ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:32/169)

Wiśniowiec. 175

wierzchu tak na około 1/2 cm i drobno kruszymy. Śmietanę ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną fix na sztywno. Do blaszki przekładamy spodnią część ciasta, na nią wykładamy kwaśny dżem wiśniowy najlepiej swojski z kawałkami wiśni.Na wiśnie wykładamy większą część masy i przykrywamy górnym plackiem kakaowym.Wierzch smarujemy resztą may i posypujemy pokruszonym ciastem. Ciasto wkładamy do lodówki

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki czekoladowe, bezglutenowe, wegańskie 89

Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać więcej mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste, należy dodać mleka. Ciasto przelałam do foremek silikonowych, do środka dodałam dżem wiśniowy. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika, temp 180 °C. Piekłam ok 40 min. Długość wypiekania zależy od piekarnika. Ciasto powinno się zarumienić, warto też sprawdzić środek

nietadieta
Ciepłe bułeczki z konfiturą z wiśni 166

drugie śniadanie. Wasze dzieci będą wniebowzięte, zapewniam Koniecznie kupcie mleko. Ciepłe bułeczki z konfiturą z wiśni Drukuj przepis Składniki 2 słoiki konfitury wiśniowej zaczyn 2 szkl mleka 1 kostka drożdży 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej ciasto 1kg mąki pszennej 2 jajka 2 żółtka 2 łyżeczki soli 4 łyżki masła kruszonka 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej(...)gnieść, gnieść, gnieść, aż będzie wyrobione i elastyczne. Krok 3 Podzielić ciasto na pół, znów na pół i na pół itd. Powinno wyjść 16 kulek ciasta. Każdą formujemy na placek. Na środek nakładamy konfiturę wiśniową. Zaklejamy w kulkę i formujemy ładną bułkę. Układamy na 2 blachach wyłożonych pergaminem. Krok 4 Kiedy już mamy wszystkie bułki smarujemy je białkiem pozostałym

CoolinarniePL
Francuskie poduszeczki z nadzieniem wg Aleex 107

intensywne przygotowania do świąt, którymi będę się z Wami dzielić. A dziś zapraszam na słodkie co nieco. Pyszny drobiazg, doskonale pasujący do popołudniowej, niedzielnej kawy. Składniki: • ciasto francuskie (gotowe lub samodzielnie przygotowane) • konfitura wiśniowa, powidła śliwkowe, nieco masy kajmakowej • jajko • cukier puder • cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Gotowe ciasto wyjąć z lodówki, aby nieco się ogrzało. 2. Blat ciasta rozwinąć

W mojej kuchni
Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 120

czekolady: 500 ml śmietany   kremówki (36%) 2   pełne łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 60 g czekolady mlecznej Ponadto: 1 słoik powideł śliwkowych 1 słoik dżemu wiśniowego Wykonanie: Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarowałam masłem, spód wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Teraz zajęłam się czekoladowym spodem. Za pomocą miksera z końcówką do ubijania(...)paterę położyłam pierwszy krążek ciasta. Napączowałam delikatnie. Rozłożyłam połowę powideł śliwkowych i rozsmarowałam na całym krążku. Na powidłach położyłam połowę kremu śmietankowego. Równomiernie posmarowałam. Ułożyłam drugi krążek ciasta i napączowałam. Wyłożyłam dżem wiśniowy, który rozsmarowałam na całej powierzchni, a na nim rozłożyłam i rozsmarowałam mus czekoladowy. Kolej na trzeci krążek, który również polałam ponczem. Posmarowałam resztą powideł śliwkowych i wyłożyłam

Kuchnia u Krysi
Prosty murzynek z wiśniami. 129

Wiśnie to moje ulubione owoce. Ostatnio ukazał się na blogu przepis na frużelinę wiśniową , dziś zapraszam Was na pyszne ciasto. Przepis na murzynka z wiśniami jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu i zawsze się udaje. Poza sezonem możecie użyć wiśni mrożonych, lub z kompotu. Można też dodać inne owoce na jakie macie w danym momencie ochotę. Ciasto można

Kuchnia z widokiem na ogród
Wiśniowa chmurka z amaretto 205

smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto   a pianka bezowa wprost rozpływa się w ustach. Wiśniowa chmurka to prawdziwa gratka dla smakoszy wiśni . To ciasto to hit wśród letnich wypieków. Składniki na   blaszkę 25/30 cm Ciasto kruche: 1 pełna szklanka mąki pszennej 10 dag masła 3 żółtka 3 łyżki(...)gorzkiej czekolady Galaretka z wiśniami: 1/2kg świeżych wiśni 3 łyżki cukru 50 ml likieru amaretto 3 galaretki wiśniowe Dr.Oetker 2 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2  szklanki białych wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,   połączyć   wszystko w misce zagnieść szybko

Wanilia i Kardamon
Tarta z rabarbarem 127

Ciasto na tartę 150 gram margaryny/ masła 100 gram cukru 200 gram mąki 1 jajko Masa rabarbarowa 5 dużych pędów rabarbaru 2/3 szklanki cukru 1 galaretka wiśniowa Wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Schładzamy, wyklejamy formę na tartę ( ciasto nakłuwamy widelcem ), ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 o C przez około 20 – 30 minut. Rabarbar obieramy, kroimy

Smaki Ewy
Pleśniak II 206

szklanki krupczatki 2 łyżki kakao 2 żółtka 125 g masła łyżka mleka Pianka: 6 białek 3 łyżki pudru łyżka soku z cytryny Dżem: słoik dżemu wiśniowego 3 łyżki likieru migdałowego Wykonanie: Ciasto jasne: Krupczatkę przesiać, dać do niej cukier, proszek, i pokrojone masło. Posiekać z mąką, dać żółtka i mleko. Dokładnie zagnieść. Podzielić na dwie jedna mniejsza, a druga większa

Moje pyszne gotowanie
Amoniaczek 198

jest on jakoś wyczuwalny chyba dzięki esencji arakowej, która daje ten specyficzny aromat. Ciasto pochodzi z dawnych książeczek wydawanych przez Poradnik Domowy. Pychotka11  Składniki: 6 jaj 30 dag cukru pudru 30 dag mąki łyżeczka amoniaku spożywczego pół kostki margaryny galaretki (u mnie wiśniowa i agrestowa) esencja arakowa Sposób wykonania: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, partiami dodawać żółtka(...)jakieś inne ciasto z galaretką? Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną Chatka Baby Jagi Galaretki z serkami Kora orzechowa Ciasto meduza Sernik gotowany siostry Anastazji Kalejdoskop Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i malinami Wiśniowa pychotka Shrek Bananowiec bez pieczenia

Cukiernia Pychotki
Delicja makowa z wiśniami i kawą wg Aleex 361

Andrzeja, ciasto imieninowe. Jak zawsze starałam się, by było wyjątkowe, więc szukałam fajnego przepisu. Znalazłam go na kwestii smaku , ale zmodyfikowałam po swojemu. Zapraszam Was dziś na to pyszne ciasto w nowej wersji. Świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, będzie smakowało także podczas nadchodzących świąt. Polecam. Składniki: • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru (100 g) • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka(...)gęstej i sztywnej masy. 11. Połączyć masę z ostudzoną żelatyną (najpierw dodać do żelatyny 2-3 łyżki masy, wymieszać, następnie połączyć z resztą masy). 12. Złożyć ciasto: na nasączony biszkopt wyłożyć frużelinę wiśniową. Ja użyłam gotowej, z puszki, ale można zrobić samodzielnie. 13. Na warstwę owocową rozłożyć masę kawową, wyrównać. Wstawić do lodówki. 14. Przygotować polewę czekoladową: śmietankę wlać

W mojej kuchni
Ciasto z czereśniami i mascarpone 137

Ilość cukru dostosować do stopnia kwaśności czereśni. Po zagotowaniu czereśnie zdjąć z palnika i wsypać galaretki, mieszać do rozpuszczenia się galaretek. Masę wystudzić i lekko tężejącą przełożyć ciasto. Zobacz również: torcik wiśniowo-czekoladowy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kuchcik gotuje
Ciasto czekoladowe z serem 211

gotującą się wodą. Miskę zdjąć z garnka i mieszać polewę, aż połączą się wszystkie składniki i będzie błyszcząca i jednolita konsystencja. Wystudzoną polewą polać zastygnięty wierzch ciasta. Zobacz również: torcik wiśniowo-czekoladowy

Kuchcik gotuje
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 225

porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego nie wie) że to samo ciasto z wiśniami i sokiem wiśniowym zamiast wody będzie......   zielone

Lubię to gotuję
Brownies migdałowo-wiśniowe z masą budyniową 115

książki. Przygotowując ciasto zamieniłam orzechy laskowe na migdały i dodatkowo przełożyłam je masą budyniową. Wyszedł z tego całkiem zgrany duet. Wszystko doskonale się skomponowało. Wilgotne czekoladowo-migdałowe ciasto z wiśniami, nasączone likierem wiśniowym i miękka, czekoladowa masa budyniowa. Najlepsze jest na drugi dzień, chociaż nie jest mu łatwo do niego dotrwać." Czytaj więcej

Wiem co jem