ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:404/672)

Pierożki w ziołowym cieście 156

mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w zamrażarce zawsze - to skutek gotowania wywarów na zupy , galaretek drobiowych dla Mamy , ,,strzępków" mięsa gotowanego do innych dań np. potrawki czy sztuki mięsa z rosołu. Robiłam już szpinakowe ciasto na pierogi , buraczkowe i inne. Dziś pokusiło mnie na zmiksowane zioła w cieście do pierogów. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Jagodowo - różany sernik na zimno 58

Przelewamy gotową masę. Wierzch z galaretki: Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w szklance wody  i do gorącej dodajemy konfiturę różaną.  Mieszamy do dokładnego połączenia i chłodzimy. Zastygającą galaretkę wylewamy na wierzch serniczka,  lub tak jak ja - czekamy by zastygła w naczyniu,  po czym kroimy w drobną kosteczkę,  którą wykładamy na powierzchnię ciasta. Gotowy sernik wkładamy do lodówki(...)najlepiej na całą noc. Po krojeniu kolejnych porcji, każdorazowo wkładamy ciasto do lodówki. W aktualnych temperaturach nie nadaje się  na ozdobę ogrodowego stołu. Byłam dziś w zacienionym ogrodzie teściów.  Róże omdlały w upale. Kilka uszczknęłam,   ozdobną rolę i ochłodę zapewniłam im w galaretce

Kronika Piekarnika
Sernik z brzoskwiniami na zimno 67

Składniki Spód: płatki kukurydziane: 100 g nutella lub inny krem czekoladowy: 180 – 200 g Masa: serek z wiaderka: 1 kg galaretki brzoskwiniowe: 2 szt. woda: 250 ml Oraz: brzoskwinie: 5 – 6 szt. woda: 200 ml galaretka brzoskwiniowa: 1 szt. Sernik z brzoskwiniami na zimno Przepis Spód: Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Płatki kukurydziane wsyp(...)Wstaw do lodówki do schłodzenia. Masa: W 250 ml gorącej wody rozpuść dwie galaretki brzoskwiniowe. Odstaw do przestudzenia. Do wysokiego naczynia przełóż serek. Miksuj, dodając po łyżce zimnej, tężejącej galaretki. Wylej masę na spód i wstaw do lodówki do stężenia. Obrane brzoskwinie pokrój w kostkę. Galaretkę rozpuść w wodzie. Kiedy ostygnie, włóż do niej pokrojone owoce i odstaw. Kiedy zacznie

Kuchnia Na Wypasie
Tort Ambasador 173

pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do prawie zupełnego rozpuszczenia. Dodać żółtka - wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C przez ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Krem: 40 dag masła 1 szk cukru kryształu 600 ml mleka(...)ananasa. Do drugiej dodać kakao, pokrojoną czekoladę, orzechy i rodzynki, oraz alkohol. Biszkopt można nasączyć sokiem z ananasa. Na ciasto wykładamy masę ciemną, a potem masę jasną. Brzoskwinie kroimy w plastry i równo rozkładamy na wierzchu , po czym zalewamy tężejącą galaretką, (na rozpuszczenie 2 galaretek dajemy 700 ml wody). Tort odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby stężał. Jest przepyszny

Apetyczna babeczka
Śnieżny puch bez chemii 74

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 73

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 108

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 733

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa

moj przepis na
BRZOSKWINIOWY PUSZEK W PUCHARKACH 120

Brzoskwiniowe desery w pucharkach z masy serowej z galaretką oraz bitej śmietany i chrupiącej posypki z prażonych wiórek kokosowych. To lekkie jak puszek serniczki na zimno

Kuchnia MagdaLeny
Pająk 3D w galaretce 132

Dzisiaj galaretka, która nie wygląda zbyt zachęcająco. Wręcz okropnie… Zjedlibyście takiego pająka? Na pewno nie jest to deser dla arachnofobików Pająk wykonany jest na bazie

Oryginalny smak
Pyszne ciasto przekładane " Cygańskie drogi" 217

łyżki kakao + 2 łyżki mąki do ostatniego placka masa 500 ml śmietany 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szklaka wrzątku do nasączenia placków  1 szklanka wody  sok z 2 cytryn 1 łyżka cukru Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  ciasto: W misce ubijamy na sztywną pianę białka, cały czas ubijając dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Następnie(...)osobno na blasze wyłożonej pergaminem w 170 C przez ok 15 minut. Najlepiej doglądać placki, jak się ładnie zarumienią będą gotowe :) Przygotowanie masy: W wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę i ostudzamy. Śmietanę ubijamy i stopniowo łączymy z galaretką. W formie układamy placek biały, nasączamy i kryjemy masą, następnie układamy placek kakaowy, nasączamy, kryjemy masą, układamy placek makowy, nasączamy

Niezły Młynek
Ciasto Kubuś bez pieczenia 825

podobnie jak  ciasto Shrek . Różni je tylko kolor soku użytego do przygotowania masy budyniowej. Zainspirowałam się przepisem z bloga  Takietampichcenie  i przygotowałam Kubusia w wersji bez pieczenia. Zamiast biszkoptu dałam na spód ciastka biszkopty. składniki: 1 l soku pomarańczowego typu "kubuś" 3 budynie waniliowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki cukru(...)góry. Drugą galaretke rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać wystudzoną tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na delicje. Wierzch ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby ciasto dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
TORT WIELKANOCNY 73

SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 7 jajek ¾  szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji 400 ml śmietany 36% galaretka krystaliczna szklanka gorącej wody Dodatki Czekoladowe baranki oraz jajeczka   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę(...)Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas przekroić na cztery blaty. Masa do przełożenia Galaretkę

RAROSSA
ciasto jaglankowe 137

składniki na spód ciasta: 100 g daktyli suszonych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50 g orzechów np. włoskich, drobno posiekanych gorąca woda do namoczenia daktyli wykonanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 20 min. Następnie odlewamy wodę, dodajemy olej i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy kakao oraz orzechy, mieszamy. Dno tortownicy (ok. 18 cm średnicy(...)sokiem 2 łyżeczki galaretki malinowej lub inny produkt żelujący wykonanie: Maliny z sokiem podgrzewamy, gdy będą gorące zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczania się. Odstawiamy do przestudzenia i wylewamy jeszcze płynną na ciasto. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ja odstawiałam

Domowy Smak Jedzenia