ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:340/881)

Babeczki Milky Way 201

będę ukrywać, że sama wsunęłam kilka. Pyszny krem pozwolił mi przenieść się w czasy dzieciństwa, kiedy to zajadałam się kultowym batonikiem Milky Way Babeczki Milky Way 12 babeczek Składniki: Ciasto: 100 g mąki 120 g cukru 2,5 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła 2 jajka 3 łyżki mleka 3 batoniki Milky Way Krem(...)kawałki. Masło ucieramy z cukrem na gładką i puszystą masę. Później dodajemy do niej jajka i mleko. Ucieramy do połączenia się wszystkich składników. Następnie do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy kakao i miksujemy na gładkie ciasto. Ciastem wypełniamy w 2/3 wysokości formę na mufinki wyłożoną papilotkami. W każdej babeczce na środku umieszczamy kawałek batonika. Pieczemy w dobrze nagrzanym

PatiGotuje
Wspaniały sernik z jogurtów greckich 274

dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Pięknie się zarobi. Ciastem wyklejamy dno blaszki. Ciasta jest sporo, wiec można zrobić też kilka kulek i położyć na dnie. Masa jogurtowa Żółtka oddzielamy od białek.  Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym  na gładką masę Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mleczna kanapka 167

kroimy na pół krem: Melko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, studzimy. Margarynę z temperaturze pokojowej (ważne) ucieramy dodając ostudzone mleko. Na koniec do may dodajemy mleko w proszku i mieszamy Kremem przekładamy biszkopt. polewa: Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy ciasto. Odstawiamy do stężenia polewy

Bon appetit mon amie
Sernik królewski 432

opakowanie (16g) cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Margarynę siekamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części jedną ciut większą, drugą trochę mniejszą i wkładamy do zamrażarki. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem, masłem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy.  Ciągle ucierając, dodajemy

Czerwona Porzeczka
Ciasto mleczna kanapka, mmmmmm :) 556

czas ubijając. Dodajemy olej, mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i wszystko delikatnie miksujemy. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia średniej formy do pieczenia.ciasto pieczemy ok. 25-30 min w 180 stopniach C.Mleko w płynie zagotowujemy z cukrami i następnie studzimy. Masło ucieramy, dodajemy do niego chłodne już mleko, dalej ucieramy. Na końcu wsypujemy mleko w proszku

Bon Appetit Małgorzaty
Wielkanocna babka z masą kukułkową 207

wygląda i ma ładny kakaowy kolor, chociaż nie ma w sobie ani grama kakao. To masa krówkowa nadała jej takiego koloru. Polecam Wam taką babeczkę :)     Potrzebujmy: Na ciasto: 15 dag masła lub margaryny 3 jajka 2 białka 1/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany(...)jednym jajku i ucieramy, dodajemy masę krówkową, białka i śmietanę, ucieramy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy. 2. Formę na babkę smarujemy dokładnie masłem lub margaryną i oprószamy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. 3. Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do suchego patyczka. Jeszcze ciepłą wyjmujemy z formy. 4. Babkę

Izabelawkuchni
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ + FILMIK 163

Sezon truskawkowy trwa, więc i ciasta z truskawkami muszą być. Dzisiaj przygotowałam słodką przekąskę truskawkową, czyli ciasto półkruche z pieczonymi truskawkami i rabarbarem oraz kruszonką. Ciasto z truskawkami wręcz rozpływa się w ustach.       SKŁADNIKI :  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżka z czubkiem mąki ziemniaczanej(...)łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy w 1/4 szklance wody i wlewamy do rozgotowanych owoców i szybko mieszamy. Masę owocową odkładamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucierając wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto jest dość luźnej konsystencji ale takie ma być.  Blaszkę o wymiarach 30/25 wykładamy papierem do pieczenia i na nim rozkładamy ciasto

Kulinarne Fantazje Marioli
Świąteczny sernik z masą makową 192

Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce przez około pół godziny. Następnie wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną, przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą.  2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę(...)wsypujemy oba cukry i ucieramy, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy. Dodajemy ser i budynie w proszku i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywno, następnie delikatnie łączymy je z masą serową. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy na ciasto, następnie porcjami nakładamy masę makową z bakaliami.   4. Pieczenie: Następnie sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około

Izabelawkuchni
Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami 155

pokroić w nieduże kawałki. Posypać 2 łyżkami cukru i odstawić. Truskawki rozmrozić, lub użyć świeżych ( w sezonie ). Ja do ciasta dodałam truskawki rozmrażane.  Masło o temeraturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodawać po 1 jajku. Następnie dodać jogurt naturalny - wymieszać. Jeśli masa się zważy - nie baczyć na to i działać dalej

kolorowotorcikowo
pyszny sernik z ciemnym ciastem 204

łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka ,kakao i szybko zagniatamy ciasto.  Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Oddzielić żółtka od białek. Miękkie masło ucierać  przez 3-5 minut, i dodawać  po jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową wymieszać

w mojej kuchni
Karpatka z kremem budyniowym 162

stopni  6. Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu  7. Zostawiamy do wystygnięcia 8. Ucieramy masło i łyżkami dodajemy zimny budyń można też dodać cukru jeśli jest za mało słodki.  9. Na wystudzone ciasto wykładamy nasz krem a drugim plackiem przekrywamy.  10. Gotową karpatkę wstawiamy w do lodówki lub w chłodne miejsce na około

Mój pomysł na
BISZKOPT ZE ŚMIETANKĄ I KOSTKĄ Z GALARETKI 153

arakowy Cytryna Składniki na masę: 750ml śmietanki 30% 3 ulubione galaretki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Biszkopt: Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier.  Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160oC piekarnika i pieczemy

Słodki Zakątek
PLACEK Z JAGODAMI 127

wyciśnięty z 1 pomarańczy – do nasączenia ciasta i cukier puder do oprószenia ciasta Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Przepis na formę o wymiarach: 30 x 23 cm lub 30 x 25 cm. PRZYGOTOWANIE: Masło ucieram mikserem(...)puch z cukrem. Dodaję skórkę starą z pomarańczy i po kolei jajka, następnie pastę z wanilii, dokładnie ucieram, po czym powoli dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszam krótko do połączenia. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam do formy, układam na wierzch jagody (bez uprzedniego rozmrażania). Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st. C, grzanie góra

Zasmakuj Kuchni
Drożdżówki bez mleka 328

Drożdżowe bułeczki zawijane z owocami. Idealne na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy. Celowo ciasto przygotowane bez mleka dla wszystkich nietolerujących laktozy lub białka. Składniki: 0,3 kg mąki  0,3 szklanki cukru 1-2 żółtka pół szklanki wody  0,3 szklanki oleju 15 g świeżych drożdży świeże owoce lub konfitura   Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży(...)ciepłej wodzie, dodajemy łyżkę mąki i cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na jakieś 10-15 minut. Cukier i żółtka ucieramy na gładką masę, mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy olej i podrośnięte drożdże. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek

prawdziwe jedzenie