ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:410/672)

Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy 90

oraz w miarę szybki w przygotowaniu letni tort owocowy. Super ciasto nie tylko na szczególne okazje, bo świetnie sprawdzi się także do niedzielnej kawki z rodziną. Polecam serdecznie. Do wykonania ciasta użyłam rantu o średnicy 19cm oraz folii rantowej ( nie jest ona niezbędna, ale dzięki niej łatwiej wyjąc ciasto z rantu). Wierzch tortu przyozdobiłam rozetkami wykonanymi tylką 1M Wiltona(...)Składniki: Biszkopt: 5 jajek 160g cukru 5 łyżek zimnej wody 120g mąki pszennej 35g kakao Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa śmietankowa: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: truskawki do dekoracji       *** Przygotowujemy biszkopt. Jajka w całości ubijamy z cukrem na puszystą masę *** *** Następnie

Blog z Apetytem
Wiosenny tort cytrynowy z cytrynową pianką... na przywitanie wiosny 188

śmietanki kremówki   (30%) 1 opakowanie galaretki   cytrynowej 250 ml wrzącej wody Wykonanie placków: Do misy miksera wbiłam jajko i żółtko, dodałam margarynę i cukier. Dokładnie utarłam mikserem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania wsypywałam partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kefir i śmietanę. Wymieszałam. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Ciasto dokładnie wyrobiłam, podsypałam mąką i wyłożyłam(...)rozsmarowałam kolejną porcję kremu i tak zrobiłam ze wszystkimi krążkami. Wierzch i boki tortu również posmarowałam kremem. Dziewiąty krążek ciasta rozkruszyłam w blenderze na piasek i posypałam nim boki tortu. Tort wstawiłam do lodówki. W tym czasie zrobiłam cytrynową piankę Galaretkę cytrynową rozpuściłam w szklance gorącej wody. Wystudziłam. Galaretka ma lekko tężeć. Kremówkę ubiłam na puch. Mikser ustawiłam na niskie

Kuchnia u Krysi
Rolada biszkoptowa z musem truskawkowym 138

wrzącą wodą  i dodajemy do ubitej piany. Dodajemy obie mąki przesiane przez sitko. Ciasto wykładamy na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni.  Po upieczeniu biszkopt zwijamy w czystą ściereczkę  i pozostawiamy do wystygnięcia. Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody i pozostawiamy do ostudzenia. Dodajemy przecier truskawkowy   i czekamy

Pyszności Słodkości
Torcik z truskawkami 110

łyżka) Krem – masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy bez cukru, w proszku 2 galaretki truskawkowe pół kostki masła (100g) 300 g truskawek pól szklanki cukru pudru 100 ml śmietany 30% Poncz: sok cytrynowy, woda, cukier Do posypania: wiórki czekoladowe Sposób wykonania. Do upieczenia ciasta użyłam blaszki o wielkości 26 x 26 cm. Moja jest kwadratowa ale może być również tradycyjna(...)skórka. Oczywiście budyń możemy ugotować dużo wcześniej. Po przestudzeniu budyń miksuję z masłem, najlepiej aby miało podobną temperaturę jak budyń, wówczas unikniemy zważenia się kremu. Krok 3. Galaretki, owoce i poncz. Galaretki rozpuszczam w 1 szklance wrzątku i lekko studzę. Gdy zaczynają tężeć, dodaję do masy budyniowej i miksuję za pomocą miksera, aby składniki masy dobrze się ze sobą połączyły

Ania gotuje
Ciasto bez pieczenia – efektowny deser bez udziału piekarnika! 157

pieczenia? Wiele przepisów znajdziesz na Wejdź, zainspiruj się i zaskocz swoich najbliższych! Ciasto bez pieczenia – owocowe, sernik czy czekoladowo orzechowe? Wśród ciast bez pieczenia dużą popularnością cieszą się serniki. Można przygotować np. sernik jogurtowy o smaku jagodowym z galaretką w środku. Taki sernik prezentuje się okazale, ma fioletowy kolor, a galaretka wewnątrz dodaje mu wyjątkowego charakteru. Dodatkowo, sernik warto przygotować(...)nerkowców. Miłośnicy owoców z pewnością docenią różnego rodzaju tarty obłożone owocami i serkiem lub kremem mascarpone. Wszyscy, którzy cenią sobie smak czekolady, karmelu czy orzechów będą z pewnością zachwyceni ciastem a’la snikers! Możliwości jest nieskończenie wiele. Przygotuj ciasto z pianką o ulubionym smaku, musem owocowym, a nawet szarlotkę z masą jogurtową! Te wszystkie ciasta przygotujesz bez udziału piekarnika! Artykuł

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik na zimno z truskawkami. 116

właśnie zrobiłam), gotowych biszkopcików lub herbatników (skraca nam to oczywiście czas oczekiwania na ten pyszny serniczek). Truskawki możemy zalać tężejącą galaretką, polać specjalna polewą do owoców zapobiegającą wysuszeniu owoców (ja tak właśnie zrobiłam, ale niepotrzebnie, bo do wieczora ciasta nie było :-)) lub po prostu powtykać truskaweczki na wierzchu i podawać, w każdej wersji będzie pysznie! Żałuję jedynie, że zrobiłam(...)dobrze schłodzonej 2 żółtka z wcześniej wyparzonych jajek 8-10 łyżek cukru pudru (w zależności od upodobań) 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w około 1/2 szklanki wrzącej wody truskawki ewentualnie galaretka truskawkowa      Blaszkę wykładamy folią spożywczą (lub aluminiową), na spodzie blaszki układamy biszkopt, biszkopciki lub herbatniki. Do wysokiego naczynia wlewamy śmietanę i ubijamy na puszystą pianę, przed końcem

Rozpustne gotowanie
Malinowa góra lodowa 127

Klasyczna góra lodowa choć efektowna dla mnie była zwyczajnie zbyt mdła i zbyt słodka dlatego postanowiłam ją nieco orzeźwić warstwą galaretki z owocami. Pierwotny plan zakładał, że będzie to mieszanka różnych letnich owoców, ale zanim przystąpiłam do jego realizacji na krzakach zostały tylko maliny. Postanowiłam spróbować z ich dodatkiem i wyszło całkiem fajnie.  Biszkopt(...)Galaretka malinowa: 2 malinowe galaretki 500 g malin  Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody i odstawiamy do lekkiego stężenia   Dodatkowo:   opakowanie okrągłych biszkoptów do nasączenia: niepełna szklanka wody z sokiem cytrynowym Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolną część  nasączamy  i smarujemy połową kremu, wyrównujemy. Na kremie układamy równą warstwę malin, którą zalewamy tężejącą galaretką. Przykrywamy

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z musem rabarbarowym. 148

zrobić to ciasto dla mamy na zbliżający się Dzień Matki.    SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM RABARBAROWYM.           Składniki: Spód: 250 g ciastek zbożowych z płatkami owsianymi 80 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 530 g zagęszczonego słodzonego mleka (cała puszka) 2 paczki galaretki malinowej lub cytrynowej(...)dodać serek mascarpone, ubijać razem, aż wszystko się połączy. Na końcu dodać mleko zagęszczone słodzone i zimne lekko tężejące galaretki. Na podpieczony spód wylać masę serową. Wstawić do lodówki, aż lekko zastygnie. Wyciągnąć sernik z lodówki i wylać mus rabarbarowy. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone 149

cukier puder, śmietanę i posiekane zimne masło. Gotowe wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Po wyciągnięciu ciasta wylepiamy nim foremki i pieczemy w temperaturze 180 stopni 15 minut. Po ostygnięciu tartaletek robimy nadzienie pomarańczowe – pomarańczową galaretkę. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i pozostawiamy do wystygnięcia. W między czasie wyciskamy sok z pomarańczy i łączymy z wystudzoną żelatyną

Kuchenne Wariacje
Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 281

Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania przekładańca, czyli ciasta na spodzie biszkoptowym, z kremem budyniowym, warstwą wiśniową i bezą kokosową. Idealne połączenie smaków. Ciast nie jest zbyt mocno słodkie w smaku. Zachęcam do pieczenia 😊 S kładniki na formę do pieczenia 20 cm x 30 cm: biszkopt  3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru (120 g) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej(...)ognia i do masy wsypać proszek z galaretki. Wiśnie cały czas mieszać, aż do rozpuszczenia się galaretki. Masę posmakować  ewentualnie dosłodzić oraz wlać do niej sok z cytryny. Ostudzić. Na stężony krem budyniowy wylać warstwę wiśniową i od razu położyć bezę kokosową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej kroić dzień po przygotowaniu (poszczególne warstwy ciasta muszą się ze sobą

Ugotować
DELIKATNA BISZKOPTOWA SZARLOTKA 94

Ciasto jesienne z pyszną marmoladą jabłkową i powidłami śliwkowymi. Ciastem jest delikatny biszkopt, który rozpływa się w buzi. Jest to takie ciasto, które dobrze i równo kroi się, dzięki czemu prezentuje się elegancko. Idealne na różne okoliczności, a przy tym proste do zrobienia.  SKŁADNIKI: jaja 7 szt. mąka pszenna 1 szkl.  cukier puder 1 szkl. proszek do pieczenia(...)mieszać, gdy masa zacznie pyrkotać dodać galaretki i energicznie mieszać, aż się rozpuszczą. Masę jabłkową przelać na biszkopt. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Nasączyć ponczem. Śmietanę kremówkę ubić ( nie całkiem na sztywno ) dodać mascarpone i dalej ubijać, aż masa będzie sztywna. Wyłożyć na biszkopt ( można przełożyć do rękawa cukierniczego i stworzyć wzorki ). Ciasto umieścić w lodówce na co najmniej

Kuchnia Paulettes
Rolada jagodowo czekoladowa 208

pieczenia - 0,5 łyżeczki olej - 1 łyżka sól -szczypta tłuszcz do formy Masa serowa : ser biały tłusty - 2 kostki czekolada biała - 50 g jagody mrożone - 0,5 szkl galaretka jagodowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo : wiórki czekoladowe białe do obsypania rolady melisa do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitej(...)papier tłuszczem, wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop.przez  15 minut tzw do zrumienienia ciasta. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę  i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Masa serowa : ser biały zmiksować z jagodami i rozpuszczoną białą czekoladą. Galaretkę jagodową, rozmieszać w szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Następnie dodać galaretkę do masy serowej, zmiksować. Jeżeli

Kuchnia Danusi
Ciasto śnieżny puch 166

mogło go więc zabraknąć i u mnie :) Tym bardziej, że jest to idealne ciasto na tą porę roku, szybkie, lekkie, nie za słodkie i do tego na zimno :D Składniki: 500 g twarogu sernikowego (np. President) 3 łyżki cukru pudru 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka 2 galaretki (ja używam cytrynowych) Dodatkowo: herbatniki 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła(...)uzyskania jednolitej konsystencji. "Śnieżki" ubić ze szklanką mleka, połączyć z serem. Do masy serowej wlać ostudzoną galaretkę, zmiksować. Formę 20x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami, wlać masę. Wstawić do lodówki. W garnuszku uprażyć wiórki z masłem i cukrem, posypać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia 71

Łatwe i szybkie ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia. Ciasto doskonałe na każdą okazję. Składniki oraz sposób przygotowania Spód: 1 paczka ciastek herbatników w czekoladzie 100g rozpuszczonego masła rurki waflowe 2 paczki Ciasteczka rozgnieść na pył i połączyć z masłem. Wylepić dno tortownicy. Boki obłożyć rurkami i do lodówki. Biała masa: 250 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 płaskie(...)dokładnie wyrównać. Wierzch: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 galaretki brzoskwiniowe Puszkę brzoskwiń odsączyć. Brzoskwinie zblendować na gładki mus i włożyć do garnka wsypując 2 galaretki brzoskwiniowe. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia galaretki. Następnie ostudzić i gdy zacznie tężeć wylać na masę. Autor przepisu: Marta Reniewicz-Mazurek Artykuł Ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 170

kogoś jeszcze skuszę? Prosto z serca upieczony, pokochają go miliony :) Mój zrobiłam dla Rodzinki, by wesołe mieli minki. Pomarańcza i miechunka cudnie sernik orzeźwiają i już wiem, że na cieście fajnie wyglądają. Więc jak kryzys Cię dopadnie i humor się popsuje Pamiętaj, że ja tym serniczkiem wszystkich częstuję. Już jeden kawałek sprawi,  że humor szybko się poprawi. Nie zwlekaj(...)syropie (waga netto 240g) 45g suszonej miechunki 2 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki cynamonu 100ml wody 1 i 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej (ewentualnie cytrynowej) Dodatkowo: Czekoladowa posypka do dekoracji Delecta Bita śmietana Sposób przygotowania: 1. Spód: Składniki na ciasto siekamy, a następnie zagniatamy i odkładamy w foliowym woreczku do zamrażarki. Po upływie 20 minut przekładamy na dno tortownicy i przez folię

Kuchnia w czekoladzie