania i świętowania! Torcik szampański Keto torcik szampański to szybkie ciasto bez pieczenia na spodzie z orzechów i tahini. Piankowe wnętrze zrobione jest z jogurtów kokosowych i zwieńczone galaretką szampańską. W smaku lekkie i orzeźwiające, mimo, że poszła do niego prawie cała butelka szampana! Dania Deser Kuchnia Europejska Keyword jogurtowiec

Modern Cave Girl
Biszkopt z budyniem i truskawkami 212

jedno z moich ulubionych ciast na takie ciepłe dni. Jest lekkie i ma w sobie moje ulubione owoce ;) Lato to piękny czas, nacieszmy się sezonowymi pysznościami! ;) Składniki: Biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego   Dodatkowo: truskawki około 250g-300g  galaretka truskawkowa budyń waniliowy lub śmietankowy Białka oddzielamy(...)wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie budyniowej układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy. I gotowe! ;) Możecie cieszyć się pysznym ciasteczkiem

Czerwona Porzeczka
,,Truskawkowe szaleństwo stracciatella’’ 129

cukrem pudrem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy startej czekolady i delikatnie mieszamy. Na stężałą galaretkę wykładamy masę straciattele a na nią krem śmietankowy. Zmielone herbatniki mieszamy z brązowym cukrem i roztopionym masłem. Gotowym ciastem wylepiamy wierzch. Torciki wkładamy do lodówki lub zamrażarki na całą noc. Smacznego! Do wykonania torcików wykorzystałam foremki silikonowej o sześciu

Podróż w kulinaria
Tarta z brzoskiwniami 143

łyżki śmietany 18% 1 łyżka bułki tartej 2 brzoskwinie 1 galaretka (np. pinacolada)  1 szklanka gorącej wody Przepis: Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Następnie tworzymy zagłębienie i dodajemy do niego żółtka, pokrojone w kostkę masło, śmietanę oraz cukier. Z tych składników zagniatamy ciasto. Z przygotowanego ciasta formujemy kulę i owijamy ją folią spożywczą i umieszczamy(...)plasterki. Ciasto wyjęte z lodówki wałkujemy na grubość ok. 5 mm i wykładamy nim formę do pieczenia tarty (wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą) o średnicy ok. 28 cm. Następnie robimy w nim dziurki za pomocą widelca i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Po upieczeniu, tartę odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę 1 szklance

Emcia Pichci
Rolada brzoskwiniowa 131

dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. 2-3 połówki brzoskwiń odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w drobną kostkę. Lekko już tężejącą galaretkę wlać do ubitej śmietany i dobrze zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać owoce i wymieszać łyżką. Składanie ciasta: Ostudzony biszkopt rozwinąć i delikatnie nasączyć białą herbatą. Następnie wyłożyć krem brzoskwiniowy. Aby krem przy zawijaniu rolady nie "uciekł" najlepiej posmarować

Passions hobbies life
ciasto "Wenus" 154

Przepis na to ciasto kilka lat temu dostałam od sąsiadki, Pani Danusi. Dawno go nie robiłam aż wreszcie doczekało się na swoją kolejkę. Na pewno zasmakuje wielbicielom serników na zimno i prażonego kokosu. Polecam, tym bardziej, że jest proste do zrobienia. Moje oparłam na pomarańczowym smaku ale można użyć dowolnego dżemu i pasujących do niego galaretek. *blaszka(...)śnieżką i cukrem pudrem. Do sera wlać odrobinę galaretki, zmiksować, dodać resztę galaretki (jeśli wlejemy od razu całą galaretkę, mogą zrobić się serowe grudki). Do masy serowo- galaretkowej dodać ubitą śmietanę, połączyć. Większą część masy wylać na biszkopt, przykryć drugą połową ciasta, wylać resztę masy. Odstawić na chwilę do ostygnięcia. Posmarować dżemem po wierzchu.  Kokos uprażyć na maśle, ostudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik na gofrach wg Di 210

ciasto z wykorzystaniem gofrów i niestety nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy. Stworzyłam własny deser i teraz zainspirowałam się swoim poprzednim pomysłem, który znajduje się na moim funpage tutaj . W tym przypadku urozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem:  160g serka mascarpone 400 ml śmietanki 22-36% 120g cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa(...)gofrach umieścić krem i ułożyć 2 kolejne (dżemem do dołu), zalać galaretką cytrynową i po lekkim stężeniu galaretką wymieszaną z kremem. Całość przykryć pozostałymi goframi i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia najlepiej na cała noc). Po tym czasie ciasto w formie przewrócić "do góry nogami", wyjąć, udekorować plasterkami banana i posypać wiórkami czekolady.  Poprzednia wersja

Di gotuje
Miętowo - czekoladowy sernik na zimno 173

sera na serniki (mielonego) * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżeczki żelatyny * 1 saszetka czekolady do picia ( w proszku taka do rozpuszczenia) * 100 ml śmietany kremówki * 1 zagęstnik do śmietany galaretka miętowa * 1/3 szklanki syropu miętowego * 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody * 1 łyżeczka żelatyny Sposób wykonania Dno tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.  Herbatniki pokruszyć, czekoladę rozpuścić w kąpieli(...)miksując masę dodawać żelatynę, na koniec dodać pozostałą część bitej śmietany i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Wyjąć ciasto z lodówki, usunąć obręcz i wyłożyć masę wypełniając boki i resztę rozsmarowując po wierzchu.  Wstawić do lodówki do schłodzenia.    galaretka Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić, dodać do syropu miętowego, dolać 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody, wymieszać

Mix smaku
Ciasto tortowe z porzeczkami 185

idealne ciasto na urodziny w lecie. Lekko kwaśna czerwona porzeczka przełamuje słodycz kremu czekoladowego. Ciasto można również upiec poza letnim sezonem, bo do jego przygotowania można wykorzystać mrożone owoce. Ciasto piekłam na urodziny taty. Podeszłam do tematu bardzo luźno. Na pewno chciałam wykorzystać czerwoną porzeczkę i śmietanę, a reszta przyszła sama :-) Wyszło pysznie, więc szczerze polecam. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek(...)Biszkopt przekroić na dwa równe placki. Oba nasączyć sokiem ze szklanki. Ostudzoną galaretkę wlać do śmietany i krótko zmiksować. Następnie wyłożyć masę na dolnym biszkopcie i włożyć do lodówki, aby lekko stężała. Gdy już nie będzie zbyt rzadka, nałożyć górny biszkopt, a na niego czerwoną porzeczkę. Ciasto włożyć do lodówki. Krem czekoladowy: Do garnuszka wlać mleko, dodać masło i podgrzewać

Passions hobbies life
Serniczek brzoskwiniowy 169

Połówki brzoskwiń pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do lodówki, aby masa dobrze stężała. Przed podanie wystawic z lodówki kilkanaście minut  wcześniej, wtedy ciasto łatwiej wydobyc z foremki. Serniczek podany na talerzach z kolekcji Daria Porcelana Bogucice

Monia miesza i gotuje
ARBUZOWIEC 378

tylko nadarzy się ku temu okazja.Miałam upiec zupełnie inne ciasto,ale gdy zobaczyłam,że wszędzie jest promocja arbuza nie mogłam nie skorzystać.Wszystkim,którzy nie znają jeszcze tego ciasta polecam bo naprawdę smaczne. Składniki na blachę 20 cm x 30cm Biszkopt kakaowy:   4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki - 2 łyżki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)przełożyć do rondla. Gotować ok. 10-15 minut. Zdjąć z ognia, do gorącego wsypać suchą galaretkę arbuzową, wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Tężejącą masę arbuzową rozsmarować na masie śmietanowej. Przykryć białym biszkoptem z makiem. Docisnąć. Na wierzchu ciasta poukładać pokrojone w plasterki truskawki i zalać galaretkami.Schłodzić w lodówce,najlepiej przez

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik gotowany 481

piekarnika! Wystarczy duży garnek z grubym dnem, w którym wymieszasz wszystkie składniki i zagotujesz. Przełożysz do formy wyłożonej ciastkami i to wszystko! Potem ciasto musi tylko postać w lodówce, aby stężało. Sernik gotowany przepis na ciasto bez pieczenia. Jeśli szukasz pomysłu na pyszny deser do kawy i herbaty, ten sernik z pewnością powinien Cię zainteresować. Łatwy w wykonaniu, z twarogiem(...)tych, którzy obawiają się zakalca oraz opadających i spękanych ciast. Sernikiem gotowanym powinni zainteresować się również zapracowani oraz szukający prostych i nieskomplikowanych przepisów na desery. Oraz Ci, których nudzą już ciasta bez pieczenia przekładane biszkoptami lub herbatnikami. Sernik gotowany przepisy które często znajdziecie, to sernik gotowany z galaretką, z wiśniami oraz z kajmakiem. U nas dziś wersja klasyczna. Mamy nadzieję

Kuchnia Na Wypasie