ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:415/672)

Ciasto Truskawkowa Rozkosz 88

swoim domu. Kolejnym obowiązkowym deserem jest oczywiście ciasto z truskawkami. Istnieje wiele smacznych przepisów na ciasto truskawkowe, jedne bardziej popularne, inne mniej, ale jestem pewna, że wszystkie tak samo smaczne. Ja zazwyczaj przygotowuję tradycyjne ciasto z truskawkami , które z pewnością widzieliście już na moim blogu. Tym razem postanowiłam przygotować coś bardziej wyszukanego. Ciasto z truskawkami, znane jako truskawkowa rozkosz(...)potrzebujemy kilku prostych składników, które z pewnością zakupicie w każdym sklepie. Ciasto wychodzi puszyste, delikatne i bardzo smaczne. Jeśli macie ochotę na pyszne ciasto truskawkowa rozkosz, koniecznie zapoznajcie się z przepisem, który dla Was przygotowałam. Starałam się wszystko dokładnie opisać w prostych i zrozumiałych krokach. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA ROZKOSZ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 6 jaj szklanka cukru

Przepiski.pl
Czysty sernik 263

Czysty sernik. Bez bakalii, bez udziwnień, kruchych spodów, galaretek, no i oczywiście bez proszku do pieczenia. Ale co się działo w piekarniku, to moje. Zawsze, ale to zawsze wykorzystujcie przy tym serniku papier do pieczenia do podwyższenia boków foremki. Jeśli tego nie zrobicie, to czeka Was wieczór perfekcyjnej pani domu z głową w piecu.   Będąc świeżo upieczoną mamą(...)Dodać miękkie masło i dalej mixować 4. Zwolnić obroty mixera i dodawać po trochu ser 5. Dodać 2 łyżki kaszy 6. Ubić pianę z białek, dodać ją do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać 7. Formę do ciasta wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Boki również wyłożyć papierem, tak aby dzięki niemu podwyższyć brzeg formy dwukrotnie. 8. Przelać ciasto do wysokości

Matka Żywicielka
Sernik z mlekiem skondensowanym 166

już wiele razy pisałam, sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Uważam, że sernik jest idealny na każdą okazję, jak i bez okazji. I wcale nie musi być nudny, bo można go zrobić na przeróżne sposoby, otrzymując za każdym razem inny smak i wygląd. Ja dziś zdecydowałam się na sernik na ciastkach, dokładnie na kakaowych herbatnikach, z masą serową(...)Waniliowe Improwizacje: Sernik rosyjski ), sernik klasyczny (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik klasyczny ), sernik z galaretką (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik z galaretką ), sernik wyśmienity (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik wyśmienity ), puszysty sernik na krakersach (link:  Waniliowe Improwizacje: Puszysty sernik na krakersach ), sernik na ciemnym cieście (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik na ciemnym cieście ) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Malinowa chmurka na biszkopcie 308

Malinowa chmurka na biszkopcie, nie na kruchym, tak nam bardziej smakuje, jest leciutka i smaczna.  Ciasto ładnie si ę prezentuje, mo ż na go z powodzeniem zrobi ć przy r ó ż nych okazjach.      Biszkopt 7 jajek 7 ł y ż ek cukru(...)kremu. Na wierzch k ł adziemy blat bezowy. Nie przykrywa ć ju ż gotowego ciasta, bo beza zmi ę knie i nie b ę dzie chrupi ą ca! Blaty najlepiej upiec dzie ń wcze ś niej. Malin nie trzeba rozmra ż a ć , galaretka szybciej st ęż eje jak owoce pozostan ą zamro

Takie tam pichcenie
Jesienna fantazja 291

bardzo efektowne ciasto z chrupiącymi orzechami, masą jabłkową oraz budyniową i delikatnym, cieniutkim biszkoptem. Ciężko poprzestać na jednym kawałku…     Składniki: * na foremkę o wymiarach 36 x 26 cm Biszkopt: 4 jajka 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki soku(...)miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier *** *** Całość miksujemy do momentu, aż uzyskamy gęstą, jednolitą masę *** *** Dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia *** *** Całość dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką *** *** Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – moja foremka ma wymiary 36 x 26 cm *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15 minut

Blog z Apetytem
Razowe gofry orkiszowe (bez cukru) 182

właśnie jest dzisiejszy przepis, który podpatrzyłam u Żanety Hajnowskiej . Troszkę zmieniłam proporcje, bo moja gofrownica lubi gęste ciasto. Przepis na razowe gofry orkiszowe nie zawiera cukru, więc jest idealny także jako baza do dań wytrawnych. Do moich orkiszowych gofrów podałam  galaretkę z czarnej porzeczki  i plasterki czerwonych pomarańczy. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na gofry: gofry(...)mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: Wszystkie składniki na gofry dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Powinniśmy uzyskać ciasto o konsystencji  gęstej  śmietany.  Gofrownicę rozgrzewamy, gofry pieczemy, aż się ładnie przyrumienią i będę chrupkie. Studzimy je na kratce, podajemy z ulubionymi składnikami

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 148

szklanki cukru ½ laski wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego 200g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietanowy: 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2x śmietan fix (pominęłam) Dodatkowo: 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki + 2 ½ szklanki wrzątku 1 słoik dżemu porzeczkowego (280-300g) Polewa: 170g czekolady 3 łyżki masła Wykonanie: Biszkopt: białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, partiami(...)galaretkę wykładamy ubitą śmietanę kremówkę ( w oryginale teraz na warstwę galaretki powinno się wyłożyć drugą część kremu, mi jak już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl

Słodkie zapomnienie
Sernik na kruchym cieście (z mlekiem skondensowanym) 100

szczypta soli kilka kropel aromatu waniliowego do ciast Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia i sól. Dodałam żółtko i pokrojone drobno masło. Podane składniki wymieszałam rękami na coś na kształt okruchów/kruszonki. Około 3/4 tak przygotowanego ciasta wyłożyłam do kwadratowej blaszki o wymiarach 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto lekko ugniotłam i odstawiłam na czas przygotowania(...)Waniliowe Improwizacje: Sernik rosyjski ), sernik klasyczny (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik klasyczny ), sernik z galaretką (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik z galaretką ), sernik wyśmienity (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik wyśmienity ), puszysty sernik na krakersach (link:  Waniliowe Improwizacje: Puszysty sernik na krakersach ), sernik na ciemnym cieście (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik na ciemnym cieście ) i inne. Smacznego

Waniliowe Improwizacje
Ciasto borówkowa chmurka 547

kolejne w tym sezonie ciasto z borówkami. To składa się z kilku warstw. Zaczynamy doznania smakowe z góry od delikatnej bezy z migdałami następnie puszysta śmietana z mascarpone, galaretka ze sporą ilością borówek i biszkopt. Mówię wam, kubki smakowe szaleją. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki(...)włożyć do lodówki do zastygnięcia. Bita śmietana: Zimną kremówkę i mascarpone przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Rozsmarować równomiernie na galaretce. Beza z migdałami: Zimne białka ubijać i stopniowo dosypywać po łyżce cukru. Miksować do momentu aż białka będą gładkie i lśniące a cukier się rozpuści. Pod koniec ubijania wsypać mąkę ziemniaczaną

Ala piecze i gotuje
Szarlotka z polewą z orzechów 207

upiekłam szarlotkę z bitą śmietaną i polewą z orzechów. Ciasto przepyszne, słodycz przełamana lekko słonawym smakiem orzeszków.  Tego trzeba spróbować :D Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 płaskich łyżek cukru 2 pełne łyżki mąki pszennej Masa jabłkowa: 1 1/2 - 2 kg jabłek 3/4  szklanki cukru  2 opakowania galaretki pomarańczowej Masa śmietankowa: 1/2 litra śmietany 36% 2 opakowania(...)będą szkliste a cukier zupełnie się rozpuści. Do podsmażonych jabłek wsypuję suche galaretki i mieszam do rozpuszczenia się żelatyny. Studzę i wykładam na biszkopt.  Kremówkę ubijam na sztywno, dodaje zagęstnik ( jak ktoś lubi noże dodać 2 łyżki cukru pudru) i masą śmietankową przykrywam masę jabłkową. Gotowe ciasto odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce.  Orzechy traktuję blenderem

Ciasteczkowy Potwór
Drożdżowe racuchy 216

Drożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Słodkie środy - Wielkanocna babka cytrynowa 365

dziś był już mazurek a teraz dodajemy jeszcze babkę cytrynową, która również świetnie pasuje na świąteczny stół. Właściwie to nazywam ją czasem też potrójnie cytrynową, gdyż do ciasta dodaję sok i skórkę z cytryny, lukier jest na soku cytrynowym, a jeszcze dodatkowo podaję ją ozdobioną cytrynami w lukrze. W związku z tym słodycz przeplata się w niej z kwaskowatą nutą(...)roztopioną margarynę. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję dodać białka i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki i piec ok godziny w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni. Z pozostałego soku z cytryny i cukru pudru zrobić gęsty lukier i oblać nim babkę kiedy wystygnie. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody, i kiedy ostygnie zanurzać w niej plasterki cytryn

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chatka Baby Jagi 108

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chatka Baby Jagi, nazywana również Chatką Puchatka, to pomysł na proste i smaczne ciasto sernikowe. Dla mnie jest to zdecydowanie ciasto dzieciństwa. Przygotowanie go nie trwa szczególnie długo ani nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Jedynie do składania herbatników w trójkąt może przydać się pomoc drugiej osoby. Lista zakupów  500 g twarogu sernikowego(...)odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Gotowe ciasto warto po schłodzeniu polać polewą z gorzkiej czekolady. Dlaczego warto przygotować to ciasto? – jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego sernika, – ciasto nie wymaga pieczenia, – ma ciekawy i oryginalny kształt, – można je modyfikować zamieniając środkową warstwę kakao na np. galaretkę

Proste-przepisy.pl
Rolada jabłkowa 82

Ciasto pyszne, polecam. Jabłuszka dostępne są cały rok ale teraz mają najlepszy smak. Takie prosto z drzewa:) Przegotowanie biszkoptu – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Jak piana już jest sztywna powoli wsypywać cukier nie przerywając ubijania. Przez sitko przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Następnie dodawać(...)łyżce do masy jajecznej. Mieszać już delikatnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 C przez 20 minut. Następnie ciasto przełożyć na ręcznik kuchenny, lniany i zawinąć . Nie ściskać zbyt mocno. Zostawić aż ostygnie. Przygotowanie masy jabłkowej – galaretki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Odstawić. jabłka oskrobać, wyciąć gniazda nasienne. Dwa jabłka

Kuchnia Pokoleń
DRAŻETKOWIEC 120

Składniki: Żelka borówkowa: 500 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki o smaku jagodowym 2 łyżki żelatyny  ok. 100 ml wody Masa serowa: 500 g sera

Ciastka - domowe słodkości