ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:142/245)

Ciasto walentynkowe 246

ostygnięciu zmiksować, tak aby powstała piana. Nadal miksując powoli dodawać mleko zagęszczone. Gotową masę wylać na ostygnięte ciasto i włożyć do lodówki do zgęstnienia. 4. Dwie galaretki o smaku brzoskwiniowym rozpuścić w 700ml gorącej wody. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i poukładać na zgęstniałej masie ( z galaretek agrestowych z mlekiem zagęszczonym), następnie wylać galaretki brzoskwiniowe. Włożyć(...)wcześniejsze warstwy. 6. Na ubitą śmietankę poukładać serca z galaretek. Z papieru do pieczenia wyciąć tyle serc ile jest w tym kształcie galaretek i położyć na nie. Zetrzeć na ciasto czekoladę na tarce o małych oczkach. Ściągnąć papiery z serc. Włożyć ciato do lodówki na całą noc lub po prostu na kilka godzin. Smacznego

W kuchni u Moniki
Keks mandarynkowy 227

miał być wypiek na szybko do popołudniowej herbaty. Nawet nie przypuszczałam, że ciasto to wyjdzie tak przyjemnie wilgotne i tak długo zachowa świeżość. Co bym jednak w przyszłości zmieniła? Podmieniłabym mandarynki na brzoskwinie;) Jakoś mi się mimo wszystko mandarynki straciły w tym keksie – niby były, niby nadawały smaku i wilgotności, ale… jakby ciut za mało;) 4 jajka(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a następnie osączone mandarynki wraz z niewielką ilością syropu z puszki. Na końcu, delikatnie mieszając szpatułką, dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na około 50-60 minut ( lub dłużej, do tzw suchego patyczka).   Uwagi: Mandarynki otoczyłam

Smaki Na Talerzu
DROŻDŻOWY KOŁACZ Z SEREM I OWOCAMI 224

sobie smak drożdżowego ciasta, serowe nadzienie i owoce.  Dla mnie takie zestawienie to strzał w 10!  Ciasto jest nie za słodkie, mięciutkie i dość długo (jak na ciasto drożdżowe) zachowuje świeżość.  Gorąco polecam miłośnikom drożdżowych wypieków :)) Składniki: 400 g m ąki 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 100g cukru 100g masła 1 całe jajko+1 żółtko(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Dzielimy na 3 pasy. Na każdy z nich nakładamy wzdłuż masę serową i zwijamy jak roladę. Okrągłą foremkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Nasze rolady układamy spiralnie dookoła foremki. Na wierzchu układamy pokrojone plasterki brzoskwini.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175st na ok. 45 minut

Walijskie Pichcenie
Deser brzoskwiniowy 67

Smaczny i prosty w przygotowaniu deser z musem brzoskwiniowym. Idealny na każdą okazję. Składniki 1 puszka brzoskwiń (560 g) 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki

Wasze Przepisy
Torcik w szklance 176

pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :) Składniki : ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto, śmietana kremówka , 1 śmietan-fix lub inny stabilizator, galaretka o dowolnym smaku, dowolne  owoce w syropie - użyłam brzoskwiń, opcjonalnie: koniak, brandy, likier kawowy, czekoladowy lub amaretto. Galaretkę  przygotować odpowiednio wcześniej, zalać nią owoce odsączone z syropu(...)galaretka z owocami. Deser możemy podawać od razu lub odstawić do lodówki nawet na kilka godzin. Jest to fajna alternatywa dla tradycyjnie podawanych przekładanych kremem ciast. O tym, że wygląda atrakcyjniej niż kawałek ciasta na talerzu, już nawet nie wspomnę ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik ananasowo-brzoskwiniowy bez pieczenia 175

czekoladę. Dodajemy do nich rozpuszczone wystudzone masło i dokładnie łączymy. Gotową masę przekładamy na dno foremki na ciasto i dokładnie ugniatamy (w moim przypadku tortownica o średnicy 24cm). Spód wrzucamy do lodówki na min.2h. Zajmijmy się masą sernika - do robota wrzucamy ser, brzoskwinie i ananasa - mielimy na gładką masę. W 150 ml ciepłej przegotowanej wody rozpuściłem 6 łyżeczek (około

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 393

Ciasto jogurtowe jest bardzo prostym, tanim i bardzo szybkim przepisem, do którego można dodać praktycznie wszystkie letnie owoce (chodź można użyć owoców z puszki np. brzoskwini) i najważniejsze, że zawsze wychodzi :)  Przepis poleciła  mi kiedyś koleżanka Małgorzata.  Składniki: 3 jajka , 1 szklanka jogurtu naturalnego , 3 szklanki mąki , 1 szklanka cukru(...)oleju , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , śliwki . Jajka ubić z cukrem. Dodać jogurt, olej wymierzać. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy. Delikatnie mieszać. Powstałe ciasto wylać na blaszkę. Wierzch ciasta obsypać odrobiną mąki, najlepiej za pomocą sitka. Na cieście ułożyć pokrojone śliwki (dzięki mące nie opadną na dno). Piec przez około 1 godz. w temperaturze

Konrad Gotuje
Ciasto jogurtowe z owocami 156

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo smaczne a zarazem bardzo proste ciasto jogurtowe, które można upiec z dowolnymi owocami. Idealnie pasuje do śliwek, truskawek, rabarbaru czy jabłek.  U mnie tym razem z brzoskwiniami z puszki Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego ( 250ml(...)dokładnie ubić mikserem na   puszystą masę. Dodać jogurt oraz olej. Następnie dodać  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i już ręcznie za pomocą łyżki całość wymieszać. Wylać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście wyłożyć owoce oraz kruszonkę. Piec w 180stopniach około 40 minut, każdy piekarnik piecze trochę inaczej więc najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem

W garach u Gosi
Torcik borówkowy bez pieczenia 244

nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego(...)formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotowac w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Otrębowe ciasto z czereśniami 151

Ciasto otrębowe z czereśniami. Je się je bez "wyrzutów sumienia".  Robię je kilka razy w sezonie. Teraz z czereśniami, ale wkrótce morele, brzoskwinie i śliwki. Wychodzi zawsze. Nie zawiera tłuszczu.  0,5 kg czereśni 1 szklanka mąki 1 szklanka pszennych otrąb 3/4 szklanki drobnego cukru 4 duże jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki płatków migdałowych(...)koniec dodaj ze 3 łyżki cukru. Następnie dodaj do piany żółtka i dalej ubijaj, teraz dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec zmieszaj z otrębami. Wylej ciasto na blachę i równomiernie rozprowadź ciasto. Układaj połówki czereśni skórką do dołu. Posyp całość płatkami migdałowymi.Piecz w 180 stopniach ok 40-50 minut. Wystudź i oprósz cukrem pudrem

AZgotuj!
Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego 64

Share Pinterest Print Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego to gęsty napój zrobiony z twarogu, brzoskwiń i jogurtu naturalnego. Pyszny i treściwy sernik brzoskwiniowy w płynie Składniki

Oryginalny smak
Torcik borówkowy bez pieczenia 216

nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą być inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego(...)formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień, ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotować w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 207

który zapoczątkowuje nowy, podniecający i pełen upojnych wieczorów okres w twoim życiu. Okres ziołowych ciast! Bierzcie więc i jedzcie, a potem na siłownię! Ćwiczyć swoje łydki i ramiona. Składniki: 1 kg białego sera 1,5 szklanki cukru 4 jajka 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 brzoskwinie kilka gałązek bazylii 4 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g pełnoziarnistych herbatników 0,25 kostki(...)bazylia i pokrojone brzoskwinie. Masę serową wlewacie do foremki przykrywając uklepaną masę ciasteczkową i wsuwacie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Po ostygnięciu wyjmujecie z foremki i wstawiacie do lodówki. Jecie kawałek po kawałku, przeglądając ofertę po ofercie najbliższych siłowni i marząc o kolejnym lecie. A tu niebawem szukacie kolejnych ziołowych ciast! Smacznego! Click

GRUBY WAŁEK
,,Orzechy i dynia pod złotą kołderką’’ 150

soku z cytryny Masa dyniowa: 1 szklanka puree z dyni 3 galaretki brzoskwiniowe 2 Łyżki jabłka z brzoskwiniami i cukrem Masa śmietanowa: 250 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka zmiksowanych orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy z sodą i mlekiem. Wszystkie składniki zagniatamy i dzielimy na dwie części. Obie rozwałkowujemy na papierze

Podróż w kulinaria