Mózg mi się gotuję od nadmiaru nauki i upału za oknem, zauważyłam że kiedy uczę się czegoś nowego to co już umiem ulatuję, i tak w
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSezon na śliwki dopiero się rozpoczyna, a ja postanowiłam upiec szybkie i smaczne ciasto z śliwkami. Jest bardzo wilgotne i dość ciężkie, dzięki soczystemu sokowi z
Truskawkowa FiestaTrzeba korzystać z świeżych truskawek dopóki są,sezon krótki więc u mnie truskawkowo.Dzisiaj zapraszam na pyszne tiramisu truskawkowe.Deser bardzo prosty do zrobienia a jaki smaczny,wypróbujcie
Ala piecze i gotujelodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). 7) Kiedy sernik stężeje, poukładać na nim świeże owoce. 8) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.melodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). 7) Kiedy sernik stężeje, poukładać na nim świeże owoce. 8) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.metrwa długo, więc gorąco zachęcam Was do kulinarnych eksperymentów z nimi w roli głównej. Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g) pęczek zielonych szparagów 100 g sera koziego półmiękkiego dojrzewającego (lub mozarelli) 100 g wędzonego boczku 10 pomidorków truskawkowych 1 jajko garść świeżo posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Szparagi dokładnie myjemy i odłamujemy końce. Pomidorki myjemy i kroimy z ćwiartki. Boczek
Smakowity Blog Kulinarnykakao Lukier: 2 białka ok 4 szkl cukru pudru lub więcej Kolorowe posypki i cukierki do dekoracji Delecta: -maczek truskawkowy -maczek mango -maczek tutti frutti -kuleczki zbożowe w różowej skorupce 1/2 tabl. mlecznej czekolady kilka kolorowych landrynek na okienka Ciasto: W rondelku rozpuścić miód, cukier, margarynę, kakao i przyprawę do piernika. Ostudzić. Do miski wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia(...)wymieszać. Dodać pozostałe składniki, zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 dni. Po tym czasie podzielić na kilka części i rozwałkowywać na ok. 3-5 mm. Wykrawać poszczególne części domku. W miejsce okien wsypujemy pokruszone landrynki. Pieczemy ok 7-10 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Ostudzić. Wymiary ścianek: Front i tylna ściana: Podstawa 10cm, wysokość
Smakołyki Asimodificated it a little bit. For the first time I post in polish and english. I hope it will be helpful for my guests from other countries.❤ ⃟⃟⃟ Ciasto / Muffin Batter: - 350 g drobnego cukru pudru / 350 g superfine granulated sugar - 3 g (1/2 łyżeczki) drobnej soli morskiej / 3 g (1/2 tsp) fine sea salt - 600 g mąki(...)naczyniu łączymy składniki płynne; jajka, śmietankę i masło. Łączymy wszystko razem. Powstaje lepka, jedwabista masa. Wsypujemy czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto umieszczamy w papilotkach i pieczemy ok. 20 minut. Upieczone muffinki umieszczamy na kratce i ciepłe nadziewamy sosem truskawkowym. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! ⃟⃟⃟⃟⃟⃟ Preparation: Preheat oven to 350 ° F (180 ° C). Melt the butter, and chop the chocolate. Sift
DominikaDolciSkładniki: marmolada domowa niskosłodzona 500 gram kisiel truskawkowy 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, margaryna miękka 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka kruszonka: mąka krupczatka 15 dag, cukier 10 dag, margaryna miękka 15 dag Marmolada domowa niskosłodzona(rzadka) jabłkowo-śliwkowa, marmoladę ze słoika dać do miski, wymieszać z kisielem i zagotować mieszając, wystudzić(...)margarynę mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach, masa ubita ma mieć grudkowatą konsystencję. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto. Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić, na ciasto wyłożyć marmoladę wystudzoną,łyżką wyrównać. Składniki na kruszonkę utrzeć mikserem na drobną kruszonkę i rozsypać na marmoladzie. Piec
W Mojej Kuchni Lubięproszku do pieczenia 250 g kostka margaryny 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoiczek ulubionego dżemu np. truskawkowy cukier perlisty Cukier Królewski Przygotowanie: Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier waniliowy. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: (blacha 12 na 36 cm) Ciasto: 1,5 szklanki mąki pół szklanki oleju słonecznikowego- opcjonalnie można użyć masła około 100-125 g 4 żółtka pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek kakao Beza: 6 białek 150 g cukru pudru 4 krople(...)ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny Dodatki: łyżeczka kakao 100-150 g konfitury w moim przypadku truskawkowej garść grubo posiekanych orzechów laskowych Dodatkowo potrzebne będą: 2 miseczki miska z wysokimi ściankami mikser forma do ciasta 12 na 36 cm odrobina oliwy do wysmarowania blachy mała garstka tartej bułki do posypania blachy Przygotowanie: 1.Mąkę przesiać przez
KreatywnePinyszczęście lody w porę się zmroziły :) Tym razem połączenie cytrynowego biszkopciku i truskawkowych lodów. Takie 2w1 Ten przepis także bierze udział w konkursie u Ostrej, śmiało więc możecie klikać na Fooder'a, który będzie Waszą internetową książką kucharską. Składniki: Na ok 12 sztuk: Ciasto: 2 małe jajka 150g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szklanki mleka(...)Lody truskawkowe: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 4 łyżki cukru pudru 1 serek śmietankowy (typu Almette) 250g zmiksowanych truskawek Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym. Powoli dolewamy mleko, olej, a następnie wodę z sokiem z wyparzonej i otartej wcześniej skórki z cytryny. Pomiędzy dodawaniem kolejnych składników ciasto mieszamy
Kuchnia w czekoladziecukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa z rababrbarem 500 g rabarbaru 1 słoiczek dżemu truskawkowego ( słoik o pojemności 370 ml ) 3 łyżki mąki ziemniaczanej beza 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać zimne pokrojone masło oraz żółtka. Wszystkie składniki zagnieść
Monia miesza i gotujeWitajcie, dziś mija już pięć lat od czasu gdy założyłam blog. Dziękuję, że jesteście ze mną i zaglądacie do moich przepisów. Dziś polecam ciasto biedronka, które zrobiłam inspirując się przepisem z bloga Moje wypieki, Polecam, w szczególności dzieciom się podoba. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 80 ml oleju 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej(...)blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostawić do przestudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przełożyć do otworków w cieście. Schłodzić
Ewusiowe Smaki