ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:100/1217)

Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami 318

Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami to szybki w wykonaniu placek, który można przygotować bez użycia miksera. Jest to ciasto całoroczne, więc zachęcam do korzystania z przepisu nie tylko w sezonie na jabłka. Ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 21cm . Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami Składniki: 220g mąki pszennej 200g jogurtu naturalnego 100g masła 100g cukru trzcinowego 2 jajka

Smakołyki Bereniki
Jogurtowy piegusek na oleju 269

ciasto jeszcze mnie nigdy nie zawiodło – wilgotne, puszyste i wszystkim smakuje. Przepis wyjęty „z szuflady”, nawet nie pamiętam od kogo dostałam. Grunt, że przygotujemy je błyskawicznie i to bez użycia robota. Poniżej składniki na 1 foremkę, ale ja zawsze piekę od razu z podwójnej porcji. Do kawy, herbaty, czy kubka mleka. Jogurtowy piegusek na oleju. Składniki na formę keksową(...)cytryny - aromat śmietankowy (może być inny) - 1,5 łyżki suchego maku * szklanka – u mnie metalowa miarka o pojemności 250 ml Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Do przygotowania ciasta nie używamy robota. Wystarczy miska i rózga. Jajka wbijamy do miski roztrzepujemy rózgą. Dodajemy jogurt – łączymy składniki. Kolejno dodajemy olej, cukier , sól, aromat, sok z cytryny – mieszamy. Do miski

mojewypiekiinietylko
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 199

soli oraz cukrem pudrem na pianę, delikatnie mieszamy z wiórkami  w osobnej miseczce ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym, dodajemy do bezy kokosowej całość mieszamy z proszkiem budyniowym foremkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, wyklejamy 3/4 ciasta, wylewamy masę, wysypujemy maliny, przykrywamy łatkami z pozostałej części ciasta Pieczemy około 30-40 minut SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Słodko-kwaśno, krucho i puchato! 542

łasuchów. Komu się nudzi marsz do kuchni i do roboty! :) Tarta krucha z jagodami pod bezową chmurką Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła  3 łyżki cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kg jagód Beza: 5 jaj szklanka cukru Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia. Następnie cukier, żółtka, a do tego masło

Sajkofanka smaku
Ciasto bananowe dla leniwych 181

Najszybsze z możliwych ciasto bananowe z bakaliami. Przygotowywałam je już w wersji tradycyjnej oraz bezglutenowej, i obie smakują równie dobrze. Dodatkową jego zaletą jest możliwość wykorzystania przejrzałych, już czerniejących bananów. Szkoda tylko, że nie udało mi się nigdzie znaleźć suszonej żurawiny bez dodatku cukru, wówczas byłoby w 100% idealne :) SKŁADNIKI: 2 bardzo dojrzałe banany 1/4 szklanki ksylitolu (cukru) 3/4 szklanki(...)wymieszać krótko łyżką. Masę przełożyć do wyłożonej papierem foremki (17x8 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem). Upieczone ciasto wyjąć razem z papierem z foremki, po kilku minutach zdjąć papier i dostudzić ciasto na kratce kuchennej. Inspirację znalazłam  tutaj . Ciasto dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" . Razem

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 252

Kokos to mój ulubiony smak. A ciasta, czy desery z jego udziałem to jedne z moich ulubionych. Przyznam się bez bicia, że ciasto to efekt uboczny źle ubitej bezy, nie chciało mi się robić nowej porcji, więc postanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 274

świąteczne na Sylwestra Mało osób wie, że większość ciast idealnie nadaje się do mrożenia. A w szczególności serniki,ciasta drożdżowe, babki, torty, ciasta z kremami. Nie polecam mrozić bezy i ciast z galaretką. W Święta zawsze mamy nadmiar ciast, więc zamiast zmarnować i wyrzucić najlepiej zamrozić (w odpowiednim momencie, gdy są jeszcze świeże). 12. Zamrażamy zupy i sosy Zostało zbyt

Tradycyjna Kuchnia
Pychotka 157

bez powodu to ciasto nosi nazwę pychotka! Jest naprawdę wyśmienite, a dzięki masie kremowej rozpływa się w ustach. Specjalistką od pychotki jest moja siostra Ula. Nie wiem jak ona to robi, ale jej ciasto zawsze jest najlepsze! W rankingu ciast wg Sławka pychotka jest chyba na pierwszym miejscu. Składniki: Ciasto

To co kocham
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 683

Dzisiaj przygotowałam ciasto na zimno, serniczek o lekkim smaku cytryny, bardzo pyszny w dodatku lekki i puszysty. Przypomina mi ptasie mleczko, jednak tutaj mamy jeszcze herbatniki

Kulinarne Fantazje Marioli
ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 227

   Dla wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające

Smaczne Zdrowe
Jogurtowy deser z borówkami amerykańskimi 626

jogurt, aż będą całe zakryte. Wierzch zrównać i odstawić do stężenia. Resztę borówek ułożyć na deserze i delikatnie zalać rozpuszczoną galaretką. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta z owocami Tagged: biszkopty , borówka amerykańska , galaretka , jogurt naturalny

https:KKuchniaMniam
CZEKOLADOWE MARZENIE 173

Wolna sobota...Czyli sprzatanie, gotowanie, pranie, prasowanie... Osłodźmy sobie ten dzień czym małym i czekoladowym Składniki: kubek śmietany kremówki 330 ml 5 łyżek serka mascarpone cukier

Z Majeczką w kuchni
Szarlotka sypana, czyli najprostsze ciasto pod słońcem :) 13641

Szarlotka sypana to jedno z najprostszych ciast, jakie można upiec. Propozycja dla osób nie lubiących tracić czasu w kuchni: zamiast zagniatać ciasto, składniki sypiemy bezpośrednio do

Wiszniówka
KARMELOWY BANANEK 180

Dziś od rana u mnie bardzo słodko. Banany, owocowe crunchy, ciasteczka, bita śmietana, karmel...Zasłodziłam się na cały dzień !   Składniki: 2 dojrzałe banany sok z

Z Majeczką w kuchni
Słodkie środy - Drożdżowe ślimaki z truskawkami 157

wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrabiamy i rozwałkowujemy na wielki placek o grubości około 1cm. Ciasto smarujemy dżemem zostawiając wolny brzeg bez dżemu. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie kroimy na plastry o grubości około 2,5cm - 3cm. Uzyskane ślimaki układamy na blaszce z małymi odstępami i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia, aż się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję