metalową i nie mikserem, lub wyrabiamy ręcznie, aż zacznie odstawać od ręki Ciasto drożdżowe z owocami Składniki 500 g mąki 100 g masła rozpuszczonego 2 jajka + 2 żółtka 100 g cukru 3 dkg drożdży świeżych 300 ml ciepłego mleka cukier waniliowy szczypta soli owoce: jabłka ,gruszki, brzoskwinie pokrojone na ćwiartki, plasterki Drożdże rozetrzeć z łyżką mąki, cukru i kilkoma łyżkami
gotuj ze mnąowocami i bezą. Składniki: -6 jajek do ciasta i 3 białka do bezy -szklanka cukru oraz 6 łyżek do bezy -szczypta kwasku cytrynowego do bezy -2 szklanki mąki -kostka margaryny -2 łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp ) Margarynę z cukrem
Maminek kulinarnymusztardowy do polania Spód: Do miski przesiewam mąkę, wlewam masło, dodaję jajko, przyprawy, proszek do pieczenia i miksuję ciasto do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładam papierem do pieczenia wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Łososia myję osuszam, doprawiam przyprawą do ryb. Wstawiam do nagrzanego piekarnika(...)blaszce i piekę w 180 stopni 15 minut. Po upieczeniu dzielę na kawałki i łącze z majonezem. Kruchy spód smaruję pastą z łososia, układam roszponkę, dodaję plastry brzoskwini, połówki truskawek, pokrojoną cebulę, paprykę. Całość polewam sosem musztardowym
wesoła kuchniacukru 200 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 100 ml syropu z brzoskwiń 400 ml mleka 5 żółtek 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 puszka brzoskwiń 250 g masła Polewa: 25 g gorzkiej czekolady 80% 10 g masła 2 łyżki mleka Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić(...)Masło utrzeć do białości dodawać po łyżce budyniu i ucierać. Na samym końcu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Krem rozsmarować na biszkopcie przykryć blatem kokosowym. Masło i mleko podgrzać wsypać posiekaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia i polać po blacie kokosowym. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin by krem stężał. Zapraszam na zakupy w WYBIERAMWINO.PL
Ala piecze i gotujeBardzo smaczne i lekkie ciasto. Nie jest trudne w wykonaniu, ale czasochłonne, bo galaretka, serek i mus brzoskwiniowy muszą stężeć. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody NA GALARETKĘ Z BRZOSKWINIAMI około 1/2 słoika dżemu brzoskwiniowego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń NA KOLOROWE WARSTWY(...)drugiej puszki. Wszystko zblendować razem. Z odsączonego z brzoskwiń soku przygotować galaretkę. Ostudzić i dodać ją do masy owocowej. Uruchomić blender i uzyskaną masę włożyć do lodówki. Tężejący mus brzoskwiniowy nałożyć na warstwę z serka. Dekoracja: Rurki wraz z migdałami zmielić na proszek w blenderze lub maszynce. Posypać górę ciasta. Na każde ukrojone ciasto można położyć kawałek rurki
Passions hobbies lifesię kula. Chwilę mieszamy, żeby zaparzyć mąkę. Kulka zrobi się lśniąca i zwarta. Pilnujmy, żeby nie przypalić. Odstawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonego ciasta wkręcamy po jednym jajku. Mamy idealne ciasto ptysiowe. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i na papierze odrysowujemy okrąg od szklanki. W takie kółko szprycujemy masę, można to zrobić rękawem cukierniczym albo łyżką. Masa ma mieć maksymalnie(...)stopni przez 20 minut. Wykładamy ptysie i studzimy. Wystudzone przekrawamy na pół. Nadzienie: 1 litr śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka pasty waniliowej kilka brzoskwiń z syropu Mocno schłodzoną śmietanę wraz z pastą waniliową ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Na dolną część ptysia kładziemy kilka cząstek brzoskwini i warstwę śmietany. Przykrywamy drugą
ladykitchenCiasto francuskie z budyniem jest pyszne, szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Przepis na domowe ciastka francuskie z budyniem i brzoskwiniami z puszki polecam każdemu. - tylko kilka składników - dokładny opis wykonania - ciasteczka uwielbiane przez dzieci
AniaGotuje.plpiekarnik i bez tego każdy z nas ma w tym tygodniu dzięki wysokim temperaturom. Dlatego proponuję Wam ciasto, a właściwie delikatny deser bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Lekki deser owocowy Składniki 2-3 nektarynki (mogą być brzoskwinie, morele,) 2 szklanki śmietanki 30 % mocno schłodzonej 3 łyżki żelatyny 2 szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki agrestowej
To co lubię - gotuję i polecamBabie lato puka do drzwi. Poranki i wieczory otulone chmurami i rześką aurą. W sadzie dojrzewają soczyste brzoskwinie i pierwsze śliwki. Gałązki uginają się od ciężaru czerwonych pomidorów. Z nich będzie sos i sałatka. A ze śliwek ciasto. Szukałam sposobu, aby mała M zjadła rybę, za którą nie przepada. Pomyślałam, że skoro lubi wszelkiego rodzaju kotlety i pulpety
My simple kitchensię z daniami głównie wytrawnymi. Jednakże jego zastosowanie jest coraz częściej różnorakie. Dodajemy go do koktajli czy nawet ciast. Ma ogromne właściwości zdrowotne. 1 mały buraczek 1 banan 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka płynnego miodu 1 brzoskwinia Buraczka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Tak samo robimy w owocami – bananem i brzoskwinią. Wszystko przekładamy do blendera. Dodajemy jogurt naturalny
VioletoweKucharzeniemasę . Do ubitych żółtek dodaję mąkę , mleko ,proszek do pieczenia i dokładnie łączę ze sobą te składniki ,jabłka oraz brzoskwinię obieram ze skóry i kroję na kawałki , następnie blenderem mielę na mus , jak mamy owoce zmiksowane , dodaję do naszego ciasta i łączę składniki ze sobą , po wymieszaniu dodaję nasze wcześniej ubite białka i łyżka bardzo delikatnie mieszam , jak ciasto
Mój Smakkompotów i słodkich zalew. Ładnie się prezentuje i tak samo jak gruszki może być wykorzystywany zarówno do ciast, jak i w formie napoju do rozcieńczania. Idealny do prezentowego koszyka dla rodziny ;) KOMPOT Z JABŁEK, MIRABELEK, WINOGRON I BRZOSKWIŃ Składniki: - jabłka - mirabelki - winogrona - brzoskwinie - cukier - woda Przygotowanie: Jabłka pozbawiamy skórki i gniazd nasiennych. Brzoskwinie obieramy i usuwamy z nich
Życie zamknięte w smakuplanach ubranie mojej 3 metrowej choinki i zrobienie świątecznych dekoracji owocowych. No ale mimo wszystko większość czasu poświęcę na pieczenie. Będzie keks, domowy makowiec, piernik i oczywiście jakieś czekoladowe ciasto - szczególnie zastanawiam się nad tym . Pierniczki już gotowe, dziś pokażę Wam przepis na Biscotti, ale jeszcze przygotuję chyba rogaliki drożdżowe. Sami widzicie, sporo tego jeszcze przede mną, ale chcę(...)wrzucamy orzechy ziemne i mielimy na drobno. Czynność powtarzamy z każdym z suchych owoców (mielimy żurawinę, morele, brzoskwinie i imbir). Masło ucieramy z cukrem, dodajemy kolejno po jednym jajku, następnie dorzucamy suszone drobno posiekane owoce i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rolujemy w długi cienki pasek i w foli wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie
Słodkie PrzyjemnościPrzepyszny torcik, którego wykonanie zajmuje :) chwilkę. Owoce możemy dodawać według swoich upodobań- mogą to być maliny, brzoskwinie, nektarynki czy inne ulubione. Myślę że warto mieć przepis na szybki i efektowny torcik. Polecam i zapraszam do przepisu. Zaczynamy: Składniki: 150 gr self raising mąki * 28 gr kakao- niesłodzonego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 gr drobnego cukru 175 gr miękkiego(...)łyżki cukru pudru 200 gr truskawek słodkie kakao do posypania Wykonanie: Wszystkie składniki: mąka, cukier, proszek do pieczenia, jajka, masło, kakao- miksujemy do całkowitego połączenia- około 5 min. Ciasto wykładamy do foremki 20x30, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 C - 45-50 min lub do suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ubijamy śmietanę
Smaki Edyty