ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:123/245)

Ciasto jogurtowe – przepis na dużą blachę 265

zimie dodaję do niego sok z cytryny i otartą skórkę, na wiosnę truskawki, latem brzoskwinie, morele i jagody, a jesienią gruszki. Eksperymentuję też z mieszankami mrożonych owoców. Jest to jedno z tych ciast, które jestem w stanie upiec w zasadzie w każdej chwili, gdyż potrzebne składniki przeważnie

Patchwork
Ciasto jogurtowe – przepis na dużą blachę 205

zimie dodaję do niego sok z cytryny i otartą skórkę, na wiosnę truskawki, latem brzoskwinie, morele i jagody, a jesienią gruszki. Eksperymentuję też z mieszankami mrożonych owoców. Jest to jedno z tych ciast, które jestem w stanie upiec w zasadzie w każdej chwili, gdyż potrzebne składniki przeważnie

Patchwork
Kruche ciasto z morelami, śliwkami i pianką 161

piekarnika. Teraz mam już piekarnik elektryczny, a nie gazowy więc muszę na nowo zapoznać się ze sprzętem :) Niemniej pierwsze ciasto się udało i dziś Wam podrzucam pomysł na sezonowy wypiek. Przepis podpatrzyłam w książce Wypieki Siostry Marii. Zmieniłam jednak brzoskwinie z puszki na świeże sezonowe owoce. I dodałam pianę z białek, bo mam już wystarczająco mrożonych :)   Składniki (blacha 24x36

Kuchnia domowa Ani
Szybkie i łatwe kubeczkowe ciasto jogurtowe 206

Jeżeli chcecie dodać owoce to trzymajcie się zasady nie więcej niż dwa kubki pokrojonych owoców w kostkę 1 cm- dotyczy to gruszek, jabłek, brzoskwiń itp., czekolada- 100 g według mnie wystarczy, ale 200 g posiekanej czekolady ciasto też udźwignie; bakalie też maksymalnie 2 kubki. Za miarkę najlepiej posłużyć się opakowaniem po małym jogurcie naturalnym, ja produkuję jogurt sama więc

greenscarf
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką 59

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką – pyszny pomysł na błyskawiczny deser. Przygotujecie je w mniej niż 15 minut. Artykuł Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką pochodzi z

Pogotujmy.pl
Sernik cytrynowo - brzoskwiniowy na kruchym kakaowym spodzie 140

Sernik z cytryną i brzoskwiniami jest wilgotny i gładki. Przygotowując go nie musimy oddzielać żółtek od białek i ubijać piany. Dzięki temu i dzięki użyciu gotowego

Przepisy Kulinarne
Szarlotka z kremem 150

Szarlotka, która jest tak bardzo popularna w Polsce, tak naprawdę pochodzi z Francji. Składa się z kruchego lub półkruchego ciasta z owocami. Najczęściej są to jabłka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć innych owoców np. gruszek, moreli, czy brzoskwiń. W kuchni polskiej jabłka przyprawiane są cynamonem i goździkami. Tyle jeśli chodzi o teorię Moja szarlotka oprócz jabłek

PatiGotuje
Kora 277

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
92. Tort bezowy z brzoskwiniami na I Komunie Św. 380

3 bezowe okrągłe blaty 2 puszki brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 litr kremówki 1 łyżka żelatyny 1 szklanka wiórek kokosowych ozdobne cukiernicze koraliki Dwie

Jadło i czytadło
Lekki trocik z serkiem ricotta i brzoskwiniami 201

cytryny skórka otarta z jednej cytryny Poncz: 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: 2 jasne galaretki ( u mnie cytrynowe) 2 litrowe słoiki brzoskwiń z kompotu Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W upalne dni, lub gdy zależy nam, aby galaretka szybciej stężała dodajemy mniej wody( dwie galaretki rozpusciłam w 850 ml gorącej(...)serka ricotta dodajemy lekko przestudzoną żelatynę, mieszamy mikserem. A następnie ubitą śmietanę. Delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na uprzednio przygotowany spód tortu. Wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 h, aby masa lekko stężała. Brzoskwinie odsączamy z kompotu i kroimy na cienkie płatki, układamy na stężałej masie serowej. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Mia Cucina Sofieta
Sernik na zimno z orzechami włoskimi i brzoskwiniami 261

garść orzechów włoskich garść skórki pomarańczowej Wierzch: 4 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa      Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzącej wody, studzimy. Miksujemy z serem i cukrem, dodajemy skórkę pomarańczową i drobno pokrojone orzechy włoskie. 3/4 biszkoptów zużywamy do wyłożenia dna blaszki, pozostałą część natomiast rozdrabniamy i dodajemy do masy serowej. Ciasto bardzo delikatnie i powoli przelewamy na biszkopty, wierzch(...)godziny.      Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, zostawiamy do porządnego ostygnięcia. Umyte brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu sernika, całość zalewamy lekko tężejącą już galaretką. Chłodzimy w lodówce przez całą noc, wszelkie próby wcześniejszego krojenia ciasta kończą się apokalipsą wizualną. Serio, jak boga kocham.      Jedna z najpiękniejszych piosenek, jakie słyszałam

sama złodycz
Ciasto Ślimak wg Siostry Anastazji 214

gotującego się mleka dodać powstałą na budyń mieszankę i zagotować (budyń ma być gęsty).  Ugotowany budyń schłodzić. Masło utrzeć. Do masła dodać przestudzony budyń i wymieszać. Składniki [CIASTO NA ROLADY]: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek wody 6 łyżek cukru kryształu odrobina proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Miksować, aż cukier(...)ciasto na rolady nakładamy równo masę, układamy wg jednego boku pasek stężałej galaretki i zwijamy. Podobnie robimy z drugim ciastem na roladę. Na przełożony biszkopt układamy po bokach rolady (po jednej z każdej strony). Pomiędzy rolady układamy pokrojone brzoskwinie i ananasy. Całość zalewamy galaretką pomarańczową, dekorujemy z wierzchu i odstawiamy do całkowitego ztężenia

psgotujemy
Ciasto limonkowe bez pieczenia 88

Ciasto limonkowe na zimno to doskonały wybór dla miłośników cytrusowych smaków i łatwych w przygotowaniu deserów. Przygotowanie tego ciasta nie wymaga pieczenia. Z czego składa się to ciasto limonkowe? spód z płatkami kukurydzianymi i Nutellą limonkowy curd krem z mascarpone Ciasto ma nie tylko wspaniały smak, ale również przyjemną konsystencję. Spód z chrupiących płatków kukurydzianych i kremu czekoladowego stanowi doskonałe(...)puszysty, dodając ciastu kremowego elementu. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Ciasto można podać na talerzu, pokrojone w kwadratowe porcje, dekorując je świeżymi plasterkami limonki lub startą skórką limonki dla dodatkowego efektu wizualnego. To ciasto na zimno sprawdzi się również jako doskonały deser na różnego rodzaju imprezy, urodziny czy spotkania rodzinne. ZOBACZ EBOOK PRZEPIS – ciasto limonkowe Ciasto limonkowe

Via Gusto
Naleśniki z brzoskwiniami 133

jajka 250 ml mleka 100g maki margaryna do smażenia nadzienie 250 g serka śmietankowego homogenizowanego cukier waniliowy 6 brzoskwiń z puszki 100 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru przepis Z mleka,  mąki i jajek wyrabiamy gładkie ciasto , odstawiamy na 20 minut , a następnie na rozgrzanym tłuszczu  smażymy cienkie naleśniki . Serek i cukier waniliowy miksujemy dodajemy 3 połówki

Smakowite Dania
Sernik z brzoskwiniami 239

Przepis na sernik z brzoskwiniami, który wyjdzie każdemu. Sernik wygląda na zbity ale gwarantuję, że jest puszysty i „nie zatyka”. Robiłam go wczoraj wieczorem, kiedy „mnie nosiło” i nie wiedziałam „co mam zrobić z rękami”. I został rozkrojony na „śniadanie”. Składniki na ciasto: 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki 4 łyżki cukru  1 jajo(...)utrzec masę do momentu, aż będzie gładka i puszysta. Ma być jednolita i lśniąca.Dodać pokrojone w kawałeczki brzoskwinie. Następnie margarynę, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia siekamy a potem ugniatamy na kruszonkę , dodajemy jajo i szybko zagniatamy ciasto. Ja mam troszke ułatwioną sytuacje bo wkaldam składniki do robota i w kilka sekund mam kulę ciasta. Dno tortownicy o średnicy

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik brzoskwiniowy 104

Instrukcje Składniki na spód siekamy i dokładnie wyrabiamy, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy (25X36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Spód pieczemy około 20 minut w 180 C. Brzoskwinie miksujemy. Żółtka miksujemy na puszystą masę, dodajemy małymi porcjami ser, wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło, dodajemy budyń, proszek do pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam