Pyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam! Sernik na zimno z truskawkami Składniki na formę 24x24cm: Na masę serową: 120 g miękkiego(...)masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżki żelatyny 1kg twarogu, zmielonego dwukrotnie Na wierzch: 2 galaretki truskawkowe 300 świeżych truskawek Dodatkowo: duże opakowanie herbatników pełnoziarnistych Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia, a następnie schładzamy w lodówce. Umyte i odszypułkowane truskawki kroimy
Smak mojej kuchniszklanki, cukier brązowy 3 łyżki, mandarynka 1 szt, masło 15 dag, drożdże suche 1,5 łyżeczki, mleko 1 szklanka, jajko 1 szt, Nadzienie: dżem truskawkowy 0,5 słoika, Lukier: sok z limonki lub mandarynki 4 łyżki, cukier puder 1 szklanka, Dodatkowo: jajko 1 szt, mleko 1 łyżka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki suche mieszamy ze sobą(...)mleko podgrzewamy, aby było cieple i dodajemy do suchych składników. Mandarynkę ścieramy na tarce i bardzo dokładnie zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i Odkładamy do wyrośnięcia na 1,5h. Z gotowego ciasta robimy ma ł e kulki i każdą z kulek rozpłaszczamy w rekach, nakładamy łyżeczkę dżemu i zlepiamy tak, aby podczas pieczenia się nam nie otworzyła. Bułki układamy na formie
kulinarne odsłony paticiasta używam śmietanki w proszku, gdyż uważam, że takie ciasto zyskuje na lekkości. Składniki: Biszkopt: * 5 jaj * 5 łyżek cukru * 1 szklanka mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3 łyżki oleju Masa: * 2 opakowania śmietanki w proszku "Śnieżka" * 400 ml zimnego mleka * 2 galaretki truskawkowe * 300 ml wrzątku Ponadto: * około 0,5 kg truskawek(...)wysokiego naczynia wlać zimne mleko, wsypać "Śnieżkę" - ubić. Do ubitej śmietanki wlać wystudzoną galaretkę - wymieszać. Na biszkopt wylać połowę masy, szybko ułożyć truskawki, wylać resztę masy i przykryć biszkoptem. Ciasto wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowoWegańska, bez glutenu tatra daktylowo-kokosowa z śliwkami. Dzięki słodkości daktyli oraz śliwek nie wymaga dosładzania. Składniki: Spód 12 sztuk daktyli 1 łyżka oleju kokosowego 1/2
Truskawkowa FiestaSerników ciąg dalszy!!! Tym razem jest to bomba proteinowa z ostatnim podrygiem truskawek. Sernik jest delikatny, owocowy, nie ma spodu ale za to jest w nim
Candy PandasPiątnicy 1/3 szkl cukru 80 g masła 2 jajka kl M 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego 60 ml mleka masa z galaretki: 1/2 paczki galaretki truskawkowej (akurat taką miałam) 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego dodatkowo: kilkanaście herbatników około 100 g borówek Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku(...)Dzielimy masę da dwie części i pierwszą wykładamy na spód ciasteczkowy. Na masę serową wykładamy herbatniki, a na nie resztę masy serowej. Na sam koniec układamy borówki i chowamy ciasto do lodówki. Masa z galaretki 5. Połowę opakowania galaretki rozpuszczamy w 200 ml bardzo gorącej wody i odstawiamy aby zaczęła tężeć. 6. Kiedy zacznie lekko tężeć dodajemy do niej jogurt
Gotowanie...to proste !pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka truskawkowa (czerwona) 1 galaretka cytrynowa (żółta) 1 galaretka agrestowa (zielona) 1 galaretka wieloowocowa (niebieska) 1 galaretka jagodowa (fioletowa) 280g biszkoptów z galaretką truskawkową oblanych czekoladą Wierzch: 300g śmietany 36% 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru różowa posypka Wykonanie: 1. Okrągłe naczynie (np. miseczka) o średnicy 23 cm i pojemności 2l wyłożyć dokładnie(...)Sernikową kopułę wyjąć z miseczki, obsmarować bitą śmietaną, wykonać małe rozetki z bitej śmietany i posypać różową posypką. Serek Mascarpone pochodzi z Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepis na pyszny i łatwy do zrobienia sernik z serków homogenizowanych. Będzie fantastycznym prezentem na Dzień Matki lub dla ukochanej osoby. SKŁADNIKI: 1 kg waniliowego serka
Pani M - kuchnia smakowitacukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej 1,5 łyżki żelatyny Dodatkowo: 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku arbuzowym 500 g borówki amerykańskiej Przygotowanie: Biszkopt jasny - na spód tortownicy o wymiarach(...)rondelka i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej i dodajemy 1, 5 łyżki żelatyny, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i żelatyna, zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Galaretka arbuzowa - 2 opakowania galaretki o smaku arbuzowym rozpuścić
Ciastka - domowe słodkościkrem, w mojej wersji jest on zrobiony z mleczka kokosowego light, serka mascarpone i wiórków kokosowych. Jest to jeden z moich ulubionych kremów, który bardzo często wykorzystuje w różnych ciastach. Jest lekki, delikatny i puszysty, nie przesłodzony i idealnie sprawdzi się na lato, gdzie w czasie ciepłej pogody nie ma się ochoty na ciężkie kremy. Biszkopt jest równie lekki(...)zawiera glutenu. Polecam go jednak nasączyć np. likierem kokosowym. Całość udekorowana jest oczywiście świeżymi truskawkami oraz ostatnią nowością - pralinkami Rafaello o smaku malinowym (szkoda, że nie powstała wersja truskawkowa). Taki tort można zrobić na każdą imprezę, czy święta, ale i na zwykły weekend będzie jak znalazł ;) Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 6 jajka 8 łyżek ksylitolu
Healthy food explorerŚwięta tuż tuż, u mnie w domu sernik to obowiązkowe ciasto, które musi się znaleźć na stole na każdej uroczystości. Jeśli jesteście fanami serników tak jak ja, to zapraszam na kilka moich propozycji :) Udanych wypieków 😊 1. Sernik Krakowski https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-krakowski.html 2. Sernik z kokosową chmurką https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/05/sernik-z-kokosowa-chmurka.html 3. Sernik z pianką(...)kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/02/sernik-z-pianka.html 4. Sernik z kulkami orzechowymi i masą kokosową https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-z-kulkami-orzechowymi-i-masa.html 5. Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/sernik-na-zimno-z-musem-truskawkowym-i.html 6. Sernik gotowany przełożony miodowymi blatami z orzechowym krokantem https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/03/sernik-gotowany-przeozony-miodowymi.html 7.Styropian- sernik z jogurtów greckich https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/03/styropian-oszukany-sernik-z-jogurtow.html 8. Sernik z kokosem i mango https://kulinarneodslonypati.blogspot.com
kulinarne odsłony patiteż przechowywanie wypieków (na Święta w końcu pieczemy ich tak dużo, że normalnych form by nie nastarczyło, a ich mycie nie jest niczym przyjemnym), ale też zapobiegają przywieraniu ciasta. Polecam! A wracając do samego przepisu. Jeśli szukacie pysznego, miękkiego aromatycznego piernika, którego przygotowanie nie przysporzy Wam kłopotów, to szczerze polecam Wam ten przepis Jest u nas od bardzo dawna(...)sprawdzą Spróbujcie. Moje maluchy już przygotowane do pomocy. Był jeden duży piernik (ze zdjęcia) i jeden mniejszy (wyższy, w formie a la keksówka od Stella ), który przełożyłam dodatkowo dżemem truskawkowym Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 pełnych łyżek dżemu z jagód (niskosłodzonego)* 3 jajka klasy M 3 łyżki przyprawy do piernika 1,5 łyżki naturalnego kakao (niesłodzonego
Słodkie okruszkiskładniki ok 1kg truskawek occzyszczonych 1 dojrzały banan 1 puszka mango 390 g jogurtu naturalnego 4 dkopiate lyzeczki zelatyny cukier zwykły lub stewia, ja dałam 3
Moje Wyrobywielkości) - 300 g mąki pszennej razowej - 25 g drożdży świeżych - 2 łyżki cukru lub słodzika - 2 łyżki oleju - 2 całe jajka - 200 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - dżem truskawkowy lub dowolny inny Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 40 g gorzkiej czekolady Wykonanie Zaczynamy od zrobienia zaczynu. Do miseczki wrzucamy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki oraz cukru. Całość zalewamy(...)Pozostawiamy na około 10 min do wyrośnięcia. Po tym czasie mieszamy zaczyn z pozostałymi składnikami czyli: jajkami, resztą mleka, mąką oraz cukrem i olejem. Wyrabiamy dość energicznie tak aby ciasto było plastyczne. Odstawiamy na około 1 godzinę w ciepłe miejsce - miskę przykrywamy ściereczką - aby ciasto wyrosło. Następnie dzielimy ciasto na mniejsze kulki z których formujemy pączki wkładając do każdego odrobinę
Health-Fit-Life