Red Velvet Cake 280należy do kategorii "ciężkich", co oznacza że jest on przeznaczony dla prawdziwych łasuchów. Dla pozostałych proponuję kroić mniejsze kawałki. :) Składniki na ciasto: 2½ szklanki mąki pszennej 1¼ szklanki cukru 1 łyżeczka soli 2 duże jajka 1½ szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka winnego octu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 60 ml czerwonego barwnika
Garniec Magalie
Tarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji bez glutenu, bez laktozy i bez cukru 163Tarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy) 2 łyżki śmietany ryżowej 20 ml mleka ryżowego miód/agawa Pozostałe składniki: 5-6 dużych jabłek miód/agawa pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji
nietadieta
Mini Brownies z masą krówkową 168Składniki: (na około 12-15 sztuk) Ciasto: 200 g mąki pszennej 25 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 110 g cukru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 225 ml mleka Nadzienie: po 2-3 łyżeczki kajmaku/masy krówkowej z puszki na poszczególne Mini Brownie Dekoracja: kakao do oprószenia Dodatkowo potrzebne będą: miska o wysokich ściankach mikser miska łyżka
KreatywnePiny
Chleb kukurydziany na jogurcie 113łyżeczki proszku do pieczenia – 2 jajka – 150 ml jogurtu naturalnego – miód – 1/3 szklanki oleju słonecznikowego Mąkę razem z proszkiem przesiać do miski Powyższe składniki umieścić w misce i za pomocą łyżki wymieszać ciasto. Ciasto przełożyć do formy keksowej i piec przez ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ostudzić i zjadać z dżemem
Szybko Tanio Smacznie
Chleb kukurydziany na jogurcie 247łyżeczki proszku do pieczenia – 2 jajka – 150 ml jogurtu naturalnego – miód – 1/3 szklanki oleju słonecznikowego Mąkę razem z proszkiem przesiać do miski Powyższe składniki umieścić w misce i za pomocą łyżki wymieszać ciasto. Ciasto przełożyć do formy keksowej i piec przez ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ostudzić i zjadać z dżemem
Szybko Tanio Smacznie
Chlebek bananowy z żurawiną 148oliwek lub oleju kokosowym. Wspomniałam już wcześniej, że przepis jest elastyczny i dobrze znosi zmiany. Można więc i zmienić tłuszcz na olej słonecznikowy lub masło. Mąka to też składnik wymienny ja użyłam mąki orkiszowej, ale wspaniałe ciasto wychodzi z mąką pszenną razową lub zwykłą białą. Osobiście bardzo lubię takie przepisy, bo można po pierwsze wykorzystać przejrzałe banany, które nie wyglądają
SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowo-jogurtowe ciasto z gruszką i mascarpone 157Miałam ochotę na małe słodkie porcyjki, ale to ciasto śmiało można upiec w keksówce. A wszystko bez dodatku cukru, można chcieć więcej? 😉 Ciasto czekoladowo-jogurtowe: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki miodu 0,5 szklanki oleju słonecznikowego 1 jogurt grecki lub bałkański (400g) 2 duże jajka wiejskie 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 gruszki(...)pieczenia oraz mąkę i całość mieszamy. Gotowe! Gruszkę myję i ścieram na grubej tarce, razem ze skórką, ale możecie też obrać ją i pokroić w kawałki. Jak Wam wygodniej. Ciasto zapieczone jest z sosem mascarpone, którego używam też jako dodatku do podania. Sos mascarpone: 250g mascarpone 2 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka miodu W miseczce mieszamy
Cooking Monster
Pakora z brokuła, kalafiora i krewetek 372wody 1 czubata łyżka stołowa curry 1 czubata łyżeczka chilli sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: olej słonecznikowy sól, pieprz, sok z grubego plastra cytryny do krewetek WYKONANIE Sos: mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny do przegryzienia. Ciasto: mąkę besan wsypujemy do miski. Dodajemy wodę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30-60 minut
OstryKęs
KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 536opakowanie cukru waniliowego (16 g) 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2 x 40 g) 0,5 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego DODATKOWO: 500 g malin świeżych lub mrożonych (mrożonych nie rozmrażaj wcześniej) cukier puder do oprószenia WYKONANIE: CIASTO: Mąkę, masło pokrojone w kostkę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia przełóż do malaksera i krótko zmiksuj na gładkie ciasto
Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto ze słonecznikiem 4774kajmakowa masa z prażonym w karmelu słonecznikiem i polewa z czekolady. CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM (Słonecznikowiec) Składniki: ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa słonecznikowa: 1 puszka kajmaku 200 g serka mascarpone 100 g masła na prażony słonecznik: 300 g słonecznika(...)cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. słonecznik: Masło rozpuszczamy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i mlekiem. Dodajemy słonecznik
Bon appetit mon amie
Razowe rogaliki z jabłkami 124oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowe lub z pestek winogron) 20 gr drożdży świeżych Nadzienie: 3 małe jabłka 40 ml mleka do posmarowania Jabłka umyć, przekroić na 4 części, wyciąć gniada nasienne (nie trzeba obierać ze skórki). Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki oprócz jabłek wrzucić do miski, wymieszać, przełożyć na blat wysmarowany olejem. Wyrabiać ciasto tak długo
moj przepis na
Razowe rogaliki z jabłkami 122oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowe lub z pestek winogron) 20 gr drożdży świeżych Nadzienie: 3 małe jabłka 40 ml mleka do posmarowania Jabłka umyć, przekroić na 4 części, wyciąć gniada nasienne (nie trzeba obierać ze skórki). Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki oprócz jabłek wrzucić do miski, wymieszać, przełożyć na blat wysmarowany olejem. Wyrabiać ciasto tak długo
moj przepis na
Razowe rogaliki z jabłkami 154oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowe lub z pestek winogron) 20 gr drożdży świeżych Nadzienie: 3 małe jabłka 40 ml mleka do posmarowania Jabłka umyć, przekroić na 4 części, wyciąć gniada nasienne (nie trzeba obierać ze skórki). Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki oprócz jabłek wrzucić do miski, wymieszać, przełożyć na blat wysmarowany olejem. Wyrabiać ciasto tak długo
moj przepis na
Razowe rogaliki z jabłkami 198oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowe lub z pestek winogron) 20 gr drożdży świeżych Nadzienie: 3 małe jabłka 40 ml mleka do posmarowania Jabłka umyć, przekroić na 4 części, wyciąć gniada nasienne (nie trzeba obierać ze skórki). Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki oprócz jabłek wrzucić do miski, wymieszać, przełożyć na blat wysmarowany olejem. Wyrabiać ciasto tak długo
moj przepis na
Proste ciasto marchewkowe, marchewkowiec bez miksera 240u00a0w miseczce - wystarczy wymiesza\u0107 za pomoc\u0105 r\u00f3zgi lub widelca"]} Drukuj Proste ciasto marchewkowe, marchewkowiec bez miksera Składniki Ciasto 300 g startej marchewki (ok. 3 średnie sztuki) 300 g mąki 250 g cukru 150 g oleju słonecznikowego po łyżeczce cynamonu, sody i proszku do pieczenia (dałam dodatkowo 2 łyżki przyprawy piernikowej i łyżeczkę cynamonu ekstra) szczypta soli
Mieszam w Garnku