bagietki, ogóreczki w curry i sałatkę z tuńczykiem wraz z dresingiem. Kasia ( W KRAINIE SMAKU ) pochwaliła się pysznym ciastem Persian Love Cake, chlebem graham z pestkami dynia oraz świeżutkimi i lekkimi scones. Owe scones podałyśmy z Kasią z moimi domowymi dżemikami - truskawkowym, dyniowym, malinowym bądź wiśniowym. Dodatkowo przyniosłam pasztet cukiniowy oraz mleczne ciasteczka z żurawiną, muśnięte delikatnie czekoladą od spodu
W kuchni Karmel-itkiżółtka Masa śmietanowa: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: * kilka świeżych truskawek * 1 galaretka truskawkowa * 300 ml wrzącej wody Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wystudzić, pozostawić do lekkiego tężenia. Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce. Dłonią dobrze zagnieść ciasto, aby powstała kula. Owinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika
Zrób to smacznieCukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste, szybkie ciasto kakaowe – murzynek Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 4 duże jajka 190g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu waniliowego 130ml oleju 120g dżemu truskawkowego (można użyć innego) 130ml mleka 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 35g kakao bez cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku
Mała Cukierenkaciasto kruche: 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 250 g ziemnego masła 5 jajek L (do ciasta żółtka, białka do pianki) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 5 białek 2 budynie truskawkowe bez cukru (2x40g) 3/4 szklanki cukru 4 łyżki oleju szczypta soli Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania (niekoniecznie) 1. Mąki
kruche babeczkikisielu truskawkowego kruszonka: 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki masła 10 truskawek Do miski przekładam drożdże, dodaję mleka letniego kilka łyżek, mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany, szczyptę cukru. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki. Żółtka ucieram z cukrem mikserem, i też dodaję. Ciasto wyrabiam mikserem(...)przekładam na stolnicę podsypaną mąką i wałkuję na prostokąt o wymiarach 30X60. Moja keksówka ma długość 30 cm. Ciasto kroję na paski o szerokości 8-9 cm, przy czym jeden zostawiam szeroki na około 24 cm. Wąskie paski smaruję masą truskawkową i układam jeden na drugim. Te przekładam na szeroki pasek i owijam jak cukierka. Końce sklejam, i górę też
wesoła kuchniaRóże zrobione z jabłek i ciasta francuskiego wyglądają bardzo elegancko i są naprawdę przepyszne. Składniki: 1 paczka gotowego ciasta francuskiego, 2 jabłka, 3 szklanki wody, 3 łyżki cukru, dżem najlepiej jabłkowy (ja nie miałam i użyłam truskawkowy), cynamon. Wykonanie: Jabłka rozkroić na 4 części, wydrążyć z nich gniazdka nasienne. Jabłka pokroic na cienkie plasterki. Wodę zagotować z cukrem
Zrób to smacznietruskawki rozpadną się. W razie potrzeby zmiksować na gładką masę. W czasie studzenia sos jeszcze zgęstnieje. 6. Rozgrzać gofrownicę, wlać ciasto, piec około 3 min ( w zależności od gofrownicy). Studzić na kratce. 7. Gofry oprószyć cukrem pudrem, polać musem truskawkowym, na wierzchu umieścić truskawki i listki mięty. Smacznego
Moja Galeria SmakuPyszne,lekkie, idealne na lato ciasto rabarbarowo-truskawkowo. W smaku doskonałe, idealne połączenie składników:) Znalezione tutaj . Składniki na kruche ciasto : 1 i 3/4 szkl mąki orkiszowej 2 łyżki ksylitolu 1/2 kostki zimnego masła Składniki na nadzienie rabarbarowo-truskawkowe: 1 szkl ksylitolu 1/4 szkl mąki orkiszowej szczypta soli 6 żółtek 1 szkl kremówki 4 szkl pokrojonego drobno rabarbaru (ok.0
Smaczne ZdroweKażdy na pewno ma swoje smaki z dzieciństwa. Ja swój pierwszy śmietanowiec zrobiłam mając chyba dziesięć lat, więc powinien być idealny. Jednak z tego co pamiętam
Magiczne Życie Martykremem owocowym i bitą śmietaną. Będzie mniej efektowny ale za to łatwiejszy do zrobienia. Torcik z rabarbarem i truskawkami Ciasto ptysiowe 0,5 kostki masła 1 szklanka wody szczypta soli i cukru 200 g mąki 5 jajek Masa rabarbarowo- truskawkowa 500 g rabarbaru 500 g truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 200 g konfitury malinowej 1 łyżeczka skórki
Pieguskowa KuchniaDzisiaj szybkie i proste ciasto z truskawkami. Spód chrupiący, z płatkami owsianymi. Można tutaj również wykorzystać zwykłe herbatniki lub biszkopty, będzie jeszcze prościej. Mus truskawkowy, bita śmietana i lekka pianka tworzą wyśmienitą całość. Przepis ze strony " Z cukrem pudrem ". Polecam! Torcik truskawkowy Składniki na formę 20cm: Na spód: 100g herbatników maślanych pół szklanki błyskawicznych płatków(...)lodówki do stężenia. Na masie układamy okrągłe biszkopty. Mus truskawkowy: oczyszczone z szypułek i umyte truskawki umieszczamy w rondelku, gotujemy, aż się zagotują. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy galaretkę (proszek) i miksujemy najlepiej blenderem, aż galaretka się rozpuści. Mus odstawiamy do wystudzenia, gdy zacznie tężec wylewamy na biszkopty i ciasto schładzamy. Masa śmietankowa: żelatynę namaczamy w łyżce zimnej wody
Smak mojej kuchnipamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu Składniki: Spód: 200g orzechów laskowych 50g pistacji 50g orzechów włoskich 50g migdałów 200g daktyli 80g roztopionego oleju kokosowego 120g masła orzechowego bez dodatków Masa truskawkowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu(...)18cm. Ja robiłam to ciasto w dwóch mniejszych tortownicach. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno lub można też wyłożyć folią spożywczą (ja użyłam papieru do pieczenia i folii rantowej, jeśli nie mamy folii rantowej to pomijamy). Gotową masę orzechową przełożyć do blaszki i wyrównać (lub równomiernie przełożyć do dwóch blaszek). Masa truskawkowa: 4. Orzechy nerkowca osączyć na sitku. Połowę
Mała CukierenkaCoś słodkiego do kawki... Pyszne drożdżowe rogaliki z dżemem truskawkowym. Składniki: *0,5-0,6kg mąki *50g drożdży świeżych *1 jajko *6 łyżek cukru *szczypta soli *1szkl. mleka *2-3 łyżki wody *3 łyżki roztopionego masła. Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać ciepłe (NIE GORĄCE!!!) mleko, 3 łyżki mąki i wszystko porządnie wymieszać. Postawić w ciepłym miejscu(...)wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę, lekko roztrzepane jajko, roztopione (wystudzone) masło, sól, wodę, pozostały cukier i zagnieść ciasto. Dobrze zagniecione odstawić w ciepłe miejsce , aby podwoiło swoją objętość. Po tym czasie znów zagnieść. Ciasto podzielić na niewielkie porcje i rozwałkować dość cienko. Pokroić na równe trójkąty. na każdy położyć na brzegu trochę marmolady (bądź dowolnego innego nadzienia
Zrób to smaczniecieszę się, że już pojawiły się na straganach i w sklepach. Teraz tylko czekać na niższe ceny i można piec. Dzisiaj mam dla Was bardzo łatwy do zrobienia tort truskawkowy. Smaczny i szybko znika. Może i Wy się skusicie na takie ciacho. Polecam Wam również roladę biszkoptową z truskawkami , która jest równie smaczna i prosta do zrobienia. Biszkopt 5 jajek(...)ciasta Pierwszy blat smarujemy warstwą śmietany i na brzegu układamy truskawki pokrojone w plasterki. Powinny wystawać poza ciasto. Przykrywamy drugim blatem, smarujemy warstwą ubitej śmietany i układamy na brzegu truskawki. Przykrywamy trzecim blatem i smarujemy warstwą śmietany. Układamy warstwę truskawek. tort truskawkowy
O kuchni z uczuciem