ciasto z banana - 3189 przepisów (strona:128/213)

34. Krem awokado-banan z nutą cynamonu 200

wpadłam. Awokado świetnie nadaje się do koktajli, sałatek, ciast, wręcz do wszystkiego, a w szczególności do różnego typu smarowideł, dzięki dużej zawartości tłuszczu (tego zdrowego, pamiętajcie!). Z tego powodu lubię tworzyć przeróżne kombinacje z jego użyciem. Wychodzi 6 małych porcji, 1 ok. 50g = 70kcal. Składniki: - 1 awokado - 1 banan - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżeczka lnu mielonego - 10g tartych

Be Fit Be Strong
Najprostszy chleb bananowy 351

przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 170`C.W misce mieszamy roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodajemy cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Orzechy łuskamy i miażdżymy, dodajemy do masy. Ostatnim krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z sodą i solą.Podłużną formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy około 60 minut.Smacznego

Słodkie Przyjemności
lody szpinakowe z czekoladą 133

składniki: 130 g liści szpinaku 50 g czekolady gorzkiej 2 zamrożone banany 400 g jogurtu greckiego 500 ml mleka (może być roślinne) wykonanie: Do misy Thermomixa

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto owocowe z dominującą nutą cytrusów 173

ciasto? Czemu nie? ;-) Jeżeli odmawiacie sobie słodkości, to warto pokusić się na to ciasto, bo składa się z wielu zdrowych składników, między innymi z mąki razowej i mnóstwa owoców. Ciasto jest lekko kwaskowate za sprawą grejpfruta i limonki, ale ostatecznie taki właśnie smak chciałam osiągnąć. SKŁADNIKI 5 jajek szczypta soli 130 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)czym dodać olej rzepakowy i banana, zmiksować. W kolejnej misce wymieszać mąkę tortową, razową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sodę i skórkę startą z limonki i pomarańczy. Stopniowo wsypywać składniki suche do mokrych miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać miąższ z pomarańczy i grejpfruta, wymieszać i od razu przelać do formy. Górę ciasta posypać granatem i włożyć do piekarnika. Piec

Passions hobbies life
Tort rajska wyspa 208

Wczoraj oprócz specjalnego obiadu na urodziny smakosza wykonałam też ten tort. Jest pyszny, lekki, owocowy, nie za słodki i łatwy w wykonaniu. Myślę, że nazwa trafiona

NA MOIM TALERZU
Ekspresowy mus z rabarbaru na bananowej jaglance 181

smak kojarzy mi się z kruchym ciastem mojej babci... Jako dziecko krzywiłam się na jego widok, ale jak to mówią, ludzie się zmieniają. Z upływem czasu przerodziłam się w fanatyczkę rabarbaru i co roku z utęsknieniem czekam na czas, gdy zagości on na targowych straganach. Składniki: -kasza jaglana (ok.50g) -jeden banan (ok.100g) -dwie łyżki serka wiejskiego (ok.50g) -jedna

Gawron w rosole
hawajka 180

pomarańczy banan kilka małych truskawek kilka plastrów ananasa z puszki  syrop z ananasa z puszki łyżka wiórek kokosowych galaretka o tropikalnym smaku (użyłam Klejnot Hawajów- mango i marakuja) Miękkie masło utrzeć na puch najpierw samo a następnie z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta dodawać po żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do tortownicy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto marchewkowo-bananowe 146

wchłaniana jest jako witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K). Bardzo zachęcam do upieczenia ciasta marchewkowego, które znika w kilka minut. Bynajmniej przez moją rodzinę, bo jak chciałam kolejny kawałek to już niestety go nie dostałam. Składniki: 2 średnie obrane marchewki 1 banan 2 jajka 5 łyżek ksylitolu  5 łyżek oleju 1 szklanka mąki owsianej 1 łyżeczka proszku

Truskawkowa Fiesta
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 188

żeby wstawać jeszcze wcześniej i robić sobie śniadanie. Zazwyczaj zjadam jabłko lub, ostatnio, kiwi, czasem banana, i pędzę do pracy. A tam, po jakiejś godzince, dopada mnie głód. No dobra, mały głodek raptem... Niemniej, jak możecie sobie z pewnością wyobrazić, otoczona jestem przez ciasta, ciastka i ciasteczka, co tylko potęguje ssanie w żołądku. W końcu, skuszona smakołykami, sięgam po drożdżóweczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowe Ciasto 171

Gotowym lukrem smarujemy herbatniki i wkładamy po raz kolejny ciasto do lodówki do ostudzenia. *** Ciasto niestety jest trochę pracochłonne ale bardzo dobre ;) tak więc trud się opłaca. Już niedługo mam dla was bardzo fajne nowe przepisy ... co powiecie na czekoladowe naleśniki z bananem ?  :D  to moja kolejna propozycja ;) PS: MOŻNA MNIE POLUBIĆ NA FACEBOOKU ! szukaj na blogu

W Moim Magicznym Domu
Banoffee Pie 170

podgrzałyśmy, żeby łatwiej było go rozsmarować. Rozsmarowałyśmy kajmak na przestudzonym spodzie, a na to układałyśmy banany. Kremówkę ubiłyśmy ( nie  na sztywno) i dodałyśmy żelatynę cały czas mieszając mikserem. Odstawiłyśmy do lodówki, żeby zaczęła gęstnieć, a następnie przelałyśmy do formy i dalej chłodziłyśmy całe ciasto aż do całkowitego zgęstnienia. Przed podaniem posypałyśmy pokruszoną czekoladą.  Zapraszam do wypróbowania bo naprawdę

Motylkowa Kuchnia
Chlebek bananowy 162

Banany rozdrabniamy widelcem na papkę. 3. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Pancake pełnoziarniste 181

łyżki mąki pełnoziarnistej  1 płaska łyżeczka kakao pół banana, kiwi, pół pomarańcza  jogurt  Jajko i mleko mieszamy trzepaczką w  misce.  Dodajemy mąkę i kakao,  mieszamy do  połączenia składników.  Na rozgrzanej patelni  formujemy placki z 2 łyżek ciasta,   przerzucamy na drugą stronę, gdy na  powierzchni pojawią się bąbelki powietrza

Cukier&Puder
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 220

kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut

In my kitchen
Racuchy drożdżowe- najlepsze 355

jajka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru  opcjonalnie: jabłka, banany inne owoce, cukier puder do posypania Wykonanie: Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka, dodać mąkę i pozostawić do wyrośnięcia. W misce połączyć resztę produktów oraz wyrośnięte drożdże, wyrobić ciasto. Konsystencją ma ono przypominać bardzo gęstą śmietanę. Całość pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto będzie już gotowe

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania