
Wielkanoc to święto jajek i babek. Babki mogą być najróżniejsze - drożdżowe, ucierane, piaskowe, białkowe, czekoladowe, a nawet z budyniu lub galaretki. Dzisiaj proponuję pyszną i bardzo prostą babkę z krówkami i odrobiną likieru jajecznego. Karmelowy smak ciasta i delikatny aromat ajerkoniaku - czego chcieć więcej! Składniki na karmelową babkę z krówkami 150 g drobnego cukru do wypieków 250 g mąki pszennej 150 g tradycyjnych krówek 150 g miękkiego masła 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!