ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:42/234)

Sernik z musem żurawinowym 176

pomocne będą sprzęty Beko. A jeśli szukacie porad i trików kuchennych zajrzyjcie do poradnika Beko, w którym możecie podejrzeć np. jak sprytnie zmiksować ciasto nie robiąc bałaganu ( klik   lub podejrzyj pod przepisem)   SERNIK z MUSEM ŻURAWINOWYM Składniki: (forma 24 cm) spód: 30 g masła 160 g ciastek owsianych z żurawiną masa serowa: 500 g sera białego

Bon appetit mon amie
Sernik straciatella na migdałowym spodzie 216

czekolady Płatki migdałowe Spód: Do miski przesiewamy mąkę oraz cukier puder. Dosypujemy zmielone płatki migdałowe oraz proszek do pieczenia. Wbijamy jajko oraz dokładamy posiekane masło. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto możemy delikatnie podsypać mąką aby nie kleiło się do rąk. Formujemy kulę, owijamy ją folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie wylepiamy spód tortownicy. Masa(...)tylko do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy na wcześniej przygotowany spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut oraz kolejne 30 minut w temperaturze 140*C. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą oblewamy ciasto. Dekorujemy płatkami migdałowymi

VioletoweKucharzenie
Sernik z budyniem. 346

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Czekoladowy sernik na zimno. 226

Miała być rolada powstał sernik. Kiedy robiłem biszkopt, oddzielałem białka od żółtek i do białek trafiło nieco żółtka i musiałem miksować, to nie oddzielnie, a

Kuchnia Łukasza
Sernik z kuleczkami Nesquik 170

Dziś kolejna odsłona mojego ulubionego sernika <3  Z kuleczkami czekoladowymi i pianką. Pycha !!! Składniki na ciasto: 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka jaja 1 jajko 10 dag margaryny 2 łyżki smalcu Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½  szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy

Tradycyjna Kuchnia
Sernik rosyjski 166

pewno Wam posmakuje. Zaraz po upieczeniu spód mocno się kruszy, ale po kilku godzinach ładnie wilgotnieje. Zapraszam do częstowania się  :-) Sernik rosyjski SERNIK ROSYJSKI Blacha 21 x 31 cm Na ciasto:    250 g mąki pszennej    40 g kakao    50 g cukru pudru    1 cukier wanilinowy(...)Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski razem z kakaem, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodajemy posiekane masło roślinne, cukier wanilinowy i jajo. Wszystkie składniki zagniatamy do uzyskania zwartej jednolitej masy. 1/3 oddzielamy, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałą częścią ciasta wykładamy blaszkę (nie musimy jej smarować bo ciasto jest wystarczająco tłuste). Masę serową wylewamy na blaszkę wyłożoną ciastem

peggiwkuchni
SERNIK CHAŁWOWY BEZ PIECZENIA 259

rewelacyjnie wyraźne ...  ale uwierzcie w moją rekomendację  i wypróbujcie przepis koniecznie!  Spód sernika: 300 g ciastek typu Oreo (ja dałam Hity) 60 g roztopionego masła Ciastka pokruszyć w malakserze lub włożyć do woreczka foliowego i rozgnieść dokładnie wałkiem do ciasta. Następnie wlać roztopione masło i mieszać całość, aż do uzyskania konsystencji  mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć(...)waniliowej 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (następnym razem wezmę 6 - masa będzie bardziej ściągnięta) 70 ml wody Dodatkowo: kilka kostek roztopionej czekolady Wykonanie: W dniu poprzedzającym robienie sernika, kremówkę podgrzewamy  w garnuszku uważając, aby nie doprowadzić jej do wrzenia. Do ciepłej śmietany dodajemy posiekaną chałwę, i mieszamy do jej maksymalnego rozpuszczenia. Następnie przecieramy ją przez sitko

Walijskie Pichcenie
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 212

najlepszych serników jakie robię i jakie jadłam! Połączenie chrupiących orzechów zatopionych w karmelowym kremie z kremową, mleczną czekoladą, delikatną serową masą i kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Jest to jeden z tych serników, który zawsze znika pierwszy i po którego dokładkę zawsze wszyscy sięgają! W tym przypadku absolutnie nikt nie zwraca uwagi na kalorie! Idealny(...)cieniutkim strumieniem wlewamy do białek – cały czas ubijamy na najwyższych obrotach – beza musi być sztywna, lśniąca i schłodzona. Gotową przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200C na ok. 5 minut w celu opalenia. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik SNICKERS 517

parę godzin. 9. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy) i położyć na paterze. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, przelać ją do woreczka (rękawa cukierniczego), odciąć brzeg i udekorować nią wierzch sernika (jeśli nie mamy woreczków możemy sernik polać łyżką robiąc esy – floresy). Na koniec sernik ozdobić kawałeczkami batoników. Udanych

Mała Cukierenka
Sernik Wiedeński 396

Według mojego krótkiego 'wywiadu' na FB i wśród znajomych, ulubionym Wielkanocnym ciastem nie jest Babka a... sernik! I wiecie co? Też tak uważam! Uwielbiam jeść serniki, choć przygotowywać już trochę mniej. Dlaczego? Chyba boję się po prostu, że nie wyjdzie. Coraz częściej przełamuję się do tych moich dziwnych przekonań. Podchodzę do pieczenia z dużo większym luzem niż(...)świecie przekonanie, że z wypiekami nie można eksperymentować, ja się z tym stwierdzeniem nie zgodzę. Bardzo rzadko trzymam się znalezionego wcześniej przepisu, nie szaleję jedynie przy ciastach drożdżowych - na razie ;) Serników też się przestałam już bać. Dziś na przykład mam dla Was przepis na Sernik Wiedeński i wiem, że tradycyjnie nie posiada on kruchego spodu, ja jednak uznałam

Słodkie Przyjemności
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie z malinami 225

minut w 170 stopniach, a następnie przykręcamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy jeszcze 60 minut. Po tym czasie wyłączmy piekarnik ale ciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam

Relaxtime
TRUSKAWKOWY SERNIK ODWRACANY 200

może powstać lekki krem lub pyszne ciasto.  Teraz jednak kiedy bazary są kolorowe od truskawek, borówek czy malin co 2 dni staram się żeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc i tym razem wybór padł  na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym(...)chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł delikatny i puszysty. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA 1 galaretka o smaku truskawkowym 3 łyżki cukru

Kuchnia w oparach
Brownie z serkiem 256

Czekoladowe ciasta zawsze cieszą się ogromną popularnością;)) Ja zaś ostatnio mogłabym na okrągło jeść serniki:) Dlatego połączyłam brownie z sernikiem i powstało pyszne czekoladowo - serowe ciasto. I każdy z domowników był zadowolony:) Brownie:  3 jajka,  200g gorzkiej czekolady,  100g mlecznej czekolady,  100g masła,  150g cukru pudru,  szczypta soli,  200g mąki pszennej

Z miłości do słodkości
Gotowany sernik na herbatnikach. 446

Gotowany sernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje  wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;)  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego,     bez cukru  ½ szklanki cukru 200 g masła  4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka 500 g herbatników(...)dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Masło ucieramy mikserem, a następnie dodajemy powoli masę kakaową, cały czas miksując. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto masą kakaową, a następnie robimy zygzaki z białej czekolady. Sernik trzymamy w lodówce najlepiej przez całą noc, żeby stężał. Smacznego :) Zainspirowała mnie: kuchnia na parterze

Symfonia smakowa
Sernik na zimno z borówką i porzeczkami 223

Sernik na zimno z borówką i porzeczkami Ten sernik w sezonie robię bardzo często, bo należy do najbardziej lubianych w naszej rodzinie. Składniki Mus borówkowo- porzeczkowy 300 g borówki amerykańskiej 100 g czarnej porzeczki 2 opak galaretki pomarańczowej 1 szkl gotowanej wody Masa serowa 1 kg serka naturalnego w wiaderku 3 opak galaretki wiśniowej 1,5 szkl gotowanej(...)wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki. Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra. Na koniec widelcem, zrobić promienie. Odstawić do lodówki do stężenia. Wierzch ciasta zalać pozostałym musem, odstawić do całkowitego stężenia na 4 godz. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania