Składniki :3 jajka60 g cukru90 g mąki1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia400 g malin (świeżych lub mrożonych)1 torebka galaretki malinowej2 łyżki żelatyny1,5
Świat CiastaRewelacyjny sernik na zimno z delikatnym aksamitnym cappuccino. Finezyjny posmak cappuccino z mocniejszą nutą kawy Velvet to idealne połączenie i z pewnością każdy wielbiciel tego trunku
Słodka StronaZe swojego dzieciństwa pamiętam sernik, który bardzo często piekłyśmy z siostrami w sobotnie popołudnie. Jeden z takich serników stał się nawet tematem zabawnej w efekcie historyjki
Codzienna kuchnia niecodziennaCiasto mojego dzieciństwa.... Pamiętam jak mama je piekła w metalowej blaszce i jak razem z bratem kroiliśmy sobie pyszne kwadraciki, obskubywaliśmy bezy, które tworzyły gdzie niegdzie. Teraz ja często piekę(...)ciasto, tylko nie rzucam orzechów włoskich na powidła śliwkowe, ponieważ mój syn nie przepada za nimi. Śmiać mi się chce jak widzę syna jak stoi przy blaszce z ciastem i obskubuje bezy tak samo jak ja kiedyś...:) Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek zapach waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny do pieczenia Piana: 5 białek
Blondynka GotujeWszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób
Malinowe Pocałunkifunkcję termoobiegu, która dzięki cyrkulacji powietrza wyrównuje temperaturę w całej komorze piekarnika a co za tym idzie przyspiesza proces pieczenia . Termoobieg bardzo dobrze nadaje się do pieczenia bezy czy kruchych ciast inne ciasta wg mnie za bardzo wysusza. Należy jednak pamiętać , że temperatura z termoobiegiem jest średnio 20 stopni wyższa czyli np. ustawiając 180 stopni będzie ona równa(...)stopniom. Bezpieczniej jest piec bez termoobiegu chyba, że chcemy upiec jednocześnie dwa blaty ciasta wtedy jest to bardzo przydatna opcja. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orientacyjne temperatury i czas pieczenia Biszkopty 160-180 stopni przez 15 do 30 minut. Ciasto drożdżowe 160-180 stopni przez 15 do 50 minut. Ciasta kruche 180-200 stopni przez
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaczekolady- mniam, mniam, to musiało być pyszne... :-) Idealnie sprawdza się na letnich uroczystościach. Niezbyt słodkie, orzeźwiające- po prostu pyszne. Przygotowałam na blaszce 33x23cm. Składniki spodu: - 250g sucharów (u mnie bez cukru) - ok.400g nutelli (lub innego kremu orzechowego) Składniki masy serowej: - 0,5kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka ) - 0,5l kremówki - 1 galaretka malinowa+1 łyżeczka żelatyny Składniki warstwy owocowej(...)polewa jest już letnia wyjmujemy blaszkę z lodówki i wylewamy na wierzch naszą polewę czekoladową. Rozprowadzamy ją równomiernie, wygładzamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Najlepiej przygotować to ciasto dzień wcześniej. Smacznego
Smaczne ZdroweTradycyjny sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami. Wierzch stanowi beza z utartym kruchym ciastem. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza
Bullioskładniki masa owocowa * 1 szklanka zmiksowanych z cukrem owoców (truskawki, jagody, maliny, morele) * 250 ml śmietany 30% * 1 galaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami
Mix smakuskładniki* podlużne biszkopty (najlepiej typu wloskiego)masa truskawkowa* 500 ml zmiksowanych truskawek* 250 g serka mascarpone* 200 ml śmietany kremówki* 8 łyżeczek zelatyny* 6 łyzek cukrusos
Mix smakuBananowy serniczek na zimno z pysznym orzeźwiających wiśniowym wierzchem i wspaniałym chrupiącym czekoladowym spodem. Dla kogo: dla fanów serników na zimno dla tych, którzy nie lubią
Mania Wypiekaniaskładniki spód * 150 g herbatników * 100 g czekolady mlecznej * 50 g masła lub margaryny * 2 łyżki śmietany kremówki masa miętowa * 500 g sera na serniki (mielonego
Mix smakuBardzo lekka tarta czekoladowa, a właściwie tarta z czekoladowym musem. W zależności od użytej czekolady, może być bardzo słodka, albo lekko gorzkawa – wytrawna. Jednak w
Pociąg Do KuchniCzekoladowy sernik na zimno to ciekawa propozycja na smakowity, nieskomplikowany, czekoladowy deser. Sernik jest prosty w przygotowaniu, a jeżeli zamiast pieczenia biszkoptu użyjemy kakaowych, okrągłych biszkopcików
Słodka Stronalodówki na 0,5 godziny. PO tym czasie wykładamy na tortownicę wcześniej wysmarowaną masłem i wyłożoną pergaminem. Podpiekamy ok 15-20 minut w 170* do zarumienienia się ciasta. Odstawiamy do ostygnięcia. Maliny w galaretce: 3 galaretki truskawkowe lub malinowe rozrabiamy 3 szklanki wody 0,5 kg malin świeżych lub mrożonych (z mrożonych odcisnać w miarę możliwości sok) Galaretki(...)jesli widzimy, że dobrze nie wyschła możemy czas wydłużyć. Moja się piekła ok 1,2 godziny a i tak lekka pianka była w środku. Przygotowując to ciasto polecam zacząć właśnie od bezy, żeby sobie wyschła spokojnie i wystygła. Później robimy ciasto kruche i ressztę. Na spód ciasto kruche, malinyw galaretce, masa śmietanowa, beza
Moje Słodkie Piekiełko