ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:126/245)

Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 154

budyń śmietankowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 1 żółtko Dodatkowo: duża puszka brzoskwiń w zalewie dowolne miękkie owoce (truskawki, maliny, jeżyny, jagody) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej w zamrażarce(...)Przygotować foremki do tartaletek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich spody i brzegi kruchym ciastem na grubość około 3-4 mm (fot.1) . Jeżeli obawiamy się, że babeczki zbytnio nam urosną w środku - to możemy wsypać do nich groch lub fasolę. Należy jedynie pamiętać, że przed wsypaniem grochu na dno babeczek należy położyć krążki powycinane z papieru do pieczenia

Świat Ciasta
Sernik na zimno z brzoskwiniami 521

Tym razem zapraszam Was na sernik na zimno który zrobiłam  z półproduktu. Ku memu zdziwieniu  sernik wyszedł smaczny. Zrobiłam go na konkurs w którym

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z frużeliną brzoskwiniową 243

ziemniaczaną w minimalnej ilości zimnej wody. Zamieszać i po chwili ściągnąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody i dodać do brzoskwiń. Dokładnie wymieszać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygniętą frużelinę wyłożyć na górę ciasta, które można odrazu kroić i jeść z lejącą się frużeliną ( o ile masa serowa dobrze stężała ). Smacznego

W kuchni u Moniki
Sernik na kruchym spodzie z rodzynkami 224

duża łyżka mąki ziemniaczanej) 2-3 łyżki pokrojonej drobniutko skórki z pomarańczy (przygotowanej wcześniej wg poniższego przepisu), * można dodać owoce (np. mandarynki, brzoskwinie etc. ja dodałam około 50 gram rodzynek hetmańskich- ekstra dużych :), układamy je bezpośrednio na cieście. Do naczynia pojemności około 2 litry dajemy ser, cukier, cukier waniliowy, żółtka z 4 jaj i jeden budyń. Wszystko razem miksujemy. Osobno

Smakowy Raj
Sernik z kratką i rodzynkami 71

kruchego ciasta ważne jest jego odpowiednie schłodzenie - bardzo zimne kruche ciasto przed wstawieniem do pieca gwarantuje najlepszą strukturę ciasta po upieczeniu.  Sernik z kratką i rodzynkami  jest delikatnie pomarańczowo-waniliowy, bardzo smaczny, idealny do filiżanki kawy lub herbaty. Bardzo polecam, smacznego:) Polecam również inne moje przepisy na sernik:) Zobaczcie również przepis na sernik królewski z brzoskwiniami: Sernik

Lekcje w kuchni
Ciasta na Boże Narodzenie - 20 najlepszych przepisów 83

najlepszych według mnie przepisów na blogu, które idealnie sprawdzą się na Boże Narodzenie.   Do wyboru ciasta z makiem, pierniki, ciasta z masą piernikową, serniki, przekładane ciasta warstwowe, a także świąteczne torty. Myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Więcej przepisów na ciasta na Boże Narodzenie znajdziecie w mojej książce kulinarnej, która można kupić w księgarni internetowej Wydawnictwa(...)intensywny makowy smak. Czytaj dalej >> 5) Ciasto Marcepanek To dwa ciasta w jednym! Połączenie makowca z szarlotką kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki oraz słodką masą budyniową przygotowaną na maśle smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto to zawsze było hitem u nas w domu! Czytaj dalej >> 6) Fantazja czekoladowo-makowa Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą

Kuchnia MagdaLeny
Ciasta na Boże Narodzenie - 20 najlepszych przepisów 84

najlepszych według mnie przepisów na blogu, które idealnie sprawdzą się na Boże Narodzenie.   Do wyboru ciasta z makiem, pierniki, ciasta z masą piernikową, serniki, przekładane ciasta warstwowe, a także świąteczne torty. Myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Więcej przepisów na ciasta na Boże Narodzenie znajdziecie w mojej książce kulinarnej, która można kupić w księgarni internetowej Wydawnictwa(...)intensywny makowy smak. Czytaj dalej >> 5) Ciasto Marcepanek To dwa ciasta w jednym! Połączenie makowca z szarlotką kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki oraz słodką masą budyniową przygotowaną na maśle smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto to zawsze było hitem u nas w domu! Czytaj dalej >> 6) Fantazja czekoladowo-makowa Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą

Kuchnia MagdaLeny
Proste jest smaczne 185

Mimo, że brzoskwiń już nie ma, wciąż pamiętam ich szalone ilości w skrzynkach pod ścianą. A w kolejce czekają jeszcze brzoskwiniowe posty. Dziś jeden z nich- proste, błyskawiczne kruche ciasto mojej mamy. A jednocześnie jedno z pierwszych ciast, które nauczyłam się robić:) Ciacho jest bajecznie proste, a praktyczny wynalazek w postaci miksera ułatwia znacząco jego wykonanie. Wystarczą podstawowe składniki(...)łyżka kwaśnej śmietany lub maślanki owoce (u mnie kilka dużych brzoskwiń) Piekarnik nastawiamy na 180*C. Okrągłą formę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. W misce miksujemy masło, całe jajko i cukier. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy, następnie dodajemy syrop i śmietanę. Dokładnie miksujemy. W formie układamy ciasto, na nim kładziemy owoce (jeśli mamy owoce z kompotu, można

les mirabelles
Piegusek z owocami (i chia) 159

licząc czasu pieczenia). Można je przygotować z dowolnymi owocami, ja wykorzystałam mrożone wiśnie, ale będzie pyszne również z truskawkami, brzoskwiniami, borowikami, rabarbarem czy jabłkami. Nie podaję dokładnej wagi owoców, gdyż tutaj też mamy dowolność. Jeśli chcemy bardziej wilgotne ciasto, dodajemy więcej owoców, jeśli bardziej „babkowate” wtedy ilość którą pokazuję na filmiku wystarczy. [embed]https://youtu.be/5PkmUurYdS4[/embed] Składniki: 125 g masła

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Egzotyczna Fantazja 183

Owocowe ciasto jesienną porą smakuje jak słodka łyżeczka wspomnień z lata.. A w tym wypadku można nawet rzec, że z egzotycznych wakacji;) Ananasy i brzoskwinie są tego sprawcami. A sam przekładaniec to wielokolorowy biszkopt’( nie jest to jednak tradycyjny biszkopt bo zawiera dodatek oleju) przekładany kremem na bazie budyniu i galaretki, w którym to dumnie prześwitują owocowe kryształy. Pycha(...)Dokładnie mieszamy. kakaowe: ¼ bazy 1 łyżka mąki 1 łyżka kakao Do ¼ bazy dodajemy łyżkę kakao. Dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kupkami po łyżce każdego rodzaju ciasta, jedno obok drugiego, potem jedno na drugim aż do wykończenia całości.  Wyrównujemy. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.   Studzimy i kroimy na dwie równe części: Składniki

Domowe ciasta
Dietetyczny sernik z brzoskwiniami nr 2 153

ściema;/) Sposób przygotowania: Ser, jajka, kisiel, proszek do p., STEWIĘ miksujemy masę serową wykładamy do blaszki pokrytej papierem do pieczenia brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i układamy na serze, wciskając je w ciasto pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pozostawiamy tam do wystygnięcia najlepiej smakuję na zimno SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pani Ambasadorowa 204

kawałek tego pysznego ciasta. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 300g mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia Delecta, Masa: 1 litr mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 3 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru kryształu, 400g masła, 1 puszka brzoskwiń w syropie, 2 łyżki(...)przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. 35cm x 25cm). Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. Biszkopty nasączam syropem z brzoskwiń. 2. Masa : z mleka odlewam 300ml. Pozostałe mleko zagotowuję razem z cukrem i cukrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruszonkowe z jabłkami 180

Proste ciasto z jabłkami, robi się je szybko i łatwo. Zamiast jabłek można użyć śliwek, brzoskwiń czy gruszek. Jeśli owoce są słodkie, nie trzeba dodawać dużo cukru. Zachęcam do pieczenia, smacznego :) 4 szklanki mąki pszennej 25 dag miękkiej margaryny lub masła ½ szklanki cukru 5 jajek (M) 240 ml mleka 2 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo; 4 duże, słodkie jabłka(...)cynamon Margarynę, cukier i mąkę mieszam w mikserze ( widełkami) do uzyskania kruszonki. Odsypuję szklankę ( zostanie na wierzch ciasta) Mleko mieszam z proszkiem do pieczenia, wbijam jajka i chwile miksuję. Taką mieszankę wlewam do „kruszonki” i mieszam chwilkę łyżką, niedokładnie ( zostają grudki) Jabłka obieram, i kroję, każde na 12 kawałków. Ciasto przekładam na blaszkę 38x27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję

Takie tam pichcenie
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 160

będzie problemu potem z zakalcem lub niewyrośnięciem ciasta. Ciasto mimo niewielkiej ilości składników jest wilgotne i sycące. Owoce, jakie dodacie do ciasta są waszym wyborem, nie muszą to być wiśnie jak u mnie. Świetnie sprawdzą się również śliwki, brzoskwinia, jabłka, truskawki czy maliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie

zdrowo i aktywnie
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 160

będzie problemu potem z zakalcem lub niewyrośnięciem ciasta. Ciasto mimo niewielkiej ilości składników jest wilgotne i sycące. Owoce, jakie dodacie do ciasta są waszym wyborem, nie muszą to być wiśnie jak u mnie. Świetnie sprawdzą się również śliwki, brzoskwinia, jabłka, truskawki czy maliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie

Zdrowie i pysznie na talerzu