ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:50/428)

Chlebek bananowy 109

wystarczy tylko widelec. Całe przygotowanie to maksymalnie 20 minut. Jest pyszny… Sprawdź przepis na Chlebek czosnkowo- ziołowy Składniki 3 duże, dojrzałe banany 250 g mąki 125g cukru 70g masła 1 jajko szczypta soli łyżeczka sody oczyszczonej Ciasto to nie wymaga od nas przygotowania przy pomocy miksera, wystarczy(...)rozgnieść banany, połączyć z resztą składników i gotowe. Jeśli zostaną niewielkie kawałki nierozgniecionego banana to dobrze, będzie on wyczuwalny w cieśnie. Chlebek bananowy – przepis Zaczynamy od rozgniecenia widelcem bananów. Powinna nam wyjść „papka”, ale jak zostaną jakieś większe kawałki, to nic się nie stanie. Następnie w rondelku roztapiamy masło, jak będzie letnie dodajemy rozgniecione banany. W misce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pudding chia z bananem. 77

Pudding chia z bananem. Wystarczy kilka składników aby cieszyć się pysznym deserem z bananem i nasionami chia . To zdrowy deser naładowany białkiem i składnikami odżywczymi. Czasami

Zdrowy Styl Joanny
Banany w cieście 91

Zapraszam po przepyszne i niezwykle proste do zrobienia banany w cieście . Mój przepis na te puszyste pączusie z kawałkami bananów w środku, to świetny pomysł na deser na każdą okazję.  - tylko kilka tanich składników - pomysł na użycie dojrzałych bananów - błyskawiczne i bardzo proste w przygotowaniu

AniaGotuje.pl
Truskawkowa Chmura / Strawberry Cloud Shortcake 95

galaretką, kremem i bezą. W zależności od sezonu do ciasta można użyć dowolnych owoców - już niedługo świetnie sprawdzą się maliny czy brzoskwinie, w zimie natomiast z powodzeniem przygotujemy ciasto z bananami czy mrożonymi owocami jagodowymi. Tradycyjnie bezę do tego ciasta piecze się w całości, jako jeden blat. Zależało mi na czasie, więc upiekłam małe beziki, które następnie pokruszyłam na warstwę

Lekcje w kuchni
Banana bread czyli sposób na bardzo dojrzałe banany 191

Banana bread znają chyba wszyscy☺. Jest to najbardziej popularne ciasto w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Dzięki swemu wyjątkowemu smakowi zyskuje na popularności w świecie. Mimo, że w nazwie ma "chleb" to ma tyle z nim wspólnego co ja z baletem 😉 . I jeszcze jedno, do wyrobienia ciasta potrzebny jest tylko widelec! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Ciasto czekoladowe z gruszką i bananem (bezglutenowe) 164

się okazało bardzo smaczne (mój mąż, który za ciastami nie przepada poprosił o dokładkę). U mnie dekoracja z jagód i polewy czekoladowej, ale można ciasto posypać jedynie cukrem pudrem. SKŁADNIKI 1 jajko 1 banan 1 gruszka 50 g masła 1 gorzka czekolada (100 g) 90 g cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka zmielonej kawy 160 g mąki gryczanej 1 łyżeczka octu(...)posiekać na maleńkie kawałki). Do miski wbić jajko, dodać cukier trzcinowy, banana, gruszkę, wlać ostudzoną masę czekoladową i mieszać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać zmieloną kawę i stopniowo wsypywać mąkę, mieszając by nie powstały grudki. Na koniec dodać sodę i ocet, szybko wymieszać, przelać ciasto do formy, wyrównać górę i od razu włożyć do piekarnika. Piec

Passions hobbies life
Ciasto bananowe z jagodami goji i kajmakiem 236

protestują raczej ;) Ciasto bananowe zrobiłam właśnie z okazji spotkania na ploty z koleżankami. Pysznie sycące, bananowe i karmelowe, pycha! Kiedyś robiłam chlebek bananowy, na którzy przepis znajdziecie tutaj: KLIK Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 1,5 łyżeczk proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka maślanki 3 duże banany 3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek jagód goji(...)masy kajmakowej, proszek do pieczenia, cynamon, maślankę, banany rozdrobnione widelcem i mąkę. Jak uzyskamy jednolitą masę dodajemy jagody goji i całość jeszcze przez krótką chwilę mieszamy. Przelewamy do okrągłej blachy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto smarujemy pozostałym kajmakiem, posypujemy chipsami bananowymi i jagodami

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Chleb bananowy z orzechami 121

Pyszne i szybkie ciasto, czyli co zrobić z nieładnymi brązowymi bananami. Zrobić chlebek bananowy. Na blogu jest już kilka przepisów na to ciasto ale my je lubimy i za każdym razem staram się robić inny. Tym razem z dodatkiem orzechów. Ciasto jest wilgotne, lekko chrupiące i pyszne. Idealne na każdą okazję. Polecam. Przepis od Simply Sated . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową 139

tort możecie ozdobić owocami lub posypką czekoladową. Dodatki: kilka łyżek brzoskwiniowej konfitury (dżem dopasujcie do smaku użytych owoców) sok z cytryny 1 opakowanie brzoskwiń w syropie 2 banany Gdy ciasto wystygnie zdejmujemy spód z papieru i układamy je na paterze. Ciasto przekrawamy wzdłuż na połowę. Dolną część nasączamy lekko sokiem z cytryny i smarujemy kilkoma łyżkami konfitury. Na niej układamy(...)pokrojone w plastry banany. Następnie wylewamy ok. połowę masy twarogowej na owoce, na górze układamy brzoskwinie.  Przykrywamy całość odciętą wcześniej częścią ciasta. Górę tortu także skrapiamy lekko sokiem z cytryny i smarujemy resztą masy twarogowej. Górę ozdabiamy wg własnego uznania - układamy owoce, posypujemy wiórkami czekoladowymi lub ozdabiamy literkami. Tort wstawiamy do lodówki do stężenia masy na przynajmniej

Cooking Monster
Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów 204

nawet ziemniaki, pomidory, paprykę itp. Ale jest ciasto czekoladowe, które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa – ½ szklanki olej kokosowy(...)rozgrzanie pieca. Powyższe ilości wystarczą na stosunkowo małą foremkę – ja użyłem okrągłej o średnicy około 20 cm. Na samym końcu dolej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przełóż ciasto do formy. Piecz w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut (do suchego patyczka). Oczywiście jest tyle alergii i nadwrażliwości pokarmowych, że niemożliwe jest zrobienie ciasta bez żadnych alergenów. Opisane

PaleoSMAK
,,Bananowa krówka bez pieczenia’’ 120

Proste i pyszne ciasto bez pieczenia z herbatnikami, kremem kajmakowym i bananami. Można powiedzieć, że to ciasto 3 bit z bananami. Składniki: 48 prostokątnych herbatników (16 kakaowych herbatników i 32 maślanych herbatników) 400 g masy kajmakowej Helio Masa orzechowa Helio 4 banany 1/4 cytryny Składniki na krem kajmakowy: 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru(...)powstanie puszysty krem, następnie dodajemy masę kajmakową, miksujemy do momentu połączenia się składników. Na banany wykładamy krem i równomiernie rozprowadzamy. Na kremie ściśle układamy herbatniki kakaowe, a na nich rozsmarowujemy pozostałą masę kajmakową. Przykrywamy pozostałymi herbatnikami maślanymi i lekko dociskamy. Na wierzchu rozsmarowujemy masę orzechową. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy według uznania . Smacznego

Podróż w kulinaria
Wegański chlebek dyniowo-cynamonowy 180

klonowego 70 g cukru (użyłam dark muscovado) płaska łyżeczki soli łyżka masła kokosowego lub innego roślinnego (mogą tez być dwie łyżki oleju) łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka imbiru 1 mały banan 250 g puree z upieczonej dyni (może też być z marchewki) 550-600 g mąki pszennej (u mnie było to 200 g pełnoziarnistej i reszta białej) Nadzienie(...)masła koksowego rafinowanego (70 g) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem łyżki cukru. Po około 20 minutach, gdy drożdże się obudzą wyrobić ciasto z podanych składników (banana rozgnieść). Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około godzinę (aż podwoi swoją objętość, czasami może to trwać nawet 2 godziny). Wyrośnięte ciasto wyrobić chwilę w celu odgazowania. Rozwałkować w prostokąt na długość

greenscarf
Chlebek bananowy 218

bananowy, albo inaczej banana bread to idealny sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów. Właśnie dzięki przejrzałym bananom chlebek bananowy jest tak słodki i nie potrzebuje dodatku cukru. Na dodatek banany czynią to ciasto bardzo wilgotne i mięciutkie. Możemy do chlebka dodawać różne dodatki: orzechy, żurawinę, czekoladę, bakalie, po prostu wszystko co uważacie, że będzie pasowało. Możecie zrobić chlebek całkowicie BEZGLUTENOWYM! Wystarczy(...)ilość mąki pszennej podanej w przepisie, zamienicie na odpowiednik mąki bezglutenowej. Ciasto na pewno się uda. Chlebek bananowy - przepis: 4 przejrzałe banany (spoko, ze świeżymi też się uda)  100 g miękkiego masła 4 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 mąki pszennej Szczypta soli 50 g czekolady deserowej Jak zrobić chlebek bananowy? Piekarnik

Kuchnia Łukasza
Bananowiec na biszkopcie 201

Kolejne ciasto z bananami w roli głównej :) Puszysty biszkopt, masa bananowa i śmietanowa, ciasto jak marzenie... Pięknie się prezentuje a i w smaku jest rewelacyjne. Smakuje wszystkim, a dzieci je po prostu uwielbiają. Świetne na co dzień, jak i na rodzinne uroczystości. My je bardzo lubimy :) Mam nadzieję, że zasmakuje i Wam. Polecam! Powoli zaczynam rozglądać się za meblami(...)Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do masy jajecznej. Połączyć. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25-30 minut. Wystudzić. Składniki na masę: 1 kg bananów 1 galaretka cytrynowa/agrestowa 1 galaretka truskawkowa 200 ml śmietany kremówki 50 g mlecznej czekolady Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 ml gorącej wody. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową

Domowa cukiernia Ewy
CIASTO CHAŁWOWY BANANOWIEC 163

Już od dawna chodził za mną ten smak! Lubię chałwę, lubię banany więc je połączyłam i powstało coś bardzo pysznego! Ciasto to delikatny biszkopt nasączony ponczem na bazie soku pomarańczowego, przełożony masą serową o smaku bananów i chałwy waniliowej. Całość komponuje się wspaniale, więc tylko się zajadać ! :D Składniki tortownica 15-16 cm: Ciasto tortownica 15-16 cm: 3 jaja(...)zimnej Poncz: sok wyciśnięty z 1/2 pomarańcza 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru Dekoracja: 200 ml. śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 gram białej czekolady 1/2 banana maliny Metoda: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier brązowy i waniliowy dalej ubijając.  Kiedy masa zgęstnieje dodać żółtka, śmietanę

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania