ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:344/672)

Galaretka z pomarańczy czerwonych 170

  Zdarza Wam się robić domową galaretkę? Jeśli nie, koniecznie spróbujcie – to smaczny, prosty do przygotowania i tani deser. Wystarczą owoce, które można zmiksować lub

Dorota Smakuje
Kryształowy sernik 351

Sernik bez pieczenia z kolorowymi galaretkami to świetna propozycja letniego, schłodzonego deseru, który nie tylko świetnie smakuje, ale również zjawiskowo wygląda. Z pewnością będzie słodkim hitem

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik (pieczony) z winogronami i galaretką 267

Leciutki sernik z galaretką - pyszny! Polecam 👍 MASA SEROWA: 500 g sera trzykrotnie mielonego w wiaderku 3 duże jajka 125 g miękkiego masła 80 g cukru 20

Kuchenne zapiski Edyty
Letnia kostka owocowa 206

Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski. Galaretki krystaliczne to nowość Dr.Oetker   dostępne w sklepie online w dwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu

Wanilia i Kardamon
Ptasie mleczko. 349

Łatwe i pyszne ciasto ,szczególnie lubiane przez dzieci .Moja jest miłośniczką wszelkich galaretek i sztywnych pianek . Polecam ,smacznego. Składniki: na biszkopt, blaszka kwadratowa o boku 20 cm 3 jajka 3 łyżki drobnego cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka oleju 1 łyżka wody Rozdzielamy białka od żółtek.Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, dodajmey po jednym żółtku i miksujemy

Ladylaura.
Chrupiące marzenie 187

Owoce zatopione w galaretkach oraz bita śmietana z chrupiącymi wafelkami. Czy może być coś pyszniejszego 😋 Koniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach:    

Kulinarne przemyslenia
Lodowiec 26788

Jako, że ja ciasto jadłam raz może dwa, przeszukałam internety w poszukiwaniu inspiracji, ale podobno to jeszcze nie ten smak, więc będę próbować dalej. A ciasto pyszne, słodkawa pianka budyniowa w dwóch smakach, nasączone galaretką biszkopty i owoce idealny deser na upały i na zbliżający się Dzień Dziecka. Więc spróbujcie koniecznie. Składniki: biszkopty (u mnie wystarczyło jedno opakowanie) 2 opakowania

Cynamonowe szczęście
Dania Wielkanocne 264

Zapraszam na kilka propozycji dań Wielkanocnych. Może w natłoku świątecznych przygotowań znajdziemy propozycje dla siebie i dla naszej rodziny. CIASTO KRUCHE CIASTO PANI WALEWSKA GALARETA Z GOLONEK INDYCZYCH GALARETA JAJKA GALARETKA KOLOROWA- TERRINA JAJKA FASZEROWANE KURCZAK FASZEROWANY PASZTET Z KRÓLIKA PASZTET Z KACZKI ROLADKI Z SZYNKI ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ SAŁATKA WIOSENNA  SAŁATA LODOWA Z SERKIEM BAŁKAŃSKIM SERNIK KRÓLEWSKI

W kuchennym oknie Ewy
Ekspresowe ciasto na mleku 196

proste i naprawdę baaardzo smaczne. Ma delikatną konsystencję (jakby serniczkowatą), która idealnie łączy się z lekko chrupiącym kokosem. W najbliższym czasie przedstawię wersję, w której ciasta użyłam jako blatów - przełożonych serkiem, bitą śmietaną i galaretką. (Tortownica o średnicy 22 cm) 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wszystkie

Di gotuje
Śmietanowiec 272

Składniki: 5 galaretek w różnych kolorach ( żółte mogą być dwie), 4 małe śmietany 18% ( 4X175g), 4łyżki cukru pudru (można dodać więcej). Przygotowanie: 4 galaretki rozpuścić w

W kuchni u Moniki
Sernik na zimno z malinami 164

Szybki sernik na zimno, jest lekki i orzeźwiający, idealny na gorące dni. Moi domownicy lubią takie ciasta na zimno. Składniki: 4 serki waniliowe homogenizowane 2 galaretki malinowe 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka morelowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka cytrynowa Pół opakowania biszkoptów okrągłych 300 gram malin Sposób przygotowania: Dno tortownicy (26 cm.) wykładamy biszkoptami. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance

Bajeczna Kuchnia
Ciasto "Pochmurne niebo" 571

Wpadła mi w ręce niebieska galaretka. Pomyślałam, że sklecę jakieś ciacho o nazwie "z niebem związanej". Akurat miałam ochotę na czekoladowy biszkopt z jakimiś chrupiącymi bakaliami

Maślane ciasteczko
Deser z mleka skondensowanego i galaretek. 223

Składniki: dwie galaretki - smak dowolny, puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g), 4 łyżeczki żelatyny. Przygotowanie: Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją jaka jest na opakowaniu. Najlepiej wybrać takie

W kuchni u Moniki
Galaretka z musem brzoskwiniowym. 248

Składniki: 2 galaretki brzoskwiniowe, 5 połówek brzoskwiń z puszki, 200ml śmietanki 30%, 1 x śmietan fix, 6 podłużnych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty rozłożyć na spód formy. 

W kuchni u Moniki
Sernik na zimno cytrynowo brzoskwioniowy 276

Składniki: 2 galaretki o smaku cytrynowym, 500g twarogu tłustego, 250g sera mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku), 1 cytryna, 2

W kuchni u Moniki
Tort nutellowo-truskawkowy 210

Tort z truskawkami zatopionymi w galaretce, przełożony musem z nutelli, mascarpone i kremówki na kakaowym biszkopcie. Prawdziwe cudo! Do biszkoptu nie dodajemy proszku do pieczenia, pięknie

Moja Galeria Smaku
Niebieski tort borówkowy 210

Kakaowe ciasto przełożone niebieską pianką z serka homogenizowanego, kremówki i galaretki. A wszystko doprawione sporą ilością borówki amerykańskiej. Tort przygotowałam na urodziny mojego POWTWORA :) Jeszcze raz: STO LAT KOCHANIE! Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
CIASTO BRZOSKWINIOWO KAKAOWE 153

pieczenia, na herbatnikach z warstwą kremu kakaowego, musem brzoskwiniowym, kremem śmietankowym i wiórkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Jak zrobić takie ciasto brzoskwiniowo kakaowe możecie zobaczyć w filmiku .  Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy.  SKŁADNIKI: Masa kremowa: śmietanka kremówka(...)gorąca woda ( pół szklanki ) łezki czekoladowe (120 g)  Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka cytrynowa ( 1 opakowanie = 61 g ) + gorąca woda (1 szkl.) żelatyna (1 łyżka) Dodatkowo: herbatniki ciemne (40 szt.) wiórki gorzkiej czekolady do posypania ciasta ( wg. uznania 1- 2 garście) *foremka o wymiarach 24 x 32 cm. *szklanka = 250 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Tort malinowy 250

Każde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Spody biszkoptowe piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na 1 spód biszkop tu (będą potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki(...)łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały

Ciastkozercy
Ciastka Grzybki mleczno- owocowe 185

jabłek 1 łyżeczka masła 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy galaretkę. Mieszamy. Prażymy jeszcze 2 minuty. Lekko studzimy( masa nakładana na ciasto ma być lekko ciepła, bo szybko tężeje) Masa śmietanowa: 5 łyżek masła 8-9 łyżek cukru pudru 2 małe cukry waniliowe 700 g śmietany

Domowe ciasta
Bajeczne babeczki z galaretką 226

Składniki: 30 dag maki kostka margaryny 10 dag cukru 2 żółtka szczypta soli Ponadto  2 galaretki ( kolory oraz smaki  według uznania) owoce (dowolne) 250 ml. śmietany 30% Wykonanie: Wszystkie składniki łączmy ze sobą, zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 2 godziny do schłodzenia. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm. i wyciskając krążki foremką do babeczek, wcześnie

kgwjanczewo
Sernik na zimno z czereśniami 190

proste ciasto z czereśniami i jogurtem truskawkowym. Przepis dodaję do akcji Ciasto na niedzielę, gdzie w tym tygodniu panuje  Owocowe szaleństwo . Biszkopt: 2 jajka 80 g mąki 15 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 900 ml jogurtu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe Wierzch: 2 galaretki truskawkowe czereśnie Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną(...)cukier. Potem dodawać kolejno żółtka, cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut. Studzimy i zdejmujemy papier do pieczenia. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć łączymy z jogurtem. Wylewamy na ostudzony biszkopt. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy

Ewusiowe Smaki
,,CIASTO DYNIOWE Z POMARAŃCZĄ I MASCARPONE’’ 245

Przystanek- Stany Zjednoczone! Ciasto dyniowe stanowi niezaprzeczalną wizytówkę amerykańskiej gastronomii. Przyrządzane obowiązkowo na Halloween i Dzień Dziękczynienia w Stanach Zjednoczonych. Wilgotne ciasto dyniowe z dodatkiem purée z dyni, z wanilią i skórką pomarańczy. Puszystości nadają mu ubite na pianę białka a wilgotności – mus z dyni. To dzięki życzliwości marki Piątnica w mojej kuchni powstał ten właśnie aromatyczny wypiek dyniowy(...)cukrem i serkiem mascarpone. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Pozostałe puree z dyni podgrzewamy w rondelku aż zacznie bulgotać. Do gorącego wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy dopóki się nie rozpuści. Na wierzch ciasta wylewamy tężejące puree i posypujemy migdałami. Ciasto schładzamy najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego

Podróż w kulinaria
Tort malinowy 274

Każde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Spody biszkoptowe na tort malinowy piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na 1 spód biszkop tu (będą potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone(...)łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Jak zrobić tort malinowy? Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić

Ciastkozercy
Torcik malinowy 150

Maki wsypujemy po brzegach miski i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Torcik malinowy Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru z dodatkiem malin 2 łyżeczki żelatyny 1 galaretka malinowa Galaretkę rozpuścić w możliwie niewielkiej ilości wody jednak nie więcej

Pomysłowa kuchnia
Placek z jabłkami 257

minut na jasnozłoty kolor. Upieczone placki wystudzić. Podczas rozsmarowywania surowego ciasta na papierze placki będą wydawać się cienkie, ale to nie przeszkadza, bo w czasie pieczenia delikatnie zmiękną. Po upieczeniu placki będą dosyć twarde, jednak po przełożeniu jabłkami zmiękną. Jabłka: 1500 g jabłek; 1 szklanka cukru; 2 galaretki(...)agrestowe; Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić, dodać cukier i smażyć do konsystencji musu. Do gorących jabłek dodać galaretki i mieszać do momentu aż będą rozpuszczone. Gorącymi jabłkami przełożyć placki. Ciasto wystudzić. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Do mojego ciasta przy ostatnim pieczeniu dorzuciłam kilka brzoskwiń z puszki pokrojonych w kostkę

In my kitchen
5 w 1 ciasto 394

aromatem. Dodać twaróg, proszek do pieczenia oraz mąkę. Wmieszać bakalie. Z białek ubić sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą. Formę o wym. 33 x 23 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto półkruche rozwałkować i ułożyć na dnie formy. Równomiernie rozłożyć masę makową, a na niej masę serową. Piec w temp. 160-180°C przez około 50 minut. Ostudzić(...)jabłek 1/2 szk. cukru 1 galaretka pomarańczowa Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Udusić z cukrem do miękkości. Na koniec dodać galaretkę (proszek), dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na placek makowo - serowy. Przykryć ciastem orzechowym. Oblać polewą. Schłodzić

w mojej kuchni