szybkie ciasto z owocami Lubicie szybkie i proste wypieki? Ja uwielbiam. Ten przepis zawsze wyciągam, gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego do kawy lub za chwilę mają przyjechać goście. Łatwe ciasto z owocami przygotujecie w kilka minut. Wystarczy zmiksować składniki i dodać ulubione owoce. U mnie dziś wiśnie z syropu, ale sprawdzą się też brzoskwinie, truskawki, jabłka, maliny, borówki
Słodkie okruszkifareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 28x19cm Ciasto szpinakowe: 4 jajka 200g świeżego szpinaku 300ml oleju roślinnego 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 1 małe opakowanie proszku do pieczenia (ok 2-3 łyżeczki) 1 szklanka drobnego cukru Warstwa brzoskwiniowa: 1 duża puszka brzoskwiń 100ml słodkiej 30% śmietanki 2 galaretki brzoskwiniowe 3 łyżki(...)blaty. Ja w sumie czekałam jakieś ponad 4 godziny ;) Można także upiec ciasto dzień wcześniej. Całkowicie przestudzone ciasto pozbywamy wybrzuszonego wierzchu (śmiało można zjeść ;) i kroimy na dwa blaty. Spodni blat przekładamy z powrotem do blaszki wyłożonej folią spożywczą. Warstwa brzoskwiniowa: Brzoskwinie z puszki dokładnie miksujemy. Syrop zlewamy i podgrzewamy, ale nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim galaretki i łączymy
Kuchnia w czekoladziePrzepis spotkałam na blogu Knurr.pl. Oczywiście, jak to ja, trochę w nim namieszałam i oto efekt. Ciasto jest przepyszne- leciutkie puszyste, jakby się mgiełkę jadło. Spróbujcie, a gwarantuję, że o nim nie zapomnicie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)sztywno ze szczyptą soli. Dodałam cukier i żółtka i ubiłam na puszystą masę. Wmieszałam przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piekłam ok. 40 minut w temp. 180*C. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i drobno pokroiłam. Zalewę uzupełniłam wodą z sokiem z pomarańczy do obj. 1 litra. Odlałam 1/2 szklanki
Co w garnkach piszczywystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą. 25. Pychotkowy brzoskwiniowiec Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek(...)dodać olejek spirytusowy waniliowy, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Nasączenie - sok z puszki brzoskwiń wymieszać z 150 ml zimnej wody przygotowanej. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją brzoskwiniową i wyłożyć 2/3 masy brzoskwiniowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta
Ciastka - domowe słodkościjego miąższ jest niezwykle kremowy i pełen składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe. W tym artykule przedstawiam Wam 15 przepisów na kokosowe ciasta, ciasteczka i desery. Przepisy na kokosowe ciasta, ciasteczka i desery! FIT DESER RAFFAELLO – zdrowy kokosowy deser w 10 minut Przepis na fit deser Raffaello – zdrowy deser w pucharku, który przygotujesz(...)agawy, który… ZOBACZ PRZEPIS Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem to przepis na ciasto składające się z trzech warstw – ciasta, wiśni z syropu… ZOBACZ PRZEPIS Kokosowe ciasto bez pieczenia z bakaliami (wegańskie, białkowe) Białkowe kokosowe ciasto to zdecydowanie jedno z najszybszych ciast, jakie robiłam! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki. Dzięki użyciu
Via Gustopiernik przekładany znajdziecie tutaj Na świątecznym stole w moim domu nie może zabraknąć sernika. To jedno z moich ulubionych ciast, a przepisów na nie jest tysiące. Chcę Wam jednak zaproponować tylko dwa z nich, jednak wyjątkowe w smaku. Sernik z brzoskwiniami, na który przepis znajdziecie tutaj Druga propozycja sernika to ten z dodatkiem mleka w proszku i skórki pomarańczowej. Przecież
Fascynacje Aniopisie, kruszonka - w opisie nie mam zdjęć przekroju ciasta bo było zrobione na wynos do pracy dla przyjaciela, opinia była pozytywna, ciasto się zjadło co do okruszka, było mocno owocowe, lekkie, aromatyczne - po 2 sztuki gruszka, jabłka, brzoskwinia, 20 dag śliwek, umyte owoce pokroić na kawałeczki, śliwki małe węgierki wypestkować do większej miski wkruszyć drożdże świeże, posypać cukrem, wlać roztrzepane
W Mojej Kuchni LubięBrzoskwinie odcedzamy i kroimy w kostkę. Do pozostałej zalewy dodajemy wody, tak żeby były 3,5 szklanki. Stawiamy na ogniu. Gdy się zagotuje wsypujemy galaretki. Odstawiamy do przestudzenia, dodajemy brzoskwinie. PRZYGOTOWUJEMY MASĘ CZEKOLADOWĄ : Wafelki mielimy w blenderze lub młynku. Mieszamy z kremem czekoladowym. ROBIMY BUDYNIOWĄ MASĘ : Dwie szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mieszamy budynie. Wlewamy(...)schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wlewamy zimną galaretkę. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE CIASTA : Z biszkoptów usuwamy papier lub jeśli upiekliśmy jeden kroimy na pół. Blachę wykładamy folią spożywczą lub aluminiową i wkładamy biszkopt. Nasączamy herbatą i wylewamy tężejącą galaretką z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem, który również nasączamy. Biszkopt smarujemy kremem czekoladowym, następnie większą połową masy budyniowej
Pani na deserszklanki mąki pszennej 2-3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: 900 ml soku przecierowego z bananem (u mnie: banan-jabłko-brzoskwinia) 2 budynie śmietankowe 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru kokosowego cukier puder (do posypania) Wykonanie: Ciasto: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. W drugiej misce łączymy składniki suche: przesianą przez
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj mam dla was przepis na ciasto z morelami w roli głównej. W naszym sadzie drzewa uginają się pod ciężarem brzoskwiń i moreli, które tak szybko dojrzewają, że z kuchni zrobiło się domowe przetwórstwo dżemowe w ostatnim czasie. I właśnie ten wspaniały urodzaj zmotywował mnie do zrobienia jakiegoś ciacha z morelami w roli głównej. Ale żeby nie było od początku(...)jajko i 1 żółtko Wykonanie: Zaczynamy od spodu, na stolnice wysypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i siekamy z nią masło. Dodajemy cukier, jajka, śmietanę i zagniatamy ciasto , w ramach potrzeby podsypując mąką. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Wykładamy ciastem tortownicę spód i boki, i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp 170 stopni przez
W kuchennej krainiekuliczy potrzebne są wysokie formy. Ja nie miałam specjalnej formy, a do pieczenia wykorzystałam metalowe puszki po brzoskwiniach. Po upieczeniu kulicze dekorowane są lukrem, kolorowymi posypkami z napisem XB czyli Христос Воскресе! (Chrystus Zmartwychwstał!) Dobrze wyrobiony kulicz długo zachowuje świeżość, a ciasto się nie psuje. Składniki: 500g mąki 25g drożdży 250ml mleka 6 żółtek 150g cukru 150g masła
Obiad gotowyodsączamy na ręcznikach papierowych. Jeśli chcemy uzyskać kształty kwiatków należy skorzystać z gotowej metalowej formy (ok. 1-1,5 łyżki ciasta na jeden placek) i następnie małym kieliszkiem wycinąć kółko w środku każdego placuszka. Przepis na sos: Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnuszka, dodajemy wody, cukru i cynamonu i podsmażamy przez ok. 15minut
Emcia Pichciwiecie miłością bezgraniczną kocham wszystkie ciasta drożdżowe ( o czym opowiadałam Wam już chyba setki razy! ). Ciasto drożdżowe zarówno w formie ciasta, jak i w formie drożdżówek czy innych wypieków na słono. Dziś przygotowałam dla Was przepis na ciasto drożdżowe nie ze świeżych, ale z suszonych drożdży. U mnie zagościło z truskawkami – Wy śmiało możecie wykorzystać dostępne na targach sezonowe(...)owoce – świetnie sprawdzą się oczywiście jabłkami , śliwki, brzoskwinie czy też maliny. Kropka nad I to chrupiąca, słodka kruszonka – w moim wypadku – im więcej tym lepiej, bo uwielbiam duża jej ilość. Ciasto drożdżowe z suszonych drożdży w niczym nie jest gorsze od tego na świeżych. Jest niesamowicie puszyste i delikatne. Długo utrzymuje świeżość. Spróbujcie i Wy! Gorąco polecam
Ostra na Słodkomargaryny roślinnej - 1 jajko - 1/5 szklanki cukru - cukier waniliowy - 1 łyżka śmietany 12% nadzienie: - 900g jabłka prażone z brzoskwinią Reypol dodatki: - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy - cukier puder do posypania Forma: tortownica o średnicy 22cm Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatam w misce. Zawijam w folię i odstawiam na jedną godzinę do lodówki. Dzielę ciasto na dwie części
Kuchnia co dniajedynie układamy ciasto na blasze. Zawsze bardzo mi się podobało, jak apetycznie nadzienie "wygląda" zza okienka z kruchego ciasta. Galette występuje w wersji słodkiej i wytrawnej, choć słodkie wersje są bardziej tradycyjne. Najczęściej spotykam się z galette z nadzieniem migdałowym i brzoskwiniami ( przepis - klik ), ale można do tego wypieku wykorzystać dowolne sezonowe owoce, np. jabłka, gruszki, śliwki, rabarbar. Warstwa nadzienia
Chilli Czosnek i Oliwa