ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:35/234)

Sernikowa krówka 246

dodajemy je do zimnej masy. Gdy jest gotowa wsypujemy do niej ostrożnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto pozostawiamy do wystygnięcia.  Sernik:  Żółtka miksujemy z cukrem  i dodajemy stopniowo ser twarogowy, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę(...)dodajemy do masy serowej. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3/4 puszki masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały łatki. Wierzch sernika rysujemy fale karbowaną łopatką do dekoracji tortów (ja kupiłam taką w Kauflandzie ale podejrzewam, że dostępne są w każdym większym sklepie). Masę pieczemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z bezą 153

jest odchudzający;) (z powodu małej ilości cukru i braku mąki;) Taki sernikowy duży torcik Mam nadzieję, że Wam zasmakuje i chętnie będziecie sięgać po ten przepis Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa(...)środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik pomarańczowo-pistacjowy (co zrobić, żeby sernik nie pękał) 209

znają bariery odległości - bardzo jeszcze raz dziękuję, że tyle ich od Was dostałam. I w dodatku mam to na piśmie! ;> Składniki: Kruche ciasto na spód: 125masła 140 g cukru 200 g mąki 1 jajko Sernik (wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!):  120 g masła 4 duże jajka, żółtka oddzielone od białek szczypta soli  1 łyżka soku(...)ostrym nożem pomarańcze na 5-6 mm plastry, uważając, by były równe i nieuszkodzone; odkładamy plasterki na talerz. 4. Ciasto rozwałkowujemy na placek o średnicy 28 cm, wykładamy dno tortownicy, nadmiar ciasta powinien być mniej więcej na wysokości połowy obręczy. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem, podpiekamy przez 10 minut na najwyższej półce w piekarniku, wyjmujemy i zmniejszamy temperaturę

Kuchnia Prezydentowej
Sernik Piña Colada 428

Sernik jest absolutnie wyjątkowy. Ma mocno wyczuwalny posmak, charakterystycznych dla Piña colady składników - czyli kokosa i ananasa. Umieszczony na delikatnym spodzie z kruszonych ciasteczek z dodatkiem wiórków kokosowych i polany pyszną masą śmietanową - stanowi absolutnie przepyszną całość. Składniki wystarczają na formę o średnicy 28 cm. Bardzo ważne jest, aby składniki na sernik ocieplić w temperaturze pokojowej. Spód sernika(...)czasie wysunąć sernik z piekarnika i wylać na niego mieszankę jogurtu greckiego (lub śmietany) z mlekiem skondensowanym. Piec sernik jeszcze przez 15 minut, tak jak poprzednio w 120˚C. Sernik całkowicie ostudzić. Po ostudzeniu obkroić nożem przy samych bokach tortownicy, zdjąć obręcz i wstawić na całą noc do lodówki.  Przed podaniem ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi

Świat Ciasta
Sernik na zimno Straciatella 427

batonika Toblerone 120 g białej czekoladyNa zewnątrz zrobiło się troszkę cieplej... więc od razu naszła mnie ochota na sernik na zimno. Wyszperałam sobie smakołyk na blogu mojewypieki, troszkę je przerobiłam i efekt okazał się wyśmienity. Ciasto nie jest zupełnie pracochłonne - a za to przepyszne - polecam :) Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Można to zrobić w malakserze lub wałkiem do ciasta. Następnie

Świat Ciasta
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 202

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Sernik ten jest niezwykle kremowy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Niebo! Taka była moja pierwsza myśl po jego spróbowaniu. Kwaskowaty lemon curd rewelacyjnie współgra ze słodyczą białej czekolady. Kiwi natomiast to przysłowiowa kropka nad "i". Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek(...)obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić w lodówce (minimum kilka godzin; ja pozostawiłam je na całą noc). Jeśli nie chcemy, aby lemon curd był lekko płynny - kiwi (na wierzchu sernika) należy dodać po schłodzeniu ciasta. Dla mnie płynna wersja jest smaczniejsza

Di gotuje
Sernik ze słonecznikiem 251

Polecam Wam to ciasto. Składniki na formę  wymiarach 35x25 cm: Ciasto: 300 g mąki pszennej; 100 g margaryny; 1 łyżka smalcu; 2 żółtka; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, dodać margarynę i smalec i posiekać nożem, następnie trochę rozetrzeć palcami. Dodać żółtka i zarobić ciasto. Uformowaną kulę z ciasta owinąć w folię(...)pszennej; 1 łyżka bułki tartej; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu, aż piana będzie lśniąca. Następnie dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać, Ciasto wyłożyć delikatnie na wierzch podpieczonego sernika i kontynuować pieczenie jeszcze około 20-30 minut w temperaturze 180 st.C. Masa krówkowa: 200 g masła; 1 mała puszka masy krówkowej (kajmakowej); 2 łyżki spirytusu; Masło

In my kitchen
Sernik z truskawkami 149

Ciasto jest pracochłonne, ale gra warta świeczki:) Kto go upiecze, nie powinien żałować, bo sernik jest przepyszny i amatorom sera i truskawek będzie bardzo smakował:) Polecam.   - Upiec biszkopt z 3 jaj. Masa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe; 2 szklanki zmiksowanych truskawek; 2 łyżki cukru kryształu; 20-30 dkg truskawek; Wykonanie: Zmiksowane truskawki mocno podgrzać, dodać cukier i mieszać(...)się rozpuszczą. Nie gotować!! Przestudzoną, tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, na masę ułożyć umyte truskawki, lekko je wciskając. Ciasto dobrze ostudzić. Masa serowa: Przepis na masę serową znajdziesz tutaj . Wykonanie masy serowej i składniki są takie jak w przepisie na sernik na zimno. Nie wykorzystujemy z tego przepisu jedynie galaretki. Tężejącą masę wyłożyć na zimne truskawki, równo rozsmarować. Masa

In my kitchen
Sernik na spodzie z ciasteczek maślanych 254

Sernik - moje ulubione ciasto! W swoim życiu upiekłam już mnóstwo różnych serników. Uwielbiam je. Gdy znajdę nowy przepis to zawsze chętnie go testuje. Najbardziej lubię te gdzie się nie daje w ogóle mąki lub maksymalnie jedną łyżkę krupczatki. Takie serniki są puszyste, wilgotne i rozpływające się w ustach. Tym razem sernik na pysznym spodzie z ciasteczek maślanych

Pyza i Surówka
9 najlepszych przepisów na świąteczne ciasta 332

szybko zagniatamy w elastyczne ciasto, owijamy folią i chowamy na kwadrans do lodówki, w tym czasie zrobimy masę orzechową. DALSZY CIĄG TUTAJ 6. MIODOWNIK Z KARMELEM 7. SERNIK PIERNIKOWY SKŁADNIKI NA CIASTO PIERNIKOWE: - 200 g masła prosto z lodówki - 300 g mąki gryczanej - 100 g mąki krupczatki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki(...)gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) DALSZY CIĄG TUTAJ 9. BARDZO PUSZYSTY SERNIK SKŁADNIKI NA SERNIK ŚWIĄTECZNY CIASTO NA SPÓD: - 100 g masła - 200 g mąki pszennej tortowej + 1-2 łyżki do podsypywania - 85 g cukru pudru - 2 żółtka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta

SMYKWKUCHNI
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 670

wszystkich ciast świata najbardziej kocham SERNIKI ! A serniki kochają mnie! Ten popisowy, który był moją przepustką do Masterchefa od teraz ma swojego konkurenta! Poważnego konkurenta! Dziś mam dla Was przepis na jeden z najlepszych serników, jakie kiedykolwiek jadłam i jakie kiedykolwiek robiłam. Czekoladowy spód z Amaretto i biszkoptami przykryty niesamowicie delikatną masą serową i „pianką” czekoladową(...)minut w 170C, a następnie ok. 90 minut w120C. Pod sernik, na spód piekarnikia wkładamy naczynię z wodą! Studzimy. „PIANKA” Śmietanę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy przygotowaną wcześniej żelatynę, dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej Amaretto. Obie części wylewamy na ciasto tworząc ozdobne „maziaje”. Posypujemy tartą czekoladą wkładamy do lodówki

Ostra na Słodko
Sernik wiedeński z suszonymi morelami 383

ciast w których trzeba osobno ucierać żółtka i osobno ubijać białka :-P To takie nudne i pracochłonne! Ale za to uwielbiam je jeść! Chyba nie ma lepszego ciasta na świecie jak sernik wiedeński. W związku z tym, że mamy noworoczny koncert wiedeński to i musimy mieć upieczony w domu sernik wiedeński ! :) Przy okazji odsyłam Was do innego mojego(...)obtaczamy w mące i dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy (średnica ok. 25 -27 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy pierwsze 30 minut w 180 stopniach, następne pół godziny 160 stopniach i następną godzinę w 120 stopniach C. Razem pieczemy 2 h. Po upieczeniu pozostawiamy sernik na pół godziny w zamkniętym piekarniku

Bon Appetit Małgorzaty
#2 Sernik Wiedeński (bez spodu) 193

ciasta kruchego. Zwłaszcza, że przy moim odżywianiu musiałbym wymyślić bezglutenowe kruche ciasto. Kto by miał na to czas? W każdym razie, w serniku - jak sama nazwa wskazuje - najważniejszy jest ser. Po co sobie go psuć kruchym spodem, jak można upiec pyszny, bezglutenowy (!) i waniliowy sernik z przepisu podanego poniżej :) Zapraszam! Składniki (blacha o średnicy 24cm): 1kg dwukrotnie zmielonego twarogu(...)pieczenia, przelewamy naszą masę serową i pieczemy ok godziny w temperaturze 180 stopni lub do uzyskania brązowego koloru naszego ciasta. Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne z niewielką ilością wody. Wtedy nasze ciasto będzie puszyste i delikatne.  Sernik bardzo wyrasta, jednak po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu opada.  Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy dowolną polewą

Taste of imagination
Sernik na zimno (brzoskwiniowiec) 184

Dzisiaj pomysł na rewelacyjne ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami.  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Ugotować
Sernik kokosowy z śliwkami 221

ha! Jestem z tego powodu bardzo dumna gdyż bardzo mi leżało na sercu, że nie mogę upiec swojego ulubionego ciasta. A wiecie co to dla was oznacza, taki udany test próbny? Szykujcie się na zmasowany atak przepisów na sernik, muszę nadrobić ponad roczne zaległości.  Składniki na tortownicę o średnicy  24 cm spód: 2 paczki herbatników(...)godzinę. Ja stosuję zasadę, że przez pierwsze półgodziny piekę sam spód w temp 150 stopni a później sama górę w tej samej temperaturze, dzięki temu mam dokładnie wypieczone ciasto. ( wiem, że sernik jest "'ciężkim ciastem" i czasami lubi się nie dopiec dlatego jeśli macie również z tym problem, spróbujcie mojego pomysłu, może też wam pomoże) Gdy ciasto ostygnie można

ciastkarnia na kruchym spodzie