ciasto z banana - 3189 przepisów (strona:126/213)

Chlebek bananowy 176

Banany rozdrabniamy widelcem na papkę. 3. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Pancake pełnoziarniste 192

łyżki mąki pełnoziarnistej  1 płaska łyżeczka kakao pół banana, kiwi, pół pomarańcza  jogurt  Jajko i mleko mieszamy trzepaczką w  misce.  Dodajemy mąkę i kakao,  mieszamy do  połączenia składników.  Na rozgrzanej patelni  formujemy placki z 2 łyżek ciasta,   przerzucamy na drugą stronę, gdy na  powierzchni pojawią się bąbelki powietrza

Cukier&Puder
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 229

kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut

In my kitchen
Racuchy drożdżowe- najlepsze 366

jajka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru  opcjonalnie: jabłka, banany inne owoce, cukier puder do posypania Wykonanie: Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka, dodać mąkę i pozostawić do wyrośnięcia. W misce połączyć resztę produktów oraz wyrośnięte drożdże, wyrobić ciasto. Konsystencją ma ono przypominać bardzo gęstą śmietanę. Całość pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto będzie już gotowe

Krakowskie smaki Ani
Lekkie placuszki kukurydziane :) 121

pieczenia - pół dojrzałego dużego banana - 1 łyżeczka oleju kukurydzianego Biolevita - dodatki: miód, owoce.......  Banana obieramy i rozcieramy za pomocą widelca na paćkę :) Dodajemy go do pozostałych składników i mieszamy, nie trzeba używać miksera :) Na mocno rozgrzaną patelnie nakładamy po jednej łyżce ciasta. Zmniejszamy ogień, gdy pojawią się pęcherzyki - przewracamy na drugą stronę. Polewamy miodem albo jogurtem, dodajemy owoce

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem czekoladowo-kokosowym 232

kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu 3 jajka 2-3 łyżki miodu dojrzały banan 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1/5 szklanki startej marchewki 2 łyżki(...)cytryny skórka starta z całej pomarańczy 6 łyżek naturalnego serka twarogowego puszka schłodzonego mleczka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości łyżka masła Jajka ucieramy z miodem i pokrojonym bananem na puszystą masę. Stopniowo dolewamy olej i jogurt dalej miksując. Dodajemy wymieszane suche składniki a na koniec startą marchewkę i skórkę z pomarańczy. Miksujemy aż składniki się połączą. Przelewamy

Mienta blog
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 213

Ciasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany na bazie nerkowców. Smakuje wyśmienicie! Koniecznie spróbujcie! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): 1 dojrzały banan  1 szklanka suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez godzinę) 4 większe marchewki (powinniśmy otrzymać 350 g startej(...)Łyżkę mielonego siemienia lnianego zalać 3-ma łyżkami wody i odstawić na ok. 2 minuty, aż zgęstnieje. Mąkę wymieszać z cynamonem i sodą. W malakserze lub blenderze zmiksować daktyle, banana, olej kokosowy i siemię lniane. Następnie dodać mąkę i marchew, miksować do połączenia składników. Na koniec dodać łyżkę octu, zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy (masa powinna wyjść gęsta). Piec

Domowa Cookierenka Agi
BROWNIES BURACZANE Z ŻURAWINĄ. 218

czyli wielkich łasuchów, czekolada to nie jest mój konik, wbrew pozorom. Wolę inny rodzaj słodkości. No, ale nieważne - nie zagłębiajmy się tak daleko, przejdźmy do przepisu.Brownies, czyli  czekoladowe ciasto, z wierzchu chrupkie i spieczone, w środku miękkie, lepkie i właśnie zakalcowate. Niewielu osobom to odpowiada, jednak niemniej smak jest bardzo, bardzo dobry. A przede wszystkim - niesłychanie czekoladowy! Dzisiejsza wersja(...)pokrojonego banana i miksuję chwilę blenderem.Wlewam olej i mleko, mieszam dokładnie.W drugiej miscemieszam razem suche składniki: mąkę siemię lniane, sodę,sól, cukier, kakao, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy.Łączę z mokrymi składnikami i mieszam aż do uzyskania gładkiej masy.Czekoladę rozpuszczam na parze (w metalowej misce umieszczam pokruszonąnad garnkiem z gorącą wodą). Gorącą czekoladę wlewam do ciasta mieszając łyżką

W kuchni Karmel-itki
zdrowy i smaczny wyciśnięty sok... 146

Składniki: marchew 2 sztuki średnie, gruszki 3 sztuki, banan 1 sztuka, jabłka 3 sztuki, limonka 2 plastry, kiwi 2 sztuki, woda filtrowana lub mineralna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki(...)skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie na pomysłowe soki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" i cała masa pomysłów na wykorzystanie resztek kiwi, banan, marchew obrać i pokroić na kawałki pasujące do wlotu wyciskarki,jabłka i gruszki bez ogonków ze skóką, limonka sparzona ze skórką użyłam filtr ciemny drobniejszy, wszystkie składniki wkładać do wlotu

W Mojej Kuchni Lubię
Aromatyczne, łatwe ciasto z rabarbarem 148

takie w gdzie miesza się wszystkie składniki razem i wyrzuca bez zbędnych ceregieli na blachę, można upiec w formie muffinek, tak, tak moi drodzy, babeczki to żadna magia, tylko ciasto pieczone w mniejszych formach ps. Wykorzystajcie ten przepis jako bazę, bo rabarbar można zastąpić śmiało jabłkami, agrestem, porzeczkami czy gruszkami, z tym że do gruszek dodałaby też ciut kardamonu(...)gładką masę banany, całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, olej i sok z cytryny. Przesiej do dużej miski mąkę, cukier (zostaw 3 łyżki do posypania całości), sodę i proszek do pieczenia. Dodaj masę bananową i wymieszaj tylko do połączenia składników. Rabarbar/owoce obierz i pokrój w 1 cm kawałki, a orzechy posiekaj, dodaj wszystko do ciasta i wymieszaj.   Przełóż ciasto

greenscarf
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 181

Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem Smażone Banany z Migdałami Zielony koktajl 27 przepisów zebranych w akcji(...)Sałatka z rukolą, kaszą jaglaną i burakami autorka: zdrowienawidelcu.pl | blog: zdrowienawidelcu.pl Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem autorka: MAgda  | blog: Silver Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis  | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę  | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort śmietanowy z owocami 14913

galaretki zielonej, 1 opakowanie galaretki czerwonej, Dodatkowo: owoce (mandarynki. winogrona, banan), PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Masę wykładam na tortownicę (średnica 22cm). Piekę 35 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na trzy blaty.  2. Masa : Galaretkę zieloną rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik dietetyczny, delikatny i pyszny 278

Spód ciasta – zbożowe ciasteczka pokruszyć,dodać zmielone migdały, wlać do ciastek roztopione masło i sos klonowy. Dokładnie wymieszać, wyłożyć masę do formy w której spód wyłożony jest papierem do pieczenia. Masę lekko przydusić, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 10 minut. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. Masa serowa – Do dużej miski wrzucić obrane banany, zmiksować(...)spód. Obsypać jagodami. Nagrzać piekarnik do 240 C i piec sernik w tej temperaturze przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 110 C i piec jeszcze 30-35 minut. Ciasto po naduszeniu musi mieć konsystencję gąbki i sprężynować. Zostawić w formie do całkowitego ostudzenia, następnie wstawić do lodówki. Najlepiej jeść na drugi dzień. Ciasto jest naprawdę pyszne. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Śniadanie w 5 minut 188

więc po raz kolejny przedstawiam niezwykle uniwersalne "danie" SKŁADNIKI: 3 białka jaj 40g otrębów owsianych lub żytnich 20g jogurtu naturalnego lub serka wiejskiego lekkiego 2 łyżeczki chudego twarogu 40g banana cynamon imbir łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka miodu-opcjonalnie  PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki najzwyczajniej w świecie zblendować razem na masę, najlepiej w naprawdę dużym kubku, gdyż ciacho lubi "uciekać(...)minuty do mikrofali.  Jeżeli Twój poranny pośpiech będzie zaplanowany możesz przygotować masę poprzedniego wieczoru(pomijając proszek do pieczenia) i przechować w lodówce. Rano dodasz pominięty składnik i upieczesz ciasto- po schłodzeniu może wymagać odrobinę więcej czasu spędzonego w mikrofali, ale to kwestia minuty. Mug cake smakuje najlepiej ze świeżymi owocami i serkiem wiejskim- chociaż jest to przyjemność nie tylko

peanutbuttermonster
Gniazda bezowe z cytrynowym kremem i bananami 198

Prawdziwa słodka rozkosz dla podniebienia, obłędnie słodka beza którą uzupełnia  orzeźwiający krem cytrynowy i banany, wszystko doskonale się ze sobą komponuje. Przepis dla wielbicieli klasycznej

Wanilia i Kardamon