ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:344/672)

Biszkopt z pianką owocową i truskawkami 183

sztywno dodając stopniowo i po kolei pozostałe składniki (mąki można przesiać). Tortownice o średnicy 22 cm natłuszczamy i podsypujemy mąką. Wylewamy ciasto i pieczemy je w temp. 170*C przez 25 - 30 minut Jedną dowolną galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody, studzimy. Śnieżkę ubijamy z zimnym mlekiem i kiedy nasza galaretka będzie tężeć lecz nadal będzie płynna wlewamy

W Moim Magicznym Domu
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI I OWOCOWĄ PIANKĄ 383

ciasto zupełnie inne, może nawet smaczniejsze, bardziej wykwintne, wszak była to wyjątkowa okazja... ;-) Oczywiście ciasto powstało również z dodatkiem jabłek, bo to jedyny owoc jaki jada moje Dziecię w ciastach, a to ciacho było właśnie dla niej. Piekłam w blaszce 33x23cm. Składniki biszkoptu: - 6 jajek (osobno białka i żółtka) - 6 łyżek* ksylitolu lub cukru - 7 łyżek* mąki orkiszowej typ750(...)odstawić do wystudzenia. Na wystudzony biszkopt (boki blaszki wyłożone papierem do pieczenia) wyłożyć masę jabłkową i rozprowadzić ją równo na całym cieście. W misie miksera umieścić kremówkę, dodać mascarpone i całość ubić. Następnie do masy śmietanowej wlać chłodną galaretkę i dokładnie wymieszać. Galaretka musi być chłodna, ale nie powinna jeszcze tężeć, by w zetknięciu z zimną masą śmietanową nie porobiły

Smaczne Zdrowe
Dżem z czarnej porzeczki / galaretka 89

potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę.  W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Instrukcje Porzeczki dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto leśny mech z brzoskwiniami 152

Nowe, wiosenne ciasto w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, owocowe. Proste i szybkie w przygotowaniu. Ładnie, apetycznie wygląda. Można z wierzchu ozdobić je owocami. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka Ciasto leśny mech z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 6 dużych jajek(...)odciąć cienki kawałek ciasta i pokruszyć go do miseczki, (okruszki odstawić na potem). Pozostałe ciasto przekroić w poziomie na dwie równe części. Jedną część ciasta włożyć z powrotem do blaszki. 8. Brzoskwinie osączyć, zachowując syrop (120ml). Owoce pokroić na kawałeczki. 9. Składniki do nasączenia wymieszać i połową przygotowanego ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 10. Dwie galaretki wyspać do miski

Mała Cukierenka
Śnieżny Puch 92

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto śnieżny puch to bardzo lekkie i smaczne ciasto bez pieczenia . Jest bardzo puszyste i delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Śnieżny puch możemy zaliczyć do grona serników na zimno, ponieważ w jego skład wchodzi ser twarogowy. Dzięki śmietanie kremówce i galaretce jest bardzo lekki i puszysty, stąd też jego nazwa. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji wypróbować(...)tego smakołyku. Ciasto śnieżny puch jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Jedyny minus, to to, że musimy poczekać, aż stężeje i odstawić go na minimum kilka godzin do lodówki. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na ciasto śnieżny puch w moim wydaniu. Na pewno Wam posmakuje. PRZEPIS NA ŚNIEŻNY PUCH Składniki 1 kg sera twarogowego 2 galaretki przeźroczyste

Przepiski.pl
Truskawkowe niebo 132

pysznej masy truskawkowej i śmietankowej. Do wykonania ciasta używamy mrożonych truskawek, więc jest to spokojnie wypiek całoroczny. Polecam!     Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Masa truskawkowa: 1/2 kg mrożonych truskawek 1 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa 2 budynie śmietankowe (po 40g) + 1 szklanka(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (grzałka góra-dół) i pieczemy przez około 15-20 minut – do suchego patyczka. ciasto odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie przygotowujemy masę truskawkową : mrożone truskawki + szklanka wody + pół szklanki cukru – zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy, aż masa zgęstnieje. Jeżeli truskawki są duże możemy

Blog z Apetytem
KOLOROWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI (Z TWAROGU) 247

puder, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej wody, gdy wystygnie wlać ją do masy serowej i dobrze połączyć za pomocą miksera. Na końcu dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać wszystko łyżką. Dno formy do ciasta wyłożyć herbatnikami a boki podłużnymi biszkoptami. Do tak przygotowanej formy wylać masę sernikową, udekorować owocami i wstawić do lodówki na około 4-5 godzin

Zrób to smacznie
Wegańskie wiśniowe Delicje 144

galaretka jest nie wyższa nić 5 mm, w przeciwnym razie musisz ją przekroić. Ułatwiłam sobie sprawę, umieszczając całą galaretkę pomiędzy dwoma deskami do krojenia. Wytnij odpowiedniej wielkości krążki z galaretki. Biszkopt (na podane proporcje potrzebne będą dwie blachy, lub 1, ale wtedy należy przeciąć biszkopt na pół): 300 g mąki tortowej 20 ml octu jabłkowego (2 łyżki stołowe(...)czasie rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę. Wytnij odpowiedniej wielkości krążki z ciasta i umieść najlepiej na kratce do studzenia (lub na desce). Na każdy krążek ciasta połóż kleks z czekolady a na to krążek galaretki. Każde ciastko oblej czekoladą. Do wystudzenia czekolady najlepiej schowaj ciacha do lodówki na 15 minut. Można już śmiało jeść! Smacznego! ps. Przechowywane w lodówce

greenscarf
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 189

nich jakieś pyszne ciasto. Ponieważ chwilowo nie mam piekarnika, to powstało ciasto na zimno/bez pieczenia. Na panujące upały, chyba nawet lepsze niż pieczone. Jest to moje pierwsze ciasto z użyciem świeżych brzoskwiń. Do tej pory korzystałam jedynie z brzoskwiń z puszki do wypieków, ale tym razem postanowiłam to zmienić. Powstało pyszne, choć dość słodkie ciasto na herbatnikach, z masą(...)mleka w proszku, warstwą brzoskwiniową i galaretką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 400g herbatników ok. 1kg brzoskwiń 3 galaretki o smaku brzoskwiniowym 250g mleka w proszku 3/4szkl. mleka np. 2% 150g masła  1/4szkl. cukru 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania: Tortownicę o wymiarach ok. 25x25cm wyłożyłam na spodzie papierem do pieczenia. Boki dodatkowo owinęłam folią aluminiową

Waniliowe Improwizacje
Sernik gotowany na herbatnikach 119

ukaże się przepis ) Zapraszam :) Sernik zebra czekoladowo waniliowy. klik Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. klik   Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. klik Sernik waniliowy na herbatnikach. klik   Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura.klik Styropian. Ciasto kokosowe udające sernik :) klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik na zimno z rabarbarem 124

naturalnego 200g cukru kilka łyżek soku z cytryny kilka truskawek 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody spód 1 duża podwójna paczka herbatników galaretka rabarbarowa łodygi rabarbaru 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 2 torebki galaretki truskawkowej 3 szkl gorącej wody listonic_name = "Sernik na zimno z rabarbarem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1kg twarogu mielonego 1/2 szkl(...)masełku, dodajemy cukier. Uważamy, aby kawałki były całe i aby nam się nie rozpadł. Przygotowujemy galaretkę w osobnym naczyniu. Jak już mamy miękki rabarbar, wrzucamy go do galaretki i mieszamy. Czekamy, aż galaretka zacznie trochę zastygać i dopiero wtedy wylewamy ją na ciasto. Nie może być gorąca. Krok 4 Wstawiamy ciasto do lodówki. Dość szybko zastyga, po godzinie czy dwóch

CoolinarniePL
Śnieżny puch 149

kusiło mnie by zrobić to ciasto,czas więc przyszedł by zrealizować zamiary. Pełnia lata,gorąco więc takie bez pieczenia,prosto z lodówki jest wręcz idealne na tę porę roku.   spód: 1 szkl. wiórków kokosowych 50 g masła 2 łyżki cukru masa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 200 ml śmietany 36%  2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku posypka(...)powierzchnię. Tortownicę umieść w lodówce. Twaróg  zmiksować na małych obrotach z przestudzoną galaretką. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić i delikatnie wmieszać z masą serową. Ostrożnie przelać do tortownicy, tak, by nie naruszyć spodu z wiórków.    Sernik umieść w lodówce. Po godzinie posypać wierzch ciasta masą wiórkową wykonaną w ten sam sposób co spód z tym,że 1/2 proporcji

Kolorowa kuchnia Elki
Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 527

rolada biszkoptowa z malinami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem malinowym. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem malinowy: 250g malin 3 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 250ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 150g malin     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru(...)blendujemy na gładki mus (można też owoce przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek). Do gorącego musu wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Po tym czasie śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy *** *** Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy rząd malinek *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy

Blog z Apetytem
Lekkie ciasta na lato - pyszne, sprawdzone przepisy 104

prawdziwie domowej atmosferze? Zacznij piec, wykorzystując pyszne, sprawdzone przepisy na lekkie ciasta na lato. Jakie ciasta warto piec latem i dlaczego? Domowe wypieki uwielbiają dorośli i dzieci – warto zatem wykorzystać sezonowe owoce i przygotować lekkie ciasta, idealne na upalne dni. Wśród smakoszy szczególną popularnością cieszą się ciasta, babeczki i serniki na zimno. Wypieki, które łączą pokolenia, przygotujesz, korzystając z zamieszczonych(...)się opłacają!).  Ciasto z owocami i kruszonką Bardzo łatwe, lekkie i smaczne – ciasto z owocami i kruszonką smakuje każdemu, a jego tajemnicy należy się doszukiwać w dowolności dodatków. W tym wypieku wykorzystasz niemal wszystkie owoce sezonowe – maliny, truskawki, jagody lub borówki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i śliwki, każdorazowo otrzymując wypiek o doskonałym smaku.  Składniki (ciasto): - 3 jajka

kruche babeczki
Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia) 180

Prawdziwie letnie ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach z budyniową warstwą oraz czekoladową z serkiem mascarpone , całość dopełnia warstwa galaretki z malinami. Błyskawiczny, słodziutki ,   wyborny i orzeźwiający deser na ciepłe dni.  Nie jest trudny do wykonania. Zaskakująco pyszny. Zapoznajcie się z tym przepisem, będzie służył całe lato, można tylko zmieniać owoce. Polecam. Blaszka(...)lodówki do całkowitego wystudzenia.  Do masy dodać serek mascarpone oraz cukier puder, zmiksować na gęsty krem, wyłożyć na herbatniki. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, do lekko tężejącej dodać maliny wymieszać i wylać na ciasto. Chłodzić całą noc w lodówce.   Smacznego

Wanilia i Kardamon