Placek bez pieczenia na spodzie z cukrowych biszkoptów. Mus ze zmiksowanych owoców i brzoskwiniowe ptasie mleczko z kawałkami owoców. Musowe ciasto na biszkoptowym spodzie. Drukuj Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 5 od 2 osób Autor: Pawel Clad Danie: Deser Trudność: Łatwe Porcje 12 kawałków Przygotowanie 1 godz. Chłodzenie 3 godz. Kalorie 260 kcal Placek na biszkoptach(...)pieczenia, z galaretką z musem owocowym i pianką brzoskwiniową – ptasim mleczkiem. Składniki: 200 g biszkoptów z cukrową skorupką lady fingers 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe 500 ml wrzącej wody 300 ml schłodzonej śmietanki deserowej 30 % 200 g truskawek 100 g czerwonej porzeczki 100 g malin 200 g brzoskwiń z puszki DODATKOWO DO DEKORACJI truskawki, maliny
ProstePesto.plDelikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt jak zwykle inspirowany tym przepisem. Krem: 1 opakowanie serka mascarpone 1 opakowanie serka Bieluch naturalnego 1 opakowanie serka Bieluch lekkiego 1 opakowanie jogurtu greckiego bananowego Piątnica 1 łyżka ksylitolu ekstrakt ze stewii w płynie domowa konfitura truskawkowa (u mnie(...)rozsmarować część kremu, przykryć drugą częścią biszkoptową. Na niej rozsmarować konfiurę, a następnie kolejną porcję masy. Przykryć ostatnim blatem i cały tort pokryć pozostałym kremem, wygładzić wierzch i boki ciasta. Boki obsypać kaszą jaglaną. Fruppa podzielić na mniejsze kawałki i zmielić w blenderze na drobny pył. Używając małego sitka, przesiać malinowy pyłek prosto na wierzch tortu, pokrywając całość
FitKotweekend piekę jakieś ciasto. Od dłuższego czasu chodziło za mną ciasto z truskawkami. Niestety moje dzieci nie lubią truskawek, ale cóż tym razem upiekłam ciasto takie jakie ja uwielbiam. Początkowo planowałam upiec typowy biszkopt, ale podczas wykładania składników do rąk wpadła mi otwarta paczuszka z migdałami i tak też mój biszkopt został wzbogacony smakiem migdałów. Składniki: biszkopt migdałowy(...)250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (może być więcej) 1 śmietan-fix 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier i dalej miksować aż piana będzie lśniąca. Żółtka rozbełtać widelcem. Dodać do ubitych białek
Amatorka kuchennaczęści. Jedną część ciasta pozostawić jasną bez dodatków. Do drugiej części dodać zmielone orzechy i wymieszać. Do trzeciej części dodać kakao i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec pojedynczo każdy placek w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Placki wystudzić. Masa różowa 1 czerwona galaretka (dałam truskawkową) 1 śmietana Śnieżka(...)mleka Cukier, masło, kakao, mleko umieścić w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Gotować do rozpuszczenia się składników. Zdjąć całość z palnika i dodać żelatynę.Wszystko dokładnie wymieszać. Składanie ciasta Biały placek masa różowa Placek orzechowy masa biała placek kakaowy polewa Ciasto Śnieżka
O kuchni z uczuciemświęta nakładają się na siebie, zawsze przygotowuję z tej okazji coś pysznego. W tym roku mój wybór padł na ciasto z bloga małej cukierenki pod nazwą: Wszystkiego najlepszego”. Ciasto jest pyszne – łączą się w nim różnorodne smaki, które znakomicie się komponują: czekolada, kokos, kawa, wiśnie i śmietanka. Jest wysokie, z powodzeniem może zastąpić tort, i dość pracochłonne. Zdecydowanie odpowiednie(...)wiśni • 2 spore łyżki mąki ziemniaczanej (nie płaskie łyżki, takie z małym czubkiem) • 1/3 szklanki wody • 2 łyżki cukru) Masa śmietanowa: • 1 galaretka wiśniowa w proszku • 2 łyżki galaretki truskawkowej w proszku • 500 g śmietanki kremówki 30% lub 36% • 1-2 łyżki cukru pudru • 2 łyżeczki cukru wanilinowego Do nasączenia: • 1/3 szklanki wiśniówki • 1/3 szklanki wody Dodatkowo: • cukier puder
W mojej kuchniDziś znowu coś na słodko, ale przy takiej pogodzie, to nawet wskazane :) Szaro, buro i pada deszcz. W takie dni kawałek ciasta, na pewno poprawi nam samopoczucie, a przede wszystkim, podniesie poziomu cukru i doda trochę energii, chociaż na chwilę :) No dobra, dość narzekania na pogodę, nie długo przyjdzie wiosna i będzie pięknie. Teraz, coś o roladzie. Rolada jest(...)biszkoptowa, przełożona prostym kremem, zrobionym ze śmietanki i dżemu. Ja zrobiłam z dżemem porzeczkowym, ale może być o innym smaku. Mój syn, najbardziej lubi z truskawkowym. Za każdym razem, możecie mieć inny smak. W zależności, jakiego dżemu użyjecie. Tym kremem, przekładam również torty. Składniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Agusiowe smakołyki1łyżka mleka. Warstwa z gruszkami: 2 większe gruszki, 1łyżka cukru, 1 galaretka o smaku poziomkowym. Warstwa z serków: 1 galaretka o smaku jagodowym, 265g serków homogenizowanych o smaku truskawkowym. Polewa czekoladowa: 2 mleczne czekolady GOPLANA, 100ml mleka, 1 łyżka wiórków kokosowych. Dodatkowo: czereśnie do dekoracji, gorzka czekolada GOPLANA. wiórki kokosowe. Przygotowanie: 1. Spód: Składniki suche ( mąka, cukier, proszek(...)pieczenia oraz kakao) wymieszać razem. Składniki mokre ( jajko, mleko, olej) roztrzepać trzepaczką lub widelcem. Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi - mieszać do momentu gdy nie będzie już grudek. Ciasto wyjdzie dość gęste. Blachę ( ja miałam dwie mniejsze ) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie włożyć mniejsze foremki ( foremki o wym.7,5cmX7,5cm). Na spód każdej foremki nałożyć ciasto i rozprowadzić
W kuchni u Monikidowolnym smaku, u mnie truskawkowa. Odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i żółtkiem. Następnie dodać 4 starte na grubych oczkach banany. Wszystko wymieszać mikserem i dodać tężejące galaretki cytynowe. Ponownie wszystko wymieszać. Masę przelać do tortownicy i odstawić do stężenia. Następnie na wierzchu ciasta ułożyć pozostałe pokrojone banany i zalać
Monia miesza i gotujeProste ciasto z rabarbarem i kokosem, lekko kwaskowate z nutą słodyczy, to znakomity pomysł na podwieczorek do popołudniowej kawy lub wyśmienita propozycja na wiosenny piknik. Świetnie smakuje również z innymi sezonowymi owocami. składniki na tortownicę 26 cm 200 g masła 1 szklanka cukru kryształu 3 łyżki zimnej wody 7 lasek rabarbaru 1 opakowanie galaretki truskawkowej 2 szklanki mąki(...)drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia, wlewamy przestudzone masło z cukrem, wbijamy jajka i wszystko starannie miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy a na wierzchu układamy rabarbar. Wiórki kokosowe i cukier łączymy z zimnym masłem delikatnie rozcierając wszystko w palcach
Smakowite DaniaKARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI LEMON CURD KREM CYTRYNOWY – Indywidualny pyszny deser – Ekspresowe rozwiązanie na coś słodkiego – Idealny do ciast, deserów – Słodkość z zacną nutą cytryny – Perfekcyjny
globuskulinarnyadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety) 600 g truskawek świeżych lub mrożonych (blendujemy) + kilka do dekoracji 250 g mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 4 galaretki truskawkowe 2 do sera + 2 na wierzch 24 podłużne biszkopty 300 ml gorącej
To co lubię - gotuję i polecamwygodne do nastawiania nalewek i win, bo ładnie klarują. Po przygotowaniu kwasu truskawkowego postanowiłam spróbować podobnego napoju z wiśni właśnie. Tym razem skróciłam czas nastawu, bo wiśnie szybciej fermentują. Zatem napój gotowy jest po krótszym czasie 😊😋 Po zlaniu wiśnie zachowują swój smak, więc wykorzystałam je do upieczenia ciasta drożdżowego (przepis wkrótce). Składniki (na ok. 2 l napoju
Weekendy w domu i ogrodzieoczywiście sezon na truskawki. Dziś więc zpraszam na pierwsze ciasto z ich udziałem. Padło na banalnie prosty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik na zimno z truskawkami i galaretką. To idealne ciasto na letnie dni, jest lekkie, orzeźwiające i nie zawiera dużo kalorii. Chyba nie ma innego tak prostego i pysznego ciasta z truskawkami :) Składniki (tortownica o średnicy 22 cm): opakowanie(...)okrągłych biszkoptów 250 g chudego twarogu 40 g jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody 3/4 szklanki ksylitolu 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Truskawki opłukać i dokładnie osuszyć, oderwać szypułki i pokroić na połowki. Obie galaretki rozpuścić w 500 ml zagotowanej wody. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia na 10 minut
Healthy food explorerDODATKOWO : 2 dżemy wiśniowe lub truskawkowe 1 opłatek na tort czekoladowe chrupki lub groszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - całe jajka ubijamy mikserem(...)będą dobrze ubite, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Po chwili wlewamy olej, miksujemy. Mąki przesiewamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy olejem ( 24 cm ) i wlewamy ciasto. Pieczemy 35 minut , temperatura 180 % C, termoobieg. Biszkopt po całkowitym ostudzeniu przecinamy na 2-3 połówki. Śmietana - bardzo zimną śmietaną wlewamy do misy robota, wsypujemy cukry i ubijamy
Kulinarne Fantazje MarioliZachęcam do wypróbowania innych moich przepisów na serniki gotowane, np.: ciasto serowo - mannowe bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/ciasto-serowo-mannowe-bez-pieczenia.html), orzechowy sernik gotowany z rodzynkami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/04/orzechowy-sernik-gotowany-z-rodzynkami.html), sernik gotowany na ciasteczkowym spodzie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/sernik-gotowany-na-ciasteczkowym-spodzie.html), sernik gotowany z musem truskawkowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/06/sernik-gotowany-z-musem-truskawkowym.html), klasyczny sernik gotowany waniliowo
Waniliowe ImprowizacjeCiasto, które powstało na bazie przepisu na szarlotkę z budyniem. Zamieniłam tylko jabłka na rabarbar, a budyniowi dodałam nieco różowego koloru. Krótko mówiąc, zrobiłam bardzo wiosenną wersję tej szarlotki :-) Jeśli chcecie, możecie użyć samego budyniu truskawkowego, wtedy kolor i smak będą jeszcze bardziej intensywne. Albo możecie też całkowicie zrezygnować z różu i truskawkowego akcentu, dodając jedynie budyń śmietankowy. Czytaj dalej
Arabeska waniliowanieco spłaszczyć - do grubości około 2 cm i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Ciasta podczas pieczenia nie tracą kształtu, nie rozpływają się. Jedynie lekko podrosną.) Piec około 15 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu odczekać (mniej więcej 1 godzinę), aż stężeją. Dodatkowo ciastka (przed pieczeniem) posypałam mikro kroplą truskawkową
Di gotujedworze upały, więc niezbyt chętnie zajadamy się ciastami. Proponuję więc podawany prosto z lodówki deser truskawkowo-jogurtowy. Robi się go łatwo, a dodatkowo nie posiada zbyt dużo kalorii. SKŁADNIKI 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 200 ml wody 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 g jogurtu naturalnego sezonowe owoce do dekoracji deseru WYKONANIE Truskawki wraz z wodą zblendować, przelać do garnuszka
Passions hobbies lifesztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Krem: 3 "Śnieżki" 600 ml mleka 600 ml wody 3 galaretki: cytrynowa, brzoskwiniowa, truskawkowa Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Studzimy, aby była tężejąca. "Śnieżkę" ubijamy
Salonik smakówMoje ulubione wakacyjne owoce w jednym :D Kompot agrestowo- porzeczkowo- truskawkowy SKŁADNIKI truskawki agrest porzeczka cukier woda Umyte i oczyszczone owoce gotować przez ok 15 minut w 2 litrach wody. Po ostygnięciu dodać cukier, ja dodałam 4 łyżki, bo lubię kwaskowaty smak. Podawać schłodzony z ciastem :D Smacznego
MarciochaKucharzychciała tort, ja miałam ochotę na coś słodkiego i tak powstało to ciasto. Taki prosty tort, gdzie ozdabianie nie jest warunkiem koniecznym. biszkopt: 6 jajek 0,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru masa śmietanowa : 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa truskawkowa : 300 g truskawek 1 łyżeczka żelatyny
Polska Zupamieć zły dzień i robić coś w kuchni, bo to nawet ciasto na naleśniki nie współpracuje z nami. Jako fanka wszelkich odmian serników, przygotowałam swój pierwszy, nie z torebki, sernik na zimno z truskawkami. Przepis na niego zapożyczyłam od Kwestii Smaku . Jest nieskomplikowany, pyszny i bardzo truskawkowy, bez galaretki na wierzchu, a takiego poszukiwałam. Efekt końcowy - pusta blacha
pink envelopemurzynków będą tutaj z całą pewnością zachwyceni!Mięciutkie czekoladowe ciasto wypełnione delikatnym waniliowym kremem z chrupiącymi płatkami migdałów i oblane czekoladą tworzy fantastyczną całość , po którą każdy sięgnie z przyjemnością! SKŁADNIKI:* mleko – 250 ml* kostka do pieczenia Kasia – 125 g* kakao – 2 łyżki* dżem truskawkowy – 2 łyżki* cukier – 1 szkl* mąka pszenna – 1 szkl
Ostra na Słodkociast które sama zrobiłam, dziecinie proste do przyrządzenia, jeżeli użyjemy biszkoptów wtedy ciasto robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka 1 galaretka brzoskwiniowa Masło . utrzeć . z . żółtkami, . dodać . banany . rozdrobnione
RAROSSAplackiem. Całość posmarować konfiturą, wyłożyć bitą śmietanę. Ciasto udekorować według uznania i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Uwaga – sprawdzona rada: 1) laskę wanilii można zastąpić 1 łyżeczką cukru waniliowego jednak stracimy na intensywności aromatu 2) konfiturę można zastąpić marmoladą truskawkową lub wieloowocową Życzę smacznego i zapraszam
Świat Smaku