ciasto słonecznikowe - 1285 przepisów (strona:23/86)

Leśny skrzat 93

mojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt

moj przepis na
Leśny skrzat 93

mojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt

moj przepis na
Leśny skrzat 149

mojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt

moj przepis na
Leśny skrzat 221

mojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt

moj przepis na
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 158

migdałów) - 120 ml mleka kokosowego - 3 jaja - 110 g oleju roślinnego (kokosowy, rzepakowy bądź słonecznikowy) - 4 łyżki miodu (możesz zastąpić 2 łyżkami stewi) - 1/2 łyżeczki sody -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaskie łyżki kakao bez glutenu - 5 łyżek płatków migdałowych Forma na ciasto: mała keksówka WYKONANIE: Białka ubij na sztywno. Olej, żółtka, mleczko i miód wymieszaj dobrze trzepaczką

SMYKWKUCHNI
Piernik przedświąteczny 113

blogu ale  postaram się  jeszcze raz opisać to ciasto moze trochę dokładniej. Przepis jest dość trudny nie ze względu na wykonanie, lecz na użyte produkty, a konkretnie  mus owocowy.  Używam własnych przetartych owoców najczęściej na bazie jabłek z dodatkiem wiśni, porzeczek....itp. Ciasto w zależności od użytego rodzaju i wilgotności  tegoż wymaga uważnej obserwacji(...)zbyt rzadkie ani zbyt gęste. Dotyczy to również dodania żelatyny do masy owocowej  do przełożenia ciasta. Piernik przedświąteczny ciasto: 1 łyżka czubata miodu 3/4 szklanki  cukru 2 duże jaja 1  szklanka przecieru owocowego (jabłkowo-czeremchowy u mnie) 1/4 szklanki oleju słonecznikowego (ew. rzepakowego) 2 szklanki mąki pszennej (około) 1 łyżka kakao 1 lub 2 łyżki przyprawy

Gotuj Sam!
Jabłka w cieście (w szlafroku) w nowej odsłonie 220

klasyk w nieco zmienionej wersji. Jabłka, które świetnie się sprawdzą w przepisie muszą być twarde, jędrne i najlepiej lekko kwaskowe.  Moim odstępstwem od tradycyjnej wersji jest zmieniona receptura ciasta. Będzie gęste, śnieżno białe i lekko słodkie.  W przepisie bowiem skorzystałam z jednej z najlepszych bezglutenowych mąk, a mianowicie mąki ryżowej. Mąka ta ma naturalnie słodkawy posmak i doskonale(...)rzepakowego  4-5 twardych i jędrnych jabłek  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli  Olej słonecznikowy/rzepakowy do smażenia Wykonanie :  1. białka lekko roztrzepujemy z szczyptą soli. Przesiewamy mąkę i dodajemy kefir.  2. Dodajemy masło oraz wodę mineralną. Ciasto ma być bardzo gęste.  3. Jabłka obieramy i kroimy na plastry ok grubości

vaniliowoczekoladowa
Domowy makaron jak u włoskiej mammy 220

żytniej  2 jajka 2 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 szklanki wody szczypta soli Przygotowanie Mąkę pszenną i żytnią przesiewamy na stolnicę, mieszamy z solą. Usypujemy górkę i pośrodku robimy dołek, do którego wbijamy ubite wcześniej jajka i wlewamy oliwę oraz wodę. Mieszamy ciasto widelcem lub łyżką, po czym zaczynamy je wyrabiać. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
Sernik z malinową pianką 193

śmietanki 1 budyń śmietankowy Pianka: 4 białka ¾ drobnego cukru do wypieków ⅓ szklanki oleju słonecznikowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1 cukier waniliowy 500g malin świeżych lub mrożonych (bez rozmrażania) 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto ugniatamy mikserem z końcówką do wyrabiania lub ręcznie siekając składniki nożem, a następnie zagniatając

Kuchnia w czekoladzie
Chleb pszenny z płatkami owsianymi 179

dodatkowo 100 ml wody) 680 gr mąki pszennej chlebowej (typ 720) 230 gr mąki pszennej pełnoziarnistej (razowej – typ 2000) 10 gr świeżych drożdży 75 gr oleju rzepakowego lub słonecznikowego 75 gr miodu 20 gr soli 1 jajko do posmarowania przed pieczeniem (ewentualnie) może być też kilka łyżek mleka np 4 pestki dyni (do dekoracji) Do dużej misy(...)wodą, ostawić na 20 min. Po tym czasie dodać resztę składników, wymieszać, najlepiej robotem/mikserem na niskich obrotach hakiem do drożdżowego. Wyrabiać do momentu aż wszystkie składniki się połączą, a ciasto będzie odklejać się od ścianek misy, u mnie około 5 min. Uwaga, ciasta chlebowego jest prawie 2 kg, nie wszystkie roboty dadzą sobie radę z wyrobieniem (ja ciasto wyrabiałam

moj przepis na
Wilgotny piernik ekspresowy 169

Pyszny, wilgotny i bardzo aromatyczny piernik. Gorąco polecam! :) Źródło   Wilgotny piernik ekspresowy Składniki-Ciasto:  200 g dżemu (najlepiej z czarnej porzeczki) 2 i ½ szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki płynnego miodu  1 szklanka mleka  ½ szklanki oleju słonecznikowego 3 duże jajka 1-2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżka cynamonu* 1 łyżeczka(...)gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju  *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach  można zastąpić 2 łyżkami przyprawy do piernika Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski i wymieszać z sodą, przyprawami i kakao. Dodać cukier, płynny miód, mleko, dżem i olej. Zmiksować. W drugim naczyniu utrzeć  jajka na puszystą masę. Dodać

Smaki Natalii
paluchy drożdżowe 325

letniego 100 ml oliwy lub oleju np. słonecznikowego 1 łyżeczka cukru 35 g drożdży 1 i 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: 1 żółtko kminek, czarnuszka wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, dwoma łyżkami mąki oraz z ok. 100 ml letniego mleka i odstawiamy do podrośnięcia. Do podrośniętego zaczynu dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Gotowe przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
ciasto piernikowo jabłkowe z brzoskwiniami 131

składniki na ciasto: 450 g mąki 150-170 g cukru pudru 70 g miodu, płynnego 4 jajka, białka oddzielone od żółtek 250 g margaryny 125 g śmietany 18% 115 g oleju, słonecznikowego 1 przyprawa do piernika 1i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 jabłka wykonanie: Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo

Domowy Smak Jedzenia
Kostka wiśniowa 84

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko

moj przepis na
Kostka wiśniowa 101

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko

moj przepis na
Kostka wiśniowa 134

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko

moj przepis na
Kostka wiśniowa 179

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko

moj przepis na

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję